Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 376
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Теичка, на следващия ми преглед, док каза че ще измерваме тонове на бебето, а тогава ще съм в 16г.с.
Аз си мислех, че по-късно се правят  newsm78

# 256
Да се похваля, че най-сетне открих как да пиша тук от телефота и при това стана случайно.  Laughing

Мици, сега се замислих, че и аз се движа малко и вероятно и затова качвам.

Аз също още не съм решила на сто % къде ще раждам, но колкото повече ви чета, толсова повече клоня към секцио. А изборът смятам, че е добре да се напрами отрано, че да не съм изненадана нещо накрая. Не че има гаранции де.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 13:37 от Beboche2015

# 257
Привет и от мен!
Успокоихте ме, че не съм единствената, която я прерязва в повечето случаи като киха. Лекар не съм питала, защото ми се вижда странно да звъня за това, а срещите ни с него тук са доста редки. Wink
И аз доста тезтени неащ похапвам, даже в началото едно 2 седмици карах на козунаци, голямо печене падна и въпреки всичко свалях килограми... Сега съм около 2 кг отгоре, което ми се вижда ок. И аз се притеснявам да не стана кит, ама бебето да е здраво, пък другото не е чак от такова значение. Първия път за 4 месеца свалих всичко, а след 6 бях по-саба и от преди, на същия успех сега не се надявам, все пак годинките понатежаха и те, но здраве да е!

Аз се чудя защо ви мъчат с този окситоцин в България (макар че и тук прибягват до тази мярка, но по друга причина)? Ускоряването на раждането по този начин всъщност доста допринася за вътрешните и външните разкъсвания, просто защото процесът не протича естесвено. То в този случай не знам каква е разликата между секцио и "нормално" раждане...
Някой беше писал по-рано, че се чудни на майки, които след 27-часово раждане са готови пак да раждат нормално, ами моето беше почти 48-часово, но нямам лоши спомени изобщо и още на следващата сутрин бях сигурна, че дори и пак да се наложи да търпя контракции толкова дълго, пак нормално ще раждам. Имам много приятни спомени и от раждането, и от акушерката, която беше много младичка и мила, въпреки това, че преценката и беше грешна.
Мъжът ми беше с мен през цялото време и това, може би, беше най-приятното! Simple Smile Ех, налегнаха ме спомени!

gemavar, направо ме втрещи този случай... Много такива гадни случаи се натрупаха в Бг в последно време. Много тъжно...
Не смятам да го гледам, нито да се информирам повече по случая... Много ме натоварват подобни неща. Историята с онази акушерка сякаш ми стига за няколко години напред.
Дано не се случват повече подобни гадости.

# 258
Позволявам си да направя един коментар с риск да бъда нахокана от всички.

На няколко пъти прочетох "килограмите после ще ги мислим". И е така, и не е така. Ако погледнем чисто естетическия аспект на килограмите - ДА, после ще ги мислим. Сега на първо място идва грижата за бебето. И точно поради тази причина искам да ви напомня, че килограмите трябва да ги мислим сега.

Има достатъчно изследвания, които показват, че прекаленото покачване на килограми по време на бременност НЕ Е препоръчително и в някои случаи дори опасно за бебето и майката. Едно от конкретните неща е опасността от преждевременното раждане. Моя приятелка беше принудена от лекари да мине на диета в 7 и 8ми месец, когато точно има най-голям апетит, защото беше качила прекалено много. Бебчето се роди месец по-рано. Може и да не е свързано с това, може да са хиляди други неща, но моля ви, имайте едно наум. 

И, казвам го като бременна, която е в същото положение като вас - с постояннен глад, желание за тестени и калорични неща, вълчи пристъпи на глад и дори нощни посещения на кухнята...
Аз също съм напълняла 3кг, така че не съм много в положение да давам себе си за пример нито на здравословно хранене, нито за малко кг. Така че просто приятелски съвет.

# 259
Прочух бебка! Направи бая последователни ритничета там вътре! Беше уникално! Много съм щастлива!

# 260
изгубен-щъркел, права си напълно за прекаленото качване. Аз съм една от изказалите се в този смисъл и честно казано не съм имала предвид качване от порядъка на 20 кила примерно... Макар че, снаха ми и с двете бременности качи над 20, с втората 30 кг. От 53кг. (175см) стана 83кг вторият пък и си беше в чудесно здраве и тя, и бебето. Просто пример, не го рекламирам като нещо хубаво и препоръчително.
Аз по-скоро имам предвид, че килограми ще се качат, това е неизбежно! В крайна сметка не е добре за бебето и ако гладуваме, нали? Аз понякога току-що нахранила се усещам ужасен, непреодолим глад, направо аха да ми стане лошо. Какво да правя? Да мисля за килограми или да хапна и да се успкоя?
То и качването на килограми зависи от много фактори, казват че колкото по-голям е дефицитът (т.е. по-малки килограмите в началото), толкова повече организмът се опитва да навакса... Но и други неща оказват влияние, за всеки различно, разбира се! Simple Smile
Ти в коя седмица си?
Beboche2015, супер! Честити първи ритничета! Simple Smile Невероятно усещане, нали?

# 261
Аз съм на принципа - като ми се яде, ям, но здравословно. Не си позволявам боклуци, теста и сладко. Има плодове, зеленчуци, кисели млека /неподсладени освен с мед/. Веднъж седмично го удрям през просото, но останалите 6 дни се храня доста здравословно. Качила съм 4кг, което е добре за моите седмици.

# 262
Да, Ина, страхотно е!

Относно килограмите, да, не е хубаво да се качва. Обаче не зависи само от нас, въпрос на организъм. Освен това яде ли ми се, значи и бебето е гладно, значи ям. Иначе е все едно да си оставиш бебето гладно. (не че то не го прави с мен, ама това е друго Simple Smile)

Сестра ми качи 30 кила и си роди живо и здраво бебе. Не че трябва непременно да качим толкова. Но каквото стане. Вече съм толкова наясно, че грам не зависи от мен какво ям, така че. Simple Smile

Разбира се в никакъв случай не трябва да се тъпчем. Колкото ни се яде, толкова.

# 263
Прочух бебка! Направи бая последователни ритничета там вътре! Беше уникално! Много съм щастлива!
Ех, че хубаво Heart Eyes Heart Eyes и аз искам  Mr. Green

Съгласна съм, че не трябва да се тъпчем, но когато ми се яде си хапвам.
Аз съм от Варна и мисля в Окръжна при д-р Славчев да раждам.

# 264
Преди около 2 седмици се проведе едно събитие в София - Академия за родители. На него лектори от различни области (лекари, акушерки, психолози и т.н.) изнасяха лекции, свързани с периода на бременността, както и с развитието и възпитанието на децата, докато са малки. Не отидох лично, но всички лекции се предаваха на живо в интернет, та 2 пълни дни през уикенда гледах. Имаше изключително интересни неща. Включително по повод 1. килограмите и 2. секциото.
Разбира се, всеки преценява на каква информация да се довери, както и дали и доколко да слуша тялото си.
1. За килограмите - имаше графика с нормалното нарастване на килограмите на бременната през бременността (това го има навсякъде в нета), според която 12-15 кг за цялата бременност е оптималният вариант (при 1 бебче, иначе повече), като през първи триместър е нормално да не се напълнява или до 1-2 кг, а след това вече с 1-2 кг на месец. Имаше и нещо от сорта на 100 грама на седмица през 2ри триместър.
2. За секциото - тука си е леко страшничко това, което обясняваше лекторката. В случая лекцията беше за преждевременното раждане и разглеждаше развитието на мозъка през последните седмици и показаха картинка на бебешкия мозък при нормално раждане т.е. при изминаване на целия термин, както и при преждевременно раждане - няколко седмици по-рано. Разликата в развитието на мозъка беше огромна, абсолютно видима на картинките - за самите мозъчни гънки говоря. Та представете си за секциото - все пак то обичайно е около 1 седмица преди термина, като се добави и това, че терминът се изчислява според датата на последната менструация, а не реалния ден на зачеване, може да се получи секцио 2 седмици преди реалния термин. Мен това доста ме притесни като го гледах, не съм го проверявала в интернет, но ще почета повече. Аз самата бих искала нормално раждане, но за съжаление имам сериозни проблеми с кръста и по-нататък ще се консултирам с невролог дали изобщо това е вариант или ще трябва задължително секцио Sad

# 265
  • София
Искаш да кажеш, че всички деца, родени секцио, се раждат с недоразвит мозък ли?  newsm78

# 266
Предполагам, че каквото мозъкът има да наваксва, си го наваксва в някаква (и в повечето случаи пълна) степен след самото раждане/секциото. Но така или иначе, това, което показа лекцията, е, че има значителна разлика в степента на развитие на мозъка 3 седмици по-рано и по време на термин. Имаше значителна разлика и в самия размер на мозъка, чисто като обем. Дори и тази разлика да се наваксва след това, изводът, който аз си правя, е че майката природа определено има още да работи по това бебче през тези оставащи 2-3 седмици и някак ми се струва редно и правилно на бебо да се остави това време да си се доразвие.
Със сигурност казаното на лекцията не беше достатъчно, за да си извадя конкретен извод, но беше предостатъчно, за да се замисля и потърся повече инфо. Което и ще направя в даден момент Simple Smile

А, едит: Да вметна, както писах по-горе, ставаше дума за пример, при който терминът не е изчислен правилно и секциото е по-рано. Т.е не мога да твърдя нищо за всички секцио раждания, защото не знам колко дни преди термин се случават и не знам въпросната разлика в развитието колко е значима, да речем, 1 седмица по-рано. т.е. не вадя никакви генерални изводи.

Сега чета, че ще качат лекциите на сайта си в даден момент, ще пусна линк, когато са налице.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 19:43 от ohayo

# 267
Момичета,не ровете там дето ви е напълно непонятно!Разбърквате си мозъците и тези на другите  smile3538

# 268
  • София
Момичета, имам питане, изписаха ми да пия Магнерот 3 х 1 таблетка, а н листовката пише при бременност да се приема по 1 таблетка дневно, и сега не знам как да го приемам 😕

# 269
Момичета,не ровете там дето ви е напълно непонятно!Разбърквате си мозъците и тези на другите  smile3538

Не съм съгласна. Мисля че там където ни е най-непонятно, трябва да "ровим" най-много. Ако имаш предвид това, което момичето е написало за развитието на мозъка - може би не е разбрала всичко или пък не може да възпроизведе всичко така както са го казали. Аз лично намирам информацията за интересна и при първа възможност ще потърся детайлна информация по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт