Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 446
  • 489
  •   1
Отговори
# 225
  За истинско къпане в истински фонтан говорим отдавна. И кметът се изказа по въпроса... Но нищо, ти си пиши как е в още някоя страна по света,  интересно е.

Да, въпреки че и то е нормално за другите страни. Но темата в началото тръгна с възмущение и за другите фонтани, даже за тях имаше повече снимки  Wink

# 226

Иначе у нас "Пази се от кучето" е една жизнена необходимост, която се учи в ранна възраст и се затвърждава цял живот.

Въпрос на гледна точка, която не е моя гледна точка. Попита се плуват ли кучета във фонтан, плуват. Продължи се с това, че все пак не е възможно да плуват до хора, камо ли до деца. Еми до всичко могат да плуват, без намордник и то.

Ами мен ако питаш, това е ужасно. И въобще, не виждам защо след като Англия е без съмнение велика държава, трябва да прихванем и техните простотии, които също не са малко и нямат нищо общо с факта, че е велика държава.
Това, което ти одобряваш, и за фонтаните, и за кучетата, аз пък считам за безумна простотия и освен това са много опасни - както фонтаните, така и кучетата.

Навремето комунистите казваха, че Ленин бил гений и следователно всичко, казано от него, било гениално. За мен е съвсем същата логика да кажем, че щом Ю Кей или която и да е друга развита страна е цивилизована и напреднала, значи и всичките им порядки и обичаи са върхът.

Виждал съм в Лондон как сядат по тротоарите пред кафенетата, за да пушат с питието си, понеже в кафето не се пуши. Значи ли това, че е ОК да се сяда по тротоарите? Също и по первазите на прозорците на кафетата. Виждал съм как се търкалят по земята на Трафалгар Скуеър, ами и това за мен не е ОК. Също в тоалетните им не можеш да си измиеш ръцете, защото няма смесители, а има два отделни чучура, като от единия тече вряла, а от другия - ледена вода, идеята е да смесиш водата в гнусната мивка и там да си измиеш ръцете, ами и това не ми е ОК. Всички ли английски простотии трябва автоматично да приемем за правилни, защото са английски.

А за кучищата - имаш много здраве, аз кучище в Лондон за една седмица, прекарана само по улиците, не видях. Нито с намордник, нито без. А така да ходят свободно и да плашат хората -да ме извиняваш, ама както казва бай Ганю, цяла Европа съм изръшкал и никъде не съм виждал. Кучища така, както в България, няма никъде.

Мразя кучища, мразя простаци, които се къпят във фонтаните и си пускат там децата, считам това за пълна селяния и тъпотия и не ме изобщо интересува, че и в Австралия били се къпели във фонтаните. Във всеки случай бил съм пред фонтана Треви в Рим и нито в него, нито в някой друг фонтан в Италия съм видял да влизат хора или животни. Така че не навсякъде британската простотия е приета за норма.

И особено много мразя кучкари, които си мислят, че е ОК кучището им да ходи навсякъде, включително по детски площадки. И то без намордник.

# 227
Татко Мецан, много хейт, бе човек... Само дето не вярвам хората да спрат да си отглеждат домашни любимци, защото твоя милост ги мрази. Пък ти ако щеш се пукай от яд, щом ти харесва.
Кучета съм виждала на повод много из разните му градове по Европата. Само безстопанствени не видях.

# 228
Да не забравяме и английските туристи в Слънчев бряг какви прасета са  Mr. Green
Ама това е друга тема.  Mr. Green

# 229
  • Пловдив

Виждал съм в Лондон как сядат по тротоарите пред кафенетата, за да пушат с питието си, понеже в кафето не се пуши. Значи ли това, че е ОК да се сяда по тротоарите?

Сега, да разбирам ли, че и сядането по тротоарите е простащина  Thinking
Хем българите сме много големи простаци, хем всеки пишещ в тази и други теми е много възпитан /респективно цялото му семейство до девето коляно/...Нещо ми се разминават нещата. И аз не приемам много неща, но не ги окачествявам автоматично като "селски" и/или "просташки". То, ако всички бяха толкова УАУ, колкото се изкарват, България щеше да е раят на Земята

# 230
  • Куциндрел
Разглеждайки снимките на къпещите се хора по света във фонтани разбрах, че ние пак гледаме като туземци на нещо, което е нормално.
Най-добре е Община Пловдив да направи така, че фонтана да става за къпане, а чичото да следи за чистотата на съоръжението.
Предполагам, че след първоначалния юруш, след това къпещите във фоната ще намалеят.

# 231
Цялата работа тръгна оттам, че културните в темата казаха: "Само при нас го има това. Глей кви простаци са хората. Вие къде сте видели в Рим, в Париж, Виена итн, хората да правят като нас!"
И се оказа, че масово се прави така.
Затова вече номерът "Вижте културните човеци в Европа и САЩ как постъпват" не минава и се подкарва другата песен: "Е, ама ние сега от тия простаци в Англия ли ще се учим."

# 232
Само дето на нас в САЩ ни правеха забележки даже краче да топнем. Веднага се появяваше охраната на парка отнякъде да ни скастри. Не мисля,че газенето във фонтаните го има в този мащаб, както тук. Не смятам,че няколко снимки ще ни покажат масовост, още повече, че някои хора се снимат, само за да покажат, че са го направили, а то, видите ли, забранено.

Но не ми пречат, всеки сам си избира какво поведение да има.

# 233
  • София - Варна
На всеки фонтан - теляк!
Всяка дюза - биде!

Мисля, че само така спорът ще се разреши.

# 234
  • София

Виждал съм в Лондон как сядат по тротоарите пред кафенетата, за да пушат с питието си, понеже в кафето не се пуши. Значи ли това, че е ОК да се сяда по тротоарите?

Сега, да разбирам ли, че и сядането по тротоарите е простащина  Thinking
Хем българите сме много големи простаци, хем всеки пишещ в тази и други теми е много възпитан /респективно цялото му семейство до девето коляно/...Нещо ми се разминават нещата. И аз не приемам много неща, но не ги окачествявам автоматично като "селски" и/или "просташки". То, ако всички бяха толкова УАУ, колкото се изкарват, България щеше да е раят на Земята

Понякога и аз сядам по тротоарите да си изпия бирата. Сядала съм и по первази в заведения - в които е било допустимо, разбира се. Сори, но не се възприемам като простачка - нито мисля, че приятелите ми са такива.
Много хейт, бе татко Мецане..направо ми дожаля за теб. Не е лесно да вървиш навън и почти всяко нещо, което ти се изпречи пред погледа да ти вдига кръвното  Tired

# 235
  • Куциндрел
Само дето на нас в САЩ ни правеха забележки даже краче да топнем. Веднага се появяваше охраната на парка отнякъде да ни скастри. Не мисля,че газенето във фонтаните го има в този мащаб, както тук.
Joy Joy Joy
Ще кажеш, че не излизаме в БГ от фонтаните.
Явно в САЩ сте сбъркали фоната за топене на пети. Mr. Green

# 236
  • Пловдив
Според мен фонтаните са красота. Ако искаш да се къпеш отиваш на басейн. Оправдания от сорта , че за децата всичко е позволено не трябва да минават. Иначе как ще очакваме да са възпитани ?

# 237
Разглеждайки снимките на къпещите се хора по света във фонтани разбрах, че ние пак гледаме като туземци на нещо, което е нормално.
Най-добре е Община Пловдив да направи така, че фонтана да става за къпане, а чичото да следи за чистотата на съоръжението.
Предполагам, че след първоначалния юруш, след това къпещите във фоната ще намалеят.

Най-добре да сложат и по един спасител отстрани и вишка със закачен пояс.

# 238
Детската ни площадка е с точно такъв тип "фонтан". Водата шурти и сурии дечица се плацикат. В България няма такива детски площадки и лапетиите ползват окултурената градска част за нуждите на развитието им. Laughing

# 239
  Много се надявам и при нас да станат често явление по детските площадки, защото са много хубави.
  Така може би ще намалее и мерака да се плава в другия вид Grinning

Общи условия

Активация на акаунт