Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 348
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Весе, това за б12 не го знаех, знаех само за витамин С. И двете са верни. Недостиг на витамини б12 и фолиева водели до анемия, а витамин Ц подпомага усвояването. http://www.pharmacy-bg.com/zdrave2/kak-da-izbegnem-i-izlekuvame-anemiyata/

# 106
За усвояването на желязото и аз знам, че витамин С подпомага, затова и тук често се продават комбинирани таблетки желязо и вит.С. Доколкото си спомням и в усвояването на други вещества помага вит. С, но не си спомням точно в момента и не искам да ви подвеждам.

# 107
Аз ще взема да питам сега на 11-ти лекарката за някакви витамини. Едва ли ще успея да си набавя всичко необходимо от храната, колкото и разнообразна да е тя. Лошото е, че на мен не всичко ми се яде.
Скрит текст:
Днес за работа съм си направила сандвичи с пълнозърнест хляб, масло и домат. А за закуска сварени овесени ядки с пресни ягоди и банани. Но за съжаление няма да ми стигне за 14 часа и най-вероятно ще се почерпя с една Морена  Mr. Green Mr. Green
Искам да попитам момичетата, които са ходят, или са ходили в Надежда за мнение относно д-р Георгиев. Вчера си записах час за утре за ехограф, да видим бебето. Там уредите им са страхотни, направо съжалявам, че не се записах там на ЖК, дори и платена.

# 108
Специалисти са и техниката е добра. За Георгиев знам, че говори по-малко, отколкото им се иска на майките, но ако не си притеснена до полу-припадък като мен, смятам, че няма да има проблем. Това не ми е информация от първа ръка, така че всъщност нещата може да са много по-.... разговорливи от описаното във форума.

# 109
Добре дошли на новите мами  Hug
Estlar Много полезно инфо а по колко витамин Ц може да се пие понеже аз не пия комбинирани витамини а само фолиева киселина и магнезий с Б комплекс?  newsm78
На 8 съм на преглед надявам се да видим и пола че големи спорове има около мен за това  Mr. Green

# 110
Не съм притеснена, просто искам да видя дали всичко е наред с бебето, защото няма да издържа до 11.05 за ЖК. Дори и да не говори изобщо за мен най-важно е да видя скорпиончето, че мърда и расте.

# 111
  • София
Ще се повторя, вит. С по време на бременност пийте само по предписание на лекар!

# 112
Моята наблюдаваща ми каза да пия само фолиева киселина и Биозин Мама. Това чудо се извлича от коластра и съдържа Лактоферин, което било желязопренасящ гликопротеин, т.е. го свързвал и го пренасял до всички клетки, които имат нужда от него (или поне така пише в листовката). Не ми е казвала да пия друго и аз засега слушам.

# 113
Веси благодаря нещо съм пропуснала като си писала предния път.  bouquet

# 114
Ох, здравейте и от мен тази сутрин. Имам един странен и срамен въпрос ха-ха. От известно време забелязвам, че отстрани на едната ми малка срамна устна е подуто и понякога вечер усещам нещо като, и аз не знам как да обясня, примерно напрежение във влагалището. Нали органите там сега са доста по-кръвоснабдени, мислите ли, че има връзка?  Rolling Eyes Като си видя док на ЖК-то, ще го питам, засега само вас  Grinning

И след секс цялата област отдолу се подува, явно от възбудата, но преди не ми се е случвало....

# 115
Добро утро, майчета  food010
Да попитам по-запознатите - какви чайове може да се пият по време на бременност? Не пия вода и това е голям проблем. ММ постоянно ми бута бутилката с вода, но пия по няколко глътки. Газирани напитки и кафе също не консумирам. Пия айрян, газирана вода (при киселини и тежест), старая се да пия чай от мента, лайка и english breakfast. Четох за тези билки, че трябва да се внимава, но аз оставям пакетчето за кратко. Т.е. по колко на ден може да се пие и изобщо коя билка може да се пие по-често през деня? Зная, че чаят не замества водата, но е един вид решение за мен на този етап.

# 116
  • Варна
Добро утро и от мен, колко сте изписали не мога да ви насмогна да чета Simple Smile
За чайовете и на мен ми е интересно, но да споделя с вас (не казвам, че е на 100 % достоверна информацията, но аз се придържам към нея), като човек пиещ по един литър зелен чай на ден от години, спрях зеления чай, понеже четох някъде, че възпрепятствал усвояването на фолиевата киселина. А според мен е важно човек да е предпазлив с това.
Вчера от всички тези разговори за риба на път за вкъщи си купих пържена (няма да казвам каква Simple Smile ),
но така да ми се допи бира с нея, че чак не ми беше вкусна Sad
Вие пийвате ли бира или сайдер от време на време  Rolling Eyes ?

# 117
Добро утро на всички,
искам да попитам дали някоя мама получава леки болки от врееме на време в областта на яйчниците, чудя се дали е от разтягането на матката, не са някакви режещи, но ми се случва напоследък. Следващият ми преглед е на 1.06. мисля тогава да питам докторката дали не трябва да пия магнезий примерно, че за момента съм само на фолиевата киселина и витамини.

# 118
Весе, защо витамин С е вреден?

# 119
Нимфеа, и мен ме вълнуваше този въпрос и от всичкото прочетено в нета (доста противоречива информация) , останаха само липата, шипката и джинджифилът за пиене. Но и аз нямам личен опит с чай и вече родено бебенце, та да видим някоя по-запозната какво ще рече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт