Февруарчетата хапват ягоди, черешки - изцапани са вече всички дрешки!

• 31 793
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аааааа, излагате се  Crossing Arms 24 чАса никой не е писал в темата  Thinking

По едно коктейлче  newsm78

# 586
  • NE
Тук, тук сме.
Една и съща е при нас. Последните 24 ч. се е пребивал тамън 4 пъти и все пада по глава. Crazy

# 587
И ние сме тука. Вчера си взех перденцата за новият ни дом и днес ги ... как се казва не знам, но им слагах кукичките и им правих нАбора. В края на тази седмица живот и здраве майсторите излизат, измивам прозорците (вече имам обещана помощ от свеки-да гледа Мони и от зълвата-да дойде да ми помага в чистенето) и си закачам перденцата и завескитееееее newsm44
Утре трябва да пристигне обзавеждането за детската стая, но ще го откажа за още 2-3дни докато излязат майсторите.
Ох, момичета, много съм щастлива, на финала сме вече smile3521
Това е при нас за днес. Мони слуша горе-долу и така.
Хайде и другите да се разпишат Wink

# 588
Добър вечер и от нас, майки и дечица! Simple Smile
И ние сме нормално, днес лелята (моята сестра миличка) ни беше на гости и донесе едни палачинки, които беше правила У-Н-И-К-А-Л-Н-И Simple Smile С домашни яйца, масълце... Абе намаза Раличка  Crazy
Вчера пък я водих да гледа тенис мач (пак на леля си), ама нещо не прояви особен интерес.  newsm78
Та така, това е като цяло, лека вечер на всички!  Hug

# 589
Спя на възглавница, пълна със спелта, а детето - с просо. Ето то тук съм ги купила, много съм доволна:
http://www.spelta.biz

За майчинството - радвам се, че имаме възможност да гледаме децата 2 години. После ще са на градина, живот и здраве. Ако не съм изкукала тотално, бих взела и неплатения отпуск, за да прескочи яслата и 2-рото дете.
Подкрепям Къти в позицията й, че малко от малко човек си прави сметката как ще справя и не трябва да разчита на държавата/бабата/дядото или който и да е друг да се грижи за децата ни по какъвто и да е начин. Това го приемам повече като бонус - ако дойде помощ, добре, а ако не - така или иначе не я очаквам още на 1во време.
Дискриминацията на жените при назначаване на работа е ужасна именно заради 2-те години майчинство. Просто е като казармата - никой не те иска, ако не си "отслужил". А дори и да имаш едно дете се мръщят. Пък ако са две, направо вкисват, защото си представят болничните. И се почват въпросите - ми няма ли кой да го гледа... В тази връзка - приемам идеи за собствен бизнес. Сериозно обмислям да изтегля кредит и да стартирам. Идеи приемам - още не съм решила конкретно с какво да се занимавам.Wink

# 590
 newsm03 ей мъ на Mr. Green
Къти, страхотно звучи, вълнувам се с вас Hug всичко новичко, от-до, и си го изпипвате табиетлийската, страхотни Hug като си сипете по едно Флюбено питие на новата трапеза искаме фотоси Peace

Фрауст, и аз искам да се занимавам със собствен бизнес. Далеч съм мисълта, че ще ми е по-лесно, но поне и плюсовете и минусите ще са си все на мойта глава. Идеи много, ама знам ли за кое има ниша в момента на пазара и с какво ти се занимава newsm78

Пък ние ходихме на пикник на Камбаните, хубаво беше Heart Eyes искам пак Whistling

# 591
Добро утро,мами!!!
ето ни и нас след морето. То голямо премеждие беше,но...хубаво като цяло.Първо започна с фалстарт-предния ден-съботата-ми умря телефона.Като казвам умря имам предвид точно това-беше започнала батерията де сдава багажа иси купих нова,да ама сутринта въпросния умен телефон да не казвам колко струва,че ще  #Cussing out,беше изгаснал тотално. Ха сега да,беж до магазина,от където взех новата батерия-там улучвам най-тъпата продавачка,която категорично ме реже с "от телефона е,не от батерията"и отказва да помогне.Добре,че колегата е отзивчив и ми сложи сим-а на стария телефон,който не е смарт,но пък е работещ и се зае лично да види къде е проблема. И така поне имам връзка със света,аз нямам и домашен и съм с един номер сега,та беше напечено....По-късно на същия ден разбрах,че вероятно ще пътувам с ретро телефона и не ме беше яд за нищо друго,освен,че снимките на малката ще са от тоя на мм,на който камерата е по-малка....Всъщност аз моя го купих именно заради голямата камера,ама майната му викам,да сме здрави
Тъйййй....освен всичко друго -2 дни събирам багаж-оказва се,че малката е в период дето хем АМ пие,хем храна яде и така мъкна всичко,нагревател за шишето,пюрета готови,дрехи,памперси,лекарства,играчки,плажни истории,козметики и т.н...край нямат. Разбира се,свекито решава да дойде уж да види малката точно същия ден-понеже много време имам да се занимавам и с нея-та така,пльосна се винаги в най-неподходящия момент.Отразих я десет минути и си продължих с багажа,2години чакам почивка и малката никъде не съм я водила все пак,на село не го броя...Пауза малко,ще ви пиша после пак

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 08:50 от nelly N

# 592
да продължа...Та няколко дни преди това нали ни растат 2 предкътника и отгоре още някакви са тръгнали да се надуват,малката беше намалила апетита и беше доста нервна-нормