Любители на Котки Тема 95

• 40 769
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
И защо точно искате поколение мелезчета, които, освен ако не предвиждате да останат при вас и да си ги гледате, най-вероятно ги чака тежка съдба...?  Нали не очаквате да ги продавате?
Това че мъжкото е колърпойнт ще ги направи да са с цветовия модел на сиамката. А пък и най-вероятно повечето ще са късокосмести.
А и в България реално няма Сиамски котки по стандарт. Наското утвърдиха тази старата разновидност, която е популярна в България като отделна порода - Тайска котка.
Това че една е дребна, другата едра няма значение. Бебетата са минатюрни. И ще изискват огромни грижи.

Коте, пробвай го дали отскача. С някоя играчка примамка. Нашата също не е по катеренето, ноопределено може да скача.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 07:18 от Епона

# 646
  • София и Морето от време на време
Много се радвам за Мърфи.  Hug
Сега, като имате успешната формула нещата ще се позакрепят. Дано антибиотиците да успеят с клебсиелата.

# 647
Твърдо против смесването на породите съм. Лошо за котетата... По мое мнение не го правете.

# 648
  • На края на вселената!
Много се радвам за Мърфи, дано скоро преборите и бактерията и още дълго да ви радва!

И нашия Бъги не се катереше, ама минало бешело. Той е при нас от края на август 2014, тогава е бил на около 5 мес. До преди две седмици най-високото място беше бюрата на децата и ТВ, който е на ниско шкафче. Започна да се катери на гардероба на децата в стаята, до който има ниско шкафче на 1,2м, от него на гардероба горе. После го видях и на хладилника (над 2м). Но върху хладилника му е металната кутия с гранулите, ако я събори, ще преяде, и ще събирам гранули 1 седмица от пода. А и там има чупливи неща, затова кухнята вече се заключва с райбер. Иначе другите стаи не могат да стоят затворени, на всякъде си отваря.

# 649
Купих на моя кот от промоцията на Емаг храна Ягуар. Та въпрос към тези, които са я давали как е като калоричност спрями уринарните храни на Вирбак и РК, те са доста мазни и му контролирам порцията - 50гр. Котьо е доста лаком и бързо качва килца, ако се дава повече от препоръчителната доза.

# 650
  • На края на вселената!
Не знам как е Ягуар сравнена с другите, нашият е 5,300 на около 1г. Ветът каза да му даваме 56гр дневно, разделено на 2 порции (такова е и указанието на опаковката). И той също бързо качва и люшка шкембето

# 651
Да споделя за Аплауса от Емаг, нали се жалвах, че последната доставка е в различна опаковка, е и на вид гранулите са различни - пак са във форма на сърчица, но са доста по-светли и Котьо яде доста повече от тях.. Предните две опаковки не му се "услаждаха" така - ядеше една чашка 70 гр за два дни, сега за 24 ч я изяде цялата..
Гледам, че е-маг са спряли продажбата на всички видове суха храна на Applaws  newsm78

# 652
Благодаря ви за съвета.Ми щом е лошо за котет та няма да ги създаваме, но не разбрах защо. Мойто е същото като сямката, но с по-дълъг косъм.
А иначе мойто е много игриво тича,скача ,но не на високо,защото е още малко, но на диваните и леглата започна да се качва...е помага си с ноктите но се качва. Обаче е много лакомо. Всеки път като ме види в банята до неговата купичка за храна мяука много жално и ме гледа в очите да му дам да яде и на мен често ми става мъчно да не е гладно и му давам. Яде от бебешките Junior по 1 пакетче на ден. На 2 месеца е и върви едричко. Според вас по колко трябва да му давам на ден нормално?
Вода малко пие? Замества я с прясно мляко. Няма ли да се обезводни? Нормално ли е да е така?
Чакам вашите отговори, защото за първи път гледам такава порода и не съм много наясно дали да му угаждам на апетита или...по колко на ден?

# 653
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
О, санкта симплицитас!  doh

даниела10, наистина ли не разбра защо е лошо да се опитате да създадете котета? Огледай се наоколо по улиците, влез в интернет и погледни колко котки се продават, подаряват, имат нужда от дом, помощ ... и ще ти стане ясно, че няма нужда да увеличавате бездомничетата с още няколко. Или си въобразяваш, че ще се родят плюшени играчки точно по твой вкус и ще можеш да се грижиш за всичките?! И за кое от котилата ще се отнася това? Първото, второто ... ен-тото?
Изкушавам се да попитам майка ти какво прави в периодите, когато котката й е разгонена, но в действителност не искам да чуя отговора. Ти и майка ти знаете ли, че вероятността котката й да развие тумори е огромна? В най-скоро време вземете я кастрирайте, а след няколко месеца направете това и с твоят котарак! Naughty Че и представа си нямаш, като почне да ви припикава, какво чудо ще е!

Достатъчна е храната, която му даваш. Някои котки се задоволяват само с течността, която приемат със самия пауч. Твоето щом и мляко пие значи няма проблем с набавянето на течности. Ако минете на суха храна, тогава ще трябва да има на разположение прясна вода. Ако упорито отказва да пие, тогава ще трябва да се откажете от сухата храна и да ползвате паучове, консерви или домашно приготвени месца. Огледай на първа страница на темата линковете със съвети. Ще си изясниш доста неща.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 12:37 от profi_1

# 654
даниела10, обяснено в картинки, защо не е добре да се развъждат безпородни котета, че дори и с порода.  Peace

Скрит текст:

# 655
Имам трима роднини близки, които искат да си гледат котки като нашите ( сямска окраска, дълга козина)а те струват пари и нямат възможност да ги купуват, за това решихме да съберем сямката с колорпойнта- то не се различават много на външен вид. Целта ни е само едно котило. А на майка ми й е жал да я кастрира,защото това си е било операция, сложна, жал й е....а и не знае на кой ветеринар да се довери. Когато е разгонена й дава някакви хапчета. И аз съм против това, но по 10 дена вие и ги прави луди всички в нас.
Някой може ли да ми обясни как от мобилния мога да кача снимки тук да ви покажа моята плюшена играчка? Simple Smile

# 656
Ох, пише се СИАМСКА. Ужас, ужас, хапчета...

# 657
Даниела, хапчетата са много опасни. Едно време не го знаехме това, но вече е доказано. Водят до тумори на яйчниците и млечните жлези и всякакви такива гадости. Ако майка ти ползва интернет, нека прочете и види за какво става въпрос. Но ако предпочитате котката ви да има тумори и да се мъчи след време пред това да ви прави луди, проявявате безотговорност. Със сигурност обичате животинките си и двете, но, моля ви, прочетете до какво водят тези хапчета. Затварянето на очите не е решение.
От мобилен не знам как се качват снимки, но ако намериш как, дай я насам твоята плюшка да й се полюбуваме Flutter

# 658
  • София
I am speachless. Както казва Profi - о, санкта симплицитас! Разбирам отлично нейната алергична реакция. Но ще оставя настрана чувствата си и ще се опитам да ти разясня, Даниела10, защо не е добре да си имате котета. Ами, защото, две различни породи котки, като създадат потомство, се получават нечистопородни котета, т.е. мелезчета. Абсолютно еднозначно от това следва, че няма да можете да ги продадете, ако това имате предвид. Хората, които купуват, търсят ЧИСТОПОРОДНИ котета, най-вече с родители с родословие (т.е. със сигурно ЧИСТОПОРОДНИ родители и прародители)  Не е ли по-добре, вместо да развъждате котета, които ще можете само да подарявате на познати, да оставите шанс на улични котета да бъдат осиновени от същите тези познати? Ако искаш честното ми мнение, подхождате абсолютно безотговорно към въпроса.
Относно съвета на Profi да ги кастрирате: ако на една женска котка й се дават хапчета против разгонване, тя развива пиометра, гнойно възпаление на матката, което води до много болезнена смърт. Ако се заведе на ветеринар, лечението е операция, много скъпо, и най-важното пак не е сигурно, че котката ще оздравее. А изобщо котка, която е със запазени размножителни способности, но не може да ражда, по една или друга причина, развива РАК на матката или на млечните жлези в около 80% от случаите. Затова, ако обичате котката си, ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО Я ЗАВЕДЕТЕ ДА Я КАСТРИРАТЕ! Ако вече не сте закъснели, разбира се.
Сега за мъжкото коте: ако не бъде кастрирано, щом достигне полова зрелост, освен концертите, които ще ви устройва с нескончаемо мяукане, то ще започне да маркира територия, което означава, че ще започне да препикава жилището ви. Може да сте от тези, на които не им пука, но по-скоро си мисля, че не сте. Вариантите са два: или кастрация, или пускане навън да си намира дами за секс.  Във втория случай ще прихваща всякакви болести и паразити, които може да закачи от другите котки - включително и котешки спин - и да се прибира целия надран и нахапан от схватките с другите котараци. И ще изглежда като парцал за миене на под. А някой ден може изобщо да не се върне, застрелян или сгазен от коли, или пък отровен. Ако си обичате животинките, бъдете ОТГОВОРНИ към тяхното здраве!
Ако не разполагате с достатъчно средства, може да потърсите вариант за безплатна кастрация, има такава възможност. Нека другите мацки от темата кажат къде се правят. И още нещо, нека при кастрацията да отстранят млечните жлези на котката, защото дълго време е била полово активна и има огромен риск да развие рак в тях.
И не се пише СЯМКА, а сиамка.
Току-що прочетох, че си отговорила за роднините, които искат да си вземат бебета като вашите котки. Това добре, но след като роди и отгледа котетата, все пак я кастрирайте. Значи на майка ти й е жал да я кастрира, но не и да се разболее от рак или пиометра? Отдавам го само на неосведоменост. В такъв случай потърси информация в интернет до какво водят хапчетата, и й дай да прочете и тя. Бог да е на помощ на бедната котчица, с такива ''жалещи'' стопани.

# 659
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Снимките трябва първо да се качат в някой сайт за снимки. После можеш да вземеш от там адреса на снимката, да публикуваш пост и в него да натиснеш втората иконка от втория ред, и да сложеш адреса между двата чифта средни скоби, които излизат.

DreamComeTrue , аз затова писах, че не искам да чуя отговора какво правят при разгонване, защото се досещах, че ще е това. ooooh!

даниела10 , постоянното ползване на хапчета против разгонване и разгонването без да задоволи нагона си с акт, водят до карцином (рак) на млечните жлези и/или пиометра, рак на матката. Обрекли сте котката на майка ти на сигурна и мъчителна смърт, при това след не една, а след няколко операции. Разбира се, ако преди това не решите да изхвърлите котката. Няма гаранция, че котетата ще са дългокосмести и със същата окраска! Природата не е копи пейст. Случайната комбинация от гени може да ви изиграе лоша шега. Затова котките от развъдници са толкова скъпи! Защото там е проследено и се следи потеклото до не знам колко си поколения назад, за да се гарантират точно определени генно обусловени характеристики. Това с кръстосване на две просто красиви котки не става. Сигурно ще се родят много сладки котенца, но може да не са исканите копия. Пиши от кой град си, може да те ориентираме за подходящ ветеринар. По-добре кастрирайте котката на майка ти преди да е станало непоправимо късно!  Peace

П.П. Виждам, че докато пиша и други момичета сте писали същото. Peace

Общи условия

Активация на акаунт