Булката, Кармата и Пътеките - букет от индийски традиции ~Тема 17

• 82 670
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
  • ГО
Сигурно ще им крещи в лицата на Бейрон и др. какви са нещастници, как са й опропастили живота с ранния брак, как са се опитвали да откупят вината си, издържайки нея и семейството й. Няма да пропусне да потърси сметка на Ананди за случката с Шивани, предполагам.
Пак ще има да я гледаме как се зъби  ooooh!

# 391
Момичета, имате ли представа кога ще се разбере, че Тъпася не е бременна  newsm78 и дали пък не е бременна наистина, но от кой ли? Аз ли се бъркам или тя и Виир нищо не са имали, тя го излъга, че са имали интимен контакт. Или поне така помня аз, поправете ме, ако греша  Peace

# 392
  • ГО
Ами до колкото разбрах, тя излъга, че е бременна, ама в крайна сметка се оказа бременна. Ама от кой....

# 393
Да, да, именно. Интересно ми стана и помислих, че може да съм пропуснала нещо newsm78

# 394
Доколкото помня от това, което гледах, Виир и Тапася са спали заедно, но детето е на Ратхот (дано го пиша правилно) - оня готиния тип, с който играеха карти. Simple Smile

# 395
  • ГО
Това, което си спомням е, че Виир се напи и Тъпася просто легна при него и го излъга, че са спали заедно.

# 396
  • Prague Czech Republic
Това, което си спомням е, че Виир се напи и Тъпася просто легна при него и го излъга, че са спали заедно.

Peace Peace

# 397
  • Варна
И на мен тези серии страшно ми харесаха, позлобях си на воля!  Blush
И аз! И аз!  Twisted Evil Не ми дожаля даже и като взе да припада бременната - тая Гаури отключва в мен,неподозирана и от самата мен злоба!  Embarassed Ужасно нагло същество! ... А бе,как един път не обвини за нещо, ония простаци-майка й и баща й!  Сякаш те нямаха пръст в детския й брак!  ... Или пък, как не обвини себе си и голямата си уста (то и без друго, у нея,освен една голяма уста-друго няма!) за скандала, довел до изгонването им от Кунда! ...
Но съм много доволна, че най-накрая се намериха хора (и то,не кои да са, а най-близките и единствените й приятелки! ), да й кажат истината за нея, в очите, в прав текст ... Но замисли ли се тя?! Къде ти! Пак Анандито стои в дъното на световния заговор срещу нея!  Crossing Arms ...

# 398
Направи ми впечатление, че сега докато Ананди изреждаше опциите за храна на Нанду, никъде не спомена никакво месо. Много ми е интересно и ще съм благодарна на Бандитка, ако разкаже малко повече за присъствието на месото на индийската трапеза и по-специално - дават ли месо на децата. Знам, че индийците не ядат месо по три пъти на ден като някои хора по нашите ширини, но от друга страна Аюрведа нищо не забранява. Има теории, че месо не ядат по-низшите касти, защото им е скъпо, но не знам доколко е вярно това. Аз имам непоклатимо мнение за храненето на децата, особено на по-малките, и затова живо ме интересува този въпрос. Предварително благодаря!   bouquet

# 399
  • Варна
То,май,в Индия,месо почти никой не яде  Wink ...  "Низшите" не ядат,понеже им е скъпо...Висшите пък не ядат, понеже кастата им го изключва ... А и какво ли месо - най-много пилешко ... Телешко/говеждо - ясно,не е за ядене ... Свинско, в тоз`пек - надали ... Изобщо, от всичко прочетено и видяно, разбирам, че месото там е изключено като храна, за всеки истински индиец ... то,сигурно затова и Аюрведа не го забранява изрично - смята се,че се подразбира ... Все едно, Библията, примерно, да забранява, яденето на кучета и котки  Simple Smile

# 400
Лори, може и да имаш право, аз също много съм разсъждавала по въпроса, ще видим какво ще каже Бандитка.
А направи ли ви впечатление следното - Джагдиш и Гаури се преместиха съвсем скоро в новата квартира, а чичото веднага намира адреса и ги изненадва.  hahaha
Ох, налага се да се допълня  Joy Не мога да не изразя радостта си и днес  Blush, даже чичото нахрани Гаури, просто не знам какво още би могло да дооцвети картинката....

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 17:51 от Sahasrara

# 401
  • Варна
А направи ли ви впечатление следното - Джагдиш и Гаури се преместиха съвсем скоро в новата квартира, а чичото веднага намира адреса и ги изненадва.  hahaha
Е,то,това,като на кино  Wink

Ох, налага се да се допълня  Joy Не мога да не изразя радостта си и днес  Blush, даже чичото нахрани Гаури, просто не знам какво още би могло да дооцвети картинката....
Да, ама те са като котките-не падат по гръб! Сега пък,чичото ще изкарат виновен,защо не им бил казал,откъде идат парите!  smile3544 Ами,човекът е дал дума,да пази тайна! ... Ама къде ти, нищожества като тях, да разбират от чест и дадена дума ... Пък и санким, ако бяха знаели, че Бейрон дава парите, щяха да кажат: " НЕеее!! В никой случай!"   Naughty

Между другото, изобщо не ми се вижда преувеличена реакцията на всички, които научават за постъпката на Гаури и Джагдиш. По-скоро ми е странно, как така, те, двамата, са толкова изненадани от отношението на хората. Преди време четях в един форум, много интересните разкази на една беларускиня, омъжена за индиец и живееща в Индия (много фино и интелигентно момиче и много сладкодумна-също като нашата Бандитка!  Simple Smile ) ... Та там, тя, макар и в кръга на шегата, но беше споделила, че се чувства много спокойна като жена - просто изключено е, мъжът й да кръшне, понеже обществото ще го отхвърли,изолира...направо ще го смачка ... и индийците са си много наясно с това (казваше тя), така че, трябвало да е обезумял, та да вземе да изневерява (цитирам по смисъл) .

Абе, на Гаурито, майка й и татко й, докога ще висят там?! Нямат ли си работа, тез`хора?! ... Не стигат другите проблеми на дъщеря им и зет им, не стига, че едвам вързват двата края, а и тях трябва да хрантутят ... Безделни пиявици  Crossing Arms

# 402
  • плевен
За сега Тапася се отърва,но докога ли,някой знае ли как ще разберат,че бебето е от Вийр а майка му,каква омраза се тай в нея към Тапу,а кога ще заобича Ичха.

# 403
То,май,в Индия,месо почти никой не яде  Wink ...  "Низшите" не ядат,понеже им е скъпо...Висшите пък не ядат, понеже кастата им го изключва ... А и какво ли месо - най-много пилешко ... Телешко/говеждо - ясно,не е за ядене ... Свинско, в тоз`пек - надали ... Изобщо, от всичко прочетено и видяно, разбирам, че месото там е изключено като храна, за всеки истински индиец ... то,сигурно затова и Аюрведа не го забранява изрично - смята се,че се подразбира ... Все едно, Библията, примерно, да забранява, яденето на кучета и котки  Simple Smile

Да им се чуди човек на тия индийки от какво дебелеят  като не ядат месо и по цял ден се потят на воля  newsm78  А защо се хранят в метални съдове и пият вода от метални чаши, някой споменал ли е? Тази лудата жена издаваше много странни звуци докато се приближаваше към децата...някаква идея коя е?

ЧЕТВЪРТЪК. Майката на Гаури я убеждава да не тръгва. Притеснена е, че когато Джаго разбере, ще вземе баща си за светец и отново ще омекне към семейството си. Гаури не се интересувс от това. Държи да замине сама. В селото всички са притеснени за децата си покрай новодошлата луда. Жената се появява, вижда насъбралите се и побягва. Пуули отива на гости на Ананди с детето. Ананди е решила вече тя да води занятияъа в училището, тъй като като кмет не и остава време. Вика Бейрон и Сумитра и им споделя решението си. Ще изплащат и заплата на Пуули, за да може сама да се грижи за детето си. Децата в училището също са много щастливи. Обещават на Ананди да се учат добре. Джаго се прибира, а тъща му го лъже, че Гаури е у болен рпднина в Бопал. Заминала е по спешност. Джаго се ядосва, че са и позволили да тръгне в нейното състояние. Макхан прибира Нанду от училище. Оставя го, за да купи вода, но лудата отива при детето и му подава ладу. Нанду отказва, но жената му обяснява, че това е принушение и не може да се откаже. Нанду взима сладките. Макхан го вижда и крещи името му. Жената побягва, казвайки, че не е луда. Нанду обяснява, че Ананди го е учила, че прасадът не бива да бъде отказван и побягва към вкъщи, а Макхан след него. Прибират се и слугата разказва всичко на Гена. Тя и Сумитра са притеснени, а Ананди взима една от сладките и ги изяжда
Дава останашото на Нанду. Убедена е в правотата на жената. Едно момче бута Аша с колелото си. Шалът и пада. Момчето я гледа безмълвно, очаровано от красотата и, докато тя се държи грубо и си тругва. По-натам други хора от селото го спират, а той пита за имението на Кало и за жената, която бутна. Една от стариците му казва да се пази от тази своенравна вдовица. В кухнята Гена се оплаква на Сумитра, че Ананди винаги се меси в отношенията и с Нанду
В този момент влиза Ананди, която иска да помогне в готвенето, но Гена грубо отказва. Лал Сингх води гост в имението. Това е ортопедът доктор Абишек. Той желае да практикува в селото. Всички са много щасгливи. Ананди го моли първо да прегледа Варун. Гаури вече пътува с автобус към Джейтсар. Мисли си за случилото се. Шиам прави масаж на крачетата на Варун. Момченцето вече е чувствително. Това радва всички. Пракрикуват видео упражнения. Селяните отиват при Ананди и и казват, че освен с техните дарения училището ще бъде подпомагано и от правителството. Сугна звъни, за да каже на Ананди за прогреса на Варун. Междувременно селяните продължават да си мислят, че лудата прави магии на децата им. Ананди отивс при тях, а те настояват магьосницата да бъде изхвърлена. Ананди се опитва да ги убеди, че магии не съществуват и всеки се разболява. Упреква ги, че се нахвърлят върху жената без доказателства. В болницата назначават изслледвания на Варун. Аша и Абишек отново се среща

# 404
И двете теми сме ги коментирали в предишни теми и Бандитка е отговаряла на постовете ни, но сега пак ще ги преповторим. Simple Smile
По-голямата част от индийците са вегетарианци /не ядат нищо животинско/, но мюсюлманската част, Далитите и Домбата не следват вегетарианството. Определено телешкото/говеждото не е на почит при тях, но пък и свинското е табу за мюсюлманската част. Пилешко се консумира без проблем от месоядните. Куини е разказвала, как месото се продава изнесено на маси на открито, как мухите го кацат, а жегите го сушат, но индийците си пазаруват без проблем от там. Confused
"Индийците се хранят и пият най-често в метални съдове, тъй като се счита, че металът носи благоденствие, стабилност и късмет в дома. Основното ястие се поднася в голяма метална чиния /таали/, върху която са наредени метална купичка /катори/ с течно ястие, още едно "сухо" ястие и традиционните плоски питки роти/парата/чапати или наан." - Бандитка
Но това не се отнася за всички индийци. В големите градове и богатите фамилии ядат в порцеланови чинии, но метала не липсва в домовете им. Wink
И не всички индийки са дебели. Wink Има си и пълнички, но си има и слаби и стройни, като навсякъде по света. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт