Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 368
  • 986
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък много дълбоко се съмнявам че чужденеца ще тръгне да се развежда,да се излага пред обществото заради някаква българска емигрантка/колкото и гадно да звучи/
Никога няма да си остави децата и жената .След като се влияе от хорското мнение се съмнявам че би го направил заради сънародничка  ,та камо ли заради емигрантка от балканска държавица

Искам да питам за коя държава става за въпрос.Сега ако ми кажеш ,че е Англия или Франция

# 106
Не съдя авторката. И, макар че, когато попаднах  в подобна ситуация преди няколко месеца, бях от другата страна - бях "първата", възмущението ми е насочено, най - вече към общия "мъж" и негови подобия (включително, и моят бивш такъв). Не съм прописала тук, за да стоваря справедливия си гняв на излъгана съпруга, върху непознато момиче. Че аз, "нашата" любовница не съм обиждала, камо ли някой, който няма никакво отношение към мен!
И стига с това "бъркане в семейството". И любовниците, и съпругите е хубаво да знаят, че един мъж никой, никъде не го изнасилва, докато той, маминия - сладък се дърпа, крещейки: "Не искам! Аз обичам... (Вашето име)".
И няма смисъл да го пазите, като писана торба, от гадните хищници навън (респективно - вкъщи). Няма такъв филм, - той да изневерява и лъже, а да е бял и пухкав. И никакви "каишки", "окови", ултиматуми и молби не могат да го задържат при вас (или да му попречат да си тръгне от злата съпруга, съответно, ако му е толкова зле там и иска да бъде другаде).
 Мисля, че за авторката ще бъде много полезно и ще й подейства отрезвяващо, ако може да се види и поговори насаме с госпожата. Да си свери часовника, един вид. Това,  в случай, че им е писнало от тъпи  лъжи и оправдания,  разбира се (и двете са  способни на цивилизован разговор). Всичко друго, ще бъде просто преливане от пусто в празно.
 За съжаление, от него не може да чакате някаква определеност и решение на проблема. Така му изнася на човека.
А отговорът ми на въпроса в заглавието на темата, е НЕ! Особено пък, щом има и намесени деца, финанси, имоти и т.н. Може и да има минимален шанс, ама надали. Гледайте, да живеете Вашия живот, че  после да не е "мъчително болезнено"  за отминалата младост! Ако не за друго...
Това ме извади от равновесие, думите не съвпаднаха с делата. Ако вървеше сериозно с мен, това което той поставяше като открита карта на масата, не е логично изведнъж да се обърнеш и да наливаш в брака си.
Не искам да говоря с нея. Нямам цел да развеждам някой, ако исках това, можех да го направя преди време....исках този човек за мен, като пълноценна половинка. И дълго време не знаех какво и кого искам, просто живеех два живота.
Съжалявам за случилото се с твоя съпруг, предполагам, че моята история бърка в много рани. Но съществува, истина е всичко, до болка, искам истината, само истината, трябва да я приема, за да продължа напред.

# 107
Авторката е гаси каръка и приятелят и мухльо и любовникът и тожЕ  Laughing

Жал ми е за мухльото 'приятеля' и.

Държат се с теб така като ти постъпваш с човека който си набедила да ти е приятел  ooooh!
Права си, пих от същото лекарство и не ми хареса.
Не се смятам за карък, ще науча нещо от цялата история, и приятелят ми е много добър човек, не заслижава тези епитети.

# 108
  • Другата България
Чакай малко сега. smile3555
Това
Цитат
Нямам цел да развеждам някой, ако исках това, можех да го направя преди време....исках този човек за мен, като пълноценна половинка
може ли да обясниш какво точно значи?
Попитах те какво искаш снощи за себе си , не отговори, сега чета това и започвам да недоумявам.....пълноценна половинка какво значи според теб?
Малко в противовес със"законна половинка" ми се струва.
Могла си да го разведеш преди време? Това е ново....

# 109
Не вярвам грам на тия приказки от хиляда и една нощ за много влюбените и пуснали се по емоцията люде, особено пък в този случай. И от двете страни има намесени сериозни интереси и далеч не е всичко такова, каквото се описва.

Ако той се разведе, е ясно, че ще изгуби много, затова едва ли ще го направи. Ти си му удобна и ще те ползва, докато може и докато иска. Не обича и не държи на жена си, повече от ясно е, че ги свързват само и единствено материални интереси, след като няма нищо против нейните извънбрачни отношения. Ако изобщо има такива всъщност, много вероятно е това да е театър за пред теб.

