Сладкарничка за книги - тема 44

• 22 118
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Нези,честит рожден ден на твоята дъщеря!Да й пожелая здраве,мечти,път осеян с красота и цел,която да следва!Да ви слуша и да бъде много разумна!

Мусака сега ще слагам да готвя.Късно се сетих,но пък и нямах никакво време през деня.Много ме боли главата.Не искам да пия лекарства и май ще се мъча..Тук се извива някаква буря,дано не стане градушка Praynig

# 586
  • Пловдив
Камиче, страааахотно цветно кафе, с удоволствие си взимам едно следобедно  Hug

Нези, да е живо и здраво момичето ти, да е орисана с много щастие и късмет в живота   bouquet

Дев  Hug Hug Hug

Нели, беше поискала да споделя мнение след книгата за Хитлер и Ева
Скрит текст:
Ева Браун е копняла за обич, да бъде обичана, да чувства тази обич /това според мен е основният й проблем/. Фикс идея й е било точно Хитлер да е човекът, който да я обича. Живяла е само за моментите, в които е бил близо до нея, всичко каквото на него му е харесвало, тя го е правила/прилагала, през останалото време просто е съществувала, спрямо очакванията на другите. Мечтата й е да стане актриса, за да може да разгърне потенциала си да влиза в различни роли и да види как въздейства върху другите, както го е правила през по-голямата част от живота си. Според мен последните дни, които е прекарала в бункера тя е била най-щастлива, най-сетне е постигнала мечтата си. Дори и да беше останала жива съм сигурна, че в един момент пак щеше да посегне на живота си и да има същия злощастен край. За нея Хитлер е бил блян, настояще, бъдеще, сбъдната мечта, без него самата тя би се изпразнила от съдържание....
Най-вероятно е бил страшно обаятелен мъж, историци и много хора го твърдят /опиянил е милиони хора в лудостта си/, едва ли е било трудно да впечатли едно младо момиче навлизащо във въртележката на живота...а може би точно липсващото време за нея, още повече да я привързало към него...живяла е по време, когато много теми са били табу, според мен някои етапи от живота й изобщо не са достигнали до останалия свят /извън семейството/, но пак казвам, основният й психологически проблем е липсата на любов от ранна възраст, която с напредване на годините /макар, че си е отишла твърде млада/ е ставала непосилно бреме...
Книгата като цяло не ми допадна много, толкова пояснителни бележки  #Crazy, някои неща се повтарят до втръсване, като цяло книгата ми прилича на дневник/нахвърляни бележки, липсваше ми нишката, която поставя началото и края, разборка на един живот и оскъдна информация като цяло за Ева...но пък пробуди любопитството да потърся Моята борба, освен това като се разрових открих и тази книга в библиотеката Ева Браун: 15 години с Хитлер
Карол Грюнберг и изобщо като цяло ме заинтригува тази част от историята, която в училище не ме е впечатлила кой знае... Embarassed

Оставям ви за малко, че сигурно ви надух главите.

# 587
Благодаря ви много мили момичета!  Hug
Да ви се връщат всички хубави пожелания!
Ние след малко отиваме да празнуваме.
 Simple Smile

# 588
  • Belgium
Нези, честит рожден ден на малката (всъщност вече не чак толкова малка) хубавица   bouquet

Много ми хареса снимката ви на морския бряг  Heart Eyes

"Шоколад" е приятно заведение, ние празнувахме там тази Нова година. Понякога контингентът е малко особен, но като цяло е хубаво място  Laughing

Еви, концертът на AC/DC наистина беше впечатляващ, с каква енергия подскачаха тия дядовци по сцената, евала  Crazy Аз съм даже фен на още по-твърдия звук, дай ми на мен яка жица, но и хард рок не отказвам.

Ние бяхме на тест драйв на новото Сузуки Витара - ей много готино возило значи! Усещам как ще сменяме сегашното Сузуки с това.  Laughing

# 589
Нези, честита ти рожденичка. Щастливо детство и желая, а на цялото семейство- весел празник!
Багажа ми дойде и стифовах непрочетените книги- цели 10 броя  Mr. Green

# 590
Какво си правите?

Ние ходихме гледаме децата как танцуват народни танци, защото обработвам малкият да ходи и той, ще видим дали ще успея Rolling Eyes

Днес пак ме беше налазила, ама се надявам утре да мога да си поема въздух и да ви навестявам по-честичко Wink

Приятна вечер на всички Hug

# 591
Нези, да е жива и здрава и много щастлива прекрасната ти дъщеричка newsm59

# 592
  • на североизток от Рая
Ку-ку!  #Silly

Аз първо минавам оттук, после и на другата нива ще отида. Ама много ми идват тези две места, дЪ знайтИ. Май трайно ще изчезна от сектата, че да разуча другата мрежа. Няма как, имам доста неща да си доизясня за там.

Как е времето при вас, небето?  Rolling Eyes При нас е черно причерняло, дето ще вали е ясно, но дано не стане буря, че е много страшно за гледане. Видях една единствена звездичка на небето. Confused

Деси, благодаря за споделеното за книгата, не си ме забравила. Аз бях коментирала книгата ,Ева. Мисля като теб. Но Ева за мен е наивница и толкоз. Какви нужди е имала, не знам, но това да се обречеш, ...Да не се впускам в подробности и аз, че може да не се изразя правилно.

Хайде, лека нощ!  Hug Heart Eyes

# 593
Ку-ку и от мен!
Разходена, изкъпана и нахранена Blush
Мятам се на диванЯ, но първо ще ви постна отново моите мъфини   chef

Шоколадови мъфини
2 ч.ч. брашно (200 гр.)
1 бакпулвер (10 гр.)
няколко капки есенция ром или ванилия
3/4 ч.ч. захар (100 гр.)
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко (200 мл.)
1/2 ч.ч. олио (100 мл.)
2 с.л. тъмно какао, препълнени
100 гр. течен шоколад (или блокче шоколад, начупено на парченца)
пудра захар за поръсване
 1. Пресейте заедно брашното, ванилията и бакпулвера в голяма купа. Добавете захарта и разбъркайте добре. Ако използвате есенция, добавете я към млякото.
 2. В друга купа с вилица разбийте яйцата, добавете постепенно олиото и накрая прясното мляко, в което предварително сте разтворили какаото.
 3. Направете кладенче в средата на сухата смес и постепенно добавете яйчната смес, като се стараете да не разбърквате прекалено много ( иначе мъфините няма да станат пухкави).
 4. Поставете хартиена кошничка във всеки отвор (или намажете с масло и поръсете с брашно).
 5. Напълнете всеки отвор до 1/2 от височината с тесто. Отгоре поставете по малко течен шоколад (или парченче).
 6. Допълнете с тесто до 3/4 от височината на отворите. Изпечете за около 20-25 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
 7. Извадете от фурната, охладете за около 5 минути и извадете кексчетата от формата. Поръсете отгоре обилно с пудра захар.

# 594
  • Кърджали
Точи, ся отивай да ги правиш и пращай насам.  Flutter

# 595
Алекс, ако е много спешна работата ще направя   chef Hug

ДУ на всички!
Това никога не е било - аз да пиша първа сутрин. Отивам да търся кафе....

Хайде идвайте при мен на кафе. Ще ви чакам до морето. Аз отивам да свърша малко работа Tired
Хубав ден на всички! Hug Hug Hug Hug

# 596
  • на североизток от Рая
Добро утроооо! И аз съм на крак отдавна, но чак сега стигнах тук.

Точииии, не тръгвай без мен!  Praynig Тръгна ли вече?  Tired

Кафе пих, но и от морското ще си взема.  Simple Smile

Пак ще съм тук още няколко пъти.  Laughing

# 597
  • София
Добро утро! Взимам кафе и бягам по задачи.

# 598
ДУ  Hug
Взех си от Точковото кафе и мислено се пренесох на това прекрасно място.
За съжаление трябва да се върна към работните си задължения на по кофти място,но нищо и там ще отида действително това лято,живот и здраве.
Хубав ден пожелавам на всички!

# 599
  • София
Точ, и аз се присламчвам към плажа и кафето  Flutter  Heart Eyes Кррррасота!  Party
Ох, ще припълзя до кафемашинката, че нещо не знам де се намирам ... и може да се върна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт