Булката, Кармата и Пътеките - букет от индийски традиции ~Тема 17

• 82 683
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
Дадоха, че в следващата серия, Шивани ще обясни на Ананди, че се познава с Джагат и Гаури и те са нейни приятели. Предполагам, още в понеделник ще видим как Шивани натрива вирнатия нос на оная косматата (Гаури-то)

# 361
Много ме дразнят като мълчат по време на всички обвинения...ето и сега казват, че родителите са знаели за какво са я продали, както и Пули и те си мълчат и клатят самодоволно глави  ooooh! Whistling

Дано бързо си получи заслуженото тая циганка Гаури, че с тия шалвари точно на такава ми заприлича  Peace

И какъв е тоя селски съвет дето рече и отсече като даже не гласуваха #Crazy

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 22:39 от Dream Team

# 362
Привет мацки  wavey wavey wavey wavey wavey wavey wavey wavey wavey wavey

Бандитче Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Кики Hug Heart Eyes що не свиркаш, че и ти гледаш "пътеките". На мен сериалчето супер разтоварващо ми действа . Големи бисери се ръсят там  hahaha hahaha hahaha

Сунитра Hug Heart Eyes Не се впечатлявай от простотията мац. От днес в персоналния си калкулатор съм въвела единица мярка за малоумие - 1 resmie.

Бубе Hug Heart Eyes Кефиш ме  Hug

# 363
Дрийми, не че нещо, ама проблемът на Гаури изобщо не е в шалварите.  Mr. Green

# 364
  • Индия/България

Понеже значимостта на фактора "пари" (тоест компенсацията, която е длъжна да даде заинтересованата страна), с времето е изместила основната цел на тоя обичай, понятието ната деиствително се отъждествява с продажба. Това си е чиста сделка и много добре се знае от целокупното селско население из Раджастан. В оригинала на хинди родителите на Пули също добре съзнаваха пред какво изправят дъщеря си, но факта, че в ръцете им идва солиден кеш и то в крайно  необходим момент + словоохотливите убеждения на свекито, (4е Пули ще си уреди живота и няма да виси на главата им да я изхранват доживот) от тяхна гледна точка е напълно достатъчно оправдание за съгласието им. От друга страна- Пули няма думата. Но дори да имаше, тя е учена на примирение и компромис и понеже също съзнава, че парите са нужни на семейството, а с тях и тя получава втори шанс, надали щеше да възрази. И какво излиза- че пак опираме до принудата на обстоятелствата, която дърпа конците. Вие се чудите как може да са толкова безчувствени. Така е, защото тук става дума за едното им оцеляване. От позицията на ТВ  зрители гарантирам ви, не може да се има представа как се оцелява в селския социум-джунгла с безумни закони- без пари, без авторитет, без никаква подкрепа и на всичко отгоре "прокажени" с дъщкеря вдовица. Пак да напомня, че не оправдавам никого. Истината е, че ножът като им опре до кокала, при индийците няма място за емоции.  Или оцеляваш на всякаква цена или си "сдъвкан и изплют".
Съжалявам, че сигурно разочаровам за пореден път. Просто всякакви сравненията и асоциации с нашия манталитет в случая са безполезни.  Това е и целта на сериала- да е суров, да натърти и наблегне на подобни случки, за да привлече общественото негодувание и да се вземат мерки за предотвратяването им.
Та, Лори, сега сигурно вече разбираш защо много селяни удобно се оставят да бъдат "излъгани"..( съвсем не е, защото не подозират нищо). На тях не им е оставен друг изход..

И накрая идва прословутото им мълчание. Защо си траят? Тук има една много популярна приказка, превърнала се в житейски принцип: "panga mat lena" ( не се намесвай; не си търси белята между шамарите). Селата са малки, всички се познават и по някакъв начин са свързани. Манталитетът на повечето хора там е такъв, че никой не смее да си разваля отношенията със "силните на деня", понеже не знае кога и кой може да се наложи да им свърши работа. Със селския съд- Панчаят-а ( май Дрийми питаше за него) никой не може да спори. Той е оторизиран от официалните власти да взима еднолично решения и страна по важните спорове, така че А си ахнал, А си вън от селото.. Изобщо - "дръвце" отвсякъде Sad Хората в 80% от бедните и занемарените райони на Индия живеят в перманентна репресия, страх и несигурност.
Оня ден на прослушването за конкурса например идва едно 20г девойче. Питаме за името, вика "Чандни Бар" и ние се пулим, а тя добавя  " любимият филм на баща ми, затова са ме кръстили така". Бащата- пияница. Мъжът и- също. Тя с дете на годинка. Идва на конкурса мокра до кости ( тогава валеше), с някаква изтъркана ленга сигурно от сватбата и, размазан каджал, спластена от дъжда коса.. Моли да и дадем друг формуляр, щото мъжа и скъсал първия от ужас  че Панчаята ще ги изгони от селото, ако разбере. Обаче девойката се измъкнала някак, пак идва и настоява, и плаче с глас: "дайте ми, дайте ми  друг формуляр". Моли се за една хартийка и за какБо- да разбере какво е  лукса да ти обърнат внимание, да те покажат по ТВто, да те попитат и да се поинтересуват нещо за теб..Вика "Искам и аз да бъда Някой за 1 ден". Ох, тъжна картинка. Дадохме и формуляр. Дойде, танцува на поразия, пя, разказа си историята си и си замина с ясното съзнание, че ако някой я види по тв-то животът на семейството и ще се с4ерни. За другото прослушване не дойде. И много я мислим сега.. Определено имаше нещо от хъса на Ананди в нея...

Да добавя още, че предвид  същността на ната прата, при нея според локалния обичай е  допустимо съжителство без брак, тъй като в подобни случаи купената булка след време става жена на друга "ната" и така...Демек всичко е легално нелегално дет се вика.

Сахи...какво да ти кажа за Ича. Определено причината е комплексна - традиции, възпитание, характер, условия на живот и тн. Но низшите касти в Индия общо взето биват учени от социума да "приемат без бой"  статуса си на грешни и "прокажени" и че съвсем в реда на нещата е да бъдат тъпкани навсякъде по всяко време като наказание за греховете си в минал живот. Та и Ича попада лесно под месомелачката на социума. И понеже е чувствителна, ранима, добродушна, "чуплива" , (а на всичкото отгоре и го показва), тя наистина започва да приема живота си като нормално наказание за изкупуване на минали грехове. И не че не може да се възпротиви- може, защото знае, че има подкрепата на Джоги, но просто НЕ иска. С4ита себе си за длъжна да служи на Тапася докрай и да приеме живота си такъв, какъвто е, за да се пречисти от греховете за следващия си живот. Приема го едва ли не като мисия на този си живот.  Това са общи принципи на кармата и който е закърмен с тях, си умира с и заради тях..Пак тъжно, но пак факт. Обаче Кармата като понятие колко изопачено се третира- това е съвсем друг въпрос..

Бубе, Сунитра- продължавам по вашите въпроси след малко
:-*

# 365
Лорче, не знам дали е някакъв номер, но мисля, че почти разкрих кой стои зад тия глупости. Дримчето все пак се оказа права, че е потребителка, която си е направила втора регистрация, защото вероятно няма смелост да пише от името, което използва. Тъй като нямам конкретно доказателство няма да и напиша името публично, но за себе си съм си извадила няколко извода и имам някакви наблюдения. Последното, което ми направи впечатление е, че единствено тя не написа никакъв възмутителен коментар, а се включва почти постоянно, имам предвид в другата тема. Естествено това не е причина за съмнение. Не всеки е длъжен да реагира и това ми е пределно ясно, но както вече споменах, това е поредното от моите наблюдения. Все пак предполагам, че тя самата след като прочете ще разбере, че съм я разкрила ако наистина тя стои зад това.

Бандитка, никога не съм крила, че много ме кефят твоите разкази и се радвам на включванията ти. Никога обаче поне аз не съм си мислила, че не пишеш заради нас. Нито пък съм се съмнявала, че не искаш да отговориш на въпроса, който Сунитра ти зададе и който естествено ще е интересен и за мен. Тук се задават толкова въпроси, че няма как да стоиш постоянно пред компютъра и да отговаряш на всичко и всички. Ти също си имаш своите ангажименти, които са на първо място. Аз се радвам, че отделяш от свободното си време да пишеш и тук и да разказваш независимо на кой въпрос отговаряш. Ако зависеше от мен нямаше да пусна коментарите на Ресмие в тази тема, защото не смятам, че трябва да им се отдава такова значение, но това си е мое мнение.

Много ми стана интересно това за Шофьорските курсове, честно казано не го знаех. Представям си каква лудница ще да е, всъщност май не мога да си представя. Трябва да е нещо уникално.

Последните серии от булката признавам, че и мен доста ме разстроиха, но като се замисля и ти имаш право. Спомням си как бащата на Гена със сълзи на очи разказваше как няма изход и затова гледа да омъжи дъщерите си, защото умират от глад. Трудно е човек, който не е изпитал подобно нещо да си представи и да се постави на такова място. Мисля, че дори тук в България се срещат доста такива ситуации, в които хората са принудени да си траят, макар и да нямат нищо общо с живота в Индия и с техните случки, но такива ситуации има и не са никак малко.

Та така, включвай се когато можеш и разказвай каквото можеш. На мен всичко ми е интересно.

Виж интересно е ако човек пътува до Индия с включен Роуминг, каква е приблизително цената на минута разговор ако реши да се свърже с близките си в България? Ползват ли се там предплатени карти, или са единствено с абонаментни планове? Имам предвид може ли за кратък престой там да се ползва предплатена карта, понеже разговорите в Роуминг доколкото знам са по скъпи и се начисляват и на двете сметки.

# 366
  • Варна
Понеже значимостта на фактора "пари" (тоест компенсацията, която е длъжна да даде заинтересованата страна), с времето е изместила основната цел на тоя обичай, понятието ната деиствително се отъждествява с продажба. Това си е чиста сделка и много добре се знае от целокупното селско население из Раджастан. В оригинала на хинди родителите на Пули също добре съзнаваха пред какво изправят дъщеря си, но факта, че в ръцете им идва солиден кеш и то в крайно  необходим момент + словоохотливите убеждения на свекито, (4е Пули ще си уреди живота и няма да виси на главата им да я изхранват доживот) от тяхна гледна точка е напълно достатъчно оправдание за съгласието им.

Да добавя още, че предвид  същността на ната прата, при нея според локалния обичай е  допустимо съжителство без брак, тъй като в подобни случаи купената булка след време става жена на друга "ната" и така...Демек всичко е легално нелегално дет се вика.

В случая наистина до сега не беше споменавано от свекърите на Пули,че я наемат само за да им роди наследник и въобще какви са им намеренията.Не се е разбрало,че я наемат срещу заплащане за целта.Не са имали такова споразумение.Излиза,че Пули и семейството и са били излъгани.Не знам дали превода не е бил както трябва,та не е било споменато за въпросната традиция,или наистина е било премълчано...Сега излиза,че са я взели с лъжа-свекървата каза,че първата им снаха не била добра ала-бала и за това са я изгонили и иска да вземе дъщеря им за съпруга...
Явно, същината се е загубила в превода - тук излезе, че развоят на събитията им дойде като гръм от ясно небе ... Ама пак не ми се навързват,някакси,нещата ... Добре де, като се правят тези уговорки,за износване на дете срещу заплащане,не се ли казва,в прав текст,на жената,какво се очаква от нея и какво пък,тя може да очаква насреща? И ако не се прави така,защо не? ... В края на краищата,при тази бедност,сигурно и без да лъжат, и мажат, пак няма да имат проблеми с намирането на жени,които,даже с радост, и без последващи драми,ще се съгласят да дадат матките си под наем? ... А и това не ми се вижда чак толкова ненормално - доколкото знам, в много страни, в Европа и Америка, си е съвсем законно  newsm78

Оня ден на прослушването за конкурса например идва едно 20г девойче. Питаме за името, вика "Чандни Бар" и ние се пулим, а тя добавя  " любимият филм на баща ми, затова са ме кръстили така". Бащата- пияница. Мъжът и- също. Тя с дете на годинка. Идва на конкурса мокра до кости ( тогава валеше), с някаква изтъркана ленга сигурно от сватбата и, размазан каджал, спластена от дъжда коса.. Моли да и дадем друг формуляр, щото мъжа и скъсал първия от ужас  че Панчаята ще ги изгони от селото, ако разбере. Обаче девойката се измъкнала някак, пак идва и настоява, и плаче с глас: "дайте ми, дайте ми  друг формуляр". Моли се за една хартийка и за какБо- да разбере какво е  лукса да ти обърнат внимание, да те покажат по ТВто, да те попитат и да се поинтересуват нещо за теб..Вика "Искам и аз да бъда Някой за 1 ден". Ох, тъжна картинка. Дадохме и формуляр. Дойде, танцува на поразия, пя, разказа си историята си и си замина с ясното съзнание, че ако някой я види по тв-то животът на семейството и ще се с4ерни. За другото прослушване не дойде. И много я мислим сега.. Определено имаше нещо от хъса на Ананди в нея...
Тази история ми къса сърцето ... но същевременно ме подсеща,каква щастлива късметлийка съм ... Добре е да не забравяме огромната част от жените с подобни съдби, по целия свят (всъщност,положението на тази жена е типичното, за жените в световен мащаб, а не положението на европейките и американките), когато седнем да се самосъжаляваме ... Туй,последното, не знам, вие как, ама аз съм много склонна, да го правя... Признавам си, срам-не срам

Откак научих тук,че индийските инструктори обучават курсистите си да шофират на техните лични автомобили, не ми излизат от главата ... И как я карат, без спирачка под крака си?! ... Сигурно,като видят зора, го удрят на молба към курсиста: "Аман-заман! Спри!!!"  Mr. Green Ами те,живи камикадзета,тез`хора бе! ... Горките им майчици! ... Сигурно,всеки ден,кЪт`ги изпращат на работа,се прощават с тях,с целувки и цветя?!   Thinking  ooooh!

# 367
Лорче, не знам дали е някакъв номер, но мисля, че почти разкрих кой стои зад тия глупости. Дримчето все пак се оказа права, че е потребителка, която си е направила втора регистрация, защото вероятно няма смелост да пише от името, което използва. Тъй като нямам конкретно доказателство няма да и напиша името публично, но за себе си съм си извадила няколко извода и имам някакви наблюдения. Последното, което ми направи впечатление е, че единствено тя не написа никакъв възмутителен коментар, а се включва почти постоянно, имам предвид в другата тема. Естествено това не е причина за съмнение. Не всеки е длъжен да реагира и това ми е пределно ясно, но както вече споменах, това е поредното от моите наблюдения. Все пак предполагам, че тя самата след като прочете ще разбере, че съм я разкрила ако наистина тя стои зад това.
Не знам, Бубе, прекалено извратено е да си направиш втора регистрация за да имаш възможност да злорадстваш и да сипеш хули... Какъв човек трябва да се крие зад това .... Да живееш заради злобата си.... Струва ли си?

Във вчерашните епизоди на Светлината много ме дразнеше Куши, като му буташе Лазаня на Арнавчето. Кат не иска момчето, а и Лазанята тръгна да се мести у Лондон, за кой дявол на нашта да я натриса пак...
Но пък сега е много сладка, как  се прокрадва зад момчето, за да разбере, дали се разтуптява сърцето й, а пък той й гледа сеира в отражение на прозореза  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 368
Здравейте! Simple Smile

Бандитка, много интересни неща си споделила, както винаги. Благодаря ти и за подробния и персонален отговор на въпроса ми.   bouquet
Следващото слагам в скрит текст, за да не досаждам.
Скрит текст:
Занимавам се професионално с йога и бих казала, че имам известни познания за кармата като понятие и смисъла му, та да те питам по-подробно. Законът на кармата гласи най-общо "Каквото посееш - това ще пожънеш" - ОК. Ичха вярва, че всичко това ѝ се случва заради прегрешения в предишни животи и затова е търпелива и смирена - ОК. Обаче недоумението ми идва от следното - като дръпнеш чертата, не е ли най-важното да бъдеш добър, да вършиш добри дела? Не става дума да си справедлив (макар че това на мен ми е много болна тема и ми се случва да изляза от центъра си, опитвайки се да въдворявам справедливост) - това е субективно и не ние определяме кое е справедливо. Става дума, че има много примери в сериала, в които е очевидно, че действията и по-скоро бездействията на Ичха предизвикват (или не предотвратяват съответно) лоши случки, страдат невинни, така да се каже, хора. Та това добро ли е? Така ли си "оправяш" кармата? Давам конкретен пример, за да илюстрирам какво искам да кажа. В последните серии яката нахокаха Ичха, че сложила сусам на яденето, което Нани я подучи да направи. Значи - тя отлично знае, че за бременните сусамът не е подходящ и въпреки всичко го слага. Ако не ѝ пречи да я навикат за това - ОК, ама нали като го сложи, може да навреди на Тапася?  newsm78 Сещам се и за друг пример, извини ме за много дългата публикация. Когато Ванш умря, Ичха се нахвърли върху Виир с безброй упреци (вместо тутакси да приеме, че така ѝ е писано  Thinking), а после като разбра, че Тапася е виновна, стана "нормалната", смирената Ичха. Да не говорим, че не се извини на Виир, не се разкая, ама айде - това е друг въпрос. Ей такива работи ме озадачават и затова от време на време пиша с голямо възмущение.
Много ти благодаря предварително изобщо, че прочете фермана ми и ще се радвам отново да споделиш какво мислиш.  Hug

По въпроса с "доброжелателите" - и на мен ми се вижда нелепо човек да си прави втора регистрация, колко енергия и свободно време трябва да има  newsm78 , но определено не го изключвам, убедих се, че човек може да срещне всякакви образи, особено пък виртуално. Важното е, че не ѝ минават номерата, за щастие, и момичетата не се връзват.  Heart Eyes

# 369
Здравейте! Simple Smile

Бандитка, много интересни неща си споделила, както винаги. Благодаря ти и за подробния и персонален отговор на въпроса ми.   bouquet
Следващото слагам в скрит текст, за да не досаждам.
Скрит текст:
Занимавам се професионално с йога и бих казала, че имам известни познания за кармата като понятие и смисъла му, та да те питам по-подробно. Законът на кармата гласи най-общо "Каквото посееш - това ще пожънеш" - ОК. Ичха вярва, че всичко това ѝ се случва заради прегрешения в предишни животи и затова е търпелива и смирена - ОК. Обаче недоумението ми идва от следното - като дръпнеш чертата, не е ли най-важното да бъдеш добър, да вършиш добри дела? Не става дума да си справедлив (макар че това на мен ми е много болна тема и ми се случва да изляза от центъра си, опитвайки се да въдворявам справедливост) - това е субективно и не ние определяме кое е справедливо. Става дума, че има много примери в сериала, в които е очевидно, че действията и по-скоро бездействията на Ичха предизвикват (или не предотвратяват съответно) лоши случки, страдат невинни, така да се каже, хора. Та това добро ли е? Така ли си "оправяш" кармата? Давам конкретен пример, за да илюстрирам какво искам да кажа. В последните серии яката нахокаха Ичха, че сложила сусам на яденето, което Нани я подучи да направи. Значи - тя отлично знае, че за бременните сусамът не е подходящ и въпреки всичко го слага. Ако не ѝ пречи да я навикат за това - ОК, ама нали като го сложи, може да навреди на Тапася?  newsm78 Сещам се и за друг пример, извини ме за много дългата публикация. Когато Ванш умря, Ичха се нахвърли върху Виир с безброй упреци (вместо тутакси да приеме, че така ѝ е писано  Thinking), а после като разбра, че Тапася е виновна, стана "нормалната", смирената Ичха. Да не говорим, че не се извини на Виир, не се разкая, ама айде - това е друг въпрос. Ей такива работи ме озадачават и затова от време на време пиша с голямо възмущение.
Много ти благодаря предварително изобщо, че прочете фермана ми и ще се радвам отново да споделиш какво мислиш.  Hug

