Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 482
  • 489
  •   1
Отговори
# 60
Нямам нищо против газенето във фонтаните, е банските са ми в повече, но...
Аз по-скоро бих се притеснила за сигурността на децата след случая на пл. Славейков.

Сухите фонтани са направени точно за забавление и за ходене между струите.

# 61
  • Пловдив
Янтре,аз ни отварям линка...ама в сайта има статия с надпис-Забраниха къпането в пеещите фонтани!

# 62

Няма сила, която да ме накара да вляза в зелената вода пред Айфеловата кула.

Някой те дърпа насила ли? Ако все пак много изпростееш и го направиш, никой няма да запомни това паметно събитие, камо ли статия да напише.

Забелязвам една тенденция за протестиране срещу всичко. Будният граждански мозък иска да се бори, но не му е ясно срещу какво точно  и пищи на посоки срещу каквото му падне. То не са вопли срещу комшийските барбекюта, кучета и котки, сега и къпещи се във фонтани. Голямата ценност е пловдиският фонтан.  Tired

# 63
  • Пловдив
Янтре,аз ни отварям линка...ама в сайта има статия с надпис-Забраниха къпането в пеещите фонтани!

Не дава да го копирам. Пуснах търсене в гугъл търсене " пеещите фонтани пловдив 2013" . Първата статия, която се появи. Става дума, за големите обещания при започване на реконструкцията. Сега се вижда крайния резултат, който няма нищо общо с обещаното през 2013. За сума от 9 милона лева.

А фонтана на кръговото пред Водната палата колко струва?

# 64
  • Gotham City
Да съм казала, че някой ме дърпа, или нещо не разбра? Казвам, че аз не бих влязла в тези фонтани, така разбираш ли или...?

На мен ми е ясно срещу какво се опитвам да се боря, но като гледам четеш избирателно и няма да навлизам в подробности и обяснения.
Да ценност е, както всяко друго красиво нещо, във всеки един друг български град.

# 65
Да съм казала, че някой ме дърпа, или нещо не разбра? Казвам, че аз не бих влязла в тези фонтани, така разбираш ли или...?

На мен ми е ясно срещу какво се опитвам да се боря, но като гледам четеш избирателно и няма да навлизам в подробности и обяснения.
Да ценност е, както всяко друго красиво нещо, във всеки един друг български град.

Цъ, не разбирам. Каза, че няма сила, която да те накара.
Бори се срещу каквото искаш, аз пък от своя страна мога да пиша какво е моето мнение.

# 66
Чек, все едно аз го написах. Какво им става на хората, та са така раздразнителни. Малко ми напомня на "Криво разбраната цивилизация". То не е дрес код, то не са отношения, животни и какво ли не. Никой обаче не си гледа в собствената "локва" и не иска да се променя и напасва.

Толкова много еснавщина на куп никъде не съм срещала. Хората по света си живеят без изкуствени претенции и пак им е по-уредено и приятно (днес прахосмучиха тротоарите в ситито. Правят го поне два пъти в седмицата).

# 67
  • Gotham City
Никой не ти ограничава правото на мнение, никъде не ти казах да не го изказваш, както и аз правя с моето.

# 68
Моля, не пипайте фонтаните до 06.06., когато ще минем през Пловдив специално за да ги видим  Praynig

След това, по стара българска фонтанена традиция, може да ги спрем, за "да не им стане нещо"  Crossing Arms

Изключително се дразня на неработещи фонтани, особено когато са си наред и функционират... Мисля, че из цяла България имаме много красиви фонтани, и наистина ме е яд, когато не работят. При положение че зимата ни е мека и кратка, и на практика ри добра поддръжка фонтаните могат да работят от февруари/март до октомври/ноември.
Обожавам моментите, когато уморен от дългото ходене поседнеш в сърцето на града (на който и да е град), а до теб освежаващо шуми вода, докато отмаряш и зяпаш минаващите хора...

Топвам ръка или крак, само на места, където виждам, че е прието, и много други хора го правят. Извън страната. В България не го правя, и не бих - основно от съображения за сигурност, но и защото не е прието. Все пак човек се съобразява и с общоприетите порядки. Както не мога да легна и да си правя пикник на тревата в Борисовата градина. Навици, лични задръжки. Такива неща.

# 69
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1442201

Това, смятам, ще реши споровете. Колкото до всички разсъждения къде как било - общите неща трябва да се пазят и да се спазват изискванията как да се използват. Безмислено е едва направени да заприличат още следващия месец на жертви на цигански набег. Както постоянно се случва. Хубави детски площадки - ама хубави месец два, после ела ги виж. Същото и за пейки, спирки, цветни градинки, тревни площи и прочие. Никоя община не може да смогне на такива осиращи всичко скакалци.

# 70
  • София - Варна
Леле, колко стана напечено и нажежено. Да се топнем всички дружно във фонтаните!

# 71
  • Gotham City

Обожавам моментите, когато уморен от дългото ходене поседнеш в сърцето на града (на който и да е град), а до теб освежаващо шуми вода, докато отмаряш и зяпаш минаващите хора...

+1 Wink

# 72
Чек, все едно аз го написах. Какво им става на хората, та са така раздразнителни. Малко ми напомня на "Криво разбраната цивилизация". То не е дрес код, то не са отношения, животни и какво ли не. Никой обаче не си гледа в собствената "локва" и не иска да се променя и напасва.

Не са сравними нещата. Едно е да те бъркат чужди действия, които на практика не те засягат, като с какво е облечен Пешо и съвсем различно да пусне ротвайлера си сред децата в училище. Пример просто.

# 73
  • Gotham City

Не са сравними нещата. Едно е да те бъркат чужди действия, които на практика не те засягат, като с какво е облечен Пешо и съвсем различно да пусне ротвайлера си сред децата в училище. Пример просто.

Тогава ще има "Този Пешо, как можа", ама сега някакви двойни стандрати усещам

# 74
  • София
Да попитам  - във фонтаните мога ли да си пусна да поплува и кучето ми? Че нали и то душичка носи... Да се радва редом с дечицата.

Явно моето възпитание е неправилно. За мен фонтанът е фонтан, не е градската баня.

Общи условия

Активация на акаунт