Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 372
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм +6 кила досега. Макар че много трудна се храня и не знам даже как го постигам. А и повръщам. Сега се замислям, че ям бая сладолед. Дали се качва от него? Никога през живота си не съм яла толкова от него. Много ми е трудно да ям солени работи, каквито и да е. Сладко ми се ще, ама  и с него ми е трудно.

# 241
Аз съм +6 кила досега. Макар че много трудна се храня и не знам даже как го постигам. А и повръщам. Сега се замислям, че ям бая сладолед. Дали се качва от него? Никога през живота си не съм яла толкова от него. Много ми е трудно да ям солени работи, каквито и да е. Сладко ми се ще, ама  и с него ми е трудно.

# 242
Родих естествено и бих казала, че беше бързо и лесно. Спукаха ми се водите в 7 вечерта. Отидох до АГ. Слушаха тонове, дремех си и в 9 се почнаха контракциите. Отначало не боли толкова, като при цикъл и като мине контракцията те отпуска. После обаче почва да си боли по- сериозно. Към 11 доктора ме провери за разкритие- 6 см, пуснаха ми система окситоцин. Аз разкрачена и кървяща , доктора на 1,5 м, си пие кафенцето и си зяпа. През 30 сек. ме пита" Ходи ли ти се по голяма нужда, ?" ( защото чувството било такова като излизало бебето) Аз все не , не , не. Но по едно време направо го усетих, че се спуска надолу и казах" ИЗЛИЗА". Втурнаха се към мен, накараха ме да напъна 2-3 пъти , видяха, че излиза и казаха да ставам и да отивам на магарето. И аз ставам вървя разкрачена, защото усещам, че главата е почти излязла. Сядам на магарето напъвам 2 пъти и главата излиза. Акушерката ми казва да дишам или да не дишам( не помня кое), но аз правя точно обратното и усещам, че се разкъсвам, но не боли , а само усещам топла кръв. След това напъвам още веднъж и Борко хвръква като тапа. После ми извадиха плацентата и ме зашиха. Неприятно е шиенето, но не заради болката, а защото усещаш, че те шият . 
Та в 12 и 20 родих. Общо взето 3 часа контракции, като последния беше мъка.Всичко се забравя, още на др. ден бях готова пак да раждам, без упойки, без нищо.
Не се възхищавам на жени, които правят секцио само от страх, че ще ги боли. Да не обидя някой , ама аман от лигли.
Хубав ден! Hug

# 243
И аз като кихам или кашлям си придържам корема отдолу и това помага много. Иначе и мен ме прерязва.

Ох, снощи гледах по "Господари на Ефира" един случай с родилка и ужасна лекарка - държала се е ужасно с нея и накрая бебето е починало по време на раждането - вадила го е с форцепс. Аз поне останах с впечатление, че направо докторката го е убила. Изтръпвам като си помисля, какво може да се случи, ако попаднеш на такъв "лекар". И това не и бил първия случай - довечера щели да показват ощ случаи на същата "лекарка". Не мога да разбера как могат да позволяват на такъв човек да продължава да практикува, при положение, че вече е убила няколко бебета. Аз за това на 100% съм сигурна, че искам избор на екип. Даже не на 100, ами на 1000%. Вярно е че може да попаднеш на много добри и внимателни лекари, но можеш да попаднеш и на подобно чудовище и тогава само Бог да ти е на помощ....  Cry Cry Аз и от преди съм негативно настроена към всякакви форцепси, вакуми и подобни помощни средства, но след снощи направо съм ужасена от идеята да се наложи да се стига до там. Определено предпочитам да ме срежат по спешност, отколкото да вадят детето с такова чудо.

# 244
 Аз съм някъде около 3 кг отгоре. Обаче преди да забременея си бях качила бая Sad И сега си похапвам. Нямам проблем с храните. Основното нещо, което ми се дояжда е тестено Sad Не ми се мисли на какво ще заприличам до края - нека само бебчето да е ок, пък аз след това ще трябва да се стягам.

# 245
И аз като slunchogledkaaa качих преди да забременея. Като спрях с предишното кърмене и почнах 9-дневната диета - свалих 9кг, после качих 6-7кг, направих 20 дена на плодове и чай, като първите 18 бяха само на ябълки, но последните 2 не издържах и вкарах други плодове. С това свалих 10кг и после си ги върнах. Тъкмо щях да почвам пак 90дневната и взех, че забременях... сутринта се мерих и се оказа, че съм качила 2-3кг от началото до сега. И то това последните 2-3 седмици, до тогава не бях мръднала особено. Но и при мен корема вече си е доста виден и добре оформен.

# 246
Аз преди седмица, т.е. точно на границата на края на трети и началото на четвърти, бях с около килограм - два надолу от обичайното - 54. Повече не съм се мерила, но имам вече коремче, може да съм върнала 1-2 кг нагоре.

За яденето:

Скрит текст:
След 2 месеца неядене на месо, последните 4 дни всеки ден съм на нещо с кайма, та смятам, че съм си го наваксала Simple Smile Допълнително - много рядко ям паста и люто, ама последните 10 дни 3 пъти си поръчвам паста Арабията - яко люта Simple Smile

# 247
Като ходих на жк бях качила 4 кг, на 11.06 ще видим колко още съм качила, но се старая да спазвам режим и да хапвам по малко на често, че не съм от най-елегантните Grinning иначе за кихането и мен ме боли, също съм забелязала, че от както забременях самото кихане ми се усили и не минава ден без да кихна.

# 248
Аз съм около 6 кг.отгоре,обаче това е ,защото спрях цигарите .Вече 2м.не съм пушила изобщо и съм много горда от себе си! newsm44

# 249
Аз от забременяване досега съм +5кг, като последните 2кг съм качила в последния месец. Ама наблягам само на тестени, това ми се хапва.

За раждането, надявам се да е нормално, но се старая да не мисля от сега...Прага ми на болка е доста нисък и ме е доста страх.

# 250
Не мога без тестено, паста и сладко ( кекс или торта). Абе да са здрави бебоците, пък после ще му мислим  Wink

# 251
Оо и аз не мога без тестено, колкото и зле да се отразява на перисталтиката при мен. Като ям много тестено не ходя до вц по 3,4 дни... От една седмица си приготвям овесени ядки с различни плодове и не ме засища, но пък не се тъпча с вафли и сладоледи. Относно месото- само на варени пушени налитам и на кайма. Много рядко риба и други меса. Все още не съм мръднала на килограми, но и на мен корема ми личи малко, тъй като съм нормално слаба и само то изпъква.

# 252
Леле какви кошмари сънувах с тия раждания .....   #Shocked
Спирам да му мисля за сега, пожелавам от все сърце на всички ни да попаднем на кадърни специалисти, всичко да е по най-лекия възможен начин, а бебчетата живи и здрави!  baby
Аз съм качила има няма 3кг за 14г.с., което е доста учудващо в предвид, че ям предимно тестени неща и не се движа много.
Най после  ми се сбъдна една от мечтите - да ям от всичко тестяно сладко и солено, да не ми се лепи и да не ми пука, че ми личи  smile3508 ноо ще видим след още някой месец дали ще бухна ..   animal085 за сега само на корем и надявам се така да си остане!
И аз си кихам и си ме прерязва, но док ме увери - нормално е, всичко се опъва и приготвя за бебето. Пък и аз си се усещам не така сръчна и подвижна като преди, все гледам и да не правя резки движения, по-кротко, по-внимателно.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 12:45 от Miçi

# 253
  • Варна
Яденето на тесто понамалих, но пак си качвам, вече съм 8,5 кг напред. Всички казват, че съм ок, защото преди съм била слаба явно. За мен е бая потресаващо да се гледам така надута, но коремчето ми е голямо и се вижда, че съм бременна а не дебела:)
Гемавар, ти разказа поредна история за тъпия форцепс, ужас направо, ще гледам довечера и аз господарите.
Естлар, много си права за доверието, ако имаш доверие на лекаря всичко ще е ок, и страхът по-малко. Аз нямам доверие на никой лекар(опериращ и израждащ), още никой не съм си харесала, трябва първо да реша как предпочитам да родя, за да си избера болница, и от там да чета мнения от форумите за др.лекари и после да ходя при тях на преглед за да преценя дали ще им се доверя. Мнооого сложен процес ще е това май да си харесам лекар.
За варненки ще кажа, че ми казаха работещи в АГ, че само Танев и Георгиев могат да правят секцио, а за нормално раждане никой не ставал, само акушерките.(ама това го казват акушерките).

# 254
На мен с кихането не ме прерязва. Измерихме скорпиончето и точните р-ри са 9.53 см. Гледах по една таблица, за 15 седмица са 10.1, аз утре навършвам 15-та. Мисля, че всичко е ок. А главичката отговаря на 15+3 😃 Няма да се вглеждам толкова в нищо, важното е, че лекарите казват, че всичко е нормално и смея да твърдя, че посещавам компетентни такива и няма за какво да св тревожа. То всичко е Божа работа, и сз вярвам, че всичко ще е наред.
Искам да попитам от кога започват да се измерват тоновете на бебето? Накрая, или по всяко време се следят?

Общи условия

Активация на акаунт