Булката, Кармата и Пътеките - букет от индийски традиции ~Тема 17

• 82 660
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Да им се чуди човек на тия индийки от какво дебелеят  като не ядат месо и по цял ден се потят на воля  newsm78  А защо се хранят в метални съдове и пият вода от метални чаши, някой споменал ли е?
Аз предполагам,че пълнеят от тестото.
За металните съдове-четох някъде (май в постовете на Бандитка,в другия форум),че се смята,че металните съдове са най-хигиенични за съхраняване на храна. И аз мисля,че са хигиенични-поне от пластмасовите,със сигурност са  Wink

Между другото,във връзка с яденето на месо-в "Песента на здрача" (дето ви я препоръчах преди време),имаше следният епизод: млад мъж,индиец,лекар (т.е.богат и образован) извежда млада жена (на която е поискал ръката,гласи се да се жени за нея). Дамата (главната героиня) обаче не е от типичните смирени индийки,иска да го провокира,да го изпита (колко е широк,колко е либерален и доколко има чувства към нея-както твърди)... И как прави това? Поръчва си сандвич с ...пилешко месо!  Grinning Изяжда го най-невъзмутимо пред него,с което успява да го шокира (все едно,пред очите му е откъснала главата на пилето и го е погълнала,още пърхащо  Twisted Evil ) ... дотам,че той изпада в дълбок размисъл,относно,що за жена си е избрал (вещица?!)...и размишлява цяла седмица! Ни се чу,ни се видя!  Grinning Родителите й се бяха отчаяли вече-мислеха,че го е пропъдила с тоя пилешки сандвич.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 20:43 от Lora-Di

# 406
Между другото,във връзка с яденето на месо-в "Песента на здрача" (дето ви я препоръчах преди време),имаше следният епизод: млад мъж,индиец,лекар (т.е.богат и образован) извежда млада жена (на която е поискал ръката,гласи се да се жени за нея). Дамата (главната героиня) обаче не е от типичните смирени индийки,иска да го провокира,да го изпита (колко е широк,колко е либерален и доколко има чувства към нея-както твърди)... И как прави това? Поръчва си сандвич с ...пилешко месо!  Grinning Изяжда го най-невъзмутимо пред него,с което успява да го шокира (все едно,пред очите му е откъснала главата на пилето и го е погълнала,още пърхащо  Twisted Evil ) ... дотам,че той изпада в дълбок размисъл,относно,що за жена си е избрал...и размишлява цяла седмица! Родителите й се бяха отчаяли вече-мислеха,че го е пропъдила с тоя пилешки сандвич.

О да Лорка, ако са вегетарианци дори не ги и пипат животинските продукти. Дори в този сериал "Светлината на моя живот" Сурадж трябваше само да готви, а не да го яде пилето, и се отказа от конкурса в името на религията си, тъй като тя му забранява да да влиза в контакт с животински продукти.  Rolling Eyes Шантава работа.  Laughing
А млякото как го консумират, след като и то е животински продукт? Rolling Eyes Тези май си противоречат?!

# 407
  • Варна
А млякото как го консумират, след като и то е животински продукт? Rolling Eyes Тези май си противоречат?!
Аз мисля,че не е въпросът,дали продуктът е животински,а дали е придобит чрез насилие над живо същество. Предполагам,че поради това,млякото е ОК. Не знам,как стои въпросът с яйцата  newsm78

# 408
Аз мисля,че не е въпросът,дали продуктът е животински,а дали е придобит чрез насилие над живо същество. Предполагам,че поради това,млякото е ОК. Не знам,как стои въпросът с яйцата  newsm78
Може и така да е, но пък яйцта и тях не ги ядат. Майката на Сурадж беше казала:" Той яйца не си позволява да докосне, а камоли пиле".
Но май при всеки е различно. Ето малко инфо от нета:
По философски и религиозни съображения повечето индийци са почти пълни отрицатели на месото. Техни последователи има по целия свят, като едни не ядат месо и риба, но консумират яйца и мляко, други се отказват от яйцата и месото,трети - от месото и млякото. Най-радикалните разчитат само на плодове и зеленчуци.

# 409
Здравейте!

Въпреки нападенията ви и отрицателното мнение за мен, ще си позволя да направя още един коментар с който ще се опитам да ви отворя очите за някой неща. Вероятно рискувам да си навлека още по голямата ви ненавист, но въпреки това ще го напиша. Та така, не знам дали забелязвате, или се правите, че не забелязвате, което много не ми се вярва, защото ако не всички, то поне някой би трябвало да е обърнал внимание. Имам предвид некоректното отношение на бандитка която примерно се появи, напише нещо и каже, че ще се появи да речем довечера и после не се появява със седмици. Това не веднъж се е случвало но накрая с последното си поведение вече окончателно се убедих в некоректността и и в това че деликатно както вече бях споменала се опитва да се измъкне от ситуацията. Когато последно написа коментарите си и отговори на въпросите за Индия, които и бяха зададени, тя написа, че след малко ще отговори на въпросите на Бубулина и Сунитра. От тогава, което беше събота, все още не се е включвала. Какво означава според вас след малко? Според мен поне означава след няколко часа, но не и след няколко дни. Поне така го разбирам аз. Сега като се включи ще отговори на въпросите ви и другото ще го остави може би за утре, както беше написала веднъж, но това утре беше след няколко дена и пак нищо по темата. Сега ако ми кажете, че не съм права грах ви на душите, но мисля, че този път съм права. Понякога се чудя дали изобщо Бандитка е тази за която се представя и дали изобщо е живяла толкова време в Индия като имам предвид написаното по горе. Лошото е, че заблуждава и тези момичета, които или от тактичност, или наистина не виждат истината, което никак не ми се вярва се опитват да покажат проява на разбиране. Хайде сега кажете ми, че не съм права и че каквото съм казала е лъжа. А ти Бубулина, като казваш, че ме подозираш няма да е лошо да кажеш какво подозираш, защото аз съм сигурна, че това не ми е втора регистрация. Просто до сега само четях, а сега се регистрирах, защото ми направиха впечатления някой неща и реших да ги напиша. Колкото и странно да прозвучи, азнаистина не целях да обидя никой. Опитах се само да им покажа каква е истината.

# 410
И сега какво? Да линчуваме Бандитка, че си гледа къщата, работа, живота и не отговаря на някои особено тъпоумни въпроси? Особено, ако се отнасят до сълзливи истории? Ако някои от пишещите тук си запълват живота с това, кой кого погледнал, кой какъв бил, кой на кого е брат/сестра/, умрял, възкръснал, непорочно заченал и т.н., има и други, чиито интереси са в областта на историята, културата, ежедневието и т.н. А на тези въпроси Бандитка отговаря когато може /че даже се и повтаря/.

# 411
Направо не знам как се засищат в Индия с тази нискокалорична храна /основно тесто и сосове/. Не ги видях да консумират плодове за разлика от халвата и сладките неща.

# 412
И сега какво? Да линчуваме Бандитка, че си гледа къщата, работа, живота и не отговаря на някои особено тъпоумни въпроси? Особено, ако се отнасят до сълзливи истории? Ако някои от пишещите тук си запълват живота с това, кой кого погледнал, кой какъв бил, кой на кого е брат/сестра/, умрял, възкръснал, непорочно заченал и т.н., има и други, чиито интереси са в областта на историята, културата, ежедневието и т.н. А на тези въпроси Бандитка отговаря когато може /че даже се и повтаря/.

Извинявай, но би ли казала, какво имаш предвид под сълзливи въпроси? Защото ако е това дето съм попитала как живеят незрящите в Индия, съвсем не мисля, че е нещо сълзливо. Съжалявам ако на някой му звучи така. На мен ми е интересно както на някой им е интересно кой с какви сарита се облича и прочее. Не смятам, че сме хора които нямат право да съществуват та нашите истории да са по различни от останалите. Ние имаме ръце, крака и всичко останало и се храним и живеем като всички нормални хора. Ако ще трябва да се сравнява кое е по сълзливо то от булката по големи драми и сълзи не съм виждала никъде, а повечето май точно във връзка с него задават въпросите си. Не разбирам какво ненормално и сълзливо има в това да искаш да разбереш хора с твоята съдба как живеят по другите страни, дали ползват някакви технически помощни средства и въобще в страна като Индия, която е с по различни нрави как се приемат в обществото. Като гледам как се приемат в България може би не е трудно да се досетя. Нима разказите за далитите са по весели, напротив именно на това му се казва сълзлива история, защото незрящите живеят много по нормално. И ако ти не си запозната мога да ти кажа че си много далеч от истината какви възможности и способности може да притежава един незрящ човек. Такива които може би много зрящи не биха могли дори да си мечтаят да притежават, защото съм виждала как зрящи майки са изключително неспособни да си гледат децата, а мои незрящи познати в същото време си ги отглеждат почти без чужда помощ. Така че в историите за незрящите може да има много по хубави и достойни за възхищение неща от това което показват понякога по телевизията. На мен дори ми е любопитно как изглежда индийската брайлова азбука, но това за съжаление никога няма да го разбера. Не съм виновна че Ресмие пише такива коментари за Бандитка. Нито аз нито Бубулина сме я обвинявали че не ни е отговорила на въпросите. Все пак спокойно може да каже че не е запозната ако наистина е целяла да се отърве от този въпрос, което принципно е съвсем нормално. В България поне много малко хора са запознати от близо с ежедневието на незрящите и въобще като цяло с това как живеят, как се справят в обществото и Т.Н, ако нямат близки или познати такива. Ако толкова стриктно следеше темите щеше да прочетеш какво беше написала Бубулина преди няколко дни по този въпрос. Аз не мога да знам защо Бандитка не е отговорила пък и не съм съдия за да я съдя. Дори не съм се замисляла за нещата които Ресмие изтъкна в постинга си. В заключение ще ти кажа, да не ти дава господ никога да имаш такава според твоите представи сълзлива история.

# 413
  • Варна
Направо не знам как се засищат в Индия с тази нискокалорична храна /основно тесто и сосове/. Не ги видях да консумират плодове за разлика от халвата и сладките неща.
Предполагам,че ядат и много ядки  newsm78  Индийско кашу! Обожавам го!  Flushed Мога да ям само такова,дни наред!

# 414
Здравейте!

Въпреки нападенията ви и отрицателното мнение за мен, ще си позволя да направя още един коментар с който ще се опитам да ви отворя очите за някой неща. Вероятно рискувам да си навлека още по голямата ви ненавист, но въпреки това ще го напиша. Та така, не знам дали забелязвате, или се правите, че не забелязвате, което много не ми се вярва, защото ако не всички, то поне някой би трябвало да е обърнал внимание. Имам предвид некоректното отношение на бандитка която примерно се появи, напише нещо и каже, че ще се появи да речем довечера и после не се появява със седмици. Това не веднъж се е случвало но накрая с последното си поведение вече окончателно се убедих в некоректността и и в това че деликатно както вече бях споменала се опитва да се измъкне от ситуацията. Когато последно написа коментарите си и отговори на въпросите за Индия, които и бяха зададени, тя написа, че след малко ще отговори на въпросите на Бубулина и Сунитра. От тогава, което беше събота, все още не се е включвала. Какво означава според вас след малко? Според мен поне означава след няколко часа, но не и след няколко дни. Поне така го разбирам аз. Сега като се включи ще отговори на въпросите ви и другото ще го остави може би за утре, както беше написала веднъж, но това утре беше след няколко дена и пак нищо по темата. Сега ако ми кажете, че не съм права грах ви на душите, но мисля, че този път съм права. Понякога се чудя дали изобщо Бандитка е тази за която се представя и дали изобщо е живяла толкова време в Индия като имам предвид написаното по горе. Лошото е, че заблуждава и тези момичета, които или от тактичност, или наистина не виждат истината, което никак не ми се вярва се опитват да покажат проява на разбиране. Хайде сега кажете ми, че не съм права и че каквото съм казала е лъжа. А ти Бубулина, като казваш, че ме подозираш няма да е лошо да кажеш какво подозираш, защото аз съм сигурна, че това не ми е втора регистрация. Просто до сега само четях, а сега се регистрирах, защото ми направиха впечатления някой неща и реших да ги напиша. Колкото и странно да прозвучи, азнаистина не целях да обидя никой. Опитах се само да им покажа каква е истината.

Боже rasmie722, спри да се включваш с толкова плиткоумни постове, че темата ще премине в раздел "за шест волтови"! Ти добре ли си да казваш, че Куини проявява некоректно отношение към нас? Та тя да не е длъжна да се включва винаги и да отговаря задължително на всеки въпрос. Когато си иска ще се включва, и на когото поиска ще отговаря, това си е нейн избор. А това, че е отговорила, че ще пише отново след малко, а не го е направила, не я прави по-малко отговорна. Тя не е тук на работа и на заплата, а ние не сме нейни шефове. Жената си има дом, работа, семейство, деца, които също изискват внимание, а не да клечи тук във форума всекидневно и да отговаря на всеки въпрос нон-стоп.
Още нещо, ние нямаме нужда от твоята помощ, за да ни покажеш каква е истината. Всички си имаме глави на раменете и сами можем да преценим, кое е вярно и кое не е. Но това, което ти пишеш изобщо не е вярно!

# 415
Сунитра моля те, не търси под вола теле. Не се захващай за всяка дума, която ти си разбрала по един начин от своята камбанария, а друг я е написал по друг начин от неговата. Не създавайте излишни спорове момичета!  Peace

# 416
Еее ти недей гледа само сериалите.  Wink Веднъж дневно ядат ориз, ядат много плодове и зеленчуци, мляко и извара, всякакви бобени варива. Но тестото, сосовете и сладкото са неизменна част от трапезата им.  Mr. Green

# 417
Сунитра моля те, не търси под вола теле. Не се захващай за всяка дума, която ти си разбрала по един начин от своята камбанария, а друг я е написал по друг начин от неговата. Не създавайте излишни спорове момичета!  Peace

Защо да търся под вола теле? Нали именно за въпроса, който зададох аз спора възникна, а тя го нарече тъпоумен и сълзлив. Не аз започнах този спор но когато става въпрос за нещо за което аз съм питала нямам намерения да си мълча. В крайна сметка други са тези които говорят. Никога не ми е било приятно някой да гледа на мен като на по различна или да смята че това е нещо тъжно. Ако аз преживявах толкова тъжно липсата на зрението си колкото изглежда в очите на другите как бих живяла и съществувала? След като коментара беше написан във връзка с моите въпроси, нормално е и аз да реагирам по такъв начин. Никога обаче не съм казвала, че Бандитка е длъжна да отговаря, нито пък съм се обиждала или съм я упреквала затова.

# 418

Защо да търся под вола теле? Нали именно за въпроса, който зададох аз спора възникна, а тя го нарече тъпоумен и сълзлив. Не аз започнах този спор но когато става въпрос за нещо за което аз съм питала нямам намерения да си мълча. В крайна сметка други са тези които говорят. Никога не ми е било приятно някой да гледа на мен като на по различна или да смята че това е нещо тъжно. Ако аз преживявах толкова тъжно липсата на зрението си колкото изглежда в очите на другите как бих живяла и съществувала? След като коментара беше написан във връзка с моите въпроси, нормално е и аз да реагирам по такъв начин. Никога обаче не съм казвала, че Бандитка е длъжна да отговаря, нито пък съм се обиждала или съм я упреквала затова.

Точно това имах предвид, че въпросите ти не са сълзливи, но ти си мислиш, че визират теб! Wink

# 419

Точно това имах предвид, че въпросите ти не са сълзливи, но ти си мислиш, че визират теб! Wink

Защото Ресмие говореше именно за това, че бандитка нарочно не е отговорила на моите въпроси. Защото Бандитка наистина така беше написала и тя сега се опитва да създаде интрига от това, а Эjfjallen написа в коментара си, че бандитка не е длъжна да отговаря на сълзливи въпроси. То за други въпроси не е ставало дума, освен за дето аз попитах за незрящите и Ресмие винаги това изтъква. Какво друго да помисля? Дори jfjallen да не е имала това предвид, това се подразбра от коментара и.

Общи условия

Активация на акаунт