Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 533
  • 489
  •   1
Отговори
# 300
  • София - Варна
С това, че всяка вечер заспивам с мисли за световния мир. Мисля ги и къпещите се.

# 301
  • София
В София е забранено от няколко години, имаше шумна акция по слагането на табели на фонтаните в центъра и в парковете.
За някои забраните не важат.

# 302
  • София
Добре, вие не бихте пуснали децата си. Но с какво ви пречат другите деца?
С нищо.  Peace Не е нужно да ми пречат. Просто съм на мнение, че мястото им не е там.
Дори няма да мина намусена покрай децата, както беше подхвърлено по-назад в темата.

# 303
Случаят в София е ужасен. Фонтанът е затворен, седят некролози и цветя.  Но изводът не е, че не може да си потопиш ръката във фонтана, а че някой не си е свършил работата. И трябва да си понесе отговорност.

# 304
  • гр. София

Интересно, че в Русе има интерактивни фонтани, а в София няма. Столицата последна си направи и пешеходна зона. Що ли така тоя град все последен.

Защото се пренасели с хора, респективно автомобили, презастрои се, особено в центъра, и място за пешеходни зони практически не остана. Обикновено градовете се разрастват навън от периферията, София започна да се презастроява от центъра, защото почти всеки иска да живее в центъра, а не да пътува по 45 мин. до работата си евентуално. Навсякъде, където може, се строят, пристрояват и дострояват нови кооперации. Към тях рядко има гаражи, а и да има, не винаги са достатъчно на брой. А и да са достатъчно, не всеки е склонен да си купи, защото да спре на тротоара или в зелената площ ме у без пари. Случаи всякакви.
Та затова.

# 305
Случаят в София е ужасен. Фонтанът е затворен, седят некролози и цветя.  Но изводът не е, че не може да си потопиш ръката във фонтана, а че някой не си е свършил работата.
По-добре да не си я топите.  Няма да капне до лакътя, но ток може да ви удари като нищо.
А ако си потопите задника може и да хванете и разни микроскопични гадинки...все пак това не е басейн... Mr. Green

# 306
  • София - Варна
Майтапа настрана, обаче, защо мислите, че къпещите се ми пречат с нещо.
Ами не ми пречат с абсолютно нищо, просто изказвах мнение по темата.

Дори една от най-близките ми приятелки има навика да влиза във фонтани спорадично. Да не би да съм я линчувала или низвергнала? Вие от другия полюс ни изкарахте цербери тука.

# 307

Интересно, че в Русе има интерактивни фонтани, а в София няма. Столицата последна си направи и пешеходна зона. Що ли така тоя град все последен.

Но си имаме пъпкаMr. Green

# 308
  • Пловдив
Уникалната.... не знам дали да кажа "българска простотия", защото не знам, дали в другите държави бива същото нехайство? Вероятно не.

На фонтаните е имало охрана, но човека не е могъл да смогне с напастта. И да сме наясно - не обвинявам децата, те се радват, позволява им се и го правят. Но аплодиращи родители? Наистина ли? Това "възпитание", с окуражаване на рушене и нехайство, никак не звучи добре, какви хора ще пораснат тези деца?

Още малко снимки:
Скрит текст:

Охраната в опитите си

Най-накрая е успял

Но за малко.... завърнали са се малко по-късно

Това, което е дадено като снимка и описание за напаст, няма нищо общо да нагазиш във фонтаните!
По цял свят правят съоръженията от този тип на снимката, за да се забавляват възрастни и деца.
Малко да си вдигне човек капаците от очите не е лошо, да попътува и да види, преди да говори за безотговорност и напаст!
Да се настъпват тези съоръжение, да се нагазва в басейна, където са подводните системи - това не е правилно и е безотговорно, освен това и опасно. Затова стои тази охрана там, а не да забрани да се мокрят децата - не позволява стъпването върху тях, боричкането на тях и прочие гаменски изпълнение, за които вече са отговорни родителите и възпитанието.

# 309
  • гр. София

Но си имаме пъпкаMr. Green

Ужас! Ужас!  ooooh!
Всичките са толкова зле... Перата ще се задъстят с всякакви мръсотии, единият от чадърите ще е перманентно пълен с вода, която ще се вмирише, освен ако има отцедник в долния си край, а и да има - ще служи пък за кошче, листата отсега изглеждат грозни и ръждясали, слънчевият часовник е като оповръщан отгоре.... Нищо не ми харесва. По-добре да си стоим без фонтан там, отколкото да сложат някоя изгъзица. Като металните фигури в Заимов  Sick Те, освен всичко друго, са и опасни.

# 310
Розе, пъпката е факт от няколко години, миналата година са търсели с какво да я разкрасят.
Не съм поглеждала какво е в момента.

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 23:13 от Nickkie

# 311
  • Пловдив
Интерактивните фонтани за това са направени, никой от темата не спори за тях...

е, как - прочети първата страница, дадени са като пример и снимки, че така не се прави и в чужбината не се правело.

https://www.google.bg/search?q=kids+fountain&biw=1129&bi … p;ved=0CAYQ_AUoAQ

# 312
  • гр. София
Ники, да де, но аз за украсата говорех. То бива грозотия, бива, но чак толкова не бива да бива  Tired

# 313
Розе, пъпката е факт от няколко години, миналата година са търсели с какво да я разкрасят.
Не съм се заглеждала какво е в момента.

Льо фонтан  Mr. Green
Joy Joy Joy Joy Joy

# 314
Не съм се заглеждала какво е в момента.

Льо фонтан  Mr. Green

Каква пъпка, то направо цирей Mr. Green

Според мен, там е подходящо да се направят първите в София интерактивни фонтани. Така на който му стане прекалено горещо от ценовия шок след обикаляне по Витошките магазини, ще може да се разхлади безплатно даже с дрехите. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт