Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 354
  • 986
  •   1
Отговори
# 600
Това е така. Защо винаги хората, решили да споделят дилемите, понякога дори и мъката си, биват нападани?

Защото историята е адски гнусна.

Peace

Човек трябва да се усеща къде е мястото да споделя драмите си.
Има си сайтове за изневерители, за суингъри, за всякакви видове разкрепостени, разпищолени и разгонени мъже и жени, с прилежащите им дилеми, терзания, търсения и душевни мъки.
Как точно споделената историята кореспондира с подфорум "Семейни отношения" на сайт "Бг-мамма"? Отговорите и реакциите са предвидими и очаквани. Дори твърде меки.

# 601
Това е така. Защо винаги хората, решили да споделят дилемите, понякога дори и мъката си, биват нападани?

Защото историята е адски гнусна.

Peace

Човек трябва да се усеща къде е мястото да споделя драмите си.
Има си сайтове за изневерители, за суингъри, за всякакви видове разкрепостени, разпищолени и разгонени мъже и жени, с прилежащите им дилеми, терзания, търсения и душевни мъки.
Как точно споделената историята кореспондира с подфорум "Семейни отношения" на сайт "Бг-мамма"? Отговорите и реакциите са предвидими и очаквани. Дори твърде меки.

Напълно съм съгласна. Този подфорум е така обсебен от подобни хора, които не знаят какво е семейство или пускат пързалки, че потребителите на форума не могат да се доредят. И после се приказва - виж ги какво правят бгмаммите, а реално това са някакви съвсем непознати за форума хора.
Ама ние сме си виновни, защото се връзваме и им пишем в темите.

# 602
  • Сф
Форума набра скорост, а и много от потребителките търпят развитие. Нима очаквате 10 години едно и също да  се случва на даден потребител. Много по- добре е да се обменя опит , отколкото 20 годишни пикли например да налагат и то през пост, морален засега мироглед. И става още  нещо  странно също- И мъже почват да нахлуват в бг мама- ужас! И точно някоя от еднозначно мислещите се закача да си спорят и почесват егото - тук визирам вече конкретна потребителка  Sunglasses,  Принципно човек , който има изграден мироглед не бие камбаната нон-стоп! 

„Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?" (Мат. 7:3, 5).

# 603
... И мъже почват да нахлуват в бг мама- ужас!

Това е под много голям въпрос. Силно се съмнявам, че и половината от обявилите се мъже по темите в последно време, в действителност са такива.

# 604
В малкото моменти, които бяхме насаме аз се държах резервирано и на свалянето на звезди казах, че няма за какво да си говорим, докато не не се реши поставения въпрос. А, и че съм сложила дата за себе си. В началото се нацупваше и сменяше тема, после даде един отговор "не намирам формулата, в която ако го направя няма да страда никой, ако децата ми страдат, аз няма да съм щастлив и теб няма да направя щастлива."
Когато се прибрах в стаята, звъня по тлф, умолително...нещо от сорта, че ме обича и му липсвам, поне да не се сърдя, да не го отбягвам, че не можело да се говори нормално с мен... Crazy Разплаках се, и казах, че ако ме обича ще е с мен, няма друг вариант за мен. И затворих. И си поплаках, до валериан не стигнах, което ме радва доста.
После пак писа и днес се обажда и писа все едно нищо не е станало. Междудругото поиска да се срещнем другата седмица, за да говорим по въпроса. Съгласих се, но имам вътрешното чувство, че само ще се травмирам.
Ама тоя супер нагъл, бе ......     Joy  И вина ти вменява (то не че нямаш, ама така директно да ти я казва......) ..."Искаш да направя децата си нещастни, затова аз ще стъжня твоя живот!"
Ами, естествено, очаква да се примириш и да си продължите по стария начин.И ще те мотае, докато у него има надежда, че ще си останеш просто любовницата докато .....докато му омръзнеш.
Щял да се разведе, ама ти нямало да го чакаш.....Боже, и още има жени, които се връзват на тази пословична, класическа мъжка лъжа.    Laughing
Ще се разведе.Ама друг път.
Ако ти се чакат още 15-20 години, докато децата му станат самостоятелни и вече няма да трябва на жена си, та му бие шута, да, може и да се разведе.
Ама тогава за чий ще ти е 60-годишен дядо?!

# 605
Форума набра скорост, а и много от потребителките търпят развитие. Нима очаквате 10 години едно и също да  се случва на даден потребител. Много по- добре е да се обменя опит , отколкото 20 годишни пикли например да налагат и то през пост, морален засега мироглед. И става още  нещо  странно също- И мъже почват да нахлуват в бг мама- ужас! И точно някоя от еднозначно мислещите се закача да си спорят и почесват егото - тук визирам вече конкретна потребителка  Sunglasses,  Принципно човек , който има изграден мироглед не бие камбаната нон-стоп! 

„Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?" (Мат. 7:3, 5).

Да   bouquet

# 606
  • Другата България

Отдавна не бях чела нещо толкова разумно написано.  bouquet
Само дето потребителките са едни и същи - тези, които са постоянно в тези теми, с вече до болка познати постове, и същевременно тези с идеалните семейства и перфектни мъже, на които никога няма как да им се случи нещо такова.....
Ей това не го разбирам аз.

# 607
Няма идеални семейства, перфектни животи и супер хора  Naughty

Но има елементарно уважение към себе си, към партньора, както и някаква хигиена на отношенията със семейство, роднини, приятели  и колеги, която за мен лично се изразява в директни разговори и активно решаване на проблемите там, където са породени.

Светът е малък, анонимност в интернет няма, когато човек пише, хубаво е да знае, че написаното остава, и че както в момента по всяка вероятност го четат познати и колеги, така след време ще го четат деца, внуци и правнуци. Форумите не са "Мило дневниче", и вече би трябвало да имате достатъчно примери около себе си, как понякога написаното се обръща срещу автора си и му нанася вреди.

Не става въпрос за това кой пише - стар потребител, нов потребител, мъж, жена, млад, стар... Става въпрос за АДЕКВАТНОСТ. В магазин за хляб няма да ти предложат бургии за бормашина.
Независимо какви греди, сламки, и прочие имаш в очите си, добре е да задаваш правилните въпроси на правилните места.

# 608
  • Другата България
Бърдс, права си, напълно.
Но кои според теб са "правилните места"? В СО "бъка" от подобни теми, някои навъртат по над 100 страници, нали уж е форум за взаимопомощ? Всеки сам носи отговорност за това, което публикува и споделя, но когато е написал нещо доброволно и съзнателно, защо да не можем да дадем съвет без да обиждаме, хулим, сочим с пръст и отново и отново се плюнчим колко ние сме идеални? Защото именно тук лично потребителки са го твърдяли точно това, знаем се, четем се отдавна.
Който не одобрява, не го интересува, възмущава се, потриса се, недоумява...., не е задължително да пише, не е нужно да се четат наистина едни и същи неща от едни и същи хора във всяка подобна тема.
Това аз донякъде го разбирам като адекватност. Peace

# 609
Може да ми се случи. Тогава ще се погнуся от себе си.

# 610
Няма идеални семейства, перфектни животи и супер хора  Naughty

Но има елементарно уважение към себе си, към партньора, както и някаква хигиена на отношенията със семейство, роднини, приятели  и колеги, която за мен лично се изразява в директни разговори и активно решаване на проблемите там, където са породени.

Мноого точно казано. Когато допуснеш действията ти да бъдат водени от неправилният център и удобно твърдиш - ми може да се случи на всеки - живота се превръща в драма. И не е в това най-големия проблем, по лошо е, че вкарваш в същия ад и хората около себе си.

# 611
Нищо гнусно няма в историята Peace Това е животът и такава е действителността. За справка- вижте темите за изневерите в СО.  Тази тема с какво е по-различна? Просто представя нещата от друго лице Peace Похвално е,че авторката запази добрия тон и е напълно разбираемо оттук нататък да спре да споделя Peace

# 612
Така мисля и аз, щом авторът на дадена тема поддържа добрия тон, отнася се с уважение към останалите потребители, редно е и те да се отнасят по същия начин.
Друг случай са автори, които обиждат, държат се враждебно и търсят повод да се заяждат.

# 613

Явно не разбирате за какво става дума. Или се правите, че не разбирате.
Никой не говори за потребителите на форума. Истории всякакви, човешки съдби шарени. Няма нещо, което да ме изненада. Въпросът е за тези, които не са потребители. Едно е на потребител да му дойде нещо до главата и да сподели проблема си, да поиска съвет, и съвсем друго прясно регистрирани, които нямат никакъв интерес към сайта да започват да държат речи за това как колкото повече обичаш един човек, толкова повече трябва да се пердашиш с други. Не е до мироглед. Все едно никога да не съм потребител на форум Голф (не знам има ли такъв, просто налучквам), да няма такава кола, да не ме интересува нищо там, но да плясна тема - Къде да си го завра?
Ами да, и там пишат хора, които правят секс, но така малко усет трябва да знае човек според тематиката къде да си избира и мястото.

Това по принцип, не за тази конкретно тема. Тя би била на място, ако е пусната от потребител на форума, има опция за анонимност, никой няма да го разбере кой е, иначе прилича на абсолютна пързалка, подигравка с потребителите.

Така мисля и аз, щом авторът на дадена тема поддържа добрия тон, отнася се с уважение към останалите потребители, редно е и те да се отнасят по същия начин.
Друг случай са автори, които обиждат, държат се враждебно и търсят повод да се заяждат.

Имаше велики пързалки с много добър тон и то за много страшни неща. Не винаги добрият тон е показател за нещо, понякога е абсолютно планирано и нарочно.

# 614
Нищо гнусно няма в историята Peace Това е животът и такава е действителността. За справка- вижте темите за изневерите в СО.  Тази тема с какво е по-различна? Просто представя нещата от друго лице Peace Похвално е,че авторката запази добрия тон и е напълно разбираемо оттук нататък да спре да споделя Peace

Определено няма нищо гнусно...нещата от живота, такъв...какъвто е.

Общи условия

Активация на акаунт