MasterChef България, Тема 14 - Финал

• 73 874
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 735
Симеон ако не приготвяше паста чри всеки удобен момент щеше да ме кефи повече.
Аврам ми харесва емоционален и естествен
Елена ми е изкуствена фалшива.

# 736

Гласувах  Peace

И там резултатите са 80% на 20% в полза на Симеон.

# 737
Четейки коментари за хотелчето и ресторанта към него на семейството на Елена, все си мисля, че ако тя спечели и реши да прави ресторант, то тези пари ще са хвърлени на вятъра.
Нали си има ресторант, та тя в него не може да предложи сносна храна.
Аз поне не бих и посетила ресторанта.
Да ме посрещне с опуления си и глуповат и налудничав поглед, мммм не, мерси  Naughty

# 738
djoleva, по принцип аз изобщо не мога да си представя тримата шефове да седнат и да правят пъклени планове как да разчистят пътя към победата на някого. Мисля, че това би било много под тяхното достойнство. Категорично за мен Стефан се представи най-зле с плескавицата - още като каза, че ще я овкуси с индийско орехче и кардамон ми стана ясно, че ще отпадне. Колкото и да не е наясно със сръбската кухня, би трябвало да съобрази, че тези подправки са много далече от всякаква балканска скара. Освен това останалите съобразиха да сложат някакъв пушен продукт - колбас или кашкавал- в каймата, за да доближат донякъде вкуса на скара. Шефовете подчертаха, че търсят автентичен вкус. Съжалявам, че Стефан отпадна, но ако трябва да сме обективни, той не се справи не само с гарнитурата, но и с овкусяването на основния елемент от ястието.

Проблемът с консервираните чушки не беше в това, че са мариновани, а че са готови от буркан и просто нарязани. Все си мисля, че е недопустимо за ястие за финал. Елена не използва гъби от буркан, а ги сготви сама.

Нямам намерение да адвокатствам на никого, но ме подразни колко помия се изля тук и във фейса  върху Елена, като основният лайтмотив не е готвенето и, а това, че родителите и имат собствен бизнес, както и множеството злобни коментари относно "злобните" и погледи. В крайна сметка тя участва в кулинарно предаване и това с какво се занимават родителите и, колко са и килограмите и всякакви други физиологични особености не би трябвало да са фактор при оценяването.

# 739
В крайна сметка тя участва в кулинарно предаване и това с какво се занимават родителите и, колко са и килограмите и всякакви други физиологични особености не би трябвало да са фактор при оценяването.

А какво да коментират зрителите? Не могат да опитат ястието.. Достатъчно интервюта показват в предаването за да си гласуваме по симпатии.. Готварските умения на последните 4-5 човека вече бяха силно изравнени, едва ли някой може да каже - ДА, СИМЕОН Е ПО ДОБЪР ОТ АВРАМ (примерно).. Естествено, че ще се коментират нещата които зрителите виждат и правят впечатление... и при Елена показаното хич не буди симпатии...

Инак ми е доста странно, как почна масово зрителя да харесва Аврам, въпреки безумно наглото му и просташко поведение (обиди, псувни, нахално държание) в предаването...

# 740
  • в резерват
BTV се прецакаха, че този формат не се решава с гласуване, ако бяха пуснали нещо като "любимец на публиката" с някаква символична награда за победителя, хората масово щяха да си изкарат недоволството от това кой е останал на финала.

Стефан изхвърча за едни кюфте, Аврам за нарязани котлети.... не че са перфектни, ама пък тези на финала, на техният фон са си с доста повече кусури в готвенето.

Жалко, че Дарин вече не в темата, за да попитам, дали участниците са усетили фаворизиране на някого, или ние масово си фантазираме.

# 741
  • София
Имате ли представа колко време след излъчването качват епизода на сайта?

# 742
Почти веднага ги качват.

# 743
Имате ли представа колко време след излъчването качват епизода на сайта?
Последния го има вече, гледам го в момента.
Пише, че е качен преди 14ч.
http://masterchef.btv.bg/video/epizodi/masterchef-epizod-39-28-05-2015.html

# 744
Аз така и не мога да повярвам, че гъби накиснати в оцет след това колкото и да ги вадиш и правиш на друг сос стават за ядене  #Crazy

Има двоен стандарт и това се вижда. Нямам представа за вкусовете на ястията им, не може на едни на правиш забележка за нещо, а за други да затваряш очите. Снощните скариди на Елена нямам представа какви са на вкус, но цялостната визия беше много зле.

# 745
Цитат
Елена не използва гъби от буркан, а ги сготви сама.
Да ,като преди това ги свари в оцет,което веднага ги прави мариновани.
Самите шефове казаха ,че соса ще е като с мариновани гъби,което също е недопустимо и вкуса в никакъв случай не е същия ,колкото и да се мъчиш да го поправиш

Цитат
Снощните скариди на Елена нямам представа какви са на вкус,
Самия Виктор намекна ,че са преварени след като разбра че ги е варила около 10 минути , а той буквално и каза че са били необходими 5минути

# 746
  • София
Много благодаря! Иска ми се да го гледам още същия ден, дано стане  Grinning

# 747
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Самия Виктор намекна ,че са преварени след като разбра че ги е варила около 10 минути , а той буквално и каза че са били необходими 5минути

Само дето скаридите й не бяха варени, а запечени върху сол.

# 748

Само дето скаридите й не бяха варени, а запечени върху сол.
Да , правилно но явно ги беше препекла,защото Ангелов  я попита защо 10 минути , а не 5 колкото са необходими и тя самата каза че явно е трябвало да са 5-6 минути
В началото на формата симпатизирах на Елена.Харесвах желанието и хъса и за работа идеите и.Беше ми даже един от фаворитите
С течение  на времето започнах да виждам неща които не ми харесваха.Случката със Стефан и хляба направо я срина в очите ми/ не че оправдавам Стефан/
Факта ,че даже си позволи да слезе долу при готвещите по време на стрес тест и да се меси и никой да не и направи забележка  за мен е показателен
И в американския формат се стои на балкона и се гледа и понякога се репликира ,но никой не си е позволил да слезе долу и да се мотае около готвещите ,каквото и да става на плотовете

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 14:11 от djoleva

# 749
Сега ми попадна във фейса профила на Аврам.
Защо пише местожителство Лас Вегас  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт