MasterChef България, Тема 14 - Финал

• 73 865
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 720
Не мисля, че става дума за завист към Елена (боже, опази), просто повечето хора смятат, че няма нужните качества за първия БГ мастър шеф, към което мнение се присъединявам и аз. Не става дума само да "можеш да готвиш", да знаеш рецепти и от време на време да си креативен. Искат се и качества като самообладание и добронамереност, според мен те са ключови за един добър кулинар. Когато си объркал виното с оцет, вместо да ревеш, си събираш акъла и мислиш как да направиш от дефекта ефект - това правят добрите готвачи, а не да се вайкаш, да губиш време и да влагаш излишни емоции. Единствената емоция, която е приемлива по време на готвене, според мен, е любовта, но бих казала, че това на Елена ѝ липсва.  Peace

# 721
  • Испания
Естествено, изпратиха Елена на финала. За мен - несправедливо. Стискам палци на Симеон.

# 722
  • Ню Йорк
Жалко, че финала е чак във вторник. Можеше да не го размотават толкова.

# 723
  • София
Жалко, че финала е чак във вторник. Можеше да не го размотават толкова.
Аз защо чух в неделя??

# 724
Ех, как се изкефих снощи Монката като стигна до финал, много ми допада това момче и му желая успех от сърце ! Между другото от началото на формата моите финалисти бяха - Симеон и Елена ! Елена колкото и да я плюем според мен е много добра в готвенето (няма провал това момиче и винаги се справя добре), като гледах анонса предполагам че тя е победителката ! Но който и да спечели от двамата ще се кефя  Simple Smile!

# 725
Най интересно беше ,че снощи шефовете казаха и на тримата ,че с основния продукт са се справили блестящо и че гарнитурата е тази която ще отсече главата на един от тях
Като чух това и след забележките към Елена за соса и доматите бях повече от убедена ,че тя ще си ходи.Наистина на нея и се направиха най много забележки
И в един момент хоп..Аврам е аут.Аз не разбрах каква грешка имаше Аврам в гарнитурата,след като според шефовете тя е причината един от тях да си тръгне
А и скаридите на Елена май бяха преварени

# 726
Чудесно предаване! Прекрасни млади хора, намерили свой път в живота в нещо смислено и красиво! Не мога да коментирам човешките им качества, защото не ги познавам достатъчно, а и това е без значение.  Важното е, че пред очите ми положиха много труд и устойчивост, заради това искрено се възхищавам. Много съм впечатлена и от майсторите - готвачи, които направиха предаването увлекателно и емоционално.  Всеки един от двамата е моят победител.

# 727
  • София
Ще стискам палци за Елена на финала.
За мен, тя се справяше по-добре от Симеон през целия сезон и смятам, че заслужава победата!

М/у другото въобще не е вярно, че при напускането на Аврам двамата мъже са разстроени, а тя се хили, както неколкократно се писа в темата. Епизодът го има в сайта, изгледайте го-Елена бърше сълзи редом с тях. Не е вярно и че дори не му пляскали като излиза - и двамата му ръкопляскат, Елена с високо вдигнати над главата си ръце.
Нека имаме своите претенции и предпочитания, но все пак да бъдем обективни  Peace

И в един момент хоп..Аврам е аут.Аз не разбрах каква грешка имаше Аврам в гарнитурата,след като според шефовете тя е причината един от тях да си тръгне
Забележките към Аврам бяха, че е ползвал чушки от буркан и че е загубил специфичния аромат на агнешкото, изрязвайки тлъстата част.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 11:46 от desitka*

# 728
  • Berlin
Готин е Аврам, много. Laughing

# 729
Елена е лоша, слаба и...богата. Пьк и жена. Няма да спечели, обещавам! Joy
Е това със сигурност е най-голямото и прегрешение. Сигурна съм, че ако Елена беше симпатичен младеж с тези готварски умения и с това си представяне щеше да е абсолютен фаворит.
Аврам единственият път когато имаше честта да е капитан унижаваше съотборничките си, наричаше ги смотанячки и овчици, беше абсолютно неадекватен и накрая дори не беше преброил правилно чиниите. На друго състезание пък ги изкара от равновесие с гафа си със стридите на Мариела, редовно коментарите му бяха злобни, неуважителни към другите, че на моменти дори агресивни. Странно как всичко това остава незабелязано и той се спряга за готин и заслужаващ повече да е на финал. Дори и от снощният епизод всички коментират небелените домати на Елена, но никой не спомена чушките от буркан, които Аврам беше сложил за гарнитура и за които го критикуваха. Явно всеки вижда това, което иска да види.
Симеон колкото и да ми е симпатичен не мога да не отбележа, че изкара почти цялото предаване в сянка и основно с готвене на паста. Все си мисля, че победителят трябва да умее да демонстрира повече техники и повече различни идеи.
Единствените достойни за финал според мен бяха Стефан и Елена и ако тя спечели ще си бъде напълно заслужено според мен.

# 730
# 731
Аз ще стискам палци на Симеон
Само се чудя кога ще е финала, току що видях реклама, че ще дават С деца на море във вторник от 21часа

# 732
Най интересно беше ,че снощи шефовете казаха и на тримата ,че с основния продукт са се справили блестящо и че гарнитурата е тази която ще отсече главата на един от тях
Като чух това и след забележките към Елена за соса и доматите бях повече от убедена ,че тя ще си ходи.Наистина на нея и се направиха най много забележки
А и скаридите на Елена май бяха преварени

Точно затова и аз започнах вече да вярвам, че тя е победителя. За неуспешния чипс от картофи Стефан си тръгна, а домати конкасе с люспи не е издънка... Много ме е яд, че на практика тя вчера се издъни и мястото й не беше там.
Другото което ме подразни беше коментара за мазнината на агнешкото - той така го обичал - Ангелов, ми Аврам откъде да знае, ако го беше оставил, можеше коментара да е, че е много мазно... Странно поведение за жури, а така ги харесвах в началото. Михалчев - като фикус обикновено, поне вчера маркира люспите, макар и да нямаше значение за крайния резултат. Помислих си, че никой няма да коментира наличието на люспа в соса.

Та да кажа, след като моя фаворит Стефан отпадна и аз съм за Симеон.

# 733
Сама да си отговоря, сетих се да проверя и в програмата на БТВ пише че  ще го дават във вторник от 20:00-21:00

# 734
Цитат
Единствените достойни за финал според мен бяха Стефан и Елена

Сега ще напиша нещо,заради което може да ме оплюете,но това е моето мнение и след последните епизоди то се затвърждава

Стефан беше най добрия.Всички гостуващи готвачи и Белослава го признаваха
Шефовете обаче решиха да разчистят пътя на Елена към финала и го отстраниха.Не се знаеше на финала майсторът Стефчо какво чудо щеше да сътвори и за да е по сигурно за Елена го махнаха

Ще кажете изложи се на плескавицата.Добре.
Но според мен Боян беше по зле с неговата суши плескавица.Ще кажете креативност .Е как може да е креативност суши плескавица , а нарязани агнешки котлети -грешка.Това вече е двоен стандарт.
На Аврам двойната плескавица също не беше добре и шеф Токев го каза -че не може да усети двата вкуса
Според мен вече тук се търсеше начин да  не бъде допуснат Стефан на финала

И друго-грешката на Елена с оцета.Шефовете казаха че оризовия оцет не е толкова кисел и че ще стане все едно соса е с мариновани гъби.Всички знаем огромната разлика между пресните и маринованите гъби
Е защо  с мариновани гъби да може , а с чушки от буркан да не може.Нали заради това направиха забележка на Авдрам
Всичко това ме навежда на мисълта че Елена е бутана напред

Общи условия

Активация на акаунт