АСТМА - тема 31

• 81 763
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Скрит текст:
Силни прегръдки за всички дечица и кураж за всички майки. Simple Smile
И да ви питам случва ли се по време на инхалация с вентолин детето ви много да кашля, след нея също и дали това е нормално?
На малката й правя преди обедния сън такава инхалация и така се скъсва да кашля, че даже не може да спи. Направо се буди с пристъпна кашлица.... Иначе през деня пак покашля, но не така и не пристъпно. Чудя се защо става така. Sad
Да, и на моето момче действа така.пробвай вентолин сироп.при нас ефекта е много по добър от него.докторката ми обясни, че рядко се случва, но някои деца много се разкашлят от инхалаторния (както и ти забелязваш) и се повлияват по добре от сиропа.

При 1-вия спазъм пи сироп /нямахме инхалатор/, при 2-рия купихме инхалатор и се оправи с него, но сега много се проточи във времето и не знам дали пък не е ефекта на инхалацията - да втечни секретите и затова после така да се разкашля, защото се опитва да ги изкара.  Rolling Eyes

# 661
Щастлива ако искаш пробвай през деня инхалация а преди и по време на сън сироп.така и не го разсънваш детето през нощта.при нас поне различните спазми протичат и се повлияват различно-един път има раздразване от инх.вентолин, друг път няма.пробвам.права си,точно това се иска от вентолина-да разшири бронхите и да можеш да изкашляш секрета

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 14:21 от Мамекс

# 662
Здравейте Simple Smile Имате ли наблюдения за доктор Галина Стойчева от Токуда?Нали сега се чудя къде да запиша час и една приятелка ми я похвали.Ама на мен едно мнение не ми стига Simple Smile Вие знаете ли нещо за нея.Също може да ми препоръчате някой.Ние сме от София, Надежда 1
Здравейте,ние ходим при Опаранова,незнам колко е добра,чувам добри отзиви за нея.
Здравей,
Аз също ходя при д-р Опаранова в Първа детска консултативна клиника. Тя е педиатър-пулмолог. Приеха ни по спешност във Втора градска, в детското отделение преди една година и там попаднах случайно на нея и Слава Богу. Отделно е работила във ВМА. Сега е в консултант в Пирогов по гръдна хирургия, но там не преглежда. Приема само в Първа детска консултативна клиника. Само от това, че е работила във II-ра градска и Пирогов са достатъчен богато натрупан опит.Успех!

# 663
  • София
Здравейте! Искам да ви попитам при слабо свиркане, което се чува само преди изкашляне и след това се разсейва, давате ли Вентолин?

Аз лично не давам, но не знам също дали съм права. Онзи ден го заведох на лекар уж "чист", а тя вика - о спастичен е. Правете инхалации.
Според тази лекарка в такива дни можело и само с физ. р-р.

Моят онзи ден пак със спазъм, днес със зачервено око, сополите вече даже не ги броя ....

# 664
През нощта ме събуди с рев, че го боли окото и не може да го отвори  Tired Вика "Мамо, поправи ми окото"  Mr. Green Лекарката каза, че е възпалено, от какво не се знае-изписа тобрадекс. Айде пак в къщи.... поне уж е леко възпаление, надявам се да мине бързо. Утре сме контролно при Бъчварова, да изпише пулмикорта.

# 665
Момичета, а като свиркат и са на инхалации вентолин пращате ли ги на градина?

# 666
Ти сериозно ли питаш? Tired
Естествено, че не. ..

# 667
Сериозно. Според педиатъра не била със спазъм и да ходела:(

# 668
  • на плажа
А ние сме първолаци и е страшно - отсъства общо 2 седмици от началото на годината  Confused, а сега отново е със запушен нос и кашля. Не знам какво да го правя вече!

# 669
  • Северозапада
Pani Kowalska, племенницата ми беше по същия начин миналата година в първи клас - скъса се да боледува. Боледува толкова, колкото и дъщеря ми първа година в яслата. Изписаха и и сингулер за зимата, защото постоянно правеше бронхити, а и има дихателни алергии, да не направи астма. Със сетра ми мислим, че има връзка със стреса от първата учебна година.

# 670
  • София
Аз моят го пращах, е не в острата фаза, но иначе го пращах. При него това присвиркване може да продължи месец.
Сега ходи на училище и пак си свири постоянно, не иска инхалации...

# 671
И аз пращам на училище, нищо че е на вентолин, дет се вика "иначе нищо му няма" Joy

Благодаря на всички мами, отзовали се на въпроса за имуностимулантите. Смело ще давам отсега насетне:)

Много бих искала да сменяме климата на 2-3 месеца, но уви, няма как... Иначе е добре за всички Wink

Да попитам още нещо. Колко време преди да се направи тест за алергии (този с драсканията по ръката) не трябва да се пият лекарства. Тук (в Белгия) питах в две болници, в едната ми казаха 24 часа, в другата 10 дни #Crazy

Хубав ден на всички и бързо да се оправят малчуганите!

# 672

Да попитам още нещо. Колко време преди да се направи тест за алергии (този с драсканията по ръката) не трябва да се пият лекарства. Тук (в Белгия) питах в две болници, в едната ми казаха 24 часа, в другата 10 дни #Crazy
Бъчварова днес каза 5 дни  Peace

Иска да му направим такъв тест, макар че не е проявявал алергии досега, да знаем каква му е прогнозата  Thinking Тя каза, че ако астмата е само вирус индуцирана, както се водим ние вероятността за израстване след 7-та година е много голяма. Викам това ще промени ли лечението за момента, тя вика Не!Е тогава не виждам смисъл да го правим  newsm78 разбрахме се напролет....... евентуално......
Пак изписа сингулер и пулмикорт при нужда, аз пак ще взема само пулмикорта, изобщо не и казах, че не съм давала сингулера миналата зима.....факт е, че мина сравнително леко, а сега се надявам да е още по-здрав  Praynig

# 673
Да ви питам, знаете ли някое друго лекарство, което може да замести вентолина като действие?

# 674
  • София
Ние сме на Симбикорт - едната съставка е пулмикорт, а другата - бронходилататор, но не знам какъв (не е вентолин). Но спред мен трябва лекар да каже.

Общи условия

Активация на акаунт