Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 516
  • 489
  •   1
Отговори
# 105
  • Gotham City
За сухите фонтани се извиних, че не съм разбрала. Относно чичкото-охрана, ако му е било наредено така, то не виждам неговата вина.

Писах по-нагоре, ще слагат табели, пък нека според някои от тук си е нормално, пеещите фонтани да служат за плувен басейн.

Утре някой може да дойде и кирливите дрехи да си изпере, ама ние нали сме много над нещата, ще го сметнем за нормално...  ooooh!

# 106
  • София - Варна
Мисля, че всички в темата стигнаха единодушно до мнението, че къпането в "сухите" фонтани не е проблем. Те и за това са направени.

Апропо, чини ми се, че чичкото на една от снимките надува свирка.
Може пък да не гони децата, а да им спретва физзарядка.  

# 107
# 108
  • Пловдив
Това го видяхме, ама също така видяхме и предишни изказвания, че децата са добре дошли във фонтана. Мисля, че това е подлъгало родителите, че целия фонтан е разрешена зона.

# 109
City1 by anna stoykov, on Flickr

Нормални фонтани, направени за радост на малки и големи.

# 110
  Фактът, че има два метра и половина дълбок преливник и въпреки това родителите си пускат спокойно децата да се плискат там не е ли странен?

# 111
Цитат
Община Пловдив е поръчала специални табели, забраняващи влизането и къпането в обновените Пеещи фонтани в Цар-Симеоновата градина. Това съобщи кметът Иван Тотев, уточнявайки, че водата е опасна за децата, защото в нея има много химически препарати.

„Водата не позеленява, което означава, че в нея няма микроорганизми, заради препаратите, които слагаме“, обясни Тотев. „Надявам се родителите да осъзнаят, каква беля може да стане и да ограничат децата да си играят само на сухия фонтан, който е направен точно за тази цел“, допълни той.

Надявам се, че това слага край на спора?  Grinning

По въпроса - че водата във фонтаните у нас не е чиста, а и самият досег с водата не е безопасен, спор няма. Но по принцип не виждам защо да е просташко хората да се разхлаждат в тях в горещ летен ден. Нали затова са направени?
Чудя се също толкова ли са скъпи тези "сухи" фонтани, на които толкова много деца, а и възрастни, се забавляват в другите страни? Защо и у нас да няма повече такива?
Все си мисля, че поддръжката им няма да излезе по-скъпа от извозването с линейки и лечението на припадналите от жегата възрастни хора всяко лято.

# 112
  Аз харесвам тия неща по кафенетата, дето пръскат водна пара.

# 113
  • София - Варна
Хубаво е да се сложат табели, за да спрат спорът и чуденката.
Да се обособят ясно и точно зони за къпане, зони за пикаене.

Цитат
Фактът, че има два метра и половина дълбок преливник и въпреки това родителите си пускат спокойно децата да се плискат там не е ли странен?

Явно не е...
То и в морето има подводни ями, ама влизаме.

# 114
  • Пловдив
Явно...са добре дошли да гледат и слушат,не да се къпят. Grinning

# 115
Аз както казах не виждам драма от игра във фонтаните, но не и тези, които са дълбоки и пълни с жици. Т.нар. сухи са създадени с цел игра.

Заради безопасността на децата е редно да ги контролираме.

# 116
  • София
Да, за сухите фонтани мисля, че спор няма.  Peace
Откакто се случи случката на Славейков, не си и помислям да се доближа до фонтан, пълен с вода. Пък остава детето да пусна.

# 117
И аз сега на този акъл не бих, но си спомням как се плацикахме пред НДК, преди 100 години  ooooh!.

# 118
Да се обособят ясно и точно зони за къпане, зони за пикаене.

Зоните за пикаене не са за всекиго.  Naughty
Там има други изисквания, като да работиш шеф в МВР например...  Whistling

# 119
 Или да си Евгени Минчев.

Много е хубаво да има фонтани за игра на деца, дано направят и при нас Laughing

Общи условия

Активация на акаунт