Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за болка и изтръпване в ръцете по време на бременност?
Притеснява ли ви, че ядете ягоди и праскови?
Кога трябва да се запиша за пренатална грижа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за болка и изтръпване в ръцете по време на бременност?
Болката и изтръпването в ръцете по време на бременност могат да бъдат причинени от различни фактори. Един от тях е синдромът на карпалния тунел, който се характеризира с болка и изтръпване в ръцете, особено в китките. Този синдром е често срещан по време на бременност. Освен това мускулните крампи и липсата на магнезий и калций в организма могат да допринесат за тези симптоми. В този случай приемът на магнезий може да помогне. Възможно е също нарушено кръвообращение да причини изтръпване в ръцете. Въпреки това, винаги е препоръчително да се консултирате с лекар, за да установите точната причина за болката и изтръпването и да получите подходящо лечение.
-
Притеснява ли ви, че ядете ягоди и праскови?
Яденето на ягоди и праскови по време на бременност не е притеснително, стига да ги измиете добре преди консумация. Ако не сте алергични към тях, няма проблем да ги консумирате. Важно е да имате разнообразна диета по време на бременност, за да осигурите необходимите хранителни вещества както за вас, така и за вашето бебе.
-
Кога трябва да се запиша за пренатална грижа?
Записването за пренатална грижа може да варира в зависимост от личните предпочитания на лекаря. Някои жени се записват още в ранните седмици, докато други изчакват по-късен период. Важно е да се консултирате с вашия лекар относно най-подходящия момент за записване за пренатална грижа, като вземете предвид индивидуалните характеристики на бременността.
-
Може ли да не ям месо по време на бременност?
-
Какви са препоръките за консумация на риба по време на бременност?
Аз снощи приспивах "големия", т.е. бъдещия батко и му пеех "зайченцето бяло" (по-скоро се опитвах да увредя слуха му завинаги) и посредата на песента аз заспах. По едно време се събуждам с идеята, че той вече спи и тръгнах да се изнизвам от стаята, но бях спряно с едно въпросително "ъ", разбирай - къде отиваш, връщай се да пееш. И втория път заспах, след като обърках на три пъти текста, но междувременно беше заспал и той, та успях да се спася.
и също така ми е странно, че ям като за световно по 6-7 пъти на ден, а съм с два кг надолу, също и движение нямам, повече лежа, не повръщам ... доктора каза че всичко е наред, но това ме човърка
Привет коремчета ! 
+9 а съм на прага на 18 седмица .
Пребоядисахме мебелите , сменихме цвета на стените , обновихме малко интериора и сега се чувствам чудесно в новата спалня
Моето мъж пък ме изненада миналата седмица
купил креватче за бебешока
така се зарадвах