Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 343
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Привет момичета, влизам да се разпиша, и се връщам да ви чета. Много хубава тема. При мен новото е, че си записах час за 2-ра ФМ на 24.05.15 във Фемина пак при доц. Димитров. Бяхме за няколко дни на Сандански-добре ми се отрази. Мисля че на 20.05 усетих бебчо, но пък оттогава не съм го усещала, та може и да съм се заблудила.
Момичета, всички ли казахте на работодателите, че ще излизате в майчинство. Аз още не съм - то и колегите незнаят., само най-близките са осведомни.

# 76
InataCh, не съм сигурна че е разрешен. По-скоро всички карантии са в списъка за избягване. Обаче вдига желязото. Върти ми се в главата, че са го препоръчвали дори на бременни при много нисък хемоглобин, но не си залагам главата под това. Аз го дадох като пример за нещо гадно, което повечето хора не харесват, но се стига до положение да трябва да консумират, защото преди това са отбягвали "по-малкото зло". Иначе и аз много обичам черен дроб, но гледам да не ям такива неща сега.
От предишната си отчетна имам спомен за мами, които пиха желязо, че не им понасяше много добре, но не помня какви точно бяха реакциите, тъй като не ме касаеше лично и не съм се задълбочавала.
Ето тук има малко повече инфо за страничните ефекти. На мен лично не ми звучат приятно и бих си ги спестила, но всеки си решава сам за себе си. От друга страна бебо "като каже", че не му се яде определена храна ( в случая месо), иди се насилвай ако можеш...

gub4eto, аз казах, ама на мен вече и ми личи осезаемо, та няма как. Прекия ми началник е мъж на моя близка приятелка, та те се зарадваха, ама от ХРто реагираха абсолютно незаинтересовано - дори едно честито нямаше. Тях ги интересувало, че съм бременна чак като изляза в болничния преди термин. Shocked

# 77
  • София
Аз месо си ям. Радвам се, че се върна апетитът ми към него. В началото ми се гадеше яко.
Не съм имала проблем с хемоглобина досега. Каквото и да си говорим не може да бъде заместено от спанак и коприва.

# 78
Здравуйте, момичета!

Добре дошла на новата мама!

Явно много от нас не ядат месо. Това е интересен извод. Ако организмът в момента е по-чувствителен, за да предпази бебето от вредните неща, значи месото, и не само то, по принцп не са много ок и за нас, но не го разбираме, защото не сме така чувствителни. Значи по принцип ядем множество вредни работи. Ама то и като няма други...
Следват коментирани определени храни в скрит текст. Който не иска да не ги чете.

Скрит текст:
А аз и риба не ям. Само дебърцини на Кен и Карловска луканка. Иначе проядох руска салата, ама определен вид. Нито кайма ям, нито гъби или зелени разни. Просто не мога. Ядки също не ще бебка. Изобщо страшна работа.

А днес имах следната случка. Вървя си аз и изведнъж ми замриса на кафе от някакъв човек и така ми се прищя! Пък аз кафе не пия. И веднага от най-близкото местенце си взех, ама и обясних на женат, че съм бременна и да сложи много мляко и малко кафе. И си го изпих с кеф.  Simple Smile Направо не е за вярване! Вярно човек иска неща, които по принцип не ще, докато е в това състояние.

Днес хубаво се разходих и се изморих. Сега почивам активно.

Тази сутрин ми се стори, че усетих нещо като движение от бебчето, нещо като вълничка ниско долу вдясно, където е бебка. Но не се повтори и чак се чудя дали е било наистина. Нямам търпение да станат по-отчетливи и чести движенията!

Хубав ден, мами!

# 79
Ох, аз за плодове съм луда, каквото и да видя купувам ... може ида е малко, но ми се прияжда, онзи ден щом си купих джанки за 5 лева килото Simple Smile)))

# 80
Хаха, и аз така с джанките! При това си купих няколко пъти на същата цена. По принцип не бих го направила, ама сега ям всичко, което беба ми позволява!

А и да кажа за пуканките, не помня кой ги спомена, опитах ги и бяха супер! Ама с тия трансмазнини не бива да повтарям.

# 81
gemavar, разбрах те аз, че го спомена като нещо не особено любимо дробът. Wink
Аз така или иначе зелении ям много, особено спанак суров на салата ми е любим, преди много хапвах цвекло, но откакто съм бременна хич не мога и да помисля за него... Та ще продължавам да наблягам на треволяк, и вегетарианците са хора, пък не съм чула да умират от анемия поголовно. Wink

# 82
  • София
Не умират поголовно от анемия, но по време на бременност нещата стоят съвсем различно.
Аз лично не познавам вегетарианка, която да не е приемала синтетично желязо под формата на хапчета по време на бременността.

# 83
Освен това, за съжаление, от омега 3 масни киселини в растенията се съдържа само един вид - ALA, а на бебето са му нужни DHA и APA.  Sad Много ми се искаше да не е така, но не докато зрял организъм може да се справя с дефицити, бебето не може.

# 84
Момичета, много благодаря за отзивите! Значи просто трябва да си наложа мааалко разнообразие и да се прежалвам с по някое парче месо.
Добре, поне, че досега не съм имала гадене, нито пък имам някакви крещящи апетити за конкретни храни. Хапвам си каквото ми се яде, което и преди бременността си беше така Simple Smile

gub4eto, аз нямам търпение да разтръбя наляво и надясно, на работа вече знаят 5-6 човека, като започнах почти първо с шефа, за да избегна вариант, при който той научава от трето лице. От друга страна, все се притеснявам да не стане някой гаф с бебо, защото за тия неща застраховка няма, и ако нещо стане по-добре по-малко хора да знаят, ама стискам палци всичко да е ОК и тва е.

# 85
Здравейте, момичета!

Чакаме ноемврийче /03.11./ и ще се радвам да съм във вашата група!  Hug

# 86
Ох аз много обичам почти всякакъв черен дроб и предната бременност си похапвах заради хемоглобина, но сега само опитвам и ме е страх да се наям като хората , въпреки , че домашен Rolling Eyes
Ходих на зъболекар, само зъбен камък засега, но очаквал кариес да види скоро. Почвам да се тъпча с органичен Д и калций Crossing Arms
Най-накрая си взех направление за ЖК, и утре ще ходя да поеме нещо от сметките и държавицата де hahaha
Изгубен щъркел- и на мен ми е интересно за Кофеинчето, обаче сигурно и е много тъжно за да сподели Hug
Относно вегетарианството и аз познавам една напълно изпита и разбита след раждането на полу-живо детенце  ooooh! Но пък има хора дето ядат месо и пак страдат от анемия- въпрос на усвоване значи и на преобразуващия агент (забравих как се казва) на желязо в хемоглобин..А относно любимите ми риби, принципно аз си знам, че по-големичките си имат живак и е много вреден за плода..Наскоро ми попадна и статия в която акула, риба -меч, хек и скумрия напълно са забранени за бременни. А аз поне съм изпукала 2-3 от скумриите  и с предната ми бременност е така Close Не знаех, но май към сьомгата ще се насоча и дребните морски рибки и дарове Thinking
Ivy4ka- добре дошла  bouquet

# 87
Здравей Ивичка, добре дошла в отбора и аз съм с термин 3- ти Simple Smile

# 88
Добре дошла и от мен Simple Smile

То пък и с тези риби - уж много полезна рибата пък тон да не ядем, сьомга да не ядем, морски дарове да не ядем, скумрия да не ядем, хайвер да не ядем... Тая бременност ще излезе, че на картофи, ябълки и ориз ще трябва да я караме  Joy

# 89
Не знам какви вегетарианци познавате, но аз познавам и вегани, по-здрави от всеядните. И освен всичко си разнообразявам менюто точно с вегански рецепти.
Лично моето мнение е, че щом организмът търси или съответно не търси нещо, това е най-правилното.
 Преди години нямах ден без месо и изобщо не ядях плодове. Но нещо се случи, не насила, не заради диета, просто спря да ми се яде месо, съответно обаче ми се доядоха др неща. И определено вече се храним мн по-здравословно, от гледна точка на разнообразие на всякакви хранителни елементи. Последно, за протокола, ям всичко, но на периоди.  chef

Общи условия

Активация на акаунт