Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 436
  • 489
  •   1
Отговори
# 195
Поне вече не е страшно децата да газят по тревата.

# 196
  • Gotham City
Remember me..., а когато им се казва, че не трябва, имам предвид общинската охрана, когато им го казва, но те въпреки всичко продължават и се правят, че не чуват, това какво? Редно според теб, така ли?

# 197
Абсолютна простащина! Да си пуснеш детето, където видимо е опасно за него, си е най-малкото безотговорно! Водата се обработва с химикали все пак! После като ревнат, че децата им хванали някакви вируси и гъбички, или пък са се подрискали, ще изкарат кмета виновен  Mr. Green  Даже грабнали слънцезащитни лосиони и масла  ooooh! ooooh!  Mr. Green Да се смееш ли, да плачеш ли  Tired Ако искат да се разхлаждат, да използват "сухите фонтани"!

# 198
"Любимото" ми българско качество е да се правим на много културни. Другото е овчия принцип.
От една страна едните се юрнали като невидели вода, другите пък цъкат с език и се възмущават. Ами смешно е.

Колкото до конкретния фонтан. Аз само едно не разбирам, след като е само за гледкане и възхита, защо аджеба са го направили толкова удобен за влизане? То се вижда на снимката - едно плитко полегато място като бряг, което подканва да влезеш. Ако ще е забранено да се влиза, защо тогава не са му сложили малко по-високо бордюрче?

Скрит текст:
Колкото до кучешките акита, аз досега само в Бургас съм виждала специални кошчета за такива работи и то само в Морската. Такива кошчета има и в някои кучешки градинки.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 10:23 от Анонимен

# 199
 Познавам доста хора, които са си културни и без да се правят.

# 200
Аз също. Но и доста псевдо-моралисти. Става въпрос за случаите, в които се пази някакво поведение, защото се предполага, че иначе много ще се изложим, ако правим неща, които никак не са нередни.

# 201
  • София
Колкото до конкретния фонтан. Аз само едно не разбирам, след като е само за гледкане и възхита, защо аджеба са го направили толкова удобен за влизане? То се вижда на снимката - едно плитко място бряг, което подканва да влезеш. Ако ще е забранено да се влиза, защо тогава не са му сложили малко по-високо бордюрче?
Те на това и аз се чудех. Имаше по-назад мнения да се оградял фонтана. Еми то една оградка висока една педя е предостатъчна да сигнализира и на най-простите Laughing, че туй не е басейн за плаване, а за съзерцание и възхита.
Като пример за ефекта от такава ограда мога да дам езерцето с лилиите в Борисовата градина в София. Там имаше и надписи по едно време да не се влиза вътре, ама сега май ги няма. Гледам, че въпросната оградка достатъчно респектира желаещите да си отглеждат водни лилии в домашни условия.

# 202
фонтана ни е красив, нов, чист, не виждам проблем. Като го занимарят и жабуняса ще влизат пак само цигани  Joy

# 203
  • Gotham City
фонтана ни е красив, нов, чист, не виждам проблем. Като го занимарят и жабуняса ще влизат пак само цигани  Joy

newsm78

# 204
А защо да се занемарява? Общината като си има брадичка, няма ли си и гребенче. Като се правят такива нови хубави неща, те си изискват и съответната поддръжка.
Хората, че трябва да пазят - трябва, но се изискват и необходимите грижи, за да функционират нещата правилно и да продължават да радват окото.

# 205
  • Gotham City
И аз не разбрах защо трябва да се занимарява, убягна ми смисъла на този коментар

# 206
  • София - Варна
Remember me, аз съм обяснила в по-горни постове защо го намирам за просташко.

Цитат
Опасностите леко се преувеличават, заради нещастният случай преди години в София. Там ставаше въпрос за проектиране с технологии от пещерния век и изпълнение в стила на зрелия соц. Разумното съвременно изпълнение освен всичко друго предполага и ползване на електрически съоръжения ползващи безопасно ниски напрежения.

А при останалите фонтани как да сме сигурни какво е изпълнението? Българистан е, все пак.

Ето това са моите съображения: мен ме е страх от ток, от евентуални съмнителни субстанции във водата, за друго сега не се сещам, а сигурно има. А да - от преливника, в конректния случай.

И затова написах по-напред, тъй като ми се стори, че видях деца по бански, че за мен тези безотговорни постъпки са равносилни на простотия.

Едно е да топнеш краче спонтанно /макар че мен пак би ме било страх, ама айде - мой проблем; а и действително езерцето е много съблазнително/, друго е да отидеш съвсем целенасочено да се плацикаш и сваляш кир във фонтана без да знаеш безопасно ли е или не.
Сигурна съм, че поне половината тълпа е отишла точно с тази цел на откриването: Айде да пробваме водата във фонтана мокра ли е! Що да даваме пари за плаж като ей го къде е - новият гьол е насреща!

И не говоря за "сухите" фонтани.

# 207
А сега чета, че и надписа PLOVDIV 2019 на Каскадата са го счупили ........  Sick  Или и това не е простотия?  newsm78

# 208
  • Gotham City
А сега чета, че и надписа PLOVDIV 2019 на Каскадата са го счупили ........  Sick  Или и това не е простотия?  newsm78

Ти пък! Нека си играят хората ooooh!

# 209
А защо да се занемарява? Общината като си има брадичка, няма ли си и гребенче. Като се правят такива нови хубави неща, те си изискват и съответната поддръжка.
Хората, че трябва да пазят - трябва, но се изискват и необходимите грижи, за да функционират нещата правилно и да продължават да радват окото.

много вярно, иска ми се всичките неща които се правят сега в града да се поддържат и съхранят. Просто относно темата исках да кажа че няма нищо лошо че се радват децата, сега има вода плацикат се, преди нямаше и караха колела вътре

Общи условия

Активация на акаунт