Фотография - 79 тема

• 44 557
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
по принцип съм доволна от Тамрона. За пътуване е идеален, не е нужно да носиш много обективи. Разбира се би ми се искало да е по-светлосилен, но за тази цена си е ок. Недостатък е, че няма стабилизация.   

# 526
  • Варна
marquise de kukundrel, според мен няма много смисъл да сменяш Тамрона точно за този Канон - нито е по-светъл като цяло, нито пък ти дава нещо повече откъм обхват, дори си стесняваш обхвата. Peace

Стабилизацията (VC) на моя Тамрон (17-50) дори съм я изключила, защото ме дразни (шумна е и в нчалото все имах чувството, че нещо трака вътре в обектива). Достатъчно тежък и стабилен е, за да фокусира добре и без стабилизацията. Peace

# 527
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
marquise de kukundrel, според мен няма много смисъл да сменяш Тамрона точно за този Канон - нито е по-светъл като цяло, нито пък ти дава нещо повече откъм обхват, дори си стесняваш обхвата. Peace

Стабилизацията (VC) на моя Тамрон (17-50) дори съм я изключила, защото ме дразни (шумна е и в нчалото все имах чувството, че нещо трака вътре в обектива). Достатъчно тежък и стабилен е, за да фокусира добре и без стабилизацията. Peace

благодаря!  Hug

# 528
  • София
Здравейте, като сме започнали с въпросите, да попитам и аз. Предстои ми да си купувам ново тяло. Досега снимах с Никон Д3100, щеше ми се нещо ФФ, но Д610 ми е скъпо за момента. Прочетох, че Д7200 работи и като кропка, и като ФФ + е по джоба ми. Исках да ви питам за отзиви, ако някой снима или е снимал с такъв. Също така един леймърски въпрос как мога да разбера точно с кои ФФ обективи е съвместим? Много ви благодаря!

# 529
  • Варна
Аз имам следната питанка: като за първи опити на ръчен режим ей такива примерни настройки вършат ли работа в началото? Знам, че всичко е проба-грешка, но като за пресен старт, ориентировъчно?

# 530
  • София
Много не мога да разчета, че е дребничко, но аз не бих снимала от ръка (без статив) със скорост 1/60. Има хора с много стабилни ръце, които го могат, но на мен ми мърда фокуса с такава скорост. По-скоро бих отворила още блендата - да не е 4, а 2.8  или 3.5; може и исо-то да се вдигне още, но то зависи от камерата - дали го позволява. Това за снимането на портрет вътре.

# 531
Има едно правило за снимане от ръка и то е обвързано с мм на обектива. Скоростта под която не трябва да падате е тази съответстваща на мм на обектива. Т.е. при обектив 50мм примерно не бива да падате по 1/50. За апарати които имат вградена стабилизация това сваля с още две позиции скоростта защото може да я компенсира. Съобразявайте обаче и каква матрица имате защото приравнен 50мм на кропка автоматично ви дава други стойности на правилото.

# 532
  • София
Това правило важи при стабилна ръка обаче. Аз с 1/50 не мога да изкарам фокус. Всичко под 1/100 ми е на магия. Mr. Green

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 21:28 от RумиK

# 533
Хаха да.. На мен ми се е случвало да снимам едни водопади на 1/8 от ръка... Няма да казвам как посинявах от задържане на въздух за да не дишам...

# 534
  • София
Ето един опит от мен:

DSC_0056-1 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 535
Прочетох, че Д7200 работи и като кропка, и като ФФ + е по джоба ми.
Не е вярно. D7200 си е кропка. Може би са имали предвид, че може да ползва ФФ обективи? Но то всяка кропка може Simple Smile
Видях цената на D7200. За толкова от базара можеш да вземеш D700. Аз взех D600 на 5000 кадъра за 2200  в началото на тази година, сега вече може и за малко по-малко да го дават, не съм следила. Но D700 вървеше 1700-2000 лв тогава.

# 536
  • Mostly in my mind
 Simple Smile

_DSC6695 by Ina K., on Flickr

# 537
Имате ли наблюдения Павилиона и Синтезис правят ли хубави промоцци за Коледа? На клик съм от купуване на ново тяло.

# 538
  • София
И аз си мечтая за ново тяло, но не ми се полага Simple Smile

Лондон
DSC_1073 by Elka Ganeva, on Flickr

DSC_1796 by Elka Ganeva, on Flickr

DSC_1083 by Elka Ganeva, on Flickr

# 539
Имате ли наблюдения Павилиона и Синтезис правят ли хубави промоцци за Коледа? На клик съм от купуване на ново тяло.
И мен ме интересува, но за обективите. Flutter

Общи условия

Активация на акаунт