Любители на Котки Тема 95

• 42 012
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Урааа! Сложих си ново прокси на компа и сега виждам почти всички снимки, даже видях рижата банда от началото на страницата (Танче, невероятни сладури са, браво за подборката)! А вас като ви изпусна от поглед, и се скъсвате да поствате. Четох до откат! А пък какви красотички сте сложили, коя от коя по-сладки и хубави!
 Hunny_Bunny, съчувствам ти за проблемите със сладкия Бузльо, пожелавам ви бързо да му мине, милата душичка, сигурно много го боли. Да се присъединя и аз към хора: и според мен има останал тестис. Гадния доктор ли му беше правил операцията? Тоя трябва да ходи да копае на село, а не да се изпражнява върху животинчетата! Дори и ако не е правил операцията  той, а само заради отношението, което демонстрира. И, да, спокойно можеш да ни ''досаждаш'', всички с радост бихме помогнали, който с каквото може. Не сме тук само да се радваме на душичките в добрите моменти (дано са по-малко от сега нататък боледуващите)
Тази малка Анаис, много сладка бе, пу-пу! И какво кръгличко тумбаче, какво бих му причинила, ако съм наблизо! И другите котУрачета, да са ви живи и здрави, невероятни сладурчета!
А аз на иранска почва развивам просветителска дейност. Убедих една от приятелките си тук да заведе дворната си котка на кастрация (която между другото струва 160 $ тук) Котето е на 4 години, всяка година е раждало по два пъти, но котетата са изчезвали едно по едно, или са раздавани. Дамата недоволстваше, че котараците й препикават градината и й стъпкват цветята. Така че поговорих с нея и я навих да кастрира котката си. Обаче аз ще я взема при мен в постоперативния период, понеже тя не може да я прибере в къщи и да се грижи за нея. Писанката е много сладка, една такава мъничка, бяла с рижи петна и кръгла главичка. И невероятно гальовна. Направо се разтопи в ръцете ми. Тук нямат обичай да си взимат домашни любимци в къщата. Но пък иначе са с много добро отношение към животните, хранят си ги, грижат се за тях. Аз си мислех, като я чух да недоволства, че иска да изхвърли котката си, и не очаквах да се навие да я кастрира изобщо, все пак става дума за 160 $, нали. Затова бях много приятно изненадана.

# 286
Точно той беше на операцията. Аз се надявам, че поне като специалист е добър.
Вчера ми казаха, че не биха отказали да ми вземат паричките, ако не са сигурни, че
нищо му няма...  Rolling Eyes
Искам просто да му мине цистита и да може да си пишка нормално, а после ще му мисля.  Praynig

# 287
Хъни, а той как е ? Имали някакво подобрение след втората инжекция ?

# 288
Да. Изпишкал се е без да се върти. Аз бях нощна и не бях край него, но ще погледна тоалетната като се върна.
Разравям и гледам бучиците. Ако са много малки, е имало малко пиш и не е добре.
Мисля,че се подобрява.
Знаете ли колко струват тези инжекции? Първият ни взе за 200гр храна и инжекция 19лв.
Вчера за инжекция ни взеха 5...

# 289
Да. Изпишкал се е без да се върти. Аз бях нощна и не бях край него, но ще погледна тоалетната като се върна.
Разравям и гледам бучиците. Ако са много малки, е имало малко пиш и не е добре.
Мисля,че се подобрява.
Знаете ли колко струват тези инжекции? Първият ни взе за 200гр храна и инжекция 19лв.

На око май са ти взели.  Confused

# 290
  • София
Първият път със сигурност е имало и такса за прегледа.  Wink Но наистина трудно се "хващат" сметките. Как веднъж не са ми дали касова бележка, в която пише 2 лв за това и 5 лв за онова! Винаги е само една доста голяма цифра без никакви обяснения.  Laughing

# 291
  • София
На нас винаги ни дават касова бележка и аз си ги пазя, за да си направя сметка следващия път.

# 292
Права си, да. Има логика. 5 инжекцията, 10 прегледа, 4 храната. Така има логика. Simple Smile изобщо не се сетих за таксата.
Вече е нормален Оли. Пие доста водичка, мяука си, играе си, пишка и много се глези. Simple Smile дано се е оправил.

# 293
И  "хъни_бъни" и "тинтири минтири", сте с никове с по 2 имена, и с по един бузанко сив Rolling Eyes. Да им нащипете бузките.  Heart Eyes

# 294
  • София
Тинтири-Минтири, и на нас ни дават касова бележка, но е за цялата сума, а не като в магазина, описано за коя дейност колко пари са дадени. Иначе обикновено докато ги смятат, ги казват на глас, но е трудно да се запомни кое колко струва. Sad

Да ви покажа едно опулено и добре "скрито" Дейзи:

Laughing

Поне седмица след едноседмичното "уединение" само се гушкаше в кака си (майка си  Mr. Green), но отново започна с белите.  Laughing

# 295
Прекрасна е Дейзи  Heart Eyes  И какви зелени очи има Heart Eyes
Кога най-рано може да се кастрира котка? Още е много рано да мислим за кастрацията на Анаис, но искам задължително да е преди първото разгонване. При Лана закъсняхме малко, измъчи се няколко дни и ние покрай нея. Изчакахме да й мине и тогава я кастрирахме. На 23-ти малката става на три месеца. Предполагам след шестия месец няма да е рано.

# 296
  • Пловдив
Точно вчера говорихме с доктора за кастрацията на Ангелинка. Според него на 7-8 месечна възраст за женско коте е нормално. Тъй че ние към края на месеца ще трябва да я преживеем тая операция. Отдавна не съм писала, но ви следя и искам да кажа че Анаис е прекрасна. А аз имам питане най-вече към Стейси Грей и Касита, че са го изпитали. Ангелинка има разстройство. Вчера и днес пи хапчета, има за още два дни. Доктора каза да не я храня, обаче аз днес не издържах на молбите и и дадох пастетче (каквото давах със спринцовката, като не можеше да яде сама и което тогава и понасяше) и гледам, че акото и е пак рядко. Няма признаци на подобрение. Каква храна се дава в такъв случай?

# 297
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Цитирам ти от преди няколко странички. Peace
...
NeliD, в предишната тема бях публикувала рецепта против разстройство дадена ми от вет. Дори и при деца може да се използва. Копирам я пак:

За разстройството и срещу дехидратация той ми даде следната рецепта:
В 1 литър вода се сваряват 2 супени лъжици ориз, като омекне се изважда, а във водата като изстине се разбива 1 белтък на "кокоше яйце", добавя се 1 ампула 5 мл. витамин Ц и по 1 малка кафяна лъжичка захар и сол. Разбърква се и се дава. Ако не иска - с лъжичка или спринцовка.

Аз бих добавила и малко детски пробиотик, за който съм писала много пъти тук. Peace

# 298
Дойде денят ,когато и  и наш Мърфи го отписаха ветеринарите. Cry
Пиша ви със смесени чувства , гледайки го с радост как си похапва с голям апетит, но... в същото ми е болно и много тъжно...  Cry

Направих консулт с три различни вета/ единият го броят за капацитет , другия с голям опит и третия - ентусиаст..
Та ще питам и вас ако може:
Мърфи поддържа високи левкоцити в кръвта вече почти 2 месеца ,което е ярък показател за сериозна инфекция.. Лекуван е със всички познита ветеринарни антибиотици, но за много кратко време става резистентен и ефекта е нулев..възпалението продължава и се развива прогресивно...  Диагнозата е хроничен пиелонефрит /бъбречна инфекция/. От пиелонефрита направи и бъбречна недостатъчност която към момента е в по-началната си фаза и е овладяна от диетичната храна и добавките /ипакитин и рубенал/..Давам му и пробиотик защото милото се скапа от от антибиотичната терарпия...

Съвета на ветовете е да спираме с антибиотиците , но..как ще се събуждаме занапред никой не казва...
Моля ви помогнете ми с някакъв съвет, не мога да отпиша така лесно любимото си коте което отстрани погледнато хич не му личи че е болно.. Вярно е че спи повече , но нямам идея дали е от напредналата му възраст или от токсините му в кръвта/ креатинин, урея и др/

NeliD  Най рано може да се кастрира на 8-9 месеца  малката котанка, но все пак се допитай до вет,  вече в тази област имат много опит. А за котаците няма значение кога, на практика те не се разгонват , а са "винаги готови"  за подвизи след 1,2г.

Дейзи е зашеметяваща мацка Hug

# 299
  • Пловдив
Профи, мерси, това го видях, но тя не е дехидратирана. Пие си достатъчно вода. Питам по-скоро за някаква лечебна храна, която да съчетавам с лекарството.

Общи условия

Активация на акаунт