АСТМА - тема 31

• 81 707
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Мамекс, ние почнахме ларингитите като почнахме сингулер, което всички казваха, че е добре, макар че на всички тук ни е ясно, че една ларингитна кашлица също е ужасна..... но пулмикорта поне при нас действа много добре. Коки беше точно така, с гърло  кашлица, давах тонзилотрен и ефизол, чай, мед (но явно вие не можете). Писах назад единия ден кашлицата беше ужасна, но я изтърпях, сварих някакъв бъркоч и помогна  Peace

Мисля да взема ехинацея като спра бъза , само се чудя дали още месец да давам бъз, т.е 2 месеца и после да почна ехинацея 2 месеца промерно.....
Някой дава ли ехинацея? Thinking

# 691
Благодаря Меган-не се сетих за тонзилотрена.Мъжът ми всяка есен изпиваше по една опаковка ехинацея докато не осъзна че качва кг от нея-по 2-3кг за месец. NaughtyТонзилотрен е хомеопатично,а ефизол-а съдържа какао,т.е.не добра комбинация

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 16:13 от Мамекс

# 692
Благодаря за отзивите,но трябва да питам за Пулмикорт докторката.

Аз давам в момента Имуномикс- ехинацея+черен бъз е.

# 693
  • Варна
Момичета,при ларингитна кашлица и леко зачервено гърло какво давате?Правя само инх.с пулмикорт 2*1мл+2мл. физ.р-р.След втора-трета инхалация ли имаше подобрение?Проблемите на малкия от белодробни спазми май отиват на ларингити,а там съм по некомпетентна  Laughing Това доколкото съм чела трябва да ме радва,нали? И алергичния ринит го мъчи естествено.Чайове освен шипка не може да пие заради полените,мед също.

Това -да, пулмикорт инхалации, ако много зачести кашлянето включвам вентолин. За ринита -или Алергодил или Фликсоназе, и Ксизал капки.

# 694

[/quote]
Това -да, пулмикорт инхалации, ако много зачести кашлянето включвам вентолин. За ринита -или Алергодил или Фликсоназе, и Ксизал капки.
[/quote]
Прочетох листовката на Алергодил,но не разбрах дали е антихистамин.Ако да-едновремено даваш и ксизал и него ли?Пропуснала съм да напиша че давам постоянно Зиртек ,като свърша шишенцето ще минавам на Ксизал,естествено назначени от лекар.Има ли и други които дават постоянно антихистамин?доколкото помня май само при разболяване включвате...

# 695
.Има ли и други които дават постоянно антихистамин?доколкото помня май само при разболяване включвате...
На колко годинки сте? На 2 и 3 малкия беше постоянно на ксизал, по цяла зима.........

# 696
  • София
Мисля, че всички в един момент сме давали продължително време антихистамини. Аз лично сега ги давам при нужда, но вече разпознавам симптомите.
Бързо оздравяване на всички дечица  Hug

# 697
От днес и двете са на АБ, инхалации, сиропи, капки... Купихме и правим и Пулмикорт, писах на Веди84, нали подаряваше, но вече го е пратила. Та, ако някой от София има излишен Пулмикорт, бих се радвала да взема, че оставихме доста крупна сума в аптеката. Ще ми е от голяма помощ. Simple Smile

# 698
  • Варна

Прочетох листовката на Алергодил,но не разбрах дали е антихистамин.Ако да-едновремено даваш и ксизал и него ли?Пропуснала съм да напиша че давам постоянно Зиртек ,като свърша шишенцето ще минавам на Ксизал,естествено назначени от лекар.Има ли и други които дават постоянно антихистамин?доколкото помня май само при разболяване включвате...
Алергодил ни е изписван за бистрата хрема, която не се сгъстява и му тече носа със седмици. Антихистамин е, но и той действа с натрупване и ефекта не е незабавен. При последния спазъм с обилна хрема, която се задържа 2 седмици, но е полупрозрачна и умерено сгъстен секрета Переновска изписа Фликсоназе за 1месец, все още го впръсквам, нищо че му мина хремата на следващия ден, като включих Фликсоназе.

Ксизал ни е изписан за 2 месеца, пак от Переновска, докато избутаме и последните полени, т.е. до към края на ноември, после го спираме. Надявам се, като опадат и последните листа и спра Ксизала да няма пристъпи. Но съм чувала за доста по-продължително пиене на Ериус и Ксизал, сигурно и нас това ни чака пролет-лято, като се почнат цъфтежите.

# 699
Мамекс, ние почнахме ларингитите като почнахме сингулер, което всички казваха, че е добре, макар че на всички тук ни е ясно, че една ларингитна кашлица също е ужасна..... но пулмикорта поне при нас действа много добре. Коки беше точно така, с гърло  кашлица, давах тонзилотрен и ефизол, чай, мед (но явно вие не можете). Писах назад единия ден кашлицата беше ужасна, но я изтърпях, сварих някакъв бъркоч и помогна  Peace

Мисля да взема ехинацея като спра бъза , само се чудя дали още месец да давам бъз, т.е 2 месеца и после да почна ехинацея 2 месеца промерно.....
Някой дава ли ехинацея? Thinking
Здравейте,аз давам ехинацея,но не е като Бъз с месеци,тя се дава максимум 10 дена ,ако има показания  на настинка. Аз, започнах внимателно с нея,че казваха,че при деца с астма може да създаде алергия,въпреки че при нас астмата  не е на алергична основа, давах половин доза и като видях че няма проблеми му давам цяла доза ,но не за дълъг период.

# 700
Благодаря на всички момичета, които ми писаха.  bouquet Hug
Все още не успях да се свържа конкретно с никой за тези дни, но ще пиша, ако има инфо.
Иначе след Спешния купихме 2 пликчета по 5 бройки вътре, едното пликче е по 11,90 лв.  Shocked Много се учудих, че са толкова скъпи, а знаете как бързо отиват.

Някой скоро писа за формата на Калция при ларингитната кашлица - на нас ни изписаха 3 пъти по 1/2 ампула на ден Калциев Глюконат, едната ампула е по 2,50 лв.

Защо са толкова скъпи тези лекарства??!!  #Crazy ooooh!

# 701
Ларингитът при мойто се точи вече месец. Унг-то каза, че е перфектен по отношение на УНГ - няма сополи, няма секрети, няма бактерии нито в носа, нито в гърлото, няма възпалена трета сливица, нито секрети по задната стена. Но от какво кашля тогава? Лекарката каза като разберем да й звъннем, че и на нея й е любопитно що за чудо е това. Simple Smile Остана да даваме само Ериус докато стане 1 месец и това.
Не знам какво друго вече да направа, освен да го изкарам от София за 2 седмици. Стискайте ни палци! Приемам, Hug съвети.

# 702
Айде и моето в групата със Пулмикорт и Ефира Sad
Иначе аз  си взех 5 бройки за 9, 60....
Бяхме на преглед при Рада Маркова. Хареса ми. Толкова съжалявам , че съм на другия край на София и нямам удобен транспорт до тази клиника

# 703
Днес питах в друга аптека, 11лв. и стотинки, едва ли само в нашия район са толкова...
Благодаря на всички отзивчиви момичета, които ми писаха на лични  bouquet  Hug Но току що се връщам от среща със Самче  bouquet Успях да се свържа с нея и тя ми даде.
Надявам се да не се налага, но ако има нещо, ще пиша  Blush

# 704
 Hug Имам кутия пулмикорт с годност до края на месец ноември, надявам се да не ми трябва Flutter който има нужда да ми пише Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 10:36 от megan@

Общи условия

Активация на акаунт