АСТМА - тема 31

• 81 878
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,имам бронхиална астма с алергичен компонент и съм бременна в 5 месец.Изпратиха ме на алерголог,но лятото съм на морето.Някой знае ли алерголог работещ с НЗОК в района на Бургас?Благодаря предварително.

# 46
Момичета,вече съм в тотално отчаяние.
За пореден път синът ми е със спазъм,може би вече му е около 30 на брой. 4 пъти сме лежали в болница,а е само на 2 години и не ходи на ясла.
От 4 месечен като е започнал,досега почти всеки месец е със спазъм.
И с хомеопатия пробвах,и със всичко що е за астма,и генетичен тест правихме за муковисцидоза,и в Сандански на климатолечение го водих....и във Варна при Петришка,и в София при Рада Маркова....какво още да направя...моля ви дайте ми съвет някакъв... #Crazy

# 47
  • Sofia
Ох, миналата, тъжно ми стана за детето Sad Моят син също започна със спазмите на 4 месеца, но някак ги овладяхме и не смея да се похваля колко месеци вече не е правил. Той започна със сигулера още на 6 месеца и го пи точно една година, а пулмикорта като го започна от 4-тия месец почти без спиране до март тази година. Сега е на 1, 6 г. и по някой път ми се струва, че е било лош сън миналогодишното ни стоене по болници. Не знам кога ще се разболее пак, но ако прави редки спазми, ще е поносимо.
При нас нещата започнаха да се подобряват, когато започнах стриктно да следвам съветите на лекарите как да внимавам при положение че има рефлукс. Те май на всички разправят тази диагноза, но си мисля,че е възможно той да е бил причина или е водел до усложнения при нас.

# 48
Ох, миналата, тъжно ми стана за детето Sad Моят син също започна със спазмите на 4 месеца, но някак ги овладяхме и не смея да се похваля колко месеци вече не е правил. Той започна със сигулера още на 6 месеца и го пи точно една година, а пулмикорта като го започна от 4-тия месец почти без спиране до март тази година. Сега е на 1, 6 г. и по някой път ми се струва, че е било лош сън миналогодишното ни стоене по болници. Не знам кога ще се разболее пак, но ако прави редки спазми, ще е поносимо.
При нас нещата започнаха да се подобряват, когато започнах стриктно да следвам съветите на лекарите как да внимавам при положение че има рефлукс. Те май на всички разправят тази диагноза, но си мисля,че е възможно той да е бил причина или е водел до усложнения при нас.
И моят син го пие от една година Сингулера,но никакъв ефект не виждам.Аз ли не го давам както трябва....аз го давам с храната,тъй като детето е малко да му го изсипя в устата.... newsm78
Миналото лято поне имаше период от Май до Октомври не беше правил нито един спазъм,а тази година от Януари досега всеки месец... #2gunfire
Ще се гръмна вече,някой има ли отзиви за Д-р Кисьова(дъщерята),да пробвам и там?
Други идеи,имате ли,вече взех да си мисля да не е нещо друго( а не астма)???

# 49
  • София
Ние го пием вече 3 месеца и никакъв ефект. Сериозно се замислям да го спра и повече да не я тъпча с тези неща. От както го пие 2 пъти вече ми прави спазми. Като единият път беше доста сериозно.

# 50
  • тук и там
Ние спряхме Минтелукаста(Сингюлер) около Великден-след близо 2-3 години ползване,по препоръка на пулмолога..Вентолина го бях спряла почти..но след спирането на Монтелукаста ми се налага почти ежедневно ползване на Вентолин отново..Та така-сега от около две седмици-пак се върнахме на Монтелукаста,като ще го даваме до края на юни,и после лятото ще опитаме без него...ако можем.Докторът ни препоръча и Вентолина да го инхалираме със небулизатор,когато се налага-на нас помпичката не ни действа-явно не го вдишва добре,или не достига достатъчно количество до дробовете-знам ли и аз вече.В тази връзка се чудя-колко ли и от Фликсотида успява да достигне до дробовете.През лятото обикновено нямаме проблеми-дано и това лято да е така... Имам бебе на 6 месеца-момченце ,и до сега се е налагало на два пъти по две седмици да е на вентолин  и той.Каката е на 5 и е със астма от 2 годишна Sad

# 51
  • тук и там
Между другото и аз не виждах голяма полза от Монтелукаста,докато ...не го спряхме.Дъщеря ми имаше подобрение-въпреки че кашляше през цялото време-поне  АБ не пиеше,и се налагаше Вентолин само от време на време...Мислех си даже,че това подобрение не е от лекарствата,а просто защото пораства ,но както писах,като спряхме Монтелукаста-кашлицата и се влоши.

# 52
Сингулара го давам от миналия септември, като цяло лято правеше спазми, след като го започнах зимните месеци два пъти е правил последно края на ноември, от тогава да чукна на дърво не е имал спазъм на дробчето, но два пъти ме е съсипвал с алергични ларингитни кашлици. От Началото на март давам и хомеопатия и съм намалила флексотида.

# 53
  • Ловеч
Здравейте отново, имам нужда от малко помощ. Чела съм назад в темите, че не е препоръчителна комбинацията на някои сиропи за кашлица с вентолин, не знам дали е така и за пулмокорта. Имам спомен, че вентолин +синекод е лоша комбинация, а на мен са ми го изписвали различни педиатри. Пулмоложката е в отпуск и утре ще трябва да водя детето на друг лекар, а малко се притеснявам какво ще изпише този път. Ситуацията е следната - бяхме 10 дена на Велинград заради астмата, като там настъпи абсолютна промяна, имах изключително здраво дете след 3-тия ден от престоя до края. Като си тръгвахме минахме през Мустаков, защото беше дошло време за контролен преглед и той ми каза да спирам пулмикорта, а другите лекарства по схема да ги намалявам. Но още същия ден като се прибрахме вкъщи започна едно откашляне, влажно, далеч от дробовете. Спрях пулмикорта, но след 2-3 дена пак го започнах, защото кашлицата започна да се влошава и да преминава в леки спазми. Положението се подобри, но продължава да се откашля вече 20 дена, като последната седмица усещам, че отива към дробовете, все едно има секрети в тях и "откъртването" става по - трудно. Естествено през цялото време има и хрема - тя е причината за всичко. Утре ще го водя да го чуят, но ми се иска да му изпише нещо, което да улесни изкашлянето и да изчисти секретите. На вас какво ви помага в подобни случаи и кое е "лош" вариант? Проспан-а никога не му е действал добре, въпреки честия му прием, за другите сиропи нямам толкова наблюдения, от няколко месеца е само на пулмикорт и сингюлер, не се е налагало да се дава нещо допълнително за кашлица. Извинявам се, че стана толкова дълго, дано някой, който е имал търпението да ме изчете, да даде съвет за подходящ сироп  Peace

# 54
  • на плажа
Страх ме е от сиропи. При " астматиците" е опасно да се самоназначават сиропи.

# 55
  • София, Люлин-8
Моите наблюдения за малката, са че независимо какви сиропи съм давала, кашлицата се влошава и заради това спрях да давам каквито и да било сиропи.  Peace

# 56
Давам понякога Амбрекс или Флудитек, когато са по-гъсти секретите и отхрачва, всички останали съм ги спряла.

# 57
Аз не давам сиропи, категорично в александровска ни бяха казали още като беше на годинка, че за астматици не са препоръчителни  Peace пулмикорта му помага и се изчиства, да не ви е малка дозата, че се влачи толкова време  Thinking
На едно детенце тук знам,че Лисички изписваше Мукосолван, когато има нужда, но само под пряко наблюдение.

# 58
Педито ни изписва успоредно с инхалации вентолин и сиропи като  Флудитек и Амбрекс. По доволна съм от Флудитека. А иначр ви бях казала, че в 5-та градска Филчев ни назначи Демефан за лечение на пневмония, но тогава казаха, че е без обструкция и инхалации правеше само с ФР. Разбира се при всяко дете е индивидуално.

# 59
  • Ловеч
Да дам отчет - лекарката каза без сиропи, ще включим и вентолин, дозата на пулмикорта е по 1мл. сутрин и вечер + 1мл. физ. р-р., надявам се да се подобри скоро и да спре тази кашлица. Каза, че чува леки спазми на слушалката.

Общи условия

Активация на акаунт