Любители на Котки Тема 95

• 40 816
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
detelistna.4etirilinka,
Скрит текст:
когато има мъртво вълнение на охраняемите плажове слагат черен флаг. Иначе може да се познае по "зайчетата", което са мънички вълнички навътре, с бяла пяна. Вижда се и н аповечето снимки. При всичко положения, неопитни плувци да не влизат на дълбоко.

# 526
  • София
detelistna.4etirilinka,
Скрит текст:
когато има мъртво вълнение на охраняемите плажове слагат черен флаг. Иначе може да се познае по "зайчетата", което са мънички вълнички навътре, с бяла пяна. Вижда се и н аповечето снимки. При всичко положения, неопитни плувци да не влизат на дълбоко.

Скрит текст:
От известно време флаговете са зелен, жълт и червен ( като светофар)  Peace

# 527
То явно не случайно имаше цистит... както ми спи на земята и по плочките...  Naughty
Ама какво да го правя горкото. С този кожух му е горещо.

Да му е горещо, колко да му е? Wink Слагай ламинат върху плочките. Peace

Ами Майче, като му разрошиш козината, кожа не се вижда. Само пух. Буквално има пух.
Все едно е още бебе. Освен козината има и подкосъм. Все едно навън е -10 градуса. Така се е
подготвил с кожуха.  Grinning
Навсякъде сме с ламиниран паркет, но в банята (естествено) сме с плочки и той бяга там да ляга.

P.S. Това май не съм го показвала. Как опаковахме подарък. Хахаха

# 528
detelistna.4etirilinka,
Скрит текст:

Скрит текст:
От известно време флаговете са зелен, жълт и червен ( като светофар)  Peace

Скрит текст:
Върнах се в детството Blush. С 2 думи е обозначено, кога може да се влиза и кога не. Което не пази от ями, но не е толкова страшно. Понеже съм расла с морето и споделям за белите вълнички, ако сте на неохраняем плаж, това е сигурен признак. Силни вълни с подводно течение не вървят, обикновено е чиста и спокойна водата, като го има Peace Peace

# 529
  • София
То явно не случайно имаше цистит... както ми спи на земята и по плочките...  Naughty

Ами Майче, като му разрошиш козината, кожа не се вижда. Само пух. Буквално има пух.
Все едно е още бебе. Освен козината има и подкосъм. Все едно навън е -10 градуса. Така се е
Навсякъде сме с ламиниран паркет, но в банята (естествено) сме с плочки и той бяга там да ляга.

Как - 10 градуса? Вие къде сте?

# 530

Хахаха, в България сме. Казах ВСЕ едно е -10.
Жега е, горещо му е, но козината ми стои гъста и с подкосъм от пух. Въпреки че се скубе здраво,
явно козината му ще остане гъста през целия сезон. Rolling Eyes

# 531
  • София
Скрит текст:

Жега е, горещо му е, но козината ми стои гъста и с подкосъм от пух. Въпреки че се скубе здраво,

Laughing Wink
Тя, и моята беше такава. Laughing Печеше се на остъкления балкон на + 50 градуса. И косми -пух над косми или обратното, знам ли? Rolling Eyes Цял ден се решехме с гребенчето и пак косми от нея и от мен. Stop
От Икеа взех една ролка , която е с лепило, та някак си се оправях. Ама на черно... Stop
Мъка, ама любима... Wink

# 532
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Скрит текст:
Хей момичета и момчета... Отново нахлувам тук притеснена и объркана  с въпроси:
След упорито двумесечно лечение  и няколко поредни урокултури които се оказаха стерилни откъм бактерии най сетне днес излезе цялата причина защо котака ми Мърфи не може да се излекува и дори направи ХБН.

В лаборатория  му изолираха от стерилна урина бактерията Клебсиела spр. Това е една упорита и трудна за убиване бактерия ,която развива бързо резистентност към антибиотиците и се множи с бясна сила наново..
Трябва да има и други начини за  нейното унищожаване които да мога да ги комбинирам с антибиотиците.... а не зная какви?! Моля помагайте !

Вета му предписа и таблетки ЕНТЕРОСАН - това е пробиотик , който може да подейства в стомашночревния тракт , но тая бактерия е навсякъде , щом е открита и в пикочния мехур и скапва бъбреците.
Скрит текст:
Интуицията ми подсказва че само с Ентеросан и антибиотик пак няма да я убия.. Има ли някакви ваксини,  силни билки които могат да я неутрализират..?!
Казаха ми че тази бактерия е вътрешно болнична и от нея страдат основно бебетата и хора с слаб имунитет

Водил ли е някой от вас борба с тая гадина Клебсиела spр
ЕНТЕРОСАН разтваря ли се лесно във вода ?

Аз съм писала доста пъти тук за ентеросана, но само за един от видовете, че пробиотичните препарати с търговската марка Ентеросан са над 22. "Ентеросан основен за деца", който съм ползвала за Силвестър, е страшно твърдо малко хапче, което се разтваря много трудно. Аз го смачквах колкото може с дръжката на ножа и така го слагах в пластмасово шишенце с вода.

Трудна борба ти предстои, но поне вече е станало ясно какъв е проблемът. Успех!  Peace

# 533
Скрит текст:

Laughing Wink
Тя, и моята беше такава. Laughing Печеше се на остъкления балкон на + 50 градуса. И косми -пух над косми или обратното, знам ли? Rolling Eyes Цял ден се решехме с гребенчето и пак косми от нея и от мен. Stop
От Икеа взех една ролка , която е с лепило, та някак си се оправях. Ама на черно... Stop
Мъка, ама любима... Wink

Ааа, не. Оли не се пече. Крие се в банята и спи по плочките.  Grinning И дори не дава да го държа на ръце, защото се запарва.  Confused

# 534
Искам да споделя нещо с вас-вчера загубихме кученцето си. Беше на 13 год. с диагноза пиометра-страшна болест, която се среща при некастрирани и незаплождани котки и кучета. Загубихме я поради лекарска и моя грешка - почина от задушаване по време на излизане от упойката, когато ветеринарят беше излязъл в обедна почивка, а аз не настоях някой да остане през това време при нея. Много е трудно, когато осъзнаваш, че не си направил каквото можеш, за да спасиш най-красивите очички-звездички. Кастрирайте в ранна възраст животинките си-младият организъм се възстановява много бързо. При възрастни животни искайте в най-критичните моменти постоянно наблюдение.
Чувствам се виновна, че я изоставих в най-трудния момент.

# 535
  • София
Аз съм писала доста пъти тук за ентеросана, но само за един от видовете, че пробиотичните препарати с търговската марка Ентеросан са над 22. "Ентеросан основен за деца", който съм ползвала за Силвестър, е страшно твърдо малко хапче, което се разтваря много трудно. Аз го смачквах колкото може с дръжката на ножа и така го слагах в пластмасово шишенце с вода.

Трудна борба ти предстои, но поне вече е станало ясно какъв е проблемът. Успех!  Peace

A трябва ли да се разтваря? Доколкото аз знам, фармацевтите се опитват да предотвратят разтварянето на пробиотиците в стомаха, защото стомашната киселина изтребва лактобактериите. Целта е хапчето да премине цяло през стомаха и да се разтвори в червата, където средата е алкална и лактобактериите могат да  се размножават безпрепятствено. В което именно се състои смисъла, а не просто да вземеш хапче. Аз мисля, че трябва да се даде цяло хапче, особено щом е малко. Ако е трудно даването, преди време тук в темата беше писано за хапоподавател - някаква джаджа, която изстрелва хапчето в гърлото и на писаната не й остава нищо друго, освен да го глътне. Не си спомням само кой беше писал за това. Ако е още тук, нека пише къде се намираха тези хапоподаватели. По бегъл спомен май се говореше за клиники ''Добро хрумване'', но не мога да твърдя със сигурност.
Anesy,успех в борбата за здравето на твойто писанче!

Adicted2U, съчувствам ти за загубата! Но откъде накъде ти ще се чувстваш виновна, не трябва ли лекаря да знае какво би могло да стане и да си седи на задника до животинчето, за да реагира при нужда? Аз знам, че често се получава при излизане от упойка да повръщат, и опасността е да аспирират от повърнатото. И именно защото често се случва, доктора трябва да е наблизо!!! А не да ходи навън да пуши например. Нали затова си му доверила детенцето си. Казвам детенцето, защото знам, че който си обича животинчето, го възприема именно така. А за кастрацията, нещата стоят точно така: ако не се размножава и не е кастрирано, животното развива пиометра, т.е. гнойно възпаление на матката, изключително болезнено и много често със смъртоносен изход заболяване, ако се оперира. Без операция смъртността е 100%. Така че, ако някой се колебае дали да си кастрира котката, или му е жал да го направи, нека да знае, че я обрича на нещо много по-страшно от операцията за кастриране, която освен всичко друго е под упойка, и не изпитват болка. Колко пъти съм чувала - ама мен ме е жал да я заведа на операция. И тъпчат животинчето с хапчета против разгонване, което също причинява пиометра и РАК. Наистина, с одомашняването си преди 5 хиляди години на котките сме им направили много лоша услуга.

# 536
addicted2U, много съжалявам, грешката е на лекаря, не твоя. Станалото станало. Hug

# 537
Ей, сладурки : ) Трябва ми отново малко ваша помощ - с каква храна храните малко коте ( 40-45 дни) освен с бебешка котешка храна ? Дали мога с "човешка" - варени картофки, кренвирши ?

# 538
  • На края на вселената!
addicted2U, съжалявам, не се обвинявай, лекарят е виновен  Hug

Клебсиела при дъщеря ми трепехме с хомеопатия успешно.

# 539
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
Laughing Wink
Мъка, ама любима... Wink[/spoiler]

Ааа, не. Оли не се пече. Крие се в банята и спи по плочките.  Grinning И дори не дава да го държа на ръце, защото се запарва.  Confused

Laughing Слагай килимче в банята. Може пък да се откаже от плочките и да му хареса пухкавото килимче. Wink
Ама как така не дава да го държиш в ръце? Няма само да се крие в банята, я! Mr. Green
Знаеш моята рецепта : бой, бой и строг тъмничен режим. Joy Joy Hug

Общи условия

Активация на акаунт