Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 525
  • 489
  •   1
Отговори
# 75
  • Gotham City
Аз съм сигурна, че и ако децата бяха ромчета, тези тук, които ме обвиняват, че всичко било еснафщина, и що не съм си гледала моята купичка, щяха да са на моето мнение. Или пък, ако се случваше в техния град.....

# 76
  • София
Какво означава да си гледаме в своята купичка? Да си сложим капаци на очите ли? Няма да ходя да се разправям с чуждите деца, но това не означава, че не мога да имам позиция по въпроса.

# 77
  • Gotham City
Какво означава да си гледаме в своята купичка? Да си сложим капаци на очите ли? Няма да ходя да се разправям с чуждите деца, но това не означава, че не мога да имам позиция по въпроса.

То не с децата, те вина нямат, както всяко дете се радва на вода така и те, ама тези аплодиращите ги около тях, те са за бой.

От гледане в свойта купичка и слагане на капаци, именно в такива случаи сме на това положение, драги мои  Wink

# 78
  • София

Няма сила, която да ме накара да вляза в зелената вода пред Айфеловата кула.

Някой те дърпа насила ли? Ако все пак много изпростееш и го направиш, никой няма да запомни това паметно събитие, камо ли статия да напише.

Забелязвам една тенденция за протестиране срещу всичко. Будният граждански мозък иска да се бори, но не му е ясно срещу какво точно  и пищи на посоки срещу каквото му падне. То не са вопли срещу комшийските барбекюта, кучета и котки, сега и къпещи се във фонтани. Голямата ценност е пловдиският фонтан.  Tired

202uu

Сума ти пъти съм виждала радостни хлапета гонещи се из фонтаните в чужбина, в това число и в Лондон. Последно видяхме началото на месеца, в Унгария, на центъра на Сегед. Имаше и поотраснали младежи, и малки деца. До тях стояха възрастни и видимо се забавляваха. Никой не размахваше пръст и не гледаше лошо.

Мразя обобщенията, но тук ще си позволя едно: не знам дали сме най-цапащата нация, но със сигурност сме най-вкиснатата. Всичко ни дразни, като се започне от децата и се стигне до котките.

Awesome user name, не знам на колко години си, не ме и интересува, но повечето ти постове звучат точно като на някоя вкисната лелка, повела борба срещу всичко живо, което мърда, диша и се забавлява.

Специален поздрав за всички сухари в темата. Клипчето е от Ю. Корея, където хората са доста по-възпитани от нас.
https://www.youtube.com/watch?v=4gApAG6yoP0

# 79
  • София
Скрит текст:
Чудех се, дали пускам темата в правилния раздел.
Заглавието не е с идея на конкретизира случката, въпреки, че именно тя ме провокира да пусна тема, нещо, което принципно избягвам да правя.

Ето какво се случи, веднага след откриването на красивите Пеещи фонтани в гр. Пловдив
http://news.plovdiv24.bg/559867.html

Що за нехайство от стана на родителите? Ако не ви пука за красивите фонтани, то поне за децата ви? Не е съвсем безопасно, тъй като все пак, не е създадено за плуване.
Цялостната ми идея е, защо всичко създадено с труд, идея и креативност, с цел да направи града (не само нашият) по-красив, по-подходящ за разходка, за забавление, бива унищожавано от нас? Сега, някои сигурно ще кажат, че децата не го унищожават, но реално не е така.
Още на откриването имаше хора хвърлящи боклуц по градинките. Фасове по земята, слънчоглед, а на всеки 4-5 метра има кошче за отпадаци, а и да нямаше, ми задръж си боклуците, докато откриеш. Аз лично съм си носила фас в чантата, поради липсата на място в което да го изхвърля...да, смрадта е ужасна след това, но поне знам, че не е на земята, в парка, в градинката, на улицата и където и да било другаде.

Пускам темата, защото ми е интересно да чуя вашето мнение по въпроса.

Ужасна работа! Нямам думи! А иначе, ако ги попиташ, всички са най-големите чистофайници и радеят за чистота. Като всички радеят за чистота, що е мръсно?

Аз имам малък пепелник в чантата си. Препоръчвам го, човек, като е навън, не винаги може да намери кошче, а не е добре да се хвърлят фасовете по земята.

# 80
  • София - Варна
Цитат
Да попитам  - във фонтаните мога ли да си пусна да поплува и кучето ми? Че нали и то душичка носи... Да се радва редом с дечицата.

Може, но при уговорката: ако е малко, да му се носи пояс.

А тези фонтани какво пеят?

П.П. Аз пък фасовете си ги слагам под връзките на кецовете, ако наблизо няма кошче. Ето, още една идея.  Mr. Green

# 81
  • Gotham City
Tаис, не съм лелка все още, живи и здрави някой ден. В случая с клипчето, ти показваш сухи фонтани, които са направени с цел децата да си играят в тях, такива каквито има и тук, само че проблема е, че те не играят в предназначените за това, в си плуват в големия фонтан, който както казахме вече много пъти, освен, че е за украса, ако мога така да се изразя е и опасен, вероятно не си прегледала всички отговори

# 82
НСЧ, аз за кучетата съм споделяла достатъчно. Няма държава, в която да има такава драма с тях, но и не съм ходила в държава, в която има толкова бездомни.
Тук, домашните кучета са навсякъде и на детските площадки (най-вече там). Не са агресивни и всеки си чисти след тях. Просто са част от ежедневието без да има драма.

Хората ходят боси, с къси ръкави и навити дънки, ако им е кеф и пак не е повод за драма.

# 83
Down Under, когато стане като при вас и тук няма да има драма  Peace

# 84
Ами няма как да стане, докато има някакви нереалистични претенции. Чедтно, повечето постове са  ooooh!.
Има някакво нереално очакване за "ред", а никой не си дава сметка, че ние си го създаваме. Почва от елементарното възпитание и стига до ефективни санкции.

Хората на запад от София не са по-по-най. Просто функционират в организирана среда.

# 85
Аз съм сигурна, че и ако децата бяха ромчета, тези тук, които ме обвиняват, че всичко било еснафщина, и що не съм си гледала моята купичка, щяха да са на моето мнение. Или пък, ако се случваше в техния град.....

Дадох пример вече с нашия град. Във водните войни не участват ромчета, както вече писах. В друго време съм виждала пък такива да се джвакат из фонтана.
Уверявам те, че не ги определям като простаци- нито ромите, нито не-ромите, само въз основа на това.  Grinning Пак с резервите- да не цапат и да не се руши.

# 86
Ами няма как да стане, докато има някакви нереалистични претенции. Чедтно, повечето постове са  ooooh!.
Има някакво нереално очакване за "ред", а никой не си дава сметка, че ние си го създаваме. Почва от елементарното възпитание и стига до ефективни санкции.

Хората на запад от София не са по-по-най. Просто функционират в организирана среда.

Не са. Но имат различно мислене. Чистят им лайната и които са опасни ги извеждат с намордник.
Темата е друга, да не я разваляме. Водила съм този разговор с французойка, която след 2 месеца тук вече беше на моето мнение. С думи е трудно да се опише.

# 87
  • Gotham City
Аз нямам предвид твоя пост, Джуди.  Peace

http://news.plovdiv24.bg/559928.html Ще се налага явно с табели да станат нещата, щом хората сами не се сещат.

Down Under, именно за възпитание става въпрос, все по-често наблюдавам, че липсва.
Наскоро станах свидетел, на картинката, как семейство бяха излезли на разходка, баба, мъж, жена и малко детенце, на около 4-5 годинки. Малкото детенце удряше с юмруци и ритници и тримата по-възрастни, получаваше от време на време "Недей така, маменце" след което за награда за "доброто" държание получи и играчки. Да, в случая гледам в чуждата паничка, но като говорим за възпитание... направи ми впечатление просто...

В случая, за мен проблема е липсата на родителски контрол, че дори и подкрепата на нередности, от страна на родителя. Факта, че има място обособено за игра, но то не се ползва, за да се плува във фонтана за мен е простащина, пък нека съм вкисната лелка, явно имам други разбирания за редно и нередно

# 88
В случая, за мен проблема е липсата на родителски контрол...

Ако родителят счита, че е редно детето му да прави това, значи има контрол, просто не съвпада с твоите разбирания.

# 89
  • София
Ако родителят счита, че е редно детето му да прави това, значи има контрол, просто не съвпада с твоите разбирания.
Peace
Ако минем покрай фонтаните в Пловдив моето дете ще зяпа, докато другите плуват.

Има разлика - в т.нар. сухи фонтани и аз съм се освежавала като тийн. Но не съм си позволявала да плувам във фонтани, където е имало мегдан за подобна дейност.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт