Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
По принцип до която и да е община, по който и да е въпрос да пишеш, си е вариант да адресираш писмото си до кмета. Пък те ще си го насочат, но е хубаво "относно"-то на документа да е добре формулирано, за да не им се налага да четат и да губят време в преценка.
Аз като съм писала през виртуалното деловодство по въпроси за детските градини, обикновено адресирам до кмета на СО с копие до Мария Минчева - директор на дирекция "Образование". Не знам дали е най-правилният вариант, но така съм действала.
Също така имай предвид, че през виртуалното деловодство има ограничение - текстът трябва да е до 4000 символа максимум.

# 346
Здравейте! Синът ми е бил приет в детска ясла на 5.9.2015г., но поради недоглеждане от моя страна( за което  #Cussing out) не успяхме да го запишем. Наложена ни е санкция - забрана за кандидатстване в съответното детско заведение и намален брой точки за всички останали. Някои знае ли до кога важи забраната и кога отново бихме могли да кандидатстваме с пълния брой точки?

# 347
  • София
Здравейте! Синът ми е бил приет в детска ясла на 5.9.2015г., но поради недоглеждане от моя страна( за което  #Cussing out) не успяхме да го запишем. Наложена ни е санкция - забрана за кандидатстване в съответното детско заведение и намален брой точки за всички останали. Някои знае ли до кога важи забраната и кога отново бихме могли да кандидатстваме с пълния брой точки?
С пълен брой точки ще можете да кандидатствате отново през пролетта в следващата кампания с прием от септември 2016 г.

# 348
Здравейте,
Щерката я приеха пролетта на второ класиране в Сдя, която никак не ни е удобна. Записахме я все пак. Тъй като сега имаме малко дертове, се интересувам с колко мога да итложа реалното тръгване на ясла. Не съм се появявала повече в яслата, а ми се иска да я пусна чак към края на октомври.  Мога ли тогава да занеса изследванията и документите, без да ме санкционират по някакъв начин и да загубим мястото?

# 349
  • София
90 дни. Но трябва да информираш директорката все пак кога ще тръгне.

# 350
90 дни, считано от 15.09 предполагам?  Т.е спокойно да отиваме другия месец, без са е необходимо някакви предварителни договорки с директорката. Пак казвам, записах я пролетта и повече не сме се вясвали в яслата

# 351
  • София
Виж аз бих отишла утре- както и ще направя и ще отложа тръгването.  Отделно, че е добре да присъствате на родителска среща независимо кога ще тръгне детето.

# 352
  • СОФИЯ
90 дни, считано от 15.09 предполагам?  Т.е спокойно да отиваме другия месец, без са е необходимо някакви предварителни договорки с директорката. Пак казвам, записах я пролетта и повече не сме се вясвали в яслата
90 дни, считано от 01.09. Тр да го има в някой от протоколите на РГ.

# 353
Здравейте,
Щерката я приеха пролетта на второ класиране в Сдя, която никак не ни е удобна. Записахме я все пак. Тъй като сега имаме малко дертове, се интересувам с колко мога да итложа реалното тръгване на ясла. Не съм се появявала повече в яслата, а ми се иска да я пусна чак към края на октомври.  Мога ли тогава да занеса изследванията и документите, без да ме санкционират по някакъв начин и да загубим мястото?

Обадете се по телефона в яслата. Родителската среща може и да е през октомври.

# 354
  • София
може и да няма родителска среща, в нашата ясла няма, директорката се среща с всеки родител отделно. много е удобно, така човек си задава спокойно въпросите и няма чуденки кога и какво може да се отлага или да се носи.

# 355
  • София
А може и да има.  Днес например в нашето ОДЗ е родителска и за ясленчета и за градинарчета.  Трябва да се провери...

И...нали може да се отлага с 90 дни тръгването на ясла! И без да е тръгнало детето вече се води , че посещавА в исодз.  Как питам аз при положение, че не посещава и никакви изследвания не сме представяли? И при положение, че сме уточнили кога ще тръгне... Някой нещо знае ли? Исках да ми свърши майчинството и тогава да тръгне.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 14:08 от magnet_for_happiness

# 356
90 дни, считано от 15.09 предполагам?  Т.е спокойно да отиваме другия месец, без са е необходимо някакви предварителни договорки с директорката. Пак казвам, записах я пролетта и повече не сме се вясвали в яслата

А формално какви трбва да са причините за толкова дълго отлагане - нещо здравословно (т.е. трябва белеька от педиатър), или може и нещо друго според както се разберете с директорката?

# 357
  • СОФИЯ
90 дни, считано от 15.09 предполагам?  Т.е спокойно да отиваме другия месец, без са е необходимо някакви предварителни договорки с директорката. Пак казвам, записах я пролетта и повече не сме се вясвали в яслата

А формално какви трбва да са причините за толкова дълго отлагане - нещо здравословно (т.е. трябва белеька от педиатър), или може и нещо друго според както се разберете с директорката?
2.3.9. (нова - Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г., в сила от 8.05.2015 г.) Постъпването на класираните за прием през м. септември деца да се извършва поетапно, но не по-късно от 90 дни за яслени групи и 60 дни за градински групи. За текущи класирания срокът започва да тече от датата на записване на класираните деца. При неспазване на срока и при непредставяне на медицински документ, удостоверяващ невъзможността детето да посещава детско заведение, незаетото място се обявява за свободно на следващо класиране, а родителят/настойникът губи правото си за кандидатстване в съответното детско заведение до началото на следващата кампания.
Детето може да участва в следващо класиране според заявените в ИСОДЗ от родителите /настойниците/ желания, като допълнителните точки за желанието, по което е класирано, се губят, а за по-ниските от него желания се намаляват с 1 точка.

Преди да изтече срокът не би следвало да тр медицински документ.

# 358
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте момичета,
Вчера отписах дъщеря ми от 61 ОДЗ, район Слатина, 2-ра група. Не знам как точно стоят нещата в борбата за тези свободни места, но споделям, ако някой се интересува, че в момента там има една свободна бройка. Набор 2011г.

# 359
  • Пловдив
Здравейте отново! Дали мога да видя някъде приетите деца от първото класиране през май месец, за определена детска градина?

Общи условия

Активация на акаунт