Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Ashia, благодаря за отговора.

Имах предвид дали децата набор 2014, които сега са в първа група, ще минават през нормално класиране през септември за втора група или ще имат привилегия да се класират без класирания?

# 646
  • София
Имах предвид дали децата набор 2014, които сега са в първа група, ще минават през нормално класиране през септември за втора група или ще имат привилегия да се класират без класирания?

Децата от набор 2014, които сега са в първа яслена група в дадено заведение, преминават автоматично във втора в същото заведение (която започва на 15/9/2016), без да участват в класиране.

# 647
Нощна птица, пиши им в обратна връзка, че искаш да смениш набора. не би трябвало да има проблем. Има си и новина за смяна на набора, която е възможна само за текущи класирания - http://kg.sofia.bg/isodz/news/1349
Благодаря ти за отговора, точно така направих и в рамките на няколко часа уредихме въпроса.
След въпросните текущи класирания /например това утре на 16.01./, доколкото разбирам записването става в периода 18-22 януари, а кога ще трябва да тръгне детето в новата детска? В момента ходим в друго ОДЗ, сменяме заради смяна на местоживеенето. Ако я приемат, ще трябва да изтегля документите от старото ОДЗ /след което няма да може да го посещава/ и да ги дам в новото ОДЗ, от това следва, че от следващия работен ден ще посещава новото ОДЗ, нали така?

Алекс, сега прочетох поста ти, в опашката за предния набор няма чакащи, става дума за същото нещо, да. Има 8 свободни места /декларирани, а после какво ще стане, казва ли ти някой/, и само 1 дете чака.

# 648
  • София
Нощна птица , ако ви класират, отивате с вашите документи за работа и адрес.
И обяснявате, че детето посещава друга градина, но вие искате да го преместите. Имам подозрения, че директорка може да провери това в системата. Т.е. идеята е да покажете, че документите са наред.
И вече новата дир-ка тр. да каже дали иска нещо при записването от здравните документи на детето. Щото реално няма нужда да се вади нов картон - вие ще го вземете от старата градина.
Би трябвало - единият ден да си подадете молбата за отписване от старата градина, да си вземете картона и от другия ден, или пък даже същият ден, вече да сте в новата градина.
Знам, че в темата пишеха мами с преместени деца - изглежда леко сложно, но с малко съдействие от записващите и нещата се нареждат.

А ако има 8 места и едно чакащо дете - класират детето и остават 7 свободни места Wink

# 649

Децата от набор 2014, които сега са в първа яслена група в дадено заведение, преминават автоматично във втора в същото заведение (която започва на 15/9/2016), без да участват в класиране.

Благодаря! Simple Smile

# 650
  • София
Дете набор 2014 септември ще кандидатства за втора яслена група,нали?

# 651
  • София

Да.

# 652
  • София

Да.

Оп, оп, оп......чакайте малко, какво пак не съм свършила, както трябва...
Аз, кандидатствам сега, с идеята да ни приемат септември и посочвам първа яслена група, като си мисля че яслите почват от септември, както училищата примерно септември са първи срок.

Кога започва първа яслена група и кога втора?
Имам и друго питане- таткото не се води на договор, за него какво да попълня- графа Безработен, или графа Други?

# 653
  • Sofia
И първа и втора яслена група започват от септември (както си е учебната година).
Първа яслена група е за дечицата, които през 2016г. навършват 1 год.(било то януари или декември). Втора яслена е за тези, които през 2016г. навършват 2 год.

# 654
  • София
И първа и втора яслена група започват от септември (както си е учебната година).
Първа яслена група е за дечицата, които през 2016г. навършват 1 год.(било то януари или декември). Втора яслена е за тези, които през 2016г. навършват 2 год.

Благодаря Ти!  bouquet

# 655
  • София

Да.

Оп, оп, оп......чакайте малко, какво пак не съм свършила, както трябва...
Аз, кандидатствам сега, с идеята да ни приемат септември и посочвам първа яслена група, като си мисля че яслите почват от септември, както училищата примерно септември са първи срок.

Кога започва първа яслена група и кога втора?
Имам и друго питане- таткото не се води на договор, за него какво да попълня- графа Безработен, или графа Други?

И двете кандидатстват и започват от септември. Първа яслена ще са целия набор 2015 г., а втора яслена - целия набор 2014 г.
Ами реално както се води официално - безработен или без договор но работи.

