Сладкарничка за книги - тема 44

• 22 150
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ехаа, Венка, супер  Heart Eyes Благодаря ти много   Hug
Ама направо ти съчувствам с невъзможността да ги разгледаш на спокойствие.
Аз не бързам, когато се организираме, тогава.  Hug

# 571
  • София
Вени  Joy аз затова не исках да поръчвам, защото в подобна ситуация ми отидоха задачите и сроковете на кино  Joy Виждаме се, когато кажеш  Heart Eyes
Сложила съм няколкото рецепти, които пазя в един файл, мятам го. Вени, забавих се, щото исках да преповя стари теми с рецепти, имаше още хубави неща. Ама все не стигам до това  Confused Липсват едни Точкови мъфинчета, които бяха много хубави  Heart Eyes обаче не мога да намеря рецептата.
ето какво имам  Flutter
Скрит текст:
Агнешко на Дев
Порциите месо овалваш в следната смес:брашно,червен пипер,черен  пипер,олио,сол,малко вода.Да стане като кашичка и да полепне.Нареждаш в тавичка,вътре нарязан щедро зелен лук,пресен джоджен и дивисил и от пастата,която остане,размиваш с още вода и заливаш. Отгоре фолио. Печеш около 40 мин/зависи от младостта на агнешкото.... на умерена фурна.10 мин.преди да извадиш от печката махаш фолиото,да се получи лека коричка.
Да ти е сладко! Да не забравиш и дроб сърмата за гарнитура....

Мусака на Пете сърчице?

Мусака и аз правя,но много си играя-запържвам лука,каймата разбивам много хубаво да не става на топчета,но в студена мазнина и после запържвам и нея,добавям карофите и подправки. След това изсипвам в тава,но вместо с вода заливам с прясно мляко. Това се пече,докато всичко изври и остане само на мазнина.
После поръсвам с настърган кашкавал и с една виличка го набутвам между картофите,за да се размекне и влезне между картофите. Отгоре заливам със смес от яйца и прясно мляко и пека отново.
Домати не слагам,но лука ми е повечко.   
Става разкошна!   
Само последно уточнение  -картофите се нарязват на по-малки кубчета,лука е поне 3-4 глави и подправките са-сол,червен пипер,чубрица и джоджен."

Кекс с тиква на Елинка
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио (аз слагам даже и по-малко, около 1/3 ч.ч.
1 ч.ч. брашно с 1 п. бакпулвер
2 с.л. какао, ама да е хубаво, много е важно  Smile
100-150 гр. сурова настъргана тиква
1 п. канела
ядки по желание -орехи, стафиди или друго
Всичко се разбърква в посочената последователност, изсипва се в намазнена тавичка с диаметър около 20-22 см., пече се около 30 мин. на 200 градуса, но аз винаги пробвам с клечка за зъби.

Мъфинчета на Кости
Продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 яйца
1/2 ч.л. бакпулвер
1ч.ч. пудра захар
2ч.ч. прясно мляко
65 г много меко масло (може и да се втечни на слаб огън)
1 ванилия
2с.л. канела на прах
щипка карамфил, какуле и махлепи
2-3 ябълки, нарязани на кубчета

Приготване:
Пресяваме брашното и останалите сухи продукти в една купа. В друга купа разбиваме яйцата, към тях добавяме млякото и маслото. След което прибавяме течната смес към сухата и разбиваме до получаване на хомогенна смес. Добавяме и нарязаните ябълки. Сипваме във форми за мъфини и печем на 190 градуса за около 20 минути.

Получават ми се около 15 мъфина.

Сурова туршия "Леля Нинче"

(преписано от сайта на Мариетка  Heart Eyes  Hug )

Продукти:
5 кг зеленчуци - карфиол, камби и моркови/претеглени почистени
1 голяма връзка целина
1-2 глави чесън

Марината:
500 мл олио
500 мл винен оцет
500 г захар
1 шепа сол
20 аспирина

Почистете зеленчуците. Карфиола накъсайте на розички, камбите и морковите нарежете. Сипете ги в голям съд с капак /голяма тенджера или кофа/. Обелете скилидките чесън и ги добавете/ако не харесвате вкуса му сложете 1 глава/. Нарежете целината заедно с дръжките и я добавете към зеленчуците.
          Смесете продуктите за маринатата. Разтворете аспирините в малко топла вода. Залейте зеленчуците с марината, добавете разтворените аспирини и разбъркайте добре. Опитайте - всяка марка оцет или сол овкусяват по различен начин. Добавете нещо ако е нужно по ваш вкус.
          Изнесете съда на студено и разбърквайте всеки ден. Готова е за консумация след 3-4 дни. Може да съхранявате на студено /на тераса/ или да пресипете в кутии и да сложите в хладилника. Сигурна съм, че няма да се задържи дълго Simple Smile

Салата спанак от Евилан
спанак, домат, печена чушка, сирене, твърдо сварено яйце и сварена киноа
Нези, честита да ти е прекрасницата!  Heart Eyes

# 572
  • София
Мариш, ти ли имаш българо-испански разговорник в поръчката?

# 573
  • София
Моят файл казва, че мусаката с млякото е на Незиnewsm78

# 574
Моят файл казва, че мусаката с млякото е на Незиnewsm78
Да, и аз мисля, че е на Нези.

Вени, аз не бързам с книгите, когато ти е удобно.

# 575
  • София
На Нези е мусаката, да. Аз първа я харесах и вече я готвя у дома.  Heart Eyes

# 576
  • София
аз съм, Вени, за подаръче е за кръщелника ми  Party
Миж, може  Thinking Копнала бях само рецептите, и по спомен после добавих коя от кого е, така че поправяйте ме, ако съм сбъркала някъде  Flutter
п.с. а, ето защо - Петето е говорила за мусаката  Joy

# 577
  • София
аз съм, Вени, за подаръче е за кръщелника ми  Party
Мале, как щях да го дам на моя син (може би и това лято ще ходят до Испания). Някак си реших, че от е-зона са го изпратили като подарък  hahaha.

Не знам кога ще сглобя файла с рецептите, ама няма да е днес  Embarassed.

# 578
Вени, аз имам някъде един, ще ти го донеса Simple Smile испански разговорник имам предвид Simple Smile

# 579
  • София
Ох, то изобщо не е сигурно, че ще ходят. На Марто хич не му се иска  Crazy ooooh!. Но ако решат, ще ти дам сигнал  Hug.

# 580
  • Ямбол
Мариша, благодаря ти за рецептите на едно място  Peace
Бях си записала само мусаката на Нези и туршията на Вени, а сега имам вече всичко  Hug

Нези, честита да ти е прекрасницата и тук! Да е здрава и да сбъдне всички свои мечти
Скрит текст:

# 581
Вени, направо ти съчувствам - да имаш цял кашон с книги и да нямаш време да им се полюбуваш!  Hug

Нези
, честит рожден ден на дъщеря ти! Да е здрава и щастлива, все така лъчезарна, лек да е пътят й и да постига всички цели с лекота! Весел празник довечера!  Hug

Ох, и на мен днес нещо ми е сдухано, сигурно от жегата. И в жега, и в студ хич ме няма.  ooooh!

Днес е много спокойно тук, сигурно имате много работа.

Мариетка, Гани, дано резултатите на децата ви да са достатъчни за желаните училища!  Praynig

До после,  Hug Hug Hug

# 582
  • ГОре на черешата...
Благодаря, Ели, смятам, че ще успее на първо класиране, по първо желание Peace.

# 583
  • София
Мариета, браво на Калоян! Hug

# 584
  • на североизток от Рая
Благодаря, Ели, смятам, че ще успее на първо класиране, по първо желание Peace.

За мен той вече е успял!  newsm10 Затова - Честито!

Здравейте, пропуснах да започна с това,  Blush.

Нези, нека да ви радва прекрасната ви дъщеря, да е здрава, усмихната като теб, да постига всичките си цели с лекота. В прекрасна възраст е!  Heart Eyes

Дев,  Hug!

Нели, "Приказка без край" е прекрасна с тези твърди корици  Heart Eyes!

Това ме кара да я чакам с нетърпение. Но не бързай с пращането, Вени.  Hug Благодаря ти!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт