Навън пеят прoлетните птички, а ДЕКЕМВРИЙЧЕ маха с крачета и ръчички!

• 41 536
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
Да споделя и тук момичета.Тези които имат някакви въпроси или притеснения относно резултатите си от БХС,могат да пишат емайл на професор Кременски шефа на генетичната лаборатория на МД.Аз му изпратих моите резултати и получих доста изчерпателен отговор на доста неща които преди това не разбрирах.Успокои ме доста неговото писмо затова всеки който иска може да му пише на емайл:
kremensk@yahoo.com

# 286
viaratodorova, благодаря за споделената информация! Само искам да попитам сигурна ли си, че няма едно изпуснато "и" в имейла?
  bouquet

# 287
  • София
Magie fox, едно от правилата на форумите е да се пише на кирилица. Извадих си очите, докато ти разбера питанката.

По въпроса ти: не разбрах от къде си, училища за родители се организират почти ежеседмично по моловете, както и от специализираните болници. "Моето дете", "Кенгуру", "Родител" и др. списания също организират. Предполагам, че като напишеш в Гугъл, ще ти се отворят някакви скорошни дати и теми.

Йога за бременни бих посещавала и аз, но да ми размине гадното, че тъкмо се похвалих предния път, и още същата вечер ми се разказа играта. Rolling Eyes Преди да забременея и малко след това имахме йога в офиса, но летния сезон разпадна групата, действаше ми изключително добре.
За тези два центъра съм чувала добри отзиви:
http://yantra.natalyoga.net/
http://yogamandala.net/

# 288
viaratodorova, благодаря за споделената информация! Само искам да попитам сигурна ли си, че няма едно изпуснато "и" в имейла?
  bouquet

Бонбони така е сигурна съм.Копирах го от неговия емайл който ми изпрати.Отдолу имаше тел и емайла.
(Без да искам вместо цитат съм натиснала съобщение и съм ти изпратила и съобщение:)))

# 289
Относно училищата или курсовете за бременни и бъдещи родители всеки месец има. Аз вече ходих на едно двудневно и беше много интересно и полезно. А иначе кога да се ходи е по собствена преценка. Ако ходиш на работа и не си болничен едва ли ще  ти е удобно, защото повечето са през работни дни. Но е добра идеята като се излезе отпуск / болничен преди да родиш да се посетят тези,които представляват интерес, защото повечето лекции се повтарят поетапно.

# 290
  • Пловдив
За БХС от Пловдив съм може ли с две думи какво представлява самото изследване. Благодаря предварително.

# 291
За БХС от Пловдив съм може ли с две думи какво представлява самото изследване. Благодаря предварително.

За Пловдив не мога да препоръчам никой лекар, понеже не живея там, но в темата ни има мами от там ,които могат да помогнат Simple Smile Прочети по-назад в групичката Simple Smile

Иначе това представлява БХС http://www.mcfemina.com/bg/pages/5-%D0%A1%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B … 0%B3.%D1%81..html

Вземат се специални размери на  бебето и се взима й кръв, за диагностициране на аномалии на плода (не дай си Боже). Като вземането на кръв трябва да е същия ден,когато си правиш ехографията или най-късно на следващия ден. Не е нужно на гладно да се взема. Simple Smile

# 292
За мен много полезни бяха и лекциите на ЛЛЛ. Особено тази за трудностите с кърменето в началото. Съветвам тези, които имат сериозно желание да кърмят да я посетят. Мисля пак да отида въпреки, че първото си дете кърмих доста успешно и дълго.

# 293
И аз горещо ще препоръчам лекциите на ЛЛЛ! Дори и да не искате да кърмите(което ми е алогично) отидете! Ще ви е полезно, ще разберете много от ползите на кърменето... Абе ще се информирате за много неща свързани с кърменето.
Днес си взех изследванията от кръв и урина. Всичко е ОК, но лаборантката ми каза да внимавам с токсоплазмозата. Нямам котка, но ми каза, че е важно с какво се храня! Да избягвам всички плодове и зеленчуци, които се докосват до земята. Да избягвам шунки и пушено месо, също и свинско. Ще се съобразя с това и дано следващия месец са по-добри резултатите.

# 294
Извинявам се ла лаишкия въпрос...какво е ЛЛЛ?

# 295
и аз щях да попитам, но намерих това-
Ла Лече Лига Simple Smile

# 296
Извинявай ღолчеღ за първи път пиша в подобен форум и не съм много наясно с правилата,така че ако бъркам нещо моля да ме извините.Иначе съм от София 😊 И благодаря много за инфото 😊

# 297
Момичета, имам едно питане. Знам, че е рано, но как мислите да раждате? Питането ми е по скоро към тези, които смятат да раждат нормално. Мисълта ми е, дали ще си плащате за екип или ще родите при когото се падне? Понякога се ядосвам, защото работя и си плащам редовно осигуровките, а днес ми говориха за едни хиляди, което накара в мен да бушуват много мисли. Вие как и какво мислите да правите? (не съм от София)

# 298
Момичета, имам едно питане. Знам, че е рано, но как мислите да раждате? Питането ми е по скоро към тези, които смятат да раждат нормално. Мисълта ми е, дали ще си плащате за екип или ще родите при когото се падне? Понякога се ядосвам, защото работя и си плащам редовно осигуровките, а днес ми говориха за едни хиляди, което накара в мен да бушуват много мисли. Вие как и какво мислите да правите? (не съм от София)
Ако няма някакви противопоказания ще раждам нормално. Държа на това, за мен е важно! Миналият път раждах нормално, въпреки високото кръвно, имах много шевове и бавно се възстанових, въпреки това така ще раждам пак! Раждах с епидурална упойка и избор на екип в държавна болница. Видях разликата без избор на екип с една жена преди мен и честно казано не бих рискувала да раждам без екип /не че не стават сакатлъци и с екип/. Аз получих добро отношение, разрешаваха ми да се разхождам и да напъвам в удобни за мен пози, включително на земята клекнала! Раждането се водеше от лекаря, който бях избрала, акушерките нямаха думата! Доволна съм, въпреки че бях против плащане на екип!

# 299
И аз съм "ЗА" естественото раждане!
Първа бременност ми е това, но съм в две ръце ... и ако всичко е нормално ще искам и да си родя така. Чувала съм за какви ли не случаи, относно секциото и честно казано - да, страх ме е от естественото, но пък рисковете ми се виждат и по-малки.
И също съм и "ЗА" избирането на екип. Някак ще се чувствам по-сигурна. И поради тая причина си избрах и лекар, при който да мога и да родя

Общи условия

Активация на акаунт