АСТМА - тема 31

• 81 771
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте момичета. Имам две деца. Батко на 7г. и малчо на 7месеца. И двамата боледуват. Въпроса ми е конкретно за малчо. На 5м.направи бронхо спазъм,лежахме в болница с цефтриаксон,урбазон и вентолин инхалации. Почти до последно той свиреше. Втория спазъм направи след две седмици оправихме се в къщи само с вентолин и пулмикорт,като до последно пак свиреше. Няма и една седмица и направи 3ти спазъм. Направих 4 инхалации с вентолин и отидох при хомеопат,оправи се на седмия ден,като до тогава продължаваше да свирка,но беше само на физиологичен разтвор и хомеопатия. Тъкмо се изчисти и на втория ден лепна нов вирус,цяла седмица сополи промивки с физиологичен разтвор и на седмия ден го смъкна надолу и пак спазъм. Снимка-начален стадии на пневмония с оред докт. И отново в болница. АБ е уназин,отново урбазон и вентолин. Пуснаха ни в къщи само да ходим за дозите сутрин и вечер. Днес сутринта ходихме за поредната доза. Докт.каза че още има спазъм и продължаваме с урбазона и вентолина. Моя въпрос е нормално ли е вече четири дни сме сутрин и вечер на урбазон и той да не се повлиява и да продължава да свири. На мен не ми се струва нормално. Има ли други случаи,като нашия? Моля помогнете ми,какво не е наред защо не се повлиява? Отрових детето с тези кортикостероиди. Извинявайте за дългия пост,исках да разкажа подробно. Много съм притеснена. Лек ден Simple Smile
]

Ние бяхме 6 дни сутрин и вечер на урбазон в болницата до вчера.Много е гадно особено за тези от нас които се сблъскваме тепърва с тези неща Sad

# 646
Благодаря ви.Има ли някоя мама от Пловдив?Мнения за проф.Шмилев

# 647
  • Варна
Аз платих 55лв за 22 алергена в клиника Кисьови, не ги покрива касата, но както е писала по-горе друга мама, трябва да имаш някаква насоченост каккво ще изследвате. Иначе си имах направление за алреголог, но покрива само прегледа.
Тъй като моето дете прави спазмите през цялото лято педиатърката ни насочи да пуснем алергени за всички полени , а и в клиниката като обясних те си знаят с какви алергени да действат.

# 648
Силни прегръдки за всички дечица и кураж за всички майки. Simple Smile
И да ви питам случва ли се по време на инхалация с вентолин детето ви много да кашля, след нея също и дали това е нормално?
На малката й правя преди обедния сън такава инхалация и така се скъсва да кашля, че даже не може да спи. Направо се буди с пристъпна кашлица.... Иначе през деня пак покашля, но не така и не пристъпно. Чудя се защо става така. Sad

# 649
  • Sofia
Здравейте момичета. Имам две деца. Батко на 7г. и малчо на 7месеца. И двамата боледуват. Въпроса ми е конкретно за малчо. На 5м.направи бронхо спазъм,лежахме в болница с цефтриаксон,урбазон и вентолин инхалации. Почти до последно той свиреше. Втория спазъм направи след две седмици оправихме се в къщи само с вентолин и пулмикорт,като до последно пак свиреше. Няма и една седмица и направи 3ти спазъм. Направих 4 инхалации с вентолин и отидох при хомеопат,оправи се на седмия ден,като до тогава продължаваше да свирка,но беше само на физиологичен разтвор и хомеопатия. Тъкмо се изчисти и на втория ден лепна нов вирус,цяла седмица сополи промивки с физиологичен разтвор и на седмия ден го смъкна надолу и пак спазъм. Снимка-начален стадии на пневмония с оред докт. И отново в болница. АБ е уназин,отново урбазон и вентолин. Пуснаха ни в къщи само да ходим за дозите сутрин и вечер. Днес сутринта ходихме за поредната доза. Докт.каза че още има спазъм и продължаваме с урбазона и вентолина. Моя въпрос е нормално ли е вече четири дни сме сутрин и вечер на урбазон и той да не се повлиява и да продължава да свири. На мен не ми се струва нормално. Има ли други случаи,като нашия? Моля помогнете ми,какво не е наред защо не се повлиява? Отрових детето с тези кортикостероиди. Извинявайте за дългия пост,исках да разкажа подробно. Много съм притеснена. Лек ден Simple Smile
Нашият случай беше подобен. Батко на 5 години и бебе на 4 месеца, спазъм след спазъм, два месеца лечение вкъщи, последвани от 6 дни урбазон в Токуда и продължаващ спазъм вкъщи още 15 дни, три дни почивка без вентолин  и още 14 дни в Александровска, от които към една седмица на урбазон. Оттам излязохме чисти и следващия спазъм беше чак след месец.

# 650
Силни прегръдки за всички дечица и кураж за всички майки. Simple Smile
И да ви питам случва ли се по време на инхалация с вентолин детето ви много да кашля, след нея също и дали това е нормално?
На малката й правя преди обедния сън такава инхалация и така се скъсва да кашля, че даже не може да спи. Направо се буди с пристъпна кашлица.... Иначе през деня пак покашля, но не така и не пристъпно. Чудя се защо става така. Sad
Да, и на моето момче действа така.пробвай вентолин сироп.при нас ефекта е много по добър от него.докторката ми обясни, че рядко се случва, но някои деца много се разкашлят от инхалаторния (както и ти забелязваш) и се повлияват по добре от сиропа.

# 651
Благодаря ви.Има ли някоя мама от Пловдив?Мнения за проф.Шмилев

Аз водя децата при проф. Шмилев. Мнение не мога много да дам, защото ходим главно за започване/спиране на Сингулара. Peace

# 652
  • При любимите ми хора
Здравейте! Искам да ви попитам при слабо свиркане, което се чува само преди изкашляне и след това се разсейва, давате ли Вентолин?

# 653
Здравейте мами,

Исках да попитам някой да е давал разни имуностимуланти? Мен все ме е страх защото съдържат разни билки и т.н. да не даде алергична реакция. А на другото си дете давам и то значително по-малко боледува. Имам предвид ехинацея, сироп от бъз и т.н. Но той никога не е правил пристъпна кашлица.

Моят син кашля при всякакво физическо усилие, дори и когато ходи, яде, пие Cry. Само да уточня, че той е на осем и досега винаги сме се оправяли, дори и без вентолин, само с ериус и зиртек но тази година положението е страшно.

Също така да питам дали някой е пробвал с климатолечение. Да заведете детенце на Сандански, на Балкана, на море? Помага ли? Защото кучешкият лай и на морето ни застига...

Успех на всички лекуващи се и бързо да отшумяват кашлиците!

Шимбите, давам алвитил - двата вида, единият е с ехинацея и прополис, другия не знам с какво е. Редувам ги, макар че според аптекарката можело и едновременно. Давам и бронховаксом от октомври до декември.
Досега сме били два пъти на море в Гърция - отразява му се много добре, но след като се върнем, около седмица по-късно, винаги прави бронхит. През март задължително го водя на планина - над 1500 метра, вируси никакви, слънце много. Тогава носът му не спира да тече, но не се прокашля. За май догодина съм се заканила за Сандански.

# 654
Здравейте мами
Имам много пулмикорт и го подарявам ако някой има нужда да пише на ЛС

# 655
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте Simple Smile Имате ли наблюдения за доктор Галина Стойчева от Токуда?Нали сега се чудя къде да запиша час и една приятелка ми я похвали.Ама на мен едно мнение не ми стига Simple Smile Вие знаете ли нещо за нея.Също може да ми препоръчате някой.Ние сме от София, Надежда 1

# 656
Здравейте Simple Smile Имате ли наблюдения за доктор Галина Стойчева от Токуда?Нали сега се чудя къде да запиша час и една приятелка ми я похвали.Ама на мен едно мнение не ми стига Simple Smile Вие знаете ли нещо за нея.Също може да ми препоръчате някой.Ние сме от София, Надежда 1

Не съм я чувала.
Ние там ходим при д-р Кендерова или д-р Деспотова.
Засега сме доволни и от двете - много обясняват, отделят достатъчно време за всеки пациент, много приятни жени.  Simple Smile

# 657
Здравейте,ние ходим при Опаранова,незнам колко е добра,чувам добри отзиви за нея.

# 658
  • София ж.к. Надежда 1
Ох, много ми е трудно да реша къде да отида.Добре, а каква е разликата дали ще отида на пулмолог или алерголог? Много се обърках от инфото което чета.Какъв точно лекар ми трябва за да изследва и даде диагнозата?

# 659
Да се отчета набързо:
Минахме сутринта през лаборатория Рамус и Хриси даде кръв.
За алергичният ринит: Панел за акари, прах и плесен.
За аутизма: Изследване за алергия към глутен, мляко. От биохимията: магнезий и желязо.
Да видим какво ще излезе. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт