Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 347
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Момичета кажете задължителна ли е междинната фм,защото аз съм в 16 седмица и не съм ходила

# 91
Добре дошли на новите майчета Simple Smile
По-скоро всички карантии са в списъка за избягване.

За пръв път чета, че карантиите са забранени по време на бременност. По принцип съм им голям фен и преди редовно ги приготвях, но сега по време на бременността да съм консумирала най-много 2 пъти.
Beboche2015, аз бях с пуканките. Ами на бебо като това му се хапва, аз какво да направя - ограничавам се, но трудно Crazy
Аз ям месо и пак си пия калций+вит. Д и желязо. А омега-3 витамините откога се започват? Питах лекаря си в началото на бременността, но ми каза, че имало време.

# 92
  • София
Момичета кажете задължителна ли е междинната фм,защото аз съм в 16 седмица и не съм ходила
Нито една фм не е задължителна. Всичките са по желание.

# 93
  • Варна
Ех че темичка сте започнали с месата:) На мен изобщо не ми се яде месо, но от време на време много ми се дояждат неща от кайма. Доверявам се на тялото си, и изследванията ми излязоха ок последният път. Аз познавам жена и мъж вегетарианци, жената си беше вегетарианка докато беше бременна, сега и малката е вегетарианка:) Тя обаче си знае кое от какво да набавя, такива вкусотии готви:) За веганите обаче познавам само един, запознах се с него миналата година, получил е нещо като парализа, но се възстановяваше когато аз го срещнах, физически изглеждаше зле и от веганството беше получил парализата, сега още куца...та съвсем да се избягват и мляко и сиренца...много е крайно наистина да караш само на зелено.

# 94
Abies, напълно съм съгласна, че организмът сам си казва какво иска.  Аз самата също бях започнала да се храня доста различно, почти вегетариански. Веганството ми идва вповече лично на мен, но всеки има право на избор. Обаче като разбрах, че съм бременна реших, че ще се съобразя на прво място с нуждите на бебето. А после разбрах, че нямам никакъв избор и право на дума какво ще ям.  Joy Бебето решава всичко в момеента и доста ме ограничава. То самото не иска месо и куп други неща. Насилвам се малко понякога, ама много рядко и трудно.

Добре дошла на новата ноемврийка!

# 95
Аз да се оплача, имам пърхут. Ползвах няколко различни шампоана, които съм ползвала преди бремеността и сега ми се появи. Взех си хед енд шоулдърс, който преди ме е спасявал от първото миене, сега изхабих една опаковка и пак имам. Ще взимам нещо от аптеката и дано помогне. Вие имате ли такъв проблем?

# 96
Дълго и скучно изложение на събраната от мен информация относно храненето

Скрит текст:
Вегетарианството, да го похваля, е супер - отслабваш, но не прекалено, не страдаш от недоимък, всичко ти е наред. Но при бременността нуждата от определени вещества е двойна, което прави набавянето им по-трудно. Това са основно желязо /от растителни източници не се усвоява толкова добре/ и омега 3 /ALA превръщаш сам в DHA и APA, но е добре да ги набавиш директно, за да си сигурен, че до бебето стигат правилните количества, а те се съдържат в рибата/, както и аминокиселините, които са само в продукти от животински произход /принципно ги има и в яйцата и млечните, но пак е по-добре от месо/. Та така. Не съм про-месото, никак даже, чакам с нетърпение да спра пак яденето му, гадно ми е, тежко ми е, запича, но поне малко трябва.
Ако не приемате достатъчно месо, може да се опита компенсиране с:
- ядки и пълнозърнести храни /вкл. бобови/ за белтъчини и магнезий
- сушени кайсии, цвекло, спанак, зеленолистни зеленчуци за желязо
- яйца, кисело мляко, пшеничен зародиш и пълнозърнести храни, вкл. бобови - за аминокиселини, от които изграждаме белтъците.

Вредните храни:
- тези, които съдържат потенциална зараза, като всеки животински продукт непреминал термична обработка. Не е въпрос на домашно или от магазина, а дали е минало обработка, ако е - и дробът е ок.
- тези, които съдържат тежки метали - накои видове риби
- храни, които могат да предизвикат алергии - забраняват се фастъци за хора с история на алергии и астма в семейството
- храни, съдържащи кофеин - кафе, какао
- храни с много захар - не забравяйте, че и здрави жени могат да развият гестационен диабет, внимава се

# 97
Аз да се оплача, имам пърхут. Ползвах няколко различни шампоана, които съм ползвала преди бремеността и сега ми се появи.

Аз имам същия проблем  ooooh! Даже говорих с приятелка, която е бременна в момента и тя е в същото положение. При мен е сух пърхот и е на малки люспички - купих от аптеката шампоан и да видим дали ще повлияе.
Estlar, полезно инфо!

# 98
Допълнение:
Скрит текст:
За да се усвои желязото се комбинира с витамин С, за да се усвоят магнезият и калцият е добре да се приемат разделно, т.е. кисело мляко с ядки може и да не е най-добрата комбинация в момента, когато държите да ги усвоите.

# 99
Аз да се оплача, имам пърхут. Ползвах няколко различни шампоана, които съм ползвала преди бремеността и сега ми се появи.

Аз имам същия проблем  ooooh! Даже говорих с приятелка, която е бременна в момента и тя е в същото положение. При мен е сух пърхот и е на малки люспички - купих от аптеката шампоан и да видим дали ще повлияе.
Estlar, полезно инфо!

[/quote
Кой шампоан си купи ти? Аз днес бях при фризьорката и ми препоръча selsun blue.

# 100
Ivelina, шампоанът е в скрития текст.

# 101
  • София
Доколкото знам, желязото се усвоява с В12.

# 102
 И аз имам даже на някой места имам малки ранички купих си шампоан с лайка.За сега чакам резултат.

# 103
Благодаря ви, момичета  Hug

Да се изкажа и аз по някои теми -  първо за месцето. Не съм вегетарианка, но месо почти не ям. И все пак имам дни, когато убивам за пържола.  С първата ми бременност от началото още до края си пиех желязо. Сега хемоглобинът е в нормите без да съм променяла нищо в храненето си.   
Иначе започнах с Прегнакеър витамини с Омега 3  малко след първата ФМ, като спрях фолиевата. 

Vanq1979, ФМ не са задължителни, но първата и втората е добре да се направят. Ние на втората ФМ при голямата ми дъщеря /3г./ видяхме, че едното бъбрече не се развива. Сега поне знаем, че има проблем и я следим на всеки 6м. урина и ехограф.

Ivelina, за пърхота пробвай  Phytheol Force. Моята коса пък оредя някак отгоре и пак с Фито я "оправям".

# 104
+ едно с пърхута... Дано помогнат шампоаните.

Общи условия

Активация на акаунт