MasterChef България, Тема 14 - Финал

• 72 409
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 1 125
Обаче какви неща изпонаправиха, малеййй Shocked
това за теб висш пилотаж ли е ?

Определено Laughing
Аз съм обикновена домакиня - с ролки и по пеньоар (според израза на Мариела), която готви мусака и боб чорба на домочадието. Отвреме-навреме и крем супа с крутони Joy Ама те простите пак си ме обичат Grinning
Ти някой супер шеф в супер заведение ли си?

# 1 126
Ти някой супер шеф в супер заведение ли си?
такова нещо не очаквай от супер шеф. тях ги мързи да работят  Joy

# 1 127

А не е ли? Или ти такива неща готвиш кажи, речи всеки ден.
това ми звучи като "Парижки вятър на фурна".  ефектно , прихващащо окото и езика. но просто за изпълнение.
би ли си представила примерно  боб-яхния с пушени кокали, върху канапе от сьомга и сос от ананас ?  хваща окото на неразбиращите. но за мен това е блювоч.
вярно е , може и аз да не разбирам  hahaha

Ти си яж боба с пушените кокали, а пък на мен ми дай "Парижки вятър на фурна" Twisted Evil

# 1 128
# 1 129
Скрит текст:
На мен и на двамата чиниите много ми харесват.

На мен също. А за десерта на Елена искам рецептата.

Пробвай тази: http://sunshineskitchen.com/cheesecake-raspberry-brownies/. Рецептите в този блог са невероятно добри. Досега съм направила около 2/3 от тях и винаги резултатът е бил не просто стандартно вкусен, а изключително вкусен. Авторката е българка и работи като шеф-сладкар в хотел Савой в Лондон.

Между другото, не мога да не изкоментирам физиономиите и коментарите на Стефани и Мариела за десерта на Елена. Много се изложиха, особено сладкарката Стефани. Чийз-браунито е много популярен  десерт и е странно, че не са чували за него. Да не говорим, че е доста по-вкусен от разните профитероли и трюфели. Whistling

Много ти благодаря   bouquet  Със сигурност ще пробвам и чийзкейка и други неща мернах. Обожавам десерти - и да приготвям и да ям  Embarassed

Много добра рецепта и се прави изключително лесно. Няма къде да сбъркаш.
Аз го правих със смокини. Влюбиха се в сладкиша  Peace
Рецептите на Ирина са без грешка. От нея се научих да правя френски макарони  Heart Eyes

# 1 130
Ти си яж боба с пушените кокали, а пък на мен ми дай "Парижки вятър на фурна" Twisted Evil
имаш го.  само да уточним вятъра какъв е -  източен или западен  hahaha

# 1 131
  • Другата България
Впечатлил с предястието...само с него ли? Laughing

# 1 132

Пробвай тази: http://sunshineskitchen.com/cheesecake-raspberry-brownies/. Рецептите в този блог са невероятно добри. Досега съм направила около 2/3 от тях и винаги резултатът е бил не просто стандартно вкусен, а изключително вкусен. Авторката е българка и работи като шеф-сладкар в хотел Савой в Лондон.

Блогът на Ирина Купенска. Много са и добри нещата наистина.

# 1 133
  • София
Браво на Симеон. Днес беше по-добрият определено, храната му беше повече по моя вкус. Предястието на Елена например ми изглеждаше много добре, но тази комбинация определено не е моята и едва ли бих го и пробвала.

# 1 134
  • Другата България
И на мен така, но явно на Симеон е било класа над него.
Много се радвам за това момче, личи си, че е добряк, не обиди или нагруби никой, плака като дете при отпадането на Аврам, радваше се накрая неподправено...а и явно готви добре.
Интересно ще е това турне....

# 1 135
Много ми се искаше да публикуват някои от рецептите от цялото състезание.

# 1 136
Не е точно по темата, но пак е за кулинария и то висша.

http://jenskologia.com/2015/06/50-best-restaurants/

# 1 137
Много ми се искаше да публикуват някои от рецептите от цялото състезание.
ти мислиш ли ,че готвят по рецепти ?
няма такива. те са уникат. измислени на момента

# 1 138
  • Майничка
Всяка от чиниите поотделно ми хареса, всичко бих опитала /направо омела  Laughing/, но като че ли трите блюда на Симеон, ако ги вземем като комплексно меню, бяха по-свежи и хармонизиращи едно с друго.
Не беше моят фаворит отначало, но тази вечер наистина показа висока класа и дух.
Визията на ястията на Елена беше много жизнерадостна, но синхронът май беше повече в цветовете.

# 1 139
  • гр. Варна
Сиси ♥♥   bouquet за снимките на ястията - аз нали проспах първата половина  smile3538
Merri_An Наздраве, ама аз пия, защото Елена не спечели  hahaha  Hug

Много малко ефирно време - 1 час, от които 15 мин реклами  doh А защо им дадоха толкова много време - това си е 3 часа за тристепенно меню!  Thinking

Да му е честита победата на Симеон и дано да успее да извлече всички ползи от нея  Wine Glass

Общи условия

Активация на акаунт