Любители на Котки Тема 95

• 42 012
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Добро утро и дано новата седмица се случват повече хубави неща! Hug

# 331
  • София
, как е бузестото момченце? Пиши, не ни карай да ви мислим  love001

# 332
  • София
Иранския нет ми прави номера. Предното ми съобщение беше адресирано към теб, Хъни-Бъни. Явно тая работа с курсива няма да я бъде кой знае колко.

# 333
[b ][img ]http://Hunny_Bunny[/img][/b], как е бузестото момченце? Пиши, не ни карай да ви мислим  love001

Четирилнике,  Hug проблемът е че освен болдването си сложила (натиснала случайно) и иконката за слагане на снимки. Нарочно сложих по един празен интервал в цитата, че да видиш. Двата чифта средни скоби с [img ] са объркали работата.

А по принцип се присъединявам към питането ти, какво става с бузанчо? Hug

# 334
Благодаря, че питате, момичета!  :*
По-добре сме. Още леко коцука, но казаха, че е нормално от инжекциите. Хапва, пие вода, пишка. Казаха ми 60-70 гр на ден, но не му стига. Изяжда я до към 3часа и после какво? Сипвам си му повечко. Не мога да го държа гладен Grinning Вече се глези и играе, както преди. Мисля, че нещата са почти напълно в норма. Скоро ще кача снимки Simple Smile

# 335
  • Пловдив
Браво на момчето! Дано да се възстанови напълно.
Аз пак има въпрос-нали племенницата е кака(мама) на бебе, ама бебето е бая дългокосместо. И било чистофайниче, постоянно се миело. Дали няма да почне да изхвърля космени топки ида кашля? Да му засадим ли тревичка? Или е рано за 2 месечно бебе?

# 336
  • Варна
Сега ми попадна любима снимка с коте във фейса. Даже аватар си бях правила от нея някога. Да ви я покажа  Hug

Детето каза, че у дома котките не слушали много.  Confused Само Женка била на ниво.  Mr. Green

# 337
Момичета, благодаря ви за полезните съвети. Днес взехме на Мойра гелчето, за което ми писа @anesy . Следвам и някой от съветите на profi_1. Виждаме някой положителни промени в поведението и, които много ни радва. В къщи вече се усмихваме. До кога ще е така, един Господ знае. Но поне не си мъчим и стресираме допълнително душичката по кабинетите. Остава само да я заведем да и махнат абоката. Успех на всички  Peace

# 338
Беба, не зная и аз как да помогна вече Cry
Мърфи е с креатинин 202 и урея 20 и казват че нямало нужда от флуидна терапия
Показаха ми коте което е с креатинин 1400 и му правиха вливания.... Питам ги , а защо моето коте не му прочистите токсините с флуидна терапия.... Отговора беше ,че не е чак толкова зле... Разбира се не ги попитах защо когато е най -зле тогава се прави нещо, когато  е сигурно че няма да помогне. Тръгнах си!:ignore2:
Истината е е че наистина котетата се адаптират към ХБН и живеят много по дълго от кучетата с ХБН...
С флуидната терапия най бързо се чистят токсините , но не всеки лекар го прави...
Беба дано само да е стресирано от вливанията ,защото и те като не се дозират привилно претоварват сърцето.
Че той с тези показатели, Мърфи трябва да се чуства добре. В смисъл такъв, че дори само лекарствата и лечебната храна да му помогнат. Мойра първоначално, падна на креатинин450,  когато лечението действаше и се видя голяма промяна. После се влоши. Сега не искам да знам колко и е креатинина, а да я виждам по- жизнена и силна. Ясни са ни нещата, много време не ги приемахме, но се примирихме и сега само я целуваме и обгрижваме, няма начин. Дори и взех и билки от Илия Димитров. Правя каквото мога. Дори и говоря, че толкова много я обичаме в къщи, че няма право да ни изоставя още. Не и сега.

# 339
Аз съм давала ентеросан основен за деца - http://apteka.framar.bg/30021089/%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80% … 0-%D0%BC%D0%B3-30. 1 таблетка разтварях в около 100 мл преварена вода и това на 2-3 пъти през деня го давах за пиене. Действа. Пробиотикът, който се съдържа вътре е един от двата подходящи за котки. Peace Удобното е, че може да се вземе листче, струва евтино -2-3 лв и се намира във всяка човешка аптека. Peace Дозата си я изчислявах съобразно теглото тогава на Сисо - 5-6 кг. Значи за котка 2-3 килограма трябва да е половин таблетка.
Внимавайте, че има и други ентеросани, но са за други цели. Само този, който е "основен" е срещу диария.
Взех и това от два дни го давам сутрин по 1/2. Днес вече Мойра ходи нормално. Отново благодаря...

# 340
Beba74, ха дано се стабилизира значително и да имате щастието да се порадвате взаимно още годинки!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Комбинацията ХБН и разстройство води до още по-голямо дехидратиране на организма, съответно до влошаване на показателите. При всички случаи се борете за хидратиране. Няма да е лошо преди да й махнат абоката да получи още едно вливане  Thinking. Ако можеш някак да разбереш от ветовете какво й вливат, даже да вземеш, може да опитате един от подкожните начини на хидратация обяснени в английския сайт. Аз не можах да се справя с превода какво точно се слага, загубих се в терминологията, не знаех какви консумативи и от къде да си ги набавя в случай, че не се намират по аптеките. Затова в къщи с подръчни средства - пиене на Хидратин алфа. Peace

Хъни , браво на момчето  thumbsup! Спокойно можеш да му даваш и малко повече гранулки. Препоръчителната доза е усреднена. Има котки, които имат нужда от по-малко, а други от повечко храна.

Стейси, да кажеш на детето да нагушка Женката от мен. Hug

# 341
Профи,  6,100 кг любов имат нужда от повече захранване, така е. Grinning
На 11-ти имаме повод да черпим. Ставаме на годинка!

# 342
 #Crazy Доста ... пухкав Laughing  Heart Eyes  Hug за малчуган нямащ и годинка. Laughing Хъни, а ветовете за нормално ли намират теглото му на тази възраст?  newsm78 Вярно, че британчетата са по-едрички, ама 6,100 ми се виждат много. Rolling Eyes Томката е в момента толкова и то защото съм го угоила. Иначе беше 5,700, а е на 6 годинки мисля.

# 343
  • София
Благодаря ти MayyaI за отговора.Веднъж опитах да й сложа инжекция,но не се справих.От София съм.Наистина доста изтича от тумора.Според лекаря щом е на тази възраст нищо не може да се направи,а  октомври й биха доста витамини и имуностимулатори и от тогава котката живна,сега има апетит,храни се много добре,качи тегло,но се появи това чудо.Сега ще ходим с нея на вилата,а там имам познат много добър лекар и ще я заведа при него,да видим какво ще каже.Искам да има щастливи старини и да не страда.

Стискам палци! Hug
И пиши. Wink
Скрит текст:
Казвам се Майя. Wink

# 344
#Crazy Доста ... пухкав Laughing  Heart Eyes  Hug за малчуган нямащ и годинка. Laughing Хъни, а ветовете за нормално ли намират теглото му на тази възраст?  newsm78 Вярно, че британчетата са по-едрички, ама 6,100 ми се виждат много. Rolling Eyes Томката е в момента толкова и то защото съм го угоила. Иначе беше 5,700, а е на 6 годинки мисля.

Ами да. Казват, че е едър, но не твърде и има малко масчица само. Като го погледнеш отгоре е фино гръбче. Не се вижда издуто коремче. Малко му виси коремчето. Сега ще расте лека полека. Спира бързият растеж. Може би до към 7,500 ще стигне до зрялата си възраст.
Засега е във форма.

Общи условия

Активация на акаунт