# 656
  • Пловдив/София
Здравейте! Много полезна тема, мерси на всички пишещи, че споделяте опита си! Имам и аз един въпрос:

Моето дете е набор 2014 и тази година ще го пускам на ясла за първи път (т.е. втора яслена група). Уж бях чела много, но чак сега видях на официалния сайт за яслите, че двете набелязани ОДЗта имат различни критерии. И сега съм пред дилема за кое имаме по-голям шанс според вас. При едната има повече свободни места (60 пише за 2015/2016, сигурно не ги променят), но не са приели критерия за месторабота. Другата е с 40 места, но критерият важи. Т.е. 60 места с 8.2 точки или 40 места с 8.3 точки- къде имам повече шанс? ясно е, че което пиша на второ място, го губя, с под 8 точки никой май не се класира.

Отделно имах и други чудения кое заведение е по-добро, но като гледам по-важно е къде шансът ни е по-голям, а и двете са ни сравнително близо.

Другото е да търся в по-широк периметър още ОДЗта, които да имат хем много места, хем да ни важат точките...Но ако имаме шанс в по-близките, защо да го правя? Ужас, за да е информиран човек по тази тема трябва специално висше Simple Smile))

И последен въпрос- всички младости и мусагеница един район ли са? От падащото меню не виждам друг подходящ, но някъде из сайта пишеше, че младост било само 1, 2 и 3 (без 4).

# 657
  • София
И сега съм пред дилема за кое имаме по-голям шанс според вас. При едната има повече свободни места (60 пише за 2015/2016, сигурно не ги променят), но не са приели критерия за месторабота. Другата е с 40 места, но критерият важи. Т.е. 60 места с 8.2 точки или 40 места с 8.3 точки- къде имам повече шанс? ясно е, че което пиша на второ място, го губя, с под 8 точки никой май не се класира.

Шансът се преценява матаметически, само като знаеш какво са точките от профилите на останалите кандидати в градината. В момента това не е възможно, тъй като не всички деца са се наредили по опашките.

Детето би могло да има 100% шанс да се класира с 8.2 точки, ако има 60 свободни места, и са изпълнени следните условия (например):

- за 20 места кандидатстват 20 деца с повече от 8.2 точки; и
- за 40 места кандидатстват максимум 40 деца с 8.2 точки.

В този случай всички 40 деца с 8.2 точки ще бъдат приети с вероятност от 100%.

Ако от примера децата с 8.2 точки не са 40 на брой, а са 80, тогава шансът е 50% (40/80 х 100) = 50%

Също така детето може да има шанс 100% за 40 места, когато има 8.3 точки, ако:

- има не повече от 40 кандидата с повече от 8.2 точки за тези 40 места (40/40 х 100) = 100%

Не се притеснявай предварително. Като дойде моментът да се редят кандидатурите, ще огледаш внимателно всички опашки, и тогава ще изчислиш какви са шансовете за различните заведения. Родителите променят кандидатурите до последно (разбирай до нощта преди класирането през месец май).

# 658
  • Пловдив/София
0%

Не се притеснявай предварително. Като дойде моментът да се редят кандидатурите, ще огледаш внимателно всички опашки, и тогава ще изчислиш какви са шансовете за различните заведения. Родителите променят кандидатурите до последно (разбирай до нощта преди класирането през месец май).

мерси!
това с математическите вероятности е горе-долу ясно, по-скоро очаквах да ми кажете често или има деца с 8.3, дали може да са повече от 40 такива за квартала ни, че да няма шанс да влезем...Но разбирсм, че няма как да се предвиди. А и в младост заради бизнес парка тази точка е често срещана Sad

Остана да разбера последното- какви са тези опашки? На всяко ОДЗ ще пише колко са кандидатствали ли? Т.е. добре е да изчакам към края на периода за кандидатстване и да преценя шансовете? А точките на другите пише ли ги там, или само колко души са го писали на първо място?

# 659
  • София
Пипи, в интерес на истината не са чак толкова много децата с повече от 8.2 точки, но нищо не може да се твърди със сигурност, докато не се обявят свободните места и родителите не започнат да редят кандидатурите на децата.

Всички детски заведения обявяват в ИСОДЗ брой на свободните места, имената на кандидатстващите през системата деца и точките на кандидатстващите. Ти ще можеш да видиш точките на другите деца.

Общи условия

Активация на акаунт