АСТМА - тема 31

• 82 473
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • София
и нас се е случвало да ни изписват Амбрекс или Мукосолван с инхалациите - но това педиатърката при която ходим в Токуда

д-р Маркова - само вентолин и засилва дозата /а понякога и честотата/ на пулмикорта 

# 61
  • на плажа
Каква е нормалната честота на дишане на вашите деца? Аз съм се побъркала. Докато спи редовно меря дишането. Тази вечер изтръпнах - диша 13-14 пъти в минута. Започнах да чета за симптоми на забавеното дишане, а детето си спи кротко. Явно съм за лечение   Crazy.

# 62
Каква е нормалната честота на дишане на вашите деца? Аз съм се побъркала. Докато спи редовно меря дишането. Тази вечер изтръпнах - диша 13-14 пъти в минута. Започнах да чета за симптоми на забавеното дишане, а детето си спи кротко. Явно съм за лечение   Crazy.

На моя докато спи му е 16-17 в минута. По често 16.

# 63
  • Пловдив
При моя син 1,2 нощи помня че дишаше по 13-14 пъти ,спеше си много спокойно тогава.Но обикновено дишането е 17/18/19.
Проблем ли може да е по-бавното дишане?

# 64
  • София
Здравейте, мами,

Предлагат ни да ни подарят едно морско свинче, децата ще се радват определено, но това което ме спира за момента е дали би се отразило по -някакъв начин на астмата на синът ми?

Като казвам астма - не сме със задух и т.н, просто често прави бронхиолити и го водят астма с алерг.компонент... Няма установени хранителни алергии, или реакции към медикаменти, козметика....

Някоя от вас дали има опит с домашни любимци, по-специално морски свинчета?

Благодаря предварително за всяко едно мнение Simple Smile

# 65
  • на плажа
Елвира, повечето деца нямат истинска астма, но много са алергични към различни неща. Ако си сигурна, че детето ти няма алергия - действай, но аз лично препоръчвам за дом. любимец йоркширски териер. Те не предизвикват толкова алергии, колкото останалите живинки.

# 66
и друг път съм писала, че нямах астма, а само алергичен ринит, докато не си взех куче в къщи, тогава се отключи. Моят съвет е да не предизвиквате съдбата.

# 67
Здравейте,
Имам нужда от мнението ви.
Моето дете /2г./ след изкарани 3 бронхиолита късна есен - началото на зимата му беше назначен 8месечен курс с Пулмикорт /1капсула-веднъж на ден/
Преди две седмици този курс приключи и го заведох при наблюдаващия го лекар, тя го преслуша / не ми каза да чува нещо в гърдите/аз попитах няколко пъти как са гърдите - каза добре са/, погледа гърлото - чисто, погледна носа, каза: Носа е много алергичен, изписа му капки за нос КУЗИХРОМ - 4пъти по 1 капка във всяка ноздра.....и пулмирот за още 5 месеца по същата смеха...
Въпросът ми е ако някой може да ми отговори - какво всъщност е действието на тези капки за нос /очи/, какво трябва да очаквам като краен резултат...защото той няма сополи, които евентуално да очаквам да изчезнат. Другият ми въпрос е при положение, че носа е чист, трябва ли да се прави промивка преди да се накапят капките /защото като слагам други капки за нос обикновено правя промивки/

И още един въпрос: Когато се прави курс с пулмикорт не трябва ли да се прави някаква почивка от инхалациите...все някога...Странно ми е, че това лечение продължава доста време и сега лекарката не предложи да направим поне малка почивка.

При положение, че 8 месеца е на всекидневни инхалации крайния резултат за зимно-пролетния сезон са 11 бронхиолита, всеки месец за по 10 дни добавяне на вентолин към инхалациите и два антибиотика.....чудя се колко по-лошо би могло да стане без пулмикорт...

Миналата седмица го заведохме на Сандански, влязохме с кашлица, тръгнахме си все едно никога не е кашлял...

Извинявам се се дългия и разпилян пост,
моля да си кажете мнението.

Благодаря

# 68
Здравейте!Преди време писа една майка за капките Солдесанил,пратиха ми ги от Гърция,ще се консултирам с пуломолога дали мога и как да ги давам.Въпроса ми е,как влияят на вашите деца,някакви странични ефекти?

# 69
Странични ефекти предполагам като при урбазон,но не говоря от личен опит.Давала съм веднъж

# 70
  • Ловеч
Момичета, имате ли представа дали пулмикорта се спира постепенно?Забравих да питам пулмоложката, а ще правим опит да го спрем. В момента дозата е 2х1мл., мисля няколко дена да правя само по една инхалация на ден, но не съм много сигурна.

# 71
Момичета, имате ли представа дали пулмикорта се спира постепенно?Забравих да питам пулмоложката, а ще правим опит да го спрем. В момента дозата е 2х1мл., мисля няколко дена да правя само по една инхалация на ден, но не съм много сигурна.
Аз съм го спирала след 2 пъти по 1мл, т.е. по 1/2 респулка:) иначе имай предвид,че като изтеглиш 1/2 течност, тази, която остане може да се ползва до 12 часа,т.е., ако мислиш по веднъж на ден да инхалираш другата половина трябва да я хвърляш  Peace Успех!

# 72
влязохме в серия с последния вирус. Не беше правил спазъм от декември, сега започна да се повтаря същата история от миналото лято, всяка вечер в 20 часа спазъм - ще се гръмна вече. Давайте съвети какво да го правя, нито сингулар, нито 2 по 2 флексотид все едно нищо не съм му дала. Само инхалацията с вентолин го оправя. Утре май ще звъня на Филчев Sad

# 73
  • Ловеч
Аз съм го спирала след 2 пъти по 1мл, т.е. по 1/2 респулка:) иначе имай предвид,че като изтеглиш 1/2 течност, тази, която остане може да се ползва до 12 часа,т.е., ако мислиш по веднъж на ден да инхалираш другата половина трябва да я хвърляш  Peace Успех!

Благодаря за отговора, бях забравила,  че само 12 часа е годността,  а постепенно ли си го спирала,  по схема или изведнъж?

# 74
Аз съм го спирала след 2 пъти по 1мл, т.е. по 1/2 респулка:) иначе имай предвид,че като изтеглиш 1/2 течност, тази, която остане може да се ползва до 12 часа,т.е., ако мислиш по веднъж на ден да инхалираш другата половина трябва да я хвърляш  Peace Успех!

Благодаря за отговора, бях забравила,  че само 12 часа е годността,  а постепенно ли си го спирала,  по схема или изведнъж?
ами единия път го правих  3-4 дни по -1/2 само вечер, другия път директно  Peace

момо,дано минава ,но щом трябва вентолин прави,да не се усложни  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт