MasterChef България, Тема 14 - Финал

• 72 502
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 885
  • Другата България
 Grinning Горе-долу така се получава, нацелила си правилния тон. Wink Peace
А ако не е злобен, е прост. Затова комбинацията между двете е най-благоприятна.

# 886
Не, аз не я оплювам по външен вид. Не мисля, че е грозна, а просто самото й превземане, обясняване пред камерата, злобни намеци, ей тези неща не ми допадат.
Ако само я слушаш чуваш един мил гласец, но погледнеш ли й жестовете и изобщо изражението, става ясно, че не е толкова добричка.

# 887
Аз пък си казах честно,че не ми харесва  Peace Първият път ме провокира pinko,но минаха с метлата и ме изтриха,снощи други два поста ме накараха да иззлобея.
Не може да натъртваш,видиш ли,колко е добра Елена,при положение,че всички видяхме обратното,особено в последните няколко епизода  Peace Сори  Naughty
Още по-безсмислено е да наречеш злоба това,че някой не харесва друг по външен вид - хора разни,идеали за красота и вкусове за естетика - също  Peace

# 888
А тези, които я плюят, без да я познават лично, добрички ли са или злобнички.  Аз съм жена и всеки ден готвя за семейството си и знам какъв труд е това.  Злобничко или не, грозничко или не, момичето се труди и при това успешно. Браво за това! А който е да спечели наградата, тя ще бъде напълно заслужена.

# 889
  • Другата България
И тук ли са минавали с метла? newsm78
Голяма хулене ще да е било.....

# 890
И на мен не ми харесва, но не е грозна, ако беше мила и приятна сигурно би ми била симпатична. Поне на мен много ми влияе държанието на хората, за това как ги възприемам и визуално.

Това със злобата наистина не беше на място, винаги когато някоя съфорумка каже, че не харесва друга жена, значи злобее или завижда.  ooooh!

# 891
  • Другата България
Не винаги, Сиси.
Ето, Жана си признава, че е иззлобяла..когато и да е било. Но е била провокирана. На всеки се е случвало.
Но си има народ, при който е диагноза.
Но това е въпрос на преценка - лична, и на манталитет.

Аз се зачудих преди време на едно изказване, че злобен човек не можел да готви, или нещо такова беше - не готвел вкусно. Това по-скоро не е вярно според мен. А и е много относително.

# 892
  • София
Намирам Елена за красива, нежна млада жена. Не ми пречи, че е слаба, харесвам слаби жени.

Но има неприятно излъчване, ехидна усмивка, прикрита злоба, които ме карат да отвръщам поглед,  когато се появи. Няма нищо общо с обективните й визуални характеристики,  просто характерът прозира и гледката не е приятна.

Относно настроението и качеството на приготвената храна, склонна съм да вярвам, че има пряка връзка, Лаура Ескивел в една много "вкусна" книга - "Като гореща вода за шоколад", подчертава много пъти наличието на такава. Grinning

# 893
На мен Елена ми допадаше в началото, като изключим личните драми, но може би е по сценарий и са я накарали да говори само затова. После започна да ме дразни, когато заедно с Боян вкарваха злобни коментарчета от балкона. Отношението й към Стефан съвсем ме накара да не я понасям.
Обаче, макар и злобничка, според мен готви добре. Всички от участниците в предаването готвеха добре, може би единствено Диляна не ми харесваше като готвене. Елена има естетически вкус и прави красиви чинии. Още преди прогнозата ми за финал беше между нея и Стефан, защото най - много заслужават, макар тя да не ми харесва и да бих предпочела Боян или Мариела на финал със Стефан.

Последните пъти обаче не се справи добре. Гъбите с оцет, доматите с люспи, грозна презентация, отделно шефовете  й подсказаха за някои неща..

Ще се радвам да спечели Симеон, защото е много по - позитивен и приятен, а предаването все пак е реалити и е нормално, тъй като не опитваме ястията, да имаме фаворити на базата на излъчване, визия, държание.
Симеон не се справя добре в презентациите, готви бавно.. и прекалява с готвенето на паста постоянно, но е в пъти по - сърдечен от нея.

# 894
А тези, които я плюят, без да я познават лично, добрички ли са или злобнички.  Аз съм жена и всеки ден готвя за семейството си и знам какъв труд е това.  Злобничко или не, грозничко или не, момичето се труди и при това успешно. Браво за това! А който е да спечели наградата, тя ще бъде напълно заслужена.
А ти мислиш ли,че и ние готвим,не са мо ти  Joy
Писала съм и преди - не мога да си изкривя душата,че Елена е добра,даже много добра - прави почти винаги успешни вкусови комбинации,добри ястия и е добра в плейтването.
Но и аз като Rafiqa съм на това мнение :
Цитат
Но има неприятно излъчване, ехидна усмивка, прикрита злоба, които ме карат да отвръщам поглед,  когато се появи. Няма нищо общо с обективните й визуални характеристики,  просто характерът прозира и гледката не е приятна
Merri_An , постът на pinko пак беше от сорта,че който не харесва Елена,значи съответно й завижда,та не се сдържах и избухнах с едно-две неща Joy Hug

# 895
  • Другата България
Е, това със завистта е прекалено.
Не е до завист - според мен.
Но нали да ги оценяваме според готвенето - за победата има предвид? Евентуално? Rolling Eyes

Относно настроението и качеството на приготвената храна, склонна съм да вярвам, че има пряка връзка, Лаура Ескивел в една много "вкусна" книга - "Като гореща вода за шоколад", подчертава много пъти наличието на такава. Grinning
Да, възможно е, аз затова казах според мен. Но все пак настроение е едно, то се предполага, че е временно, непостоянно....докато характер си е ...постоянна величина.

# 896
  • Ню Йорк
А какво общо има външния вид на човек с готвенето? Тук в случая с Елена не става въпрос за фрапантни случаи като разпилени коси, изсипани гърди връз плота или други подобни. Аз Елена като визия не я харесвам, ужасно е кльощава за моя вкус, но не мога да отрека, че готви не лошо. Както и не мога да пренебрегна факта, че последните няколко пъти прави доста груби грешки. Според мен решаващо ще е финалното готвене, който се издъни другият ще спечели.

# 897
Merri_An, аз бях писала преди време, че ако човек злобее, нервира се, ядосва се и т.н. докато готви, това си личи в храната. Не знам дали това изказване имаш предвид.
Във всеки случай продължавам да мисля по същия начин. Може би звучи странно и абстрактно, но храната поема от енергията на човека, който я приготвя. Не ви ли се е случвало понякога едно и също ястие един път да ви се получава, а друг път - не, независимо, че правите всичко по същия начин? На мен лично се е случвало не един път. Та затова ми е такова мнението. Мисля, че за човек, който готви, особено пък който ще печели Мастър Шеф, е много важно да обича храната, да готви с желание, любов и позитивни мисли.  Heart Eyes

# 898
Не бих си позволила да коментирам визията на Елена ,още по малко пък килограмите и
Да слаба но всички знаем защо е такава и не мисля ,че е уместно това нещо да се изтъква по какъвто и да е повод
Даже докато гледах гостуването и  ми направи впечатление ,че е решила да напише книга за огромния проблем-анорексията
Хубаво е че се е решила на такова нещо и дано го направи и тази книга да види бял свят

Неприятна ми е,а ми беше един от фаворитите в началото
После доста неща  излязоха и започна да ми "боде" очите
Случката със Стефан и хляба беше момента в който осъзнах че не е чак толкова бяла и добра.И преди това имаше неща които ме дразнеха у нея,но не чак толкова много.Но това беше върхът

Снощи май е минала метлата ,но аз съм пропуснала/проспала "купона"

# 899
  • Другата България
Не помня, може и това да е, но аз просто не мисля така.
Или пак казвам - относително е.
Което не значи, че не си права за това, което казваш.
Особено за последния абзац. Peace

Няма ли да имаме последна анкета? Или няма смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт