Любители на Котки Тема 95

• 40 810
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Искам да споделя нещо с вас-вчера загубихме кученцето си. Беше на 13 год. с диагноза пиометра-страшна болест, която се среща при некастрирани и незаплождани котки и кучета. Загубихме я поради лекарска и моя грешка - почина от задушаване по време на излизане от упойката, когато ветеринарят беше излязъл в обедна почивка, а аз не настоях някой да остане през това време при нея. Много е трудно, когато осъзнаваш, че не си направил каквото можеш, за да спасиш най-красивите очички-звездички. Кастрирайте в ранна възраст животинките си-младият организъм се възстановява много бързо. При възрастни животни искайте в най-критичните моменти постоянно наблюдение.
Чувствам се виновна, че я изоставих в най-трудния момент.

Ох, addicted2U, приеми моите най-искрени съболезнования! Cry
Не си виновна с нищо. Просто е дошъл момента. Дали по време на упойка или след това, каква е разликата? И като някой е бил при кученцето, какво е можел да направи? И двете ми баби ми умряха в ръцете и в болница. Идва един момент...в който някой си "тръгва". Cry
Маци-Златина умря по същия начин. Ветеринарът беше в нас , тя се скри и почна жално да мяука, и вет пита : "ама защо така мяка?" , а аз :"ми, глезоти се", а тя е умирала...
Писала съм в скрит текст и за кучето ми. Мм купи вила, та да тича свободен, а там ни го застреляха пред двора. Cry
Та напълно разбирам болката и самообвиненията ти. Hug Heart Eyes
Всеки си казва, ако бях направил друго нямаше да се случи... Но дали е така? Не съм много от вярващите, но понякога си мисля, че има съдба, която не можеш да избегнеш.
Целувам те и те прегръщам, мила. Heart Eyes Дръж се!!!

# 541
Ей, сладурки : ) Трябва ми отново малко ваша помощ - с каква храна храните малко коте ( 40-45 дни) освен с бебешка котешка храна ? Дали мога с "човешка" - варени картофки, кренвирши ?

По принцип може пилешко месце, минало термична обработка, но картофи и кренвирши не е хич добра идея.

# 542
  • Пловдив
addicted2U съжалявам за загубата ти. Не знам какво може да утеши човек в такива моменти. Но не се самообвинявай, така само ще се наказваш, а в дествителност никой не може да каже, как щяха да се развият нещата.
MayyaI Маци-Златина беше чудно съкровище, но с този ти разказ  ми стана много мъчно за кученцето. Крайно време е наистина да имаме зоополиция.

# 543
  • София
addicted2U, много съжалявам!   action032  Но се опитай да не се обвиняваш! Каквото е трябвало да се случи, щеше да стане. Sad  Не случайно ветеринарите отказват да оперират по-възрастни животни. Sad Рискът е голям и трябва да сме подготвени за всякакъв развой на нещата.  Cry

Може би все пак е добре да знаем в коя клиника оставят току-що оперираните животинки без надзор? Sad

# 544
Благодря ви, думите ви много ми помагат. Може би в бъдеще ще кажа коя е клиниката - въпреки че вината беше на ветеринаря (не знам дали 'вина' е точната дума), през цялото време само той ми е давал надежда, че кученцето ми ще оцелее. Той призна, че е негова грешка, можеше и да ме излъже, за което съм му благодарна. Просто в момента изпитвам смесени чувства към него - защото през цялото време ми вдъхваше огромна надежда, която не получавах от роднините. Дори лекарите допускат грешки.

# 545
addicted2U  когато дълго време си споделяла живота си с едно животинче, болката е много силна, много боли и ти съчувствам.... С времето тя ще утихне и се останат само хубавите спомени  преживяни с него. Друго не зная какво да кажа, защото и аз се опитвам да свиквам с мисълта ,че  моето старо коте , един ден ще престане да се бори за живота си.

Днес половин час вета се мъчи да измисли имуностимулатор за Мърфи, в който да няма микроелементи и не намери такъв. В крайна сметка се спряхме на витамини В - комплекс.Много трудно се лекуват възрастни животни.
Имунитета на Мърфи  е слаб, има диария, а пробиотиците не могат да я неутрализират.. Ако още два дни е така състоянието му ще се влоши много и бактерията клебсиела ще надвие. А и вливания не рискуват да му правят за хидратация защото има вероятност и сърцето да не издържи.

Хомеопатията е добра идея, но тя работи, когато лечението е дълго.

# 546
Addicted,  Hug Hug Hug Сега е на едно много хубаво място, където има розови цветенца и падат вкусни кокалчета от небенцето:hug: Hug

Янко пак изчезна в мазето ooooh! Установи се, че не бил сам. Охраната ми каза, че на камерата е видял две котета да влизат в мазето. Даже ме пита дали и двамата ми не са избягали. Някой ми каза, че наоколо се навъртало едно коте. Странно, аз никога не съм виждала около нас котета, само кучета си имаме. Ако не го прилъжа тази вечер, утре ще купувам привличащ препарат, та да измъкна двама от там. Та да си имам 3 котета Wink

# 547
 Hug Благодаря ви! Всичко си има своя край, само можем да се надяваме, че той ще се случи възможно най-късно, по най-безболезнения и естествен начин.

# 548
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
addicted2U   spoko съжалявам за кученцето ти.  Sad  Поне вече е в свят без болка. Hug

anesy кураж мила! Hug

# 549
Защо ме търсиш, тази разкошна опашка ти се явява бонус за липсващото оченце Joy Направо се гордея, че съм му нещо като кръстница bowuu! bouquet
Ами да. Ти нали каза да бъде Айриш (от нещо рижаво ирландско доколкото си спомням). Помниш ли?И накратко Риш. Добра душичка е той.

Anesy, боже, той все пак е толкова издръжлив. Прекрасен силен котарак на 19 години.!  Cry

Addicted2U, онова кученце дето ми писа преди командировката ми, че ще си си в родния град, нали? Мислех, че се е поправило. Съжалявам.

# 550
  • Варна
Ветеринарят е можел да предодврати смъртта на кучето. Съжалявам, според мен е много виновен. Проявил е нехайство и мен не ме топли изобщо, че си е признал грешката.
Съжалявам за загубата!  Hug

Ще ни бъде за урок да настояваме да обгрижват до край.

# 551
  • София
Защо ме търсиш, тази разкошна опашка ти се явява бонус за липсващото оченце Joy Направо се гордея, че съм му нещо като кръстница bowuu! bouquet
Ами да. Ти нали каза да бъде Айриш (от нещо рижаво ирландско доколкото си спомням). Помниш ли?И накратко Риш. Добра душичка е той.

Anesy, боже, той все пак е толкова издръжлив. Прекрасен силен котарак на 19 години.!  Cry

Addicted2U, онова кученце дето ми писа преди командировката ми, че ще си си в родния град, нали? Мислех, че се е поправило. Съжалявам.

Ааа, помня, помня! Нали затова се гордея сега. Такава неописуема Опашка. Най-доброто момче на света. Така де, всяко коте си е най-доброто дете на майка си smile3503 smile3521 Да са ни живи и здрави! Аз си мисля, че светът би бил много сиво място без моето котенце Лолитка. И разбирам онези, които са загубили своите животинчета.

# 552
Скрит текст:
То явно не случайно имаше цистит... както ми спи на земята и по плочките...  Naughty
Ама какво да го правя горкото. С този кожух му е горещо.

Да му е горещо, колко да му е? Wink Слагай ламинат върху плочките. Peace

Ами Майче, като му разрошиш козината, кожа не се вижда. Само пух. Буквално има пух.
Все едно е още бебе. Освен козината има и подкосъм. Все едно навън е -10 градуса. Така се е
подготвил с кожуха.  Grinning
Навсякъде сме с ламиниран паркет, но в банята (естествено) сме с плочки и той бяга там да ляга.

P.S. Това май не съм го показвала. Как опаковахме подарък. Хахаха

Как - 10 градуса? Вие къде сте?

Скрит текст:
Хахаха, в България сме. Казах ВСЕ едно е -10.
Жега е, горещо му е, но козината ми стои гъста и с подкосъм от пух. Въпреки че се скубе здраво,
явно козината му ще остане гъста през целия сезон. Rolling Eyes
Laughing Wink
Тя, и моята беше такава. Laughing Печеше се на остъкления балкон на + 50 градуса. И косми -пух над косми или обратното, знам ли? Rolling Eyes Цял ден се решехме с гребенчето и пак косми от нея и от мен. Stop
От Икеа взех една ролка , която е с лепило, та някак си се оправях. Ама на черно... Stop
Мъка, ама любима... Wink[/spoiler]

Ааа, не. Оли не се пече. Крие се в банята и спи по плочките.  Grinning И дори не дава да го държа на ръце, защото се запарва.  Confused

Laughing Слагай килимче в банята. Може пък да се откаже от плочките и да му хареса пухкавото килимче. Wink
Ама как така не дава да го държиш в ръце? Няма само да се крие в банята, я! Mr. Green
Знаеш моята рецепта : бой, бой и строг тъмничен режим. Joy Joy Hug

И аз така му викам "Ти котка ли си или к'во? Я, давай котешка любов, че ще правим рекламация..." Grinning

# 553
  • София
Aaa, Hunny_Bunnyще извиняваш, ама котките не са ти като хората - те  си лягат само с този, когото обичат наистина! Затова, посваляй му се малко, да ти обърне внимание, да те погледне с други очи smile3532 А ти - давай котешка любов, та давай. От вратата за вълната направо.

# 554
Aaa, Hunny_Bunnyще извиняваш, ама котките не са ти като хората - те  си лягат само с този, когото обичат наистина! Затова, посваляй му се малко, да ти обърне внимание, да те погледне с други очи smile3532 А ти - давай котешка любов, та давай. От вратата за вълната направо.

Хахаха никакъв такт нямам, значи!!!  hahaha
Уж не е като хората, ама идва днес да ми се мазни в леглото, а после бяга...
Май като хората не знае какво иска.  #Crazy
Трудна е нашата любов...

Общи условия

Активация на акаунт