Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
БЛагодаря ти, tz123   bouquet
Не сме класирани, както и очаквах, дори с 8.1т. и ще търся ЧДЯ.

# 331
Детето може да тръгне, когато искате само поради някаква щастлива случайност или открият нова детска градина с много места за яслени групи.
Ниа-Ниа-Ниа, успя ли да разгадаеш по каква причина детето не фигурира в  списъците?

Продължавам проверката. При условие, че първият път не сме класирани...  Rolling Eyes

# 332
Някой може ли да ми обясни-за 61 ОДЗ Шарено петле имаше едно место за 2-ра група набор 2013 и понеже имаше дете с 10.1 точки си премахнах кандидатурата,не бяха обявени нови места в списъка публикуван в сайта,и сега изведнъж се оказа,че са приели още две деца на жребий,как става това?
[/quote
Вероятно двете допълнителни места са от деца, които не са били записани и местата са обявени към свободните между 17 (когато е последният срок за записване) и 18 часа в петък (когато заключват системата).

# 333
БЛагодаря ти, tz123   bouquet
Не сме класирани, както и очаквах, дори с 8.1т. и ще търся ЧДЯ.
Следи текущите класирания и петък ако някъде има бройки и имате шанс си мести кандудатурата. Понякога пускат някое място от преместено дете и ако следиш може и да успеете.

# 334
Някой може ли да ми обясни-за 61 ОДЗ Шарено петле имаше едно место за 2-ра група набор 2013 и понеже имаше дете с 10.1 точки си премахнах кандидатурата,не бяха обявени нови места в списъка публикуван в сайта,и сега изведнъж се оказа,че са приели още две деца на жребий,как става това?
Аз случайно отворих и погледнах в системата малко преди заключването, около 17:30 часа беше и обявените места бяха вече 3.

Благодаря за отговора!Пропуснала съм..а се чудех защо майките дебнат всичко в сайта до последния момент Wink Пропуснах си и шанса за участие в жребия,махнах кандидатурата няколко дни преди това Cry

# 335
  • Sofia
Аз случайно отворих и погледнах в системата малко преди заключването, около 17:30 часа беше и обявените места бяха вече 3.

Благодаря за отговора!Пропуснала съм..а се чудех защо майките дебнат всичко в сайта до последния момент Wink Пропуснах си и шанса за участие в жребия,махнах кандидатурата няколко дни преди това Cry

Понякога родителите си отписват децата от ДЗ по ред лични причини и не гледат кога да си отпишат детето, така че да съвпадне с обявяването на свободните места. Това няма нищо общо с първоначално обявените свободни места (които може да се дължат на увеличаване на бройката в дадена група, новооткрити групи, приключване на ремонти и т.н.). Така че трябва да се дебне по списъците до последно  #Crazy. В началото много се възмущавах, как така в деня на обявяването има определен брой места, а точно преди класирането друг. И аз поради същата причина миналата година изпуснах едно класиране - направо щях да се изям от яд! #Cussing out

# 336
В 61 одз има две свободни места за набор 2013 - можеш да си добавиш кандидатурата (нали утре има класиране, ако не се лъжа, текущите класирания са вече всяка седмица) и ... късмет!

# 337
Здравейте, какво става ако за едно място чакат 2 деца с еднакъв брой точки, но едното е по първо желание , а другото по второ? Благодаря предварително.

# 338
Здравейте, какво става ако за едно място чакат 2 деца с еднакъв брой точки, но едното е по първо желание , а другото по второ? Благодаря предварително.
Влиза това дете,което е посочило ДГ по първо желание. То си е с предимство  Peace. А и детето, което е посочило градината по второ желание, ако бъде прието по 1-во, автоматично му отпадат кандидатурите по по-задни места, т.е ако това дете бъде прието по 1-во желание, в другата градина остава само това, което е посочило ДГ по 1-во желание. Не знам дали обясних като хората .....  Crazy

# 339
Vili_R, благодаря за отговора. За постъпване в общинска детска градина искат ли носен и гърлен секрет?

# 340
  • София
Vili_R, благодаря за отговора. За постъпване в общинска детска градина искат ли носен и гърлен секрет?
Не, искат кръв, урина и чревно изследване.

# 341
  • София
Влиза това дете,което е посочило ДГ по първо желание. То си е с предимство  Peace.

И от кога така? А граничните групи и жребия за какво са предвидени?

# 342
  • Sofia
Влиза това дете,което е посочило ДГ по първо желание. То си е с предимство  Peace.

И от кога така? А граничните групи и жребия за какво са предвидени?
Точно така, ако има деца с еднакъв брой точки - отива се на жребий, независимо кое по ред е желанието

"9.1. Как ще се класират децата с равен брой точки и подточки?
Всички деца се нареждат в списъка с чакащи по точки. При равен брой точки и подточки, ще се нареждат по азбучен ред. При попадане в гранична група по време на класирането ще се генерират случайни номера. По-малките номера ще са с предимство.

9.2. Какво означава термина „гранична група”?
Става въпрос за тези групи с равен брой точки и подточки, които са на границата на прием в детското заведение. Например, останали са 3 свободни места, но в началото на опашката има 10 деца с равен брой точки и подточки (примерно, 8.1 т.). Тези 10 деца с 8.1 точки всяко образуват граничната група. "

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 11:04 от muguet

# 343
Влиза това дете,което е посочило ДГ по първо желание. То си е с предимство  Peace. А и детето, което е посочило градината по второ желание, ако бъде прието по 1-во, автоматично му отпадат кандидатурите по по-задни места, т.е ако това дете бъде прието по 1-во желание, в другата градина остава само това, което е посочило ДГ по 1-во желание. Не знам дали обясних като хората .....  Crazy
Не! Това, което съм почервенила, не е точно така!
Ако детето, на което е 2-ро желание, бъде класирано в градината по първо, му отпадат по-долните желания - да - това е така - и ще бъде класирано другото дете.
Ако обаче детето, на което е 2-ро желание, не се класира в градината си по първо - двете деца отиват на лотария и ще се класира това, на което се падне по-малък номер от жребия. Няма такова правило, че по-предните желания са с предимство. Водещ е броят на точките, а не поредността на желанието.

# 344
Здравейте! Налага ми се спешно да пусна молба до работната група/столична община, свързана с тръгването на дете на ясла.
Бих искала да използвам виртуалното деловодство. Някой може ли да ми каже към кой точно да депозирам молбата чрез деловодството? Виждам, че има възможност да се пусне молба до "Председателя на Постоянната комисия по "Образование, култура, наука и културно многообразие" към Столичен общински съвет". Това ли е правилната опция?

Надявам се някой да е пускал жалба, молба  т.н. до СО относно детските ясли и градини и да може да ми помогне с виртуалното деловодство.

Общи условия

Активация на акаунт