Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 338
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Галастра,добре дошла.Приемаме,как да не приемаме🙋.Аз съм на 36г.,но живот и здраве ,като родя ще съм на 37.-трето бебоче.

# 61
Галастра, добре дошла Simple Smile и аз съм с две момчета и сега си чакаме мома Simple Smile
А защо ще правиш амниоцентеза .....
Гери Охара не знаех, че и ти чакаш трето детенце, супер Simple Smile

# 62
  • София
Заради възрастов риск от аномалии. Е надявам се ,че като имам 2 здрави деца и сега няма да има проблеми.

# 63
Това на БХС ли показа?

# 64
  • София
Не. Не съм правила още изследвания,но имаме фамилна обремемност в рода и вероятно това притеснява доктора. И годините....

# 65
Галастра, добре дошла Simple Smile и аз съм с две момчета и сега си чакаме мома Simple Smile
А защо ще правиш амниоцентеза .....
Гери Охара не знаех, че и ти чакаш трето детенце, супер Simple Smile

Ами дааа,посъбрахме се вече няколко мами с трето бебоче😀.Аз имам момиче и момче и май пак ми се ще да е мома.Синът ми е лъв,не е от лесните😜.Но,само да е живо и здраво.

# 66
Galastra,разбирам ....

# 67
Галастра, да те успокоя, защото аз минах през това - вече съм четвърти ден след амниото, в началото бях много притеснена, но реално като изключим болките непосредствено след процедурата, мина гладко, бързо и леко.  Heart Eyes

# 68
ohayo, аз съм вегетарианка, не го мисли изобщо факта, че не ти се яде. Майка ми е изкарала веге бременност с мен и не е имала проблеми, а тя не яде дори яйца. Ако си набавяш белтъчини от риба, яйца, млечни, ядки, бобови, всичко ще е наред. Simple Smile

записаха ме на ЖК 11 седмица.

# 69
galastra, разбира се, че приемаме. Добре дошла!  Hug Много се радвам, че имаме още една мама, чакаща трето! Браво на вас!

Към момичетата, които не ядът месо - само едно предупреждение - внимавайте с хемоглобина и яжте заместващи храни. Коприва, червено цвекло... не знам какво още, че нали по време на бременността по принцип си пада. Да не стане после да се тъпчете с черен дроб насила, за да компенсирате.

# 70
Аз съм вегетарианка и с нетърпение очаквам да се върна към нормалния си режим на хранене. Сега не мога да си позволя да не ям месо. Това са моите разбирания. Видях как хемоглобинът ми падна на 120 /преди беше 130 и нагоре/, въпреки пилешкото, което понасям най-лесно като вкус. Сега ям малко червено месо всеки ден /под 100грама, но пак е нещо/, зелении и ядки. Имайте предвид, че веднъж паднал, трудно се вдига, с растителни източници - още по-трудно.

# 71
Абе той си пада и при ядящите месо, за мен не е гаранция, да не говорим, че много месоядни си имат анемия и без бременност. Аз бих го пила на добавки, в случай на нужда, но при мен вегетарианството е от друго естество. Няма да навлизам в подробности, че да не изместваме темата.

Хубав ден, дами!  Hug

# 72
Аз също се улавям в последно време, че месото хич не ми е по вкуса, още преди да забременея .... нооо риба обожавам, всеки ден мога да я консумирам,предвид обаче съмнителното и качество в повечето маркети ..... сега съм си засяла определени зеленчуци, поне знам, че мога да си откъсна свежи и екологично чисти зеленчуци, но не заради бременността а изобщо. Машина за хляб също искам, но да приключи ремонта и тогава .....не се вживявам, но наистина ни е отровена храната ... колкото мога ще правя, а и отглеждането на всякакви растения ми доставя голямо удоволствие Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 12:09 от noemvrii4e3

# 73
Към момичетата, които не ядът месо - само едно предупреждение - внимавайте с хемоглобина и яжте заместващи храни. Коприва, червено цвекло... не знам какво още, че нали по време на бременността по принцип си пада. Да не стане после да се тъпчете с черен дроб насила, за да компенсирате.
Аз черен дроб обичам и ми се яде, но не смея, тук дробът е измежду забранените повреме на бременност храни... В Бг препоръчва ли се, не съм се ровила да чета, приех това, което пише в моите книгиа за бременни за даденост и се доверих, но сега ще потърся тук-таме да видя различни мнения.

Иначе да добавя към твоя списък гъби, те също са естествен източник на желязо, както и лютите чушлета. Ще се сетя за още най-вероятно, че скоро четох една статия на тази тематика. Simple Smile
Toфу и тиквени семки също.

# 74
Кофеин, ако още хвърляш по едно око на темата - много съжалявам! Ако имаш сили и желание, сподели какво стана и как се чувстваш (може и на лични или в скрит текст). Мисля че споделянето помага в такива моменти, а този форум е най-вече за това.

Иначе относно мен - имам същия проблем с месото. Кайма и риба са окей, но нищо друго не ми се яде (нито  пилешко, нито свинско, нищо). И преди не си падах по месото, но пилешкото ми беше поносимо. И заради газовете и бобовите отбягвам така че май ще трябва да пробвам да наготвя пилешкото някак по-вкусно с надежда да ми се дояде.

Общи условия

Активация на акаунт