По въпроса с "доброжелателите" - и на мен ми се вижда нелепо човек да си прави втора регистрация, колко енергия и свободно време трябва да има  newsm78 , но определено не го изключвам, убедих се, че човек може да срещне всякакви образи, особено пък виртуално. Важното е, че не ѝ минават номерата, за щастие, и момичетата не се връзват.  Heart Eyes

Сахи, не мисля, че отнема време да си направиш регистрация. Става за няколко секунди. Лошото е, че примерно аз сама не успях да си я направя заради кода в картинка, понеже говорящата програма не ми го чете, та се наложи да чакам племенницата ми да ми я направи. Не си мислете обаче, че подозирам някой от вас пишещите тук. Говоря за човек, който пише в другата тема. Според мен всичко е заради това, че изказвам лошо мнение за светлината. Предния път точно пак заради изказано такова мнение се започнаха тия глупости. Жалко, че заради нещо толкова не реално може човек да падне толкова ниско.

За мен булката е единствения реален сериал поне за сега. Знам, че после и той става нереален, но до там може и да не стигна. Интересно ми е, дали все още продължава да се разказва за дъщерята на Ананди?

# 370
Винаги ми е било интересно да чета разказите на Бандитка и как спокойно приема индийската действителност /аз и досега не мога да свикна с нашата българска  Mr. Green/. Ясна ми е идеята за селския съвет, но в случая на Пули зачетоха решението само на този от тяхното село като че ли  newsm78.
Относно родителите на Пули, не съм убедена, че са знаели точно какво я чака  Thinking

Бандитка, когато имаш време, би ли споделила как попадна в Индия и ако не е тайна с какво се занимаваш /освен с организирането на конкурси/... Hug

# 371
Бубе, че ти нищо лошо не си казала за Светлината, просто предположи, че сценаристи готвят лоши неща на Сандия, на примера на Булката, и не си злорадствала, а си каза, че радваш, че спря да го гледаш. Аз също спрях да го гледам, защото не можех вече  да търпя тъпотиите на Сантош и цялата й рода, при положение, че ни очаква такъв развой на събитията. Но нейсе.. Това е на нейната съвест, ако има такава

П.П. Извинявай Бубе, че ти позарязах със Пътеките. кажи до кой епизод си стигнала, та да започна оттам, ако искаш

# 372
Винаги ми е било интересно да чета разказите на Бандитка и как спокойно приема индийската действителност /аз и досега не мога да свикна с нашата българска  Mr. Green/. Ясна ми е идеята за селския съвет, но в случая на Пули зачетоха решението само на този от тяхното село като че ли  newsm78.
Относно родителите на Пули, не съм убедена, че са знаели точно какво я чака  Thinking

Бандитка, когато имаш време, би ли споделила как попадна в Индия и ако не е тайна с какво се занимаваш /освен с организирането на конкурси/... Hug

ПОНЕДЕЛНИК. Гаури приготвя вечеря и с Джаго си прекарват страхотно заедно. Той споделя, че би дал всичко за подобни вечери всеки ден. Гаури носи табло, на което е решила да записват всичките си аргументи. Джаго отвръща, че няма да им стигне мястото за писане. Пуули прегръща парче плат и плаче за бебето си. Чува детски плач и побягва навън. Ананди отива в полицията и подава жалба от името на Пуули. После отива на работа. Адвокатът я уведомява за датата на делото. Джагдиш чете учебниците си и не разбира нищо. Гаури му обяснява, че това е нормално, тъй като е загубил доста време, шляейки се из Джейтсар. Джаго поглежда към таблото за спорове, но Гаури веднага омеква и му помага с урока. Шивани отива до имението, за да се сбогува, преди да замине. Дава благословията си. В Джейтсар заседанието започва. Адвокатите се изказват, а Пуули и "семейството и" биват разпитани. Съдията обяснява, че Пуули няма легални права, тъй като няма брак с Барат. От друга страна, сурогатството е легално, но в този случай тя не е била уведомена, че ще бъде ползвана за сурогатна майка. Пуули печели делото и получава бебчето си обратно. В Мумбай Кунда приготвя специално ястие за Гаури. Майка и е очарована как хазяйката се грижи за Гаури и Джаго. Шивани отново се появява и се възхищава на поведението на Ананди. Тя никак не се възгордява, възприема го като човешки дълг. В Мумбай Джаго подарява рокля на Гаури и най-накрая показва интерес към бременността и. Тя е много щастлива. Шивани разговаря със семейството за Ананди. Мисли си, че тя е тяхна дъщеря и споделя радостта си, че не са я омъжили като малка. Всички замлъкват. Обясняват и, че това не така, разказват и за постъпката на сина си спрямо нея. Шивани е много разстроена. Обръща поглед към семейния портрет и този път вижда кой е въпросният син, познава Джагдиш. Шокирана е. Ананди е в училището. Шивани отива при нея и и казва, че е разбрала истината. Ананди я успокоява, че положението не е розово предвид хубавото и детство и минало с Джаго, но след като сега той е щастлив, и тя е щастлива. Тази реакция изненадва Шивани. Ананди добавя, че Джагдиш не е виновен, виновна е цялата практика на детските бракове. Шивани разкрива, че познава Джагдиш и най-вече Гаури и то много добре. Двете отиват в храма. През цялото време Шивани си мисли за описанията, които Гаури е дала за Ананди и заключава, че е научила урока си- не образованието, а зрелостта прави човека човек. След това отива в имението, за да се сбогува и си тръгва окончателно. Вечерта Ананди се чуди дали Джагдиш все още мисли за нея. В Мумбай приятелите на Джаго и Гаури организират парти. Гаури не е в настроение, но съпругът и решава да я остави у дома и да отиде сам. Това никак не и се харесва. Джаго се прибира късно през нощта. Гаури му вдига луд скандал, че е взел нейната кола без позволението й.

Не ви ли се струва, че прекалено бързо се вземат решения и се насрочват делата в Индия за разлика от нашата мудна съдебна система, при която обикновени спорове и дела се точат с години  ooooh!

# 373
Бубе, че ти нищо лошо не си казала за Светлината, просто предположи, че сценаристи готвят лоши неща на Сандия, на примера на Булката, и не си злорадствала, а си каза, че радваш, че спря да го гледаш. Аз също спрях да го гледам, защото не можех вече  да търпя тъпотиите на Сантош и цялата й рода, при положение, че ни очаква такъв развой на събитията. Но нейсе.. Това е на нейната съвест, ако има такава

П.П. Извинявай Бубе, че ти позарязах със Пътеките. кажи до кой епизод си стигнала, та да започна оттам, ако искаш

Не съм, но въпросната девойка явно се засегна тори от това, защото не може да приеме, че Сандия евентуално може да умре. На мен пък нищо не ми е чудно при Индийските сериали. Дори си мисля, че ще го направят пак за да изтъкнат как Сандия е направила всичко за родината си и дори си е дала живота.

Не се притеснявай, когато можеш. Сега съм точно където в следващия епизод показаха, как Куши трябва да занесе някакви сладки и разбра, че трябва да ги занесе в къщата на Арнав. Ще е интересно, но тази вечер няма да мога да го гледам.

Тоа Шиям все повече започва да ме дразни, а иначе сериала започва да става все по интересен. Тая Раббаве ми се е набила толкова в главата, че само си я пея. Ха ха

# 374
Бубе, аз имах предвид не само самата регистрация, а и писанията от името на две личности. Според мен си отнема време да съобразяваш кое от чие име си написал, това исках да кажа. Не ми се вижда лесно човек да води двойнствен живот. Simple Smile  Mr. Green
А иначе е съвсем възможно да си права за причината - "лошо мнение" не се толерираше грам в оная тема, та те сценаристите на тоя филм дори да утрепват всички герои наред, стига да са живи Сурач и Сандия да се лигавят на екрана, всичко ще е наред. Не е важно кой какво мисли и как разсъждава, важно е да има снимки или емотикони със сърчица. Поне това е моето впечатление.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт