Любители на Котки Тема 95

• 42 012
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Anesy, съжалявам за Мърфи. Но така както си има апетит... възможно ли е пък все пак да... де да знам... да са сбъркали?
19 годишен котарак явно е държелив. Браво на момчето.

Времето за стоене сам на пиратЯ се съкрати с един ден. Бил е спокоен. Не е бутал комарника. В деня преди тръгването жената, която идваше да го храни, се обади, че вече съвсем се е разнежил.  Simple Smile
В края на следващата седмица ще го заведа да му свлят конците от очето. Не помня казах ли, че се оказа, че в действителност двата клепача никога не са били защивани. Сега стои изцяло затворено и е много кипричък така.

# 316
Как не му е зашиван клепача, а седеше затворен?

Хъни, дано се оправи бузанкото. Hug

# 317
anesy, и на мен ми е трудно да кажа каквото и да било. Cry Cry Cry
И моите дългогодишни ветеринари я отписаха още октомври-ноември.
Но намерих друг, който се бори докрай. И Маци поживя още половин, че и повече година.
Както бях писала преди време в мой пост относно любовта ни с Маци, аз съм й безкрайно благодарна, че ми даде време да свикна с мисълта за края... Cry

Браво на такива лекари, за жалост тук във Варна никой не си дава зор. Котанката ни я лекуваха 15 дни,  след поставяне на диагнозата хбн и после я отписаха. Пробвах и второ мнение, казаха, че няма каква по- различна терапия да предложат и да я водя за системи през 3 дни. Оставих я онзи ден, но си я взех още по- зле, стресирана. Вече мисля, че за нея е по- добре да си е в къщи. Давам и ипакетин и рубенал, енап и хидратиращ разтвор, храня я само с лечебна храна. Сега, мисля да и взема и ентеросан, за коремчето, че нещо не ми харесват и там нещата. Благодаря ви момичета за информацията, която давате. Знам, че положението е ужасно сериозно при хбн, но все още не се отказвам и няма да я дам така лесно на болестта. Успех на всички болни душички  :pray
 Hug  

# 318
Не стоеше затворен, Adelinda. Имаше малко отворено. Като дупчица. . Конците, които са му стърчало в деня когато видях снимката му в интернет, са били от вътрешно защиване явно друго. Където са извадили очната ябълка.

Нищо де, важното е, че е добре. Не че нещо е щяло да стане, но там попадали често косъмчета и дразнели. Когато улично остане без оченце по някакъв повод никой не им ги шие. Но е по-спретнатко така да е изцяло зашито

# 319
Беба, не зная и аз как да помогна вече Cry
Мърфи е с креатинин 202 и урея 20 и казват че нямало нужда от флуидна терапия
Показаха ми коте което е с креатинин 1400 и му правиха вливания.... Питам ги , а защо моето коте не му прочистите токсините с флуидна терапия.... Отговора беше ,че не е чак толкова зле... Разбира се не ги попитах защо когато е най -зле тогава се прави нещо, когато  е сигурно че няма да помогне. Тръгнах си!:ignore2:
Истината е е че наистина котетата се адаптират към ХБН и живеят много по дълго от кучетата с ХБН...
С флуидната терапия най бързо се чистят токсините , но не всеки лекар го прави...
Беба дано само да е стресирано от вливанията ,защото и те като не се дозират привилно претоварват сърцето.

Чакам Тина К се появи днес тук, защото обмислям да си купя апаратче за биорезонансна терапия.

# 320
За бъбречни проблеми защо не пробвате и с отвара от мечо грозде. То много помага и може да се дава на котки.

# 321
А за разстройство _моят два пъти еп получавал _ първо му    давам половин ампула от най- малките гентамицин и отследващия ден почвам да му слагам в консервата трошички пълнозърнест хляб. Спира безотказно за няколко дни.. Това разбира се е по съвет на лекар.

# 322
Ще споделя още нещо което ме притеснява:

И на Мърфи му дадоха енаприл ,но четейки из сайтовете открих противоречиви неща и реших да му му давам хапче за кръвно. Да, по подразбиране котетата с бъбречни проблеми имат високо кръвно , но никой не мери кръвното на котката.
От това хапче се увеличава Калия в кръвта, т.е. вместо да си стои в клетките ,той се превръща в токсин, който вреди да черния дроб, бъбреците и т.н.
За да не се получава това трябва да се правят вливания с NaCl, и дори се инжектира и инсулин, но както ви казах одеве, на котето ми отказаха такава терапия защото било още рано... Или ветиринарите не обичат компетентни стопани или като видят възрастно коте всячески се опитват да се оттърват от такъв неблагонадежден пациент.

Само мечо грозде досега не съм давала на писанчо... но съм сигурна че тая билка няма да навреди.

# 323
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
anesy , че на Мърфи показателите не са такива, че да трябват вливания! И аз ги виждам в случая като лекарите нещата. Не знам какво точно имате предвид под флуидна терапия, но каквото и да е, ще е свързано със стрес за животното от воденето в клиника и стоенето на системи там. Peace

Kalinass, не бих давала на котка по никакъв начин така гентамицин. Да, аз самата в такъв случай се лекувам точно с 1 ампула от малките гентамицин, но съм 80 кила човек, а не 5 кила котка. Антибиотикът не е като хранителните добавки, пробиотиците и т.н., за които си говорим тук в повечето случаи.

Защо ме търсиш? , браво на Пиратчето!  Grinning Heart Eyes

Beba74 , дръж си "детето" в къщи, продължавай с този режим пък каквото - такова!  Peace

П.П. Докато пиша гледам, че anesy си уточнила каква точно терапия е. Ами повечето ветове не гледат на нашите любимци, така както гледаме ние. Обръгнали са емоционално и така би трябвало, че иначе нямаше да могат да си вършат работата. Е, малко човещинка не наврежда. Wink

# 324
Дадох го по указания на нашия ветеринар. Никога не бих си позволила такова нещо на своя глава. Разстройството явно счете че е по-сериозно защото не мина няколко дена с твърда храна и оризова вода.

# 325
  • София
Здравейте момичета,често надничам в темата и се радвам на милите животинки,а сега реших да пиша с надеждата да получа съвет за моя проблем.Имам сиамска котка на 18 години и до сега не съм имала сериозни здравни проблеми с нея,но от два месеца на едната й гърдичка се появи тумор,който бързо расте.Според ветеринарният лекар,нищо не може да се направи,на тази възраст,не препоръчва операция,но така ли да бездействам и да чакам?Как да й помогна?Какво се прави в такива случаи?Често кърви,а аз го почиствам с марля и риванол.Много ми е мъчно,знам,че ще ме разберете,искам да съм силна и да приема случващото се,но и не знам как ще се разделя с нея.Помогнете със съвети или от опит как да се грижа и какво да очаквам.

Да, наистина, на 18 г не препоръчват операция, защото ги е страх, че няма да издържат на упойката.
На моята й слагаха интерферон (имунофан) по схема, който повишава имунитета. Поливитамини също е добро решение, може и от човешките, като се съобразиш с кг на котето. Най-мощното средство са кортикостероидите (противовъзпалителен) ефект, но и те не могат да се слагат непрекъснато.
Това, че туморът е пробил на вън е много по-добре, отколкото да стои капсулован вътре. По-добрия вариант е.
Пиши от къде си, можеш ли сама да слагаш инжекции, за да мога да ти пиша по-подробно.
Колкото и да си силна, смъртта си е смърт. От както моята Златина си отиде не съм оставала и миг сама. Все някакви хора се въртят около мен, дразнят ме, защото искам да остана сама и да си страдам, но мм е решил, че така по-лесно ще го изживея...

# 326
  • Пловдив
На Ангелинка клепачите не са зашити. Доктора каза, че няма смисъл. Стоят притворени. Един-два пъти съм забелязала едното оче да сълзи. Не я почиствам с нищо. Батко и Зарчо се грижи много усърдно за хигиената и. Тя милата днес цял ден е без храна. Нас ни нямаше и като се прибрахме много жално си иска хапване. Не е ходила и по голяма нужда (то няма какво) и не мога да преценя има ли подобрение.
Тъжно ми стана за болните котета  Hug

# 327
На Ангелинка клепачите не са зашити. Доктора каза, че няма смисъл. Стоят притворени. Един-два пъти съм забелязала едното оче да сълзи. Не я почиствам с нищо. Батко и Зарчо се грижи много усърдно за хигиената и. Тя милата днес цял ден е без храна. Нас ни нямаше и като се прибрахме много жално си иска хапване. Не е ходила и по голяма нужда (то няма какво) и не мога да преценя има ли подобрение.
Тъжно ми стана за болните котета  Hug

Ако сълзи очето, трябват капчици.

# 328
  • София
Благодаря ти MayyaI за отговора.Веднъж опитах да й сложа инжекция,но не се справих.От София съм.Наистина доста изтича от тумора.Според лекаря щом е на тази възраст нищо не може да се направи,а  октомври й биха доста витамини и имуностимулатори и от тогава котката живна,сега има апетит,храни се много добре,качи тегло,но се появи това чудо.Сега ще ходим с нея на вилата,а там имам познат много добър лекар и ще я заведа при него,да видим какво ще каже.Искам да има щастливи старини и да не страда.

# 329
http://centralvetclinic.com/197/ветеринарна-клиника/Рунка--aмурският-леопрад-/

В ЦВК са оперирали амурския леопард от софийския зоопарк , а голямата котана е на 21 години
Браво!

Общи условия

Активация на акаунт