Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте, дъщеря ми е родена на 01.01.2015г. и въпросът ми е кога можем да кандидатсваме за ясла от тук нататък. Гледах сайта, където трябва да се регистрираме, но изобщо не ми е ясна тематиката и нещо се обърках...

# 361
  • Sofia
Здравейте, дъщеря ми е родена на 01.01.2015г. и въпросът ми е кога можем да кандидатсваме за ясла от тук нататък. Гледах сайта, където трябва да се регистрираме, но изобщо не ми е ясна тематиката и нещо се обърках...
http://kg.sofia.bg/isodz/ Кликни на нова регистрация.

Но кандидатурите за набор 2015 все още не са активни - това ще стане някъде около февруари 2016. Освен ако не искаш да кандидатстваш с набор 2014 сега на текущите класирания - но шансът е минимален - трябва специално да го заявиш чрез формата за обратна връзка и за съответната ясла да няма чакащи деца набор 2014.

Така че единственото което можеш да направиш сега е да си направиш профил чрез линка по-горе и да чакаш февруари месец, когато обявяват свободните места за набор 2015 за класиранията през месец май и съответно тръгване на ясла от септември.

# 362
Цитат на: Inna Grinning
Благодаря за отговора!!link=topic=848024.msg31586337#msg31586337 date=1442240035
Здравейте! Синът ми е бил приет в детска ясла на 5.9.2015г., но поради недоглеждане от моя страна( за което  #Cussing out) не успяхме да го запишем. Наложена ни е санкция - забрана за кандидатстване в съответното детско заведение и намален брой точки за всички останали. Някои знае ли до кога важи забраната и кога отново бихме могли да кандидатстваме с пълния брой точки?
С пълен брой точки ще можете да кандидатствате отново през пролетта в следващата кампания с прием от септември 2016 г.

# 363
  • София
Скрит текст:
http://kg.sofia.bg/isodz/ Кликни на нова регистрация.

Но кандидатурите за набор 2015 все още не са активни - това ще стане някъде около февруари 2016. Освен ако не искаш да кандидатстваш с набор 2014 сега на текущите класирания - но шансът е минимален - трябва специално да го заявиш чрез формата за обратна връзка и за съответната ясла да няма чакащи деца набор 2014.

Така че единственото което можеш да направиш сега е да си направиш профил чрез линка по-горе и да чакаш февруари месец, когато обявяват свободните места за набор 2015 за класиранията през месец май и съответно тръгване на ясла от септември.

muguet, благодаря много за информацията.   bouquet

# 364
  • София
Здравейте!Майка съм на януарче 2013 година, но тъй като през май не успяхме да се класираме за ОДЗ-то, в което искахме, сега разчитаме на освободени места и текущите класирания всяка събота. До вчера имахме надежда, защото бяха обявени 2 свободни места във въпросното ОДЗ за нашия набор - разбира се, шансове 1:6, но са някакви шансове. Днес - ИЗНЕНАДА (или по-скоро не) - тези свободни места вече ГИ НЯМА #Cussing out
Най-интересното е, че децата в списъка на чакащите сме едни и същи (поне тези с нашите точки) - не е минало класиране, никой не е отпаднал...така че си правете изводите как точно са изчезнали свободните места....Мила, родна картинка - разни родители си пазят местата, но не пускат децата си на ясла/градина, като така блокират места на други, чийто родители не могат да си позволят "лукса" да си ги гледат, свободни места се появяват и изчезват ей така, вадят се протоколи за хронични и други заболявания на конвейр....

# 365
Здравейте отново! Дали мога да видя някъде приетите деца от първото класиране през май месец, за определена детска градина?
Списъците с приетите от голямото майско класиране вече не са активни (видими са само последните 3 класирания).
От по-стари класирания, като имена могат да се видят само приетите на жребий. Тези, които са били приети с повече точки от тях, се виждат само като бройка.
Ето лог-файла от първото класиране:
http://kg.sofia.bg/lists/ratings/log/r195/ISODGRegister.log

..... До вчера имахме надежда, защото бяха обявени 2 свободни места във въпросното ОДЗ за нашия набор - разбира се, шансове 1:6, но са някакви шансове. Днес - ИЗНЕНАДА (или по-скоро не) - тези свободни места вече ГИ НЯМА #Cussing out
Най-интересното е, че децата в списъка на чакащите сме едни и същи (поне тези с нашите точки) - не е минало класиране, никой не е отпаднал...така че си правете изводите как точно са изчезнали свободните места....
Най-вероятно с изчезването на местата, се е увеличил броят на приетите по т. 2.2.4. (ако си запомнила бройките там). Най-често в такива случаи това се случва. Пък вече кой колко правомерно е приет по този параграф, е отделен въпрос. Успех ви пожелавам, (макар че е трудно на текущи класирания, но току-виж открият някоя нова градина) и много здрави нерви!

# 366
  • София
На една позната за отказали да приемат детето й с протокол / има телк детето\ по 2.2.4. Казали й, че му били малко точките 8.1 и да си чакали да се класират през системата. Това нормално ли е?

# 367
На една позната за отказали да приемат детето й с протокол / има телк детето\ по 2.2.4. Казали й, че му били малко точките 8.1 и да си чакали да се класират през системата. Това нормално ли е?
Нормално е, моят син е в същото положение с 8.1 и с ТЕЛК и го отрязаха на 2 места, в крайна сметка имаше късмет и влезе на трето по общ ред.А в първата градина приеха дете с 6.2т и по второ желание, моето не го приеха.

# 368
Момичета моля мами в подобна ситуация да се включат,

директорката на ДГ ми отказа отстъпка за близнаците, защото каката е от друг брак на ММ и за мен тя не била първо дете, т.е. брои само близнаците като първо и второ дете, не знам какво да правя.......
Как е описано това в закона, ММ е стри деца, той ли да ги запише?!

# 369
  • Sofia

директорката на ДГ ми отказа отстъпка за близнаците, защото каката е от друг брак на ММ и за мен тя не била първо дете, т.е. брои само близнаците като първо и второ дете, не знам какво да правя.......
Ние сме подобен казус и след година и ние ще се сблъскаме с този проблем. Малката все още не е за ясла и не знам със сигурност как стои въпроса с таксата за третото дете. Мисля, че е достатъчно и трите деца да се водят в едно домакинство - т.е. да са регистрирани в общината на адреса, на който се водите. Но наистина, не знам - може да гледат родените от майката деца.

# 370
Да и аз така смятам,че по скоро гледат родените от майката деца, но в закона това не е описано, как се определя, ако ММ подаде док тои може да си извади удостоветение от общината,че има 3 деца....

# 371
Някъде намирате ли списък с приетите деца? През системата не са активни, т.е не са линкове и няма инфо.  Rolling Eyes

# 372
Здравейте, дъщеря ми се класира в събота , вчера сме подали документи , включително и медицинските, с идеята да започне да ходи на градина , колкото се може по-скоро. Получих потвърждение от системата, че е записана, но понеже директорката е в отпуска, ни казват, че не може да започне докато не се върне. Така ли е наистина или нещо ме мотаят?

# 373

Децата трябва да са в едно домакинство. Ако родителските права за първото дете се упражняват от бащата и то живее с вас и съответно е регистрирано на вашия адрес, тогава децата ви ще се броят за 3. Ако детето е при майка си, и тя упражнява родителските права, тогава в домакинството ви има само 2 деца.

# 374
  • София
Здравейте,

Детето ми посещава ясла. Родена е август 2013. Въпроса ми е кога трябва да кандидатсвам за градина?
Благодаря ви предварително  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт