Любители на Котки Тема 95

• 40 793
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Всеки път плача като я видя тая картинка  Cry Cry Cry Направо сърцето ми се свива на топка  Cry

# 661
Имам трима роднини близки, които искат да си гледат котки като нашите ( сямска окраска, дълга козина)а те струват пари и нямат възможност да ги купуват, за това решихме да съберем сямката с колорпойнта- то не се различават много на външен вид. Целта ни е само едно котило. А на майка ми й е жал да я кастрира,защото това си е било операция, сложна, жал й е....а и не знае на кой ветеринар да се довери. Когато е разгонена й дава някакви хапчета. И аз съм против това, но по 10 дена вие и ги прави луди всички в нас.
Някой може ли да ми обясни как от мобилния мога да кача снимки тук да ви покажа моята плюшена играчка? Simple Smile

Kaто обичат котки, да си вземат без порода. Също има доста с дълъг косъм, които се подаряват, дори мога да дам линк, пак са мелези. Под "3-ма наши познати, искат но не могат да си купят", разбирай хора, които са ти казвали колко са сладки, че уж, не могат да си ги позволят, а реално не искат котки. Ако не ги гледат после, ще си ги вземеш ли? Ти голяма услуга ще им направиш, все едно нямат пари за хляб и им даваш.  ooooh! Същата тази некастрирана, на която майка ти и е жал, ще и загнои матката, гаранция от тези хапчета, че и без тях. Операцията е проста и рутинна, ветеринари бол.

# 662
Да питам за храна, с която да заместя Aplaws, aко до 2 седмици не се върне на пазара (предполагам, че и Зоомагазините край нас са зареждали от същото място като e-mag)
Продавачът сега е докарал ето такава Optima Kitten Chicken&Rice като заместител на Aplaws, цената е същата, и на тази пише, че е с високо съдържание на мЯсо.., но все пак моля за коментар опитните коткари  Blush

Edit : намерих каталог на сайта им , на стр. 6 има описание на съдържанието

http://www.youblisher.com/p/941452-OPTIMANCAT-EN/

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 15:35 от KOTE

# 663
  • In a surreal moment!
Даниелка - Доста мнения се събраха, но да допълня и аз с моето - Не мъчете женската котка! Защото, годините `и за размножаване са рискови. Твоето мъжко котараче пък ще съзрява около година, може и малко повече. На около 7-8 месеца ще се почувства млад мъж и ще започне да маркира територия. Маркирането става чрез препикаване на пердета ,столове, обувки и .... хора. Да, хората, които го отглеждат и са в неговата територия. Както си седиш или спиш, така ще те пръсне с миризлива урина и няма да е виновно за това, такъв му е мъжкия нагон. Повечето любители на котки в тази тема сме страдали и знаем, че най-доброто за коте, което се отглежда при домашни условия е да се кастрира. Аз кастрирах котарака си на 6г възраст. Кастрацията мина леко и без да му наруши особено котешкото ежедневие. Живеем на село, той владее къщата и двора. Биеше се за територия с приходящи котараци. Препикаваше. С всичко това се приключи от раз. От 4г си живее мирно, тихо и спокойно. Първата ми женска котка кастрирах на 7м и закъснях. Разгони се, избяга при мъжки и успя да се заплоди, в рамките 1-2 дни. При кастрацията премахнаха 4 плода. Те тежат на моята съвест. Надявах се, че не е забременяла, но котешката им природа е такава, че празно няма. С втората ми котарачка вече имах опит и колебание не допуснах. Не знаех точната и възраст, от улицата се взехме, но при първите признаци, че е съзряла записах час при ветеринарката ни. Майка ти се опасява, че е сложна операция. Не е точно така. Операция като операция, има си неща, които, ако се спазят всичко минава и заминава. Котките много бързо се възстановяват. Моите момичета си продължиха живота, активни ловджийки са, обитават си територията около къщата, но без да събират купища обожатели, да се котят 2 пъти годишно и да се чудим какво да правим с поколенията.
Моят съвет към теб и майка ти е - не си усложнявайте живота, просто нямате идея какво ще си причините, кастрирайте и се наслаждавайте на писанките си години наред в спокойствие.

Здравейте, момичета! Следя ви и се вълнувам от живота на деЧата ви, но нямам възможност да се включвам в дискусиите. Имам пресни новини от котките ми при бившия, добре са. Приятелка ги е виждала наскоро. Сподели, че Писанчо си е все така мързелив, Маша дръпната, а Кичка гальовна.И тримата са охранени и окръглени.
У майкини котките също са добре. Малкото момиченце на баба Пухла стана кръгла пухкава топчица, коята тръчка насам натам и се заиграва самичка. Все още суче и очичките и синеят. Ще приложа снимки, обещавам! До тук с добрите новини.... Кучката, за съжаление се измъчи и не успя да роди. Не успяхме да `и помогнем. Замина си в студената нощ срещу неделя. Татко пое вината и си призна грешката. Мъчно ни е и ни липсва, добра душичка беше. Разрешиха да кастрирам котките. Скоро излизам в отпуска и ще се разбера с ветеринарката за Жужка. После и баба Пухла ще мине по реда си. Това е за сега от мен. Поздрави и погалване от мен на всички мацинки в темата!

пп. Хъни Бъни - не съм ви забравила, но имах здравословни проблеми и не съм ходила в Горна отдавна. Както писах по-горе, скоро трябва да се видя с доки по повод кастрацията на Жу и обещавам да попитам и за вас  Peace

# 664
Даниела, котетата почти сигурно, че ще са късокосмести.
Има толкова много котета за осиновяване, щом искат коте познаните ви да потърсят такова, което им харесва. Излишно е да създавате мелезчета.

# 665
Преди няколко страници се спореше дали кастрацията при мъжките има общо със запушването на уретрата. Сега се сещам да ви кажа, че ветеринар наскоро ми каза, че има общо. Мъжкият пикочен канал има формата на буквата "S" - тесен, дълъг и извит. В долната й част от двете страни се намират тестисите, които по време на разгонване стават големи и притискат уретрата, тя не може да се отпусне, т.е. уголемените тестиси преграждат пътя на урината, което благоприятства запушване. Та и при мъжкарите е толкова препоръчително кастрирането, колкото и при женските.

# 666
Ей, Богу, много се ядосвам!
И картинката не помогна. Аз няма да давам мнение.
Да ви кажа мамин Оливър пак мяука. Вчера на терасата се провикваше. Явно пак иска котешки ласки. Хахаха.

# 667
Благораря на всички за ценните съвети.
Предполагах, че вредят хапчетата, но чак такива последици лелеее....много се наплаших. Направо ми се сви сърцето Sad
Аз съм от София. Майка ми е пенсионерка и ако е скъпа кастрацията няма да може да си я позволи. А толкова много обича Писа (сиамката), че не знам как ще го преживее ако нещо й се случи. Помогнете ни и дайте някой телефон или адрес на ветеринар, който да е добър. Какъв е начина да я кастрираме безплатно? А по принцип колко струва кастрацията?
Ние с мъжа ми обичаме чистотата в дома си и свежия въздух и е абсолютно нефопустимо да е мръсно и да мирише на котешко. Ужас! Като порасне моето Аморе ( мойто коте) ще го кастрирам на всяка цена. Не съм го взела за разплод. Обаче съм чувала,че мъжките дори да ги кастрират пак не е на 100% гаранция, че ще спрат да маркират. Това вярно ли е?
Кажете ми в кой сайт да кача снимките на Аморето за да ви ги покажа тук?

# 668
Може в snimka.bg  след като се регистрираш там Wink
Иначе ми е до болка познато родителското: "щом кучето/котето яде, пие и играе значи му няма нищо" . Много е трудно да ги убедиш за нещо.

# 669
Ок мерси. Като си направя регистрация там ще ви изпратя снимки на нашите Аморе и Писа. Simple Smile

# 670
  • На края на вселената!
Може и в http://prikachi.com/, не изисква регистрация

# 671
http://prikachi.com/images.php?images/584/8195584a.jpg
Вижда ли се? Това е моето Аморе. Simple Smile

# 672
Зайченце бяло благодаря ти: )
А клипчета може ли да се качват да изпращам?

Клипчета във vbox качи и после линка тук можеш да постнеш. За безплана кастрация се обади тук:
В нашата клиника кастрираме безплатно бездомни и домашни кучета и котки. За да си запишете час за кастрация, звъннете в работно време на: 0879 022 675 За София, като един път пишат, че не кастрират, но май не са си обнови сайта. Ако ти откажат, ще ти изровим друго инфо. Моята едната котка пиеше такива хапчета и имаше начална фаза на пиометра. Наскоро куче на моя позната имаше същото, и едвам го спасиха с операция и лечение, което е доста скъпо.

# 673
Adelinda благодаря ти. Още утре ще звъннем в работно време и ще питаме. Дано не сме закъснели.

# 674
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Разкошно е Аморето ти. Heart Eyes Hug Hug

Аз ползвам http://picbg.net за снимки, изисква регистрация.

Видеоклипче можеш да споделиш или, ако си го качила в Ютюб или Vbox, или ако го качиш като най-общо файл за споделяне през Докс. Peace

Мъжките може да се случи да продължат да маркират, ако кастрацията е направена след като вече са маркирали. Просто имат навик, който продължават. Ако кастрацията се направи преди котаракът да е почнал да маркира, няма как да се научи да прави тази поразия след това. Peace Освен това кастрираните животни са по-спокойни и кротки. При едно бъдещо съжителство с бебета и деца, това е от значение.

Мисля, че кастрацията на женски е около 120 лв, а на мъжки около 50. Това за София го пиша. Не винаги безплатното е за предпочитане. Аз лично бих избрала да се доверя на лично препоръчан ми от някого вет, пък нека ми струва пари. Но съм наясно, че гаранция няма никъде.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 18:15 от profi_1

Общи условия

Активация на акаунт