Февруарчетата хапват ягоди, черешки - изцапани са вече всички дрешки!

• 31 792
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Привет!
Нели, радвам се, че вече всичко е наред. За жалост тези работи все се случват като тръгнем на почивка, а колкото по-чакана е, толкова по-кофти е серията... А каквото свеки ти направи, никой не може да ти го направи... Имам чувството, че минават специален курс как да ти тровят живота. Моята го е минала с пълно шест.Wink
Сахасрара, не са никак лоши наберини соковете, отскоро и аз ги пия. Влезнах в серия покрай бременността и сутрин ми се отразява добре. Мисля, че ги произвежда мъжът на моя колежка - трябва да проверя. Май са наистина еко-меко-био... Детето още сок не е пило, само вода, ам или айрян. Предпочитам да й дам плод - каквото има сезонно, вместо сок и за сега минава така.
И няма пълно щастие - от три дни яде само хляб, мляко, каша. Не иска да погледне ДК или манджа. Иска само мляко и това е. Но пък с гърнето отбелязва страхотен напредък. Не ми казва все още, но не е опикавала гащи три дни. Всичко в гърнето или по тревичките. Днес за първи път ака навън и супер много се изненадах. Не бях подготвена с пликче, та увих в салфетки и в кофата. Ще имам едно наум за следващ път. Дано така се задържи. Дори и да опикае нещо тук и там, вече съм по-спокойна, че движим напред. Търпение и пиене на вино му е майката.
Утре ще пътуваме до Пловдив, за да ходя на изследвания за новото бебе. В тези моменти ми е най-тегаво и слагаме тогава от памперс гащите, докато сме в колата и при доктора. Знам, че обърквам детето така, но не намирам друг изход. После винаги има няколко дни, в които бърша и сменям дрехи.

# 601
  • София
Здравейте!
Алекс днес е ужасно крив, ревтуни, лигави се, иска само на ръце. Опитвам се да наложа някаква дисциплина, но един час рева без да го взема и накрая той ме дресира, пак стана по неговата.
Рязането на ноктите му е с неимоверен рев, а никога не съм го порязвала.
Алекс ака всеки ден по 3-4 пъти с нормална консистенция и количество, нямам никакви притеснения.
Весел ден!

# 602
Фрау  Hug Много са хубави соковете, мен честно казано не ме вълнува много дали са еко-био-фермерски  Mr. Green по-скоро ми харесва, че са само плод, без захар и каквито и да било добавки, а и като са в такива разфасовки, излизат изключително изгодно.
Отделно нашата Рали не желае да консумира никакви пресни плодове освен банан. Яде ги само термично обработени, та и затова са ми любими тези сокове. Simple Smile

# 603
Здравейте и от мен.Да се похваля че вече сме без памперси. Само вечер слагам.И да се пооплача малко.В понеделник оставих ММ да го нахрани а аз влязох да се изкъпя, и изведнъж чувам селен рев.Изскочих от банята гушнах го, едвам го успокоих. Да вземе да си за клещи крачетата на неговото столче, и докато баща му го види паднал по лице.Поогледах го -няма рани по лицето а много плака, по едно време го разсмях и какво да видя - двете предни горни зъбчета са се счупили в вътрешните краища.Беше късно да го водя на доктор , и на следващия ден бяхме на детски зъболекар на преглед, защото знам че е опасно че може после да има проблем с постоянните зъбки, но всичко се оказа че е ок.Зъболекаря ми каза какво трябвало да се гледа ако зъбче се счупи. (Гледало се венеца дали е мн червен, дали останалото или друго зъбче потъмняват или променя цвета си, дали има болка и дали са се изместили зъбчетата).Направо ще ми побелее косата. Че и бая му се на карах на ММ тогава.Приятен ден на всички.

# 604
Леле, Павииии, егати шока!  ooooh! Много силни  Hug-ки и благодаря, че описа какво е казал зъболекарят, да не дава Господ, но нека знаем за всеки случай.
Офф, то при това положение моето си е бял кахър, дето щях да ви се оплаквам, ама да си ви кажа - Ралица е мацка с бронзов тен, главата ми бучи от гняв, че докопа от един несесер една бронзираща пудра и я изсипа отгоре си, та целите дрешки и цялата тя, а и белият килим отдолу станаха бронзови. Досега се занимавах с отстраняването на тая "повреда".  Tired

# 605
Sahasrara Благодаря ти за прегръдките.Пажелавам на никоя от вас да не и потрябва информацията която написах.А като си я представям Рали с бронзов тен ми стана смешно но си представям какво ти е на теб да чистиш тая пудра.Аз вчера чистя с пълна пара от до, чак се престарах. И след няма и пет минути 3 изсипани саксии на земята.Тези дни като беше много топло му напълних басейнче с топла вода на терасата и голямо чипкане и пръскане падна, чак не иска да излиза.Оф тия дни малкия все е гладен и все яде, чак се притеснявам да не му се разшири стомахчето.И вече сме с 4 пред кътници и зъбките ни станаха 10.

# 606
Здравейте,
Нели, Павлива много силни  Hug и от мен. Като знам как на мен ми се свива сърцето при най-малкото нещо, направо не знам нещо такова как се преживява. Ние имахме един случай с темп 38,5, и свеки тогава се намеси адекватно - свалихме я с ракия и лед в пазвите и в слабините, което не знам дали е много правилно, че нали не трябва да се сваля много бързо. Но беше един ден...

Сахсарара и аз мисля, че ако е с нормална консистенция, няма каквод а се притесняваш - яде си детето и си има добър метаболизъм. Мойта кифла ака по веднъж, и от скоро все в гърнето. Ние пак наопаки ще правим нещата - първо ще се научи да ака в гърне, после да пишка  Joy

Иначе е един непрестанен рев и хленчене, направо на моменти ми иде  #2gunfire първо мене си после и околните.  Joy Вчера й подариха сандалки и какво фръцкане беше в магазина да не ви разправям  hahaha

Аз днес съм много доволна от себе си. Охрид явно добре ми се отразява - сутринта детето яде сандвич, бяхме на пазар, мусаката готова, детет приспано, пералнята простряна  Party Сега чакам ММ и да ходим на плаж.

Хубав ден   bouquet

# 607
Ама че премеждия сте имали, момичета ooooh! растат и беснеят мъниците Mr. Green да са ни живи и здрави, явно растежът си е съпроводен с тези начини за опознаване на света. Ама да са здравички;
Нели Hug сигурно щях да изрина света от безсилие и безпомощност, Боби също не е вдигал още толкова висока температура и изобщо много ми е притеснено само като си помисля за водене на малкото в спешното ooooh!добре, че сте попаднали на свестен лекар и вече тревогите са ви зад гърба.

Сахасрара, това от скоро или така си ака по принцип Рали? Боби също ака по 3 пъти понякога на ден, ако е "захлебил" повечко и стомахчето веднага преработва. Ако си хапва редовно и добре, а и казваш, че пие доволно количество течност, значи всичко си е в реда на нещата. Peace

# 608
  • NE
Павлинка Вилито още около излизането на второто му зъбче (резец горен) го отчупи. Все още не знам как го беше направил.
Лили Добре е че Рали пие течности. Няма какво да те притеснява. Лятото с това непрестанно обикаляне си ожадняват яко.
Копче Браво на Нати. А взехте ли онези найкове?
Къти Още малко и ще си отдъхнете от ремонти.
Фрау Браво за напредъка с гърнето. Палци за утрешния преглед.
Ани Явно яко зъбчета ви мъчат. Трудно е, дано скоро мине.

# 609
Много ви благодаря, мили дами, и за акането, и за течностите. Бизи, от няколко дни е повечко, не че сме имали някога "ненаакан" ден де, но чак по 3 пъти не помня да се е случвало.
Но щом казвате, че е нормално, съм спокойна. Simple Smile
Благодаря ви отново!   bouquet

# 610
Павлина88, съжалявам да чуя за зъбчетата. Това е нещо, от което се страхувам много, защото пием много бутилирана вода. Стараем се да редуваме различните изворни и трапезни, да е ниско минерализирана и т.н., но не винаги успяваме. Заради високото съдържание на флуор, зъбите ни стават като тебешир и лесно се чупят. Поне така съм чела... Чешмяната ни вода е трагична. Тече кафяво в 99 процента от случаите. Така за малко да гръмне бойлера, а казанчето е задръстено и тече през месец. Но така е във всеки дом тук и не знам ще се оправи ли някога в обозримото бъдеще.

# 611
За акито забравих. Сигурно съм го споменавала и преди... Когато започне да го прави в гърне, се консолидира и става по веднъж на ден.
А в зависимост от храната и метаболизма - защо не и три пъти. Wink
Павлина88, махнали ли сте дневния памперс за сън? Ако да, как?

# 612
Фрауст дневния го махнах след седмица като почнахме без памперси. Просто не го сложих, но спа по малко и като се събуди веднага отиваме да пиша.за сега не смея да се похваля но всичко е ок.А за водата не знаех че е проблем за зъбките и трябва да се редуват и сменят водите.благодаря за информация. Че сега ме е страх да не продължат да се дочупват

# 613
Ето една статия, предполагам може да се намери и по-актуална, но това излезе в гугул на първо търсене:
http://www.monitor.bg/article?id=408869

Това с дневния памперс при нас няма да проработи... Преди да си легне е на гърнето - аки и пиш, после я слагам в кошарата и не винаги заспива веднага. А също и на събуждане не успявам всеки път да я взема веднага, а дори и да стане има по малко пиш. Или ще спи мокра... Или ще пера чаршафи всеки ден... Или и двете... Ще пробвам по-нататък може би... Не знам, колебая се...

# 614
Фрау, много е добра статията и много полезна. Преди време като беше нашумяла темата, четох и в един сайт специално за минералните води. А на едно друго място пък прочетох съвсем различна причина за това флуорът да е вреден. Понеже надали за всички ще е интересно нещо по-езотерично, го слагам в скрит текст.
Скрит текст:
Счита се, че натриевият флуорид потиска действието на епифизата, където според йога е центърът на нашата интуиция. Ето защо много трудно можем да се опазим от него, има го дори във водата от чешмата. Това потискане е важно, за да не се проявят твърде много паранормалните способности на хората, които имат такива, а в последните десетилетия се твърди, че се раждат много такива хора.
Ето малко повече.
http://media.newage.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … D1%80%D0%B8%D1%8F
http://rasper-bg.com/?p=561

Общи условия

Активация на акаунт