Булката, Кармата и Пътеките - букет от индийски традиции ~Тема 17

• 82 699
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Ейййй, голям кеффф иде ми да си сипя едно за Анандито  Drunk smile3521

# 316
Бандитка, моля те обясни каква е тая работа с използването на жени без тяхно знание и съгласие за сурогатна майка. В днешните серии от разговора между "свекървата" и "съпруга" на Пули останах с впечатление, че планът е бил да изкарат пред хората, че Пули е загубила бебето и да я изритат като й го вземат и  я обявят за луда. Отвратително! Добре че бебето замрънка и Ананди разбра за раждането му и така се обърка гадния им план. Каква е тази религия която позволява такова отношение към майка и новородено бебе.

# 317
Като гледам индийската религия е доста противоречива и също като мюсюлманството предлага повече разврат от това, което уж се проповядва за ГРЯХ  Peace

# 318
  • Prague Czech Republic
Останах изненадана от,Джаго! Кпгато Ананди му съобщи че вече е кмет на селото. Очаквах пак да и се подиграе да я обижда Но Той много се зарадва за нея! 

Баба Кало ми липсва  hahaha hahaha

# 319
Здравейте, момичета...
първоначално, мисля, че е бил шашнат, радостта , като че ли, дойде по-късно.. Сега вече започна да разбира от какво се отказал сам. нали основния му аргумент е бил, че тя е изостанала селянка, без всякакво развитие, а тук - кметица. Както се казва, по-добре пръв в селото , отколкото последен в града.

# 320
Колкото и да не харесвам Гаури, на нейно място бих се държала и по-лошо

# 321
Не ми става ясно къде беше досега първата съпруга на мъжа на Пули  newsm78 Нали все пак в селото я познават, не питат ли, какво са обяснили на сватбата с Пули, че сега се държат все едно нея я няма, нали хората видяха, кой е родил детето.
Скоро ли богатата приятелка на Гаури ще разбере що за стока е? Мисля, че наближава този момент...

Копирам обясненията за сурогатната майка:

"(относно Пуули) naata pratha като традиция в Раджастан. Когато една жена овдовее или например не е щастлива със съпруга си, традицията и позволява да го напусне и да заживее с друг, без да сключва брак, тъй като е прието, че жената може да се обвърже само веднъж в живота си. Това е позволено само на по-бедните, в заможните касти подобен ритуал не се практикува. Ето защо и повторен брак на вдовица е почти невъзможен. И така след време първите сватове на момичето казват, че са я гледали, купували са и дрехи и бижута и т.н. и искат нещо в замяна. Новите т.нар. сватове плащат веднъж нещо като зестра, да го наречем. По този начин много жени са успели да подредят живота си(като бабата на авторката например), но не винаги...Проблемът се появява, когато хората започват да изпълняват това, за да спечелят пари. В Малката булка е правилно подчертано, че жената няма права върху собствеността и общо взето каквото ид а било друго. Това е така, защото самата тя е един вид собственост.И така хората започват да продават съпругите си, за да спечелят. А колкото до вдовиците, те никога не получават правото да седят наред до т.нар "си съпруг" по време на каквито и да било религиозни ритуали. Ако жената направи някаква грешка, връщат я на баща и. Ако той няма възможност или не желае да се грижи за нея, продава я отново. А ако роди деца, трябва да ги остави при бащата и така да потегли към новия си дом.
Колкото до случая на Пуули- в Малката булка този ритуал е представен грешно. Той не предполага чак толкова жестоки крайности. Ритуалът никога не е ползвал жената като сурогатна майка, това не е основната му идея. Може би, но в такъв случай близките не могат да разделят майката от детето и. Ако Пуули сама искаше да напусне и съпруга си или пък беше извършила някакъв грях, да, тогава имат право да я изгонят и да вземат детето, но случаят не е такъв. Не могат да я изгонят и най-вече да и вземат детето само защото планът им е бил друг. Жалко, че подобна традиция бива пречупена по този начин.
Аз бих добавила, че щеше да е хубаво, ако нашите преводачи си даваха повече зор и превеждаха дума по дума, за да имат представа зрителите, че става дума за традиции и ритуали. А не просто Пуули се омъжи повторно и това е. Има големи разлики много пъти в текста на хинди и това, което ние слушаме по ТВ."

# 322
ЧЕТВЪРТЪК. Жената нарича детето свой син. Пуули е шокирана защо никой не обръща внимание на случващото се. Съпругът и казва, че тя е просто жената, която е родила това дете, няма никакви права. Другата жена е негова законна съпруга. Роднините му я сравняват с просто една прислужница, която им е свършила работа. Пуули моли за помощ съселяните, но "съпругът й" я удря и я гони от дома си. Всички я обиждат и не й позволяват да докосне детето. Една жена отива до нея и и казва, че на сватбата я е предупредила, но вече е късно, нищо не може да се направи. Вратите на къщата хлопват под носа й. Бебето вътре плаче неспирно и никой не успява да го успокои. Пуули блъска по вратата. В Мумбай един мъж пристига и носи на Гаури документите за шофьорски курс. Джаго си е у дома и е шокиран, че е взела подобно решение. Забранява й да ходи, но тя му обяснява, че не може по цял ден да разчита на рикши. Отива на урока си, а съпругът и изобщо не е доволен. Джаго звъни на Ананди, а тя му напомня, че това не е приятно на Гаури. Съветва го да обръща повече внимание на съпругата си. Затваря. Пуули продължава да блъска по вратата и бебето не може да заспи от шума. Млекарят идва и когато му отварят, тя се втурва вътре и моли да е близо до детето си, обещава, че ще направи каквото й кажат. "Съпругът й" решава да я оставят като слугиня, а останалите се съгласяват. Предупреждават я, че ще спи при животните и й забраняват да доближава детето. Пращат я в една мръсна стая. Тя чува, че детенцето плаче и успява да види как са го оставили самичко. Разплаква се и му говори отдалеч. Спомня се колко грижливо се държаха всички преди. Решава да потърси помощ от Ананди. Джаго говори с учителя на Гаури и му казва да внимава много заради състоянието й. Междувременно Ананди се моли. Днес е първият и ден като кмет. По време на уроците учителят споделя на Гаури думите на съпруга й и тя се радва, че е показал загриженост. Пуули пере дрехите, докато "новата майка" гледа детето й. Телефонът на масата звъни, Ананди търси Пуули. "Свекърва й" обаче го взима и казва, че Пуули се къпе и ще се свърже с нея по-късно. Ананди продължава да подозира, че нещо не е наред. Навън една вдовица дава на Пуули хапче за болките и в гърба. След малко Пуули вижда "съпруга си" и го пита защо й е причинил това. Казва му, че не е човек, а той й удря плесница. Казва й да мълчи, ако иска да остане близо до детето. Пуули е решена, че ще си върне детето, каквото и да й с трува това

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 20:02 от Dream Team

# 323
Не ми побира акъла как е възможно жена, която е искала дете и не е могла да има да отнеме детето от майката. Това не е възможно. Жените преминали през стерилитета са много чувствителни и грижовни, лесно раними и много отзивчиви и разбиращи чуждата болка. Как е възможно тази която е страдала, че не може да си има дете да допусне такова отношение къмедно изстрадало момиче, към една майка. Как е възможно цялото село да подкрепя тази измама и гавра с две човешки същества. Учела го да живее без майка си - как жена може да каже такова нещо на друга жена, на майка. И в действителност Пули е първата им снаха и си е истинска снаха пък било то жена на починалия им син. Потресена съм. Дори наглостта на Гаури ми е безразлична на фона на случващото се с Пули.

# 324
Все повече си мисля, че индийците са тъп и ограничен народ /моля живеещите там българи да ме извинят или оборят/. Нищо човешко не виждам в нравите и обичаите им, а всеки път да се извиняват с Кришна, айде не на мен тия  ooooh!

# 325
Не ми побира акъла как е възможно жена, която е искала дете и не е могла да има да отнеме детето от майката. Това не е възможно. Жените преминали през стерилитета са много чувствителни и грижовни, лесно раними и много отзивчиви и разбиращи чуждата болка. Как е възможно тази която е страдала, че не може да си има дете да допусне такова отношение къмедно изстрадало момиче, към една майка. Как е възможно цялото село да подкрепя тази измама и гавра с две човешки същества. Учела го да живее без майка си - как жена може да каже такова нещо на друга жена, на майка. И в действителност Пули е първата им снаха и си е истинска снаха пък било то жена на починалия им син. Потресена съм. Дори наглостта на Гаури ми е безразлична на фона на случващото се с Пули.

Това и аз не мога да го разбера. По принцип човек, който е преживял някакво нещастие не би искал друг човек да преживее същото, но понякога ги има и такива, които на пук, само защото те са преживели искат да се случи и на друг. Никога не съм можела да го приема за нормално. Все пак дано в действителност нямат чак такива традиции, да пращат снахите си да спят при животните. Такова нещо видях и в светлината и тогава също се отвратих. В крайна сметка дали някога ще си вземе Пули детето? По нататък май нищо не се говори за нея, или поне аз не съм чула някой да разказва.

# 326
Доколкото разбрах, Ананди ще й помогне да си вземе детето...

# 327
Е къде без Ананди? Simple Smile Всички кретени, които се случват, ги има и са така преувеличени нещата, за да може Ананди да ги оправи. Simple Smile))

# 328
Е къде без Ананди? Simple Smile Всички кретени, които се случват, ги има и са така преувеличени нещата, за да може Ананди да ги оправи. Simple Smile))
Направо ми взе думите от устата, тъкмо това се канех да напиша, но ми се наложи да изляза и го оставих като се прибера. Може да има истина, но и доста преигравка има в тоя сериал. Струва ми се, че ако беше в действителност едва ли щяха да пуснат Пули да остане при детето си, макар и като слугиня.

# 329
  • ГО
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала, ама се местихме и нямах никакво време да се включа. Четях ви от време на време, не съм ви изтървала.

Едва последните няколко дни имах възможност да гледам Булката и Кармата.

Изненадана съм, че Ичха се е омъжила за Виир, както и Тъпася, че се преструва на бременна. Тая идея "Боже, мили" ли й я даде? Защо майката на Тъпася се държи лошо с Дамини?

За Пули - не може ли да се обади на някой, да съберат тайфата и да им нашокат камбаните на свекърите? Как едните може да си присвояват бебето, а другите да не могат да кажат и гък?
Много пъти в различни ситуации съм се чудела какво седят и чакат, гледат умно, а не се обадят на някой за помощ?

Общи условия

Активация на акаунт