Любители на Котки Тема 95

• 40 753
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Още инфо, не знам колко е актуално и на друг може да е от полза:

Един от начините всеки да помогне за бързото овладяване на популациите от бездомни животни е като кастрира кучетата или котките, за които се грижи на улицата, в парка или пред блока. В София и страната от няколко години се предлагат безплатни кастрации за бездомни и дворни животни, както и за животни на социално слаби хора.

Телефони за връзка:

- Германо-българско дружество за защита на животните - приют „Надежда”, кв. „Хладилника” 02/962 42 19
- Немски кастрационен център - Студентски град - ВМФ на ВЛТУ 02/962 17 67
- Д-р Надежда Златева, кв. Редута, ул. "Иларион Дагостинов" 21; тел: 870 44 64, моб: 0888 934 509
- Д-р. Димо Димов, кв. Стрелбище, ул. "Нишава" 113 A; тел: 958 8130, моб: 088 841 88 98
- Доц. Богдан Аминков, кв. Красно Село, ул. "Царево Село" 13; моб: 08 88 712 116
- Д-р Чернева, клиника ИТА ВЕТ - 0888 710 785 ; 0888 586 162 ; 963 29 65, Лозенец, ул.'Лозенска планина' 14
- Глобал Вет - д-р Н. Механджийски - хирург с дългогодишен опит в тази област. Телефони за записване на час - 02/ 955 97 56 ; 0898 458 536

В страната:

Дружество "Германо-българска помощ за животните" кастрира безплатно в приютите си в Добрич (тел.: 058/601331), Шумен (тел.: 054/866934) и Русе (тел.: 082/841281).

http://kosmatko.com/bezplatni-kastracii

# 676
БЕЗПЛАТНИ КАСТРАЦИИ
Един от начините всеки да помогне за бързото овладяване на популациите от бездомни животни е като кастрира кучетата или котките, за които се грижи на улицата, в парка, пред блока. В София от няколко години се предлагат безплатни кастрации за бездомни животни.

София

- Анимал Рескю София - Приют Богров/вече фермата/, 02/4837015, 0884 125 670, http://arsofia.org/bg/

- Немски кастрационен център - Студентски град - ВМФ на ВЛТУ 02/962 17 67, 0888 727 514 (във ваканция от 15 юни до 1 септември)

- Сдружение "Германо-българска помощ за животните" - приют „Надежда”, кв. „Хладилника” 02/962 42 19

- ОП "Екоравновесие" - тел. за кастрации - тук по-добре не

Казанлък

Австрийско-български приют - д-р Мирев - 0888 889 557

Добрич

Сдружение "Германо-българска помощ за животните" - 058/ 601 331

Шумен

Сдружение "Германо-българска помощ за животните" - 054/ 866 934

Русе

Сдружение "Германо-българска помощ за животните" - 082/ 841 281

КАСТРАЦИИ С НАМАЛЕНИЕ В СОФИЯ

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" - ул. "Княз Борис I" N125, тел. 02/929 80 29; 0896 604 835

Ветеринарна клиника "Доверие" - ул. "Любен Каравелов" N10, тел. 0887 143 091

Ветеринарна клиника "Бест Вет" - кв. Стрелбище, ул. "Нишава" 113 A; тел. 02/958 8130

Д-р Надежда Златева, кв. Редута, ул. "Иларион Дагостинов" 21; тел. 870 44 64, моб. 0888 934 509

Д-р Чернева, клиника ИТА ВЕТ - кв. Лозенец, ул. 'Лозенска планина' 14, тел. 0888 710 785, 0888 586 162, 02/963 29 65

Доц. Богдан Аминков, кв. Красно Село, ул. "Царево Село" 13; моб. 08 88 712 116

http://catfriends-bg.org/Bezplatna-kastratsiya.php

# 677
profi_1 благодаря ти. Ще пробвам.

# 678
  • In a surreal moment!
Даниелка - щом сте от София лесно ще се намери начин за безплатна кастрация. Регулярно има акции. Все някой ще чуе и ще съобщи тук. Като му дойде времето ще ти обясним подробно как да подходите с Писа преди операцията (да е обезпаразитена вътрешно поне 2 пъти, а 10ч преди операцията да не е яла и пила, за да понесе леко упойката). За Аморе, раничко е, нужно е да се почака да съзрее, но да не узрее съвсем, т.е. около 6-7месец, за някой породи и повечко. Но е желателно да е преди първото препикаване. Нашите ветеринари изчакват, американските действат още в бебешка възраст, явно е до владеене на техники и технологии. Има разнопосочни мнения по въпроса. Радвам се, че приемаш присърце всичко, което те посъветвахме. Това е отговорния стопанин, поздравявам те! Стой при нас и нека дружно се радваме на любимците си, изпрати много поздрави на майка ти, предай и да не се страхува, Писа ще е ОК.

Качвам снимки на малката пухкава топка с работно име - Лъки Simple Smile На мен малко мъжко ми звучи, ама брат ми ме изпревари в именуването. Минутка и пристигат.

# 679
  • In a surreal moment!
Лъки

Баба Пухла, която е безмилостно офъкана, щото от завиране в контейнера беше се спластила.

Снимах и останалата банда у майкини, след минутка ще ги кача.

# 680
Знам, че ще оцените по достойнство тази снимка  Heart Eyes Кашончето е от едни крокети, които му бях поръчала и понеже има лапички и мустачки, ми е жал да го изхвърля  Mr. Green

Много сладичко това Лъки  Heart Eyes

# 681
Имам трима роднини близки, които искат да си гледат котки като нашите ( сямска окраска, дълга козина)а те струват пари и нямат възможност да ги купуват, за това решихме да съберем сямката с колорпойнта- то не се различават много на външен вид. Целта ни е само едно котило. А на майка ми й е жал да я кастрира,защото това си е било операция, сложна, жал й е....а и не знае на кой ветеринар да се довери. Когато е разгонена й дава някакви хапчета. И аз съм против това, но по 10 дена вие и ги прави луди всички в нас.
Някой може ли да ми обясни как от мобилния мога да кача снимки тук да ви покажа моята плюшена играчка? Simple Smile
Само да попитам нещо- какво ще рече "сямска окраска" или "сямка" или аз нещо не разбирам?!

# 682
  • In a surreal moment!
Беба - означава Сиамка, Сиамска...т.е. характерната по-тъмно кафява главичка и тяло в млечно какаово, сини очета...или поне това си превеждам аз.

Жужка

брат `и Пижик , двамата са деца на баба Пухла от пролетта на 2013г

и татковия любимец Мъдьо

пп. ох, все по-трудно ми става да качвам снимки в мамата...толкова по-лесно е на други места

# 683
Ето никуму ненужна смеска със сиамска котка. Даниела, 3-ма от твоите познати ако могат да се уредят с 2.

https://www.facebook.com/varna4pfoten/photos/a.1572400186347498. … ype=1&theater

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 20:51 от adelinda

# 684
Adelinda това не прилича на сиамско. Сладки са, но ми е жал за тях....абе яяяя по-добре без кръстоски.Ако нещо се обърка ще се чувствам виновна вместо щастлива. Отказах се.
Vivili6 когато успеем да намерим вет за кастриране на Писа ще ви го споделя тук .за да обсъдим как точно да подходим към нея, че тя е плашлива, майка ми ревлива а по средата.
Лъки е сладур голям Simple Smile

# 685
Изадохте ли си зеленчуците:

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 22:11 от adelinda

# 686
Промотирам си завалийчетата вече трета седмица. И от никъде нищо!
Харесала съм във ФБ поне десет странички, където се споделят албуми на ей такива като моите и тези горните завалийчета и освен споделяния и лайкове- нищо! Никакъв интерес!
И как да има! В блока до нас има три котила от по три котета, в последния вход на моя блок има майка с четири бебета, малко по-нагоре от нас живеят две изхвърлени домашни .....
На село се разменят кашони барабар с майките. Хора, някои кашони са залепени с тиксо!!!!! А наскоро и куфар бяха оставили.

Само като чуя, че някой не си кастрира дворните котки и ми иде да го плесна. Една от тези е свекърва ми. За какво ѝ беше котка?! Живеем на главен път и средната продължителност на котките при нея е година и малко- или биват сгазени, или отровени, или сама се разделя с тях, давайки ги на някого, защото са родили.
Моят Мъртичко е в дома ми, донесен от нея в торба- пуснали го в двора на едно заведение, малък, доверчив и невероятно добър и гушлив. Собственичката го предложила на свеки и хоп- в торбата и у дома в двора. Сега е до мен, лежи на крака ми- обичан, не- обожаван, глезен, гледан, хранен с най-доброто, обгрижван, ако беше останал навън, щеше от него да има само бели кости и един котарак без име и спомени за него.

Ако се създаде зоополиция, вероятно ще зарежа даскалуването и ще бъда кандидат №1.

Тези шест кила кокали, козина и доброта има невероятен късмет, дори името му трябваше да е Лъки. За времето от както той е у нас до нас сгазиха три дворни котки и се отровиха поне пет.

# 687
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Никакво пускане на Мъртока навън! Naughty Толкова е едър  Crazy Heart Eyes и красив  Crazy Heart Eyes и цЕнен  Crazy Heart Eyes. Нагушквам го виртуално. Hug Hug Hug

Виленце Hug, хубава чета си заформила. Grinning Heart Eyes Или по-скоро са ти я заформили. Съжалявам за кученката, но пък какъв красив Лъки си имаш! Crazy Heart Eyes Много обичам малки котета с опашки като борчета. Това е сигурен признак, че някой ден тази малка, сладка, почти триъгълна опашчица ще стане огромна пухкава дългокосместа опашка. Crazy Баба Пухла и остригана си личи, че е красота. Crazy  Heart Eyes Hug

TuKBu4Ka , тия прелестни бузи  Crazy Heart Eyes как успяха да се напъхат в кашончето?  Laughing Hug

# 688
Знам, че ще оцените по достойнство тази снимка  Heart Eyes Кашончето е от едни крокети, които му бях поръчала и понеже има лапички и мустачки, ми е жал да го изхвърля  Mr. Green

Много сладичко това Лъки  Heart Eyes

Лелеее, топя се!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 689
Каси, ориентирай се за чужбина, толкова малки и няма да се наложи и да ги кастрираш, само с ваксини ще минат. Пътя не го плащаш ти.

Общи условия

Активация на акаунт