Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Винаги има риск да се обяви нулев прием в дадено място. Просто имайте си едно на ум.

# 226
Здравейте Simple Smile!
Тъй като ние май ще се пробваме да кандидастваме с предходният ни набор, изпратих едно запитване до ИСОДЗ да ми уточнят от кога можем да променим набора, с който бихме желали да кандидатстваме.
Ето какъв отговор получих: "В края на месец август 2015 г. в секция "Новини" ще бъдат обявени условията, при които ще бъде разрешена смяна на набор за текущите класирания от 05.09.2015 г. Моля следете секция "Новини"."
Не знам дали това означава, че се гласят някакви промени, но все пак да ви информирам, ако още някой като нас се гласи да кандидства с по-големите дечица Simple Smile.

# 227
Дава ми някакъв проблем днес, когато опитвам да вляза в сайта на градините  newsm78 да не са го хакнали, или нещо подобно?

# 228
  • София
ViliDim, влязох в ИСОДЗ без проблем.  Peace

Vili_R, едва ли става дума за промяна. По принцип позволяват смяна на набора през септември, затова и ще го обявят като новина.

# 229
Здравейте на всички! Simple Smile
Моето детенце е на 2 г. и за съжаление има атопичен дерматит и на кожата, и в очите. Това хронично заболяване все още ли е в списъка на 2.2.4. (доп. с Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г., в сила от 8.05.2015 г.) Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК...?? Никъде не мога да намеря този списък, някой има ли линк към него. Благодаря предварително.

# 230
  • София
Здравейте, имам едно питане за постъпването в ДГ
При записване сме дали нужните документи, вкл. и медицинските-карта и имунизационен паспорт
При постъпване през септември какви документи са ни нужни?
Детето до края на август е в дежурна градина и ще прекъсне за 10-ина дни
Ако правилно съм разбрала само контактна или извинителна бележка от ЛЛ за пропуснатите дни,
тъй като групата ще стартира от 01.09, а детето ще посещава реално от 09.09
Не мога да разбера от ДГ, тъй като сега сме в чужда дежурна, а нито настоящата, нито бъдещата ни работят през август Sad
Вероятно е коментирано, но чувам от няколко места, че са нужни изследвания и се притесних, че няма да мога да ги направя /въпросните дни на отсъствие ще сме в чужбина/
Моля за информация от други родители, които също се подготвят и вече са наясно!   Praynig

# 231
  • София
За 10 дни прекъсване не е необходимо нищо друго освен контактна бележка. Изследвания се правят само при първоначално постъпване или продължително отсъствие. А до 15.09. се водят сборни групи и не би трябвало да има нужда от извиняване на отсъствията. Но за това последното можеш да попиташ, когато заведеш детето в градината и ако е необходимо да им представиш бележка допълнително.

# 232
  • София
Моето детенце е на 2 г. и за съжаление има атопичен дерматит и на кожата, и в очите. Това хронично заболяване все още ли е в списъка на 2.2.4. (доп. с Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г., в сила от 8.05.2015 г.) Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК...?? Никъде не мога да намеря този списък, някой има ли линк към него. Благодаря предварително.

С АД няма да Ви приемат защото вече всяко дете се ражда с него.

# 233
  • София
За 10 дни прекъсване не е необходимо нищо друго освен контактна бележка. Изследвания се правят само при първоначално постъпване или продължително отсъствие. А до 15.09. се водят сборни групи и не би трябвало да има нужда от извиняване на отсъствията. Но за това последното можеш да попиташ, когато заведеш детето в градината и ако е необходимо да им представиш бележка допълнително.

Много благодаря, Mrs Jan link!   bouquet
Значи, разбрала съм си правилно-за всеки случай ще си вземем и извинителна бележка от ЛЛ!

# 234

Чак пък всяко...  newsm78 дъщеря ни беше с АД, надявам се вече да сме се разделили с него, но сина ни няма проблеми в тази насока.

# 235
  • София

Чак пък всяко...  newsm78 дъщеря ни беше с АД, надявам се вече да сме се разделили с него, но сина ни няма проблеми в тази насока.

Така ми каза лекар + директор на ДЗ. И че с АД не минавали протоколите. И моето дете се роди с АД но го забелязах и установихме в 3 месец. Сега е на 2.4 г. и продължава да си го има, но в по лека форма. Но прави доста големи "поразии" при боледуванията.

# 236
  • Пловдив

Така ми каза лекар + директор на ДЗ. И че с АД не минавали протоколите. И моето дете се роди с АД но го забелязах и установихме в 3 месец. Сега е на 2.4 г. и продължава да си го има, но в по лека форма. Но прави доста големи "поразии" при боледуванията.
Нас ни приеха с АД. Чак не можах да повярвам. Пак с някаква точкова система имаше градината и бяхме последни в списъка. Занесох протокол с подпис на ЛЛ, алерголог и дерматолог. На 27ми съм на родителска среща

# 237
И аз да попитам...казаха ни че ще има родителска среща, а никой нищо не е пращал по пощата и упорито не вдигат телефони...Има ли някой родител с детенце в 129 ЦДГ Приказен свят, филиал Нишава, 1-ва група??? Някаква информация?

# 238
  • София
Проверявате ли на страницата на градината в системата? В нашето ОДЗ първата родителска среща за родители на новоприетите деца е скоро след основните класирания и се обявява точно там. Конкретно по групи обикновено са в края на септември.

# 239
  • София
И аз да попитам...казаха ни че ще има родителска среща, а никой нищо не е пращал по пощата и упорито не вдигат телефони...
Голяма част от ДГ през август не работят и няма как някой да Ви отговори на телефона или да Ви праща поща. И защо очаквате поща  newsm78 Има места, на които се изнася информация (ИСОДЗ, ДГ) и родителите трябва да проверяват и да се информират сами, а не някой да информира всеки специално.

Общи условия

Активация на акаунт