АСТМА - тема 31

• 82 498
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
ходили сме на преглед при филчев в пета градска, за мен е добър пулмолог, но и там има роми. С тези капки вентолин незнам как ще се овладее пристъпа, момчето ми е 17 кг, при нас дозата е 0,2 вентолин към 2 мл фр за 1 инхалация. При спазъм на 4 час може да се правят. Отделно си върви флексотидас бейбихалера и сингулар.

# 121
  • София
Детската клиника в Александровска мога да препоръчам, има дежурен кабинет - там са ни преглеждали д-р Цочева и д-р Маркова, и от двете съм много доволна. После бяхме и в отделението - има добри пулмолози. И ние бяхме на вентолин инхалаторно, за първи път чувам за капки.

# 122
  • София
Здравейте,

Присъединявам се отново тъй като малката направи и третия си бронхеолит. За момента се лекуваме вкъщи с АБ (Панцеф) тъй като миналата седмица имаше и Т., 2 пъти на ден инхалации с пулмикорт, сироп Еуреспал.
Лекарката, която я следи и назначи и пулмикорт инхалации за 3 месеца ( сутрин и вечер ). До сега го ползвахме само при нужда.

# 123
  • Berlin
Аз 2 пъти бях с малкия в Токуда, откъм условия нямам забележки, но то това не е най-важното в случая. Все пак ако се наложи престой, в Токуда е ок. В самостоятелна стая бях.

# 124
  • Ловеч
Момичета,  вашите дечица продължават ли да правят спазми и през лятото? Откакто спряхме пулмикорта преди около 3 седмици много често започна да прави спазми почти без причина. Овладявам ги с пулмикорт и вентолин,  но направо откачам вече. След силен плач или смяна на температурата съм забелязала засега,  ще се чуя и с пулмолога,  но според вашия опит дали ще е по-добре да си продължава всекидневните инхалации с пулмикорт? Така ми се искаше да си почине малко от тези лекарства... И още нещо -  какво ви е мнението за Бронховаксом? Мустаков ни го изписа по схема за края на август,  но трябва ли да е здраво детето,  четох различни коментари,  преобладаваха положителните,  но на деца с астма не знам как се отразява.

# 125
  • София
Моят миналото лято като спрях пулмикорта също направи няколко спазъма. Сега го "слушам" и при първи признаци - давам. Миналата седмица - ставаме, той със спазъм, а щяхме да пътуваме за уикенда. Взехме и инхалатора. След обед - нищо, чист, но вече бяхме извън София.

# 126
  • София, Люлин-8
Виктория си прави редовно спазмите дори и сега през лятото, да не кажа че и по-честичко ми се струва, че са сега, незнам на какво се дължи.
От миналата седмица си купих и стетоскоп да я слушам.
Иначе освен тези по силните дето без вентолин не минават съм забелязала, че при силен плач, смях, тичане, скачане или дори когато вика повече веднага започва една гадна яка кашлица до повръщане. На какво се дължи това момичета.  Rolling Eyes

# 127
  • София
Момичета,  вашите дечица продължават ли да правят спазми и през лятото? Откакто спряхме пулмикорта преди около 3 седмици много често започна да прави спазми почти без причина. Овладявам ги с пулмикорт и вентолин,  но направо откачам вече. След силен плач или смяна на температурата съм забелязала засега,  ще се чуя и с пулмолога,  но според вашия опит дали ще е по-добре да си продължава всекидневните инхалации с пулмикорт? Така ми се искаше да си почине малко от тези лекарства... И още нещо -  какво ви е мнението за Бронховаксом? Мустаков ни го изписа по схема за края на август,  но трябва ли да е здраво детето,  четох различни коментари,  преобладаваха положителните,  но на деца с астма не знам как се отразява.

Ние го бяхме започнали миналата есен, но още на 1-вата опаковка се разболя от него и направи първия бронхеолит и го спряхме и повече не дадох.

# 128
  • Ловеч
Алекс,  точно такива коментари видях и аз и от тях се притеснявам,  дано няма проблеми,  защото точно тогава ще сме на море и не знам къде ще търся лекари. Иначе както е писала romanol -  плач,  смях,  тичане,  всичко предизвиква първо единични изкашляния,  след това чувам,  че има хрипове и свирене, кашля доста, изключително рядко минава без инхалация.  Искам да видя как детето ми се смее и тича без да ми се свива сърцето   Sad

# 129
Моят син от Януари до сега всеки месец е със спазъм.Няма пропуск,дори този му беше най-тежкия.На косъм бяхме да влезем в болница.Пулмикорта го бях спряла,но сега го почваме отново,минимум три месеца.

# 130
  • София, Люлин-8
princes86 И при нас е по абсолютно същият начин.

sillvy83 Ние утре пътуваме за морето. Въоръжила съм се с един сак с лекарства. Освен тривиалните антипиретици и прахчета против разстройство и повръщане, мъкна и 3 шишета антиконвулсанти (за епилепсията) + инхалатор, вентолин, пулмикорт, ериус и стетоскоп. Пък ако се оспазми там ще си й правя инхалациите.  Peace

# 131
  • ...на безопасно
Момичета, моля да ми кажете за болницата в Трявна за физиотерапия какво направление трябва? От личен лекар или специалист?
Колко време предварително трябва да се обадя и на кого / в болницата/.
Може и на лични.

Имало тема, видях късно...

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 22:44 от а Kеа?

# 132
  • София
princes86 И при нас е по абсолютно същият начин.

sillvy83 Ние утре пътуваме за морето. Въоръжила съм се с един сак с лекарства. Освен тривиалните антипиретици и прахчета против разстройство и повръщане, мъкна и 3 шишета антиконвулсанти (за епилепсията) + инхалатор, вентолин, пулмикорт, ериус и стетоскоп. Пък ако се оспазми там ще си й правя инхалациите.  Peace

И аз съм така. И ние пътуваме за морето и взех инхалатор, вентолин, пулмикорт и всички други лекарства.
Къде отивате на море?

# 133
  • Ловеч
Момичета, пожелавам ви весело изкарване на морето,  да са добре децата и никакви лекарства да не влизат в употреба! И аз го чакам с нетърпение и надежда,  че всяко ще е наред.  А след това ми се иска да го заведем за няколко дена и на планина,  но се чудя дали пак до Велинград да ходим или на Трявна,  че ни е по- близо. а Kеа?,  вие кога ще ходите? Драсни някой ред после да споделиш впечатления,  ако не те затруднява.

# 134
  • София
Дъщеря ми не беше правила пристъп 1 година, но тази година месец май направи и то тежък - едвам се повлия от вентолин. От както е диагностицирана, лятото не се е случвало да направи пристъп, до онзи ден. Направо не знам какво става. Като поддържаща терапия е на сингулер, по една т. вечер.
От около месец го бях спряла, за да почине от него (по препоръка на лекар). Вчера обаче, когато я заведох на преглед, доктора се учуди, че сме го спряли за "почивка" и ми каза, че не се спира. Сега освен инхалациите с вентолин и пулмикорт, пие и АБ.
Заговорих се в аптеката с една жена, която ми препоръча доц. Гизова и каза, че излекувала двете й дъщери и внучката й, с една терапия, която се прави около три месеца с капки, които представляват съответния алерген. Порових се и мисля, че метода се нарича Сублингвалната имунотерапия. Някой от вас дали е запознат с този метод и дали го прилагал?
Бих искала да помоля и за координати на доц. Гизова.

Общи условия

Активация на акаунт