Ти егоистично и използвачески не прекратяваш отношения със "сериозната" връзка, отново защото имаш интерес. Какво значи "не искаш да го въвличаш"?!? Да го правиш на глупак е по-добре, така ли?! Отдавна си си направила сметката до какво ще доведе всичко, не си малка, не си и първа младост, та да "не разбираш" и да не са ти ясни нещата.

Класическа история с колежка, уж много невинничка, принципна и добричка, започнала съвсем невинно, "ей така, без да знае как станало" "връзка" с по-дърт колега на добра позиция, с намерението освен да ползва като трамплинче, но и с надеждата да стане първа цигулка. Същевременно си държи будалата, лукова глава, защото ѝ е пределно ясно, че когато свърши романса, трябва да има сигурен пристан, но отново тя е много себеотрицателна, защото "не иска да го въвлича".

Гювеч от обща венерическа флора и фауна, и едни гледащи си интереса и правещи си сметките
хора, които обаче не могат да се разберат кой кого ще надлъже.

Някакво си българско девойче (отдавна излязло от девойческата възраст) си поставило за цел в живота да разведе и ожени за себе си богатия чичко чужденец, да разкара досадната дъртофела жена му и да си живее живота  Laughing Решило то, че ще му завърти главата и той ще ахне пред ненагледната българска убост и прелест, ще плесне с ръце и ще разкара скочубрата си.

Не искаш да се жениш за сегашния не защото "си много млада и не бързаш", а защото не ти е достатъчно добра партия и не е стабилно материално подкован.

Simple Smile

Не е така. С другия сме колеги на едно и също професионално ниво, печелим еднакво, не е зле за стандарта в тази държава. Официалният ми приятел си вади добре хляба, изобщо в това отношения не съм зависима и не търся нищо. Води ни с много любовникът на жена му...с много.  Simple Smile

Нямам комплекс на бедна емигрантка българка. Живея от доста време тук и се интегрирах добре, не се срамувам от произхода си и всичко, което имам е постигнато с много труд, поставям работа си преди брака и децата, затова и не бързам, искам да им осигуря това, което аз нямах.

# 110
  • Другата България
И отново не ми отговаряш.....
Не можеш или не искаш?
Не е толкова важно кой колко изкарва, вЕрвай ми.

# 111
Чакай малко сега. smile3555
Това
Цитат
Нямам цел да развеждам някой, ако исках това, можех да го направя преди време....исках този човек за мен, като пълноценна половинка
може ли да обясниш какво точно значи?
Попитах те какво искаш снощи за себе си , не отговори, сега чета това и започвам да недоумявам.....пълноценна половинка какво значи според теб?
Малко в противовес със"законна половинка" ми се струва.
Могла си да го разведеш преди време? Това е ново....
Можех да го разведа, можех да се меся, да се навирам, да говоря с нея...никога не искам искала това! Не искам никой да страда, най-вече децата. Пълноценна визирам законна, или просто единствена. Само той и аз. Особено когато продължава да ми казва, че иска да е с мен.
Това беше до вчера. Вчера преосмислих всичко, и погледнах по-трезво на нещата. Отстрани, вашия поглед ми помага. Тази ситуация в момента е абсурдна, не му вярвам. Не съм способна да отрежа контакта с нож, опитах се, но психически се сривам...Но не мисля, че мога да продължа да се стрещам с него все едно нищо не е станало. Искам да поставя ред в живота си. И истина, ако има нещо да е истинско.
Просто мисля, че трябва да приема истината, да махна ореола на приказката. Вглеждам се в детайлите, какво ми казва, как ми го казва, какво прави, как го прави...Искам да видя това, което виждате вие.

# 112
Аз те виждам като средство, не цел. Хванал жена си в изневяра и сега и го връща използвайки теб. Може би му харесваш, сигурно му харесваш, обаче няма да сте ти и той, не го иска. Иска той и семейството му и ти от време на време. Факта, че ти ги разтяга захаросани, а в същото време налива в семейството си трябва да ти говори много. Мисля също, че се самозблуждаваш с това - могла съм да го разведа, ама не съм искала.  Да твърдиш, че постявяш щастието на непозната жена и непознати деца пред собственото си е лицемерно.

# 113
  • Другата България
Не си могла да го разведеш. Не ако той сам не го е пожелал. А той не го е пожелал, ако е било така, да го е направил. Ако си се навирала и месила, досега отношенията ви да са се обтегнали до една или друга степен и да сте скъсали. Помисли защо не си го направила досега , дали подсъзнателно не те е било страх, че ако го направиш, той ще те отсвири, предпочитайки жена си и ще си ...без него.
А законна връзка без развод с настоящата просто няма. Така, че за да е законно, трябва да мине през развод, което казваш, че не искаш и ти.
Няма да стане изведнъж. Научи се да уважаваш себе си най-напред, човекът до себе си също. Ако работите заедно, ако трябва смени работата, изтрий го изцяло от живота си, но не му поставяй условия. Защото не искаш да се сдухаш още толкова в момента, в който директно ти каже, че избира семейството си.

# 114
...Не съм способна да отрежа контакта с нож...

А всъщност това е най-безболезненият начин.
Другото е безкрайна агония.
Но ще го оцениш след време, когато тотално си пропилееш живота.

# 115

Цитат
Просто мисля, че трябва да приема истината, да махна ореола на приказката. Вглеждам се в детайлите, какво ми казва, как ми го казва, какво прави, как го прави...Искам да видя това, което виждате вие.

Можеш да го видиш ,само ако поискаш
Ако не искаш , ако не ти изнася никога няма да го видиш.Ще виждаш само това което искаш да видиш- обещанията му
Отвори си хубаво очите и прогледни.Заслепена си от чувства но те ти играят само лоша шега в момента
Най добре е да прережеш тази  връзка  точно като с ножа.От раз
Не знам обаче как ще стане след  като работите заедно
Или трябва да смениш работата , а това не става от днес за утре или трябва наистина да си стъпиш здраво на краката  и да покажеш огромна твърдост

Ако имаш възможност наистина смени работата

# 116
Хаха, абе сериозно ли има 30годишни жени, които мислят че могат да разведат един мъж?. Simple Smile
Много заблуден народ наистина....
Човек се развежда по собствено желание. Или по желание на партньора си.
И в съвсем минимален процент, защото любовницата го натиснала за това. Simple Smile

Poncia, ти какво очакваш като развитие в момента?
Защото освен да си стоите на фаза любовници, друго едва ли ще получиш.

# 117
И на мен ми е интересно след всичко което се изписа и тъй като твърдиш че сме прави,какво смяташ да правиш от тук насетне

Явно за да пуснеш тема дълбоко в себе си си била наясно че това което искаш няма да го бъде.Съмненията са те разяждали но си искала да чуеш и безпристрастно мнение и сега май си убедена че тоя филм няма да е с край какъвто ти искаш
На 30г си и нямаш много време пред себе си за да се луташ   и да чакаш да се случи чудото
Така че въпроса ми е какво смяташ да правиш

# 118

Това ме извади от равновесие, думите не съвпаднаха с делата. Ако вървеше сериозно с мен, това което той поставяше като открита карта на масата, не е логично изведнъж да се обърнеш и да наливаш в брака си.
Не искам да говоря с нея. Нямам цел да развеждам някой, ако исках това, можех да го направя преди време....исках този човек за мен, като пълноценна половинка. И дълго време не знаех какво и кого искам, просто живеех два живота.

Няма как да станеш първа за някой, който има връзка или брак с жена, различна от теб. В този смисъл наистина няма как да стане, без да се разведе с жена си. Ако си можела да го разведеш и да станеш първа, едва ли щеше да пускаш теми, за да питаш бг-мамите дали може.

AQUA е много права, макар че толкова директно казани нещата сигурно болят.

# 119
  • Бургас
Можех да го разведа, можех да се меся, да се навирам, да говоря с нея...никога не искам искала това! Не искам никой да страда, най-вече децата. Пълноценна визирам законна, или просто единствена. Само той и аз. Особено когато продължава да ми казва, че иска да е с мен.
Можеш да го разведеш в шестък  Stop
И като искаш да си "единствено и законно" с него защо не го направиш след като "може да го разведеш" когато поискаш. Нещо си противоречиш. Тоя здраво те лъже и ти много добре го знаеш, но толкова ти е завъртял главата, че самата ти се опитваш да се самоубедиш, че лъжите му са истина. Чудя се за какво си пуснала тази тема. Жени като теб и хиляда души да им кажат, че грешат, те пак си знаят своето. В утрешния ден, когато си погледнеш сбръчканата физиономия в огледалото, може и да се усетиш каква наивница си била толкова години и как си изтървала шансовете си за пълноценна връзка, деца и семейство. Поне остави приятеля си да си търси щастието и не го лъжи. Ти като си решила да си съсипваш живота - давай, но поне не губи неговото време.

П.П. Децата му щели да страдат. Все едно са единствените деца на разведени родители. Айде моля ти се  Stop

Мога да се обзаложа, че ако му поставиш ултиматум да реши или ти, или жена му, ще бъдеш здраво наритана и зарязана.

Общи условия

Активация на акаунт