Любители на Котки Тема 95

• 42 012
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
anesy   spoko не знам какво да кажа. Sad Единственото, което ми идва на ум е да прибегнеш до нетрадиционната медицина. Сещам се, че май във Варна някое от момичетата ползваше ветеринар-хомеопат и имаше много добри резултати. Спомням си, че Тина_К, мисля и Аша, които вече рядко пишат тук, ползваха май Бахови есенции, а Тина със сигурност апарат за биорезонансна терапия. Знам, че имаше разработени "мелодии" на файлове, които вместо на апарата можеха да се пускат на компютър. Тина си спаси единия котарак от доказана котешка панлевкопения. Имам смътни спомени, че някой даваше чай от човешки билки точно за някакви пикочни проблеми, може би за цистит ... Thinking newsm78 Всичко това е писано тук някъде в темите през последните 3-4 години. Знам, че няма как да го намериш, но поне Тина скоро се разписа тук (в тази или в предишната тема) и може би ще е възможно да й пратиш ЛС. Дано влиза да си ги чете.
Другият вариант е да пишеш в Алтернативния, където се изнесоха повечето стари потребителки, когато започнаха промените в Маммата. Peace
Стискам палци, макар да знам че няма нищо вечно. Все пак на мен ми звучи обнадеждаващо това, че Мърфи се храни с апетит, а това е страшно важно.  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed  Hug

Марианкова - гастроинтестинал на РК.

# 301
  • София и Морето от време на време
Тук съм, Профи ... Чета, ама не пиша.

Да, ползвам уред за биорезонансна терапия при всичко, което възникне като проблем у дома, независимо за човек или котка.

Кофтито е, че не виждам как мога да помогна, ако хората нямат уред. Ако имат мога да направя комплекси, които да се ползват. Това с музиките е много тегаво да се направи. Трябва часове наред да правя записи от звуковата карта на компютъра. Правих го 1-2 пъти (за Малчо от Пловдив и не помня - май за Фин), но си е тегава работа.

Иначе в софтуера за апаратчето има програми за пиелонефрит, както и за разните паразити, които го причиняват: Ешерихия коли, Proteus, Pseudomonas aeroginosa, стафилококи. Има и за бъбречна недостатъчност.

Ако моя котка беше с такъв проблем нямаше и за миг да му мисля, а щях да действам. Но аз имам апарата и това ми дава сериозни възможности.

Чувствам се ужасно безсилна в такива ситуации, защото няма как да си дам апарата, а същевременно няма как да се получи, без да го има човек на разположение, защото трябва да се ползва ежедневно по няколко часа и то за примерно 1-2-3 месеца - зависи ...

# 302
  • София
anesy, и на мен ми е трудно да кажа каквото и да било. Cry Cry Cry
И моите дългогодишни ветеринари я отписаха още октомври-ноември.
Но намерих друг, който се бори докрай. И Маци поживя още половин, че и повече година.
Както бях писала преди време в мой пост относно любовта ни с Маци, аз съм й безкрайно благодарна, че ми даде време да свикна с мисълта за края... Cry

От друга страна искам много да похваля д-р Малчо Петров. Той е преподавател в ВУ по хирургия. Той ми беше опората в последните месеци. Живее в "Мусагеница" и прави домашни посещения, ако се разберете. 5 лв на посещение + пълен комплект от необходимите лекарсва + витамини, глюкоза, всичко.
Ако има заинтересувани - на ЛС.

Hug  

# 303
  • София
Тук съм, Профи ... Чета, ама не пиша.

Да, ползвам уред за биорезонансна терапия при всичко, което възникне като проблем у дома, независимо за човек или котка.

Кофтито е, че не виждам как мога да помогна, ако хората нямат уред. Ако имат мога да направя комплекси, които да се ползват. Това с музиките е много тегаво да се направи. Трябва часове наред да правя записи от звуковата карта на компютъра. Правих го 1-2 пъти (за Малчо от Пловдив и не помня - май за Фин), но си е тегава работа.

Иначе в софтуера за апаратчето има програми за пиелонефрит, както и за разните паразити, които го причиняват: Ешерихия коли, Proteus, Pseudomonas aeroginosa, стафилококи. Има и за бъбречна недостатъчност.

Ако моя котка беше с такъв проблем нямаше и за миг да му мисля, а щях да действам. Но аз имам апарата и това ми дава сериозни възможности.

Чувствам се ужасно безсилна в такива ситуации, защото няма как да си дам апарата, а същевременно няма как да се получи, без да го има човек на разположение, защото трябва да се ползва ежедневно по няколко часа и то за примерно 1-2-3 месеца - зависи ...

А от къде се купува такъв апарат за биорезонансна терапия?

# 304
TINA.K  благодаря че ми даваш някаква частица надежда...

..този апарат за биорезонансна терапия  бих го купила дори и да има 1% надежда. Откъде мога да го закупя.. Има сайтове за онлай пазаруване ?  Живея във Варна ако това помага..

# 305
  • Варна
Точно вчера говорихме с доктора за кастрацията на Ангелинка. Според него на 7-8 месечна възраст за женско коте е нормално. Тъй че ние към края на месеца ще трябва да я преживеем тая операция. Отдавна не съм писала, но ви следя и искам да кажа че Анаис е прекрасна. А аз имам питане най-вече към Стейси Грей и Касита, че са го изпитали. Ангелинка има разстройство. Вчера и днес пи хапчета, има за още два дни. Доктора каза да не я храня, обаче аз днес не издържах на молбите и и дадох пастетче (каквото давах със спринцовката, като не можеше да яде сама и което тогава и понасяше) и гледам, че акото и е пак рядко. Няма признаци на подобрение. Каква храна се дава в такъв случай?
Много зависи от причината как да се действа. При Мага положението беше много сериозно, но за няколко дни с лекарства се подобри. При Женя-два три месеца беше само на лечебни гранули(не ги знам точно как се казват-от клиниката ни отсипваха в торбичка. Ха съм дала една хапка друга храна и веднага разстройство. Много бавно и полека въвеждах новата храна.

Когато коте получи разстройство, първо се спира храната за деня-да се прочисти без да се кара допълнително тракта да работи. Като се нахрани и пак има-значи трябва да се потърси съвет-дали е заболяване, дали са паразити.
Аз не разбрах-как така писанчето да не яде няколко дни.  Crazy По-скоро за толкова дни трябва да се спазва диета. А, И не давай Ангелинчето на кастрация преди да е оздравяла.  Hug

# 306
За котешко разтройство ползвам пробиотици.... Те безотказно  бързо възтаовяват чревната микробна флора и повишават имунитета.
Всички ветеринарни кабинети разполагат с пробиотици и могат да дозират малки количества..
Купих от аптека LactoFlor   и му давам на котака  по една капсула на ден.. Капсулата много лесно се отваря  и се насипва върху мокра храна.. Още същия ден има ефект. Една опаковка  LactoFlor   има 60 капсули /около 11лв/

# 307
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз съм давала ентеросан основен за деца - http://apteka.framar.bg/30021089/%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80% … 0-%D0%BC%D0%B3-30. 1 таблетка разтварях в около 100 мл преварена вода и това на 2-3 пъти през деня го давах за пиене. Действа. Пробиотикът, който се съдържа вътре е един от двата подходящи за котки. Peace Удобното е, че може да се вземе листче, струва евтино -2-3 лв и се намира във всяка човешка аптека. Peace Дозата си я изчислявах съобразно теглото тогава на Сисо - 5-6 кг. Значи за котка 2-3 килограма трябва да е половин таблетка.
Внимавайте, че има и други ентеросани, но са за други цели. Само този, който е "основен" е срещу диария.

# 308
Профи подсети ме.. давала съм също по предпсание на ветринар преди време за разтройство  Смекта за деца.. За 3-4кг котка  е необходимо да се разтвори и 1 прахче на 24ч.. Най лесно  котето я приема със спринцовка.

# 309
  • Пловдив
Благодаря ви момичета. Смектата и ентеросана ще ги имам предвид. Разстройството се получи като и смених храната. Реших да им уеднаквя храната със Зарчун - той нали е претенция, яде само пауч Феликс и на РК гранули за капризни котки или за уринарен тракт и още нещо си. Пак я върнах на нейната си проста консерва и се позатегна положението, ама се научи, че феликса е по-вкусен и иска от него. Пробвах я с РК за чувствителни стомаси и с гранулки за котета до 12 месеца, пак същото. Последно и купих някакъв нов вид гранули за малки котета - нещо със Ш в заглавието, ама акото съвсем се разкашка. И апетит особен няма, днес си поиска да яде, дадох пастет ама след 15 мин. го изкара. Сега ще наложа диета за днес и утре и в понеделник, ако няма подобрение пак ще ходя до доктора. А със кастрацията ще чакаме. Не е нещо належащо, тъй че ще се оправи напълно и тогава. Може и през юли.

# 310
  • Пловдив
И като съм почнала да ви занимавам с проблемите си, редно е да си платя и данъка

# 311
  • София
Здравейте момичета,често надничам в темата и се радвам на милите животинки,а сега реших да пиша с надеждата да получа съвет за моя проблем.Имам сиамска котка на 18 години и до сега не съм имала сериозни здравни проблеми с нея,но от два месеца на едната й гърдичка се появи тумор,който бързо расте.Според ветеринарният лекар,нищо не може да се направи,на тази възраст,не препоръчва операция,но така ли да бездействам и да чакам?Как да й помогна?Какво се прави в такива случаи?Често кърви,а аз го почиствам с марля и риванол.Много ми е мъчно,знам,че ще ме разберете,искам да съм силна и да приема случващото се,но и не знам как ще се разделя с нея.Помогнете със съвети или от опит как да се грижа и какво да очаквам.

# 312
  • София
Здравейте момичета,често надничам в темата и се радвам на милите животинки,а сега реших да пиша с надеждата да получа съвет за моя проблем.Имам сиамска котка на 18 години и до сега не съм имала сериозни здравни проблеми с нея,но от два месеца на едната й гърдичка се появи тумор,който бързо расте.Според ветеринарният лекар,нищо не може да се направи,на тази възраст,не препоръчва операция,но така ли да бездействам и да чакам?Как да й помогна?Какво се прави в такива случаи?Често кърви,а аз го почиствам с марля и риванол.Много ми е мъчно,знам,че ще ме разберете,искам да съм силна и да приема случващото се,но и не знам как ще се разделя с нея.Помогнете със съвети или от опит как да се грижа и какво да очаквам.
Само няколко поста по-нагоре Майя препоръча ветеринар в Мусагеница, който е лекувал нейната Маци от същото. Ако искаш му се обади и виж дали няма да каже нещо по-различно.

Марианкова, Ангелинка спинка много сладко!  Heart Eyes

Мама Мариана, прелестно е!  Heart Eyes

# 313
  • Пловдив
Да покажа едно Моли - племенницата ми си взе това диване от село, и с моята Маца са ....родственички, ама не знам точно какви, това мъниче е бебе на бабата на моята Маца.....
Дано се вижда https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11391 … f&oe=55F62D96

# 314
Влизам и аз да дам новини. Днес беше последната инжекция, но с някакъв друг антибиотик. Прибрахме се и Оли получи някаква алергична реакция. Докторът ни изчака и веднага го върнахме. Би му друга инжекция за алергията. Сега се върти и плаче. Не е спокоен, но лекарят каза, че до утре ще е ок.
Трепереше му гръбчето, крачетата му започнаха да се мотаят... Горкото ми коте. Доста изтърпя. Sad
От сутринта не е пил вода. Съвсем малко е близнал. Иначе яде. Два пъти е пишкал. Притеснявам се за него. Дано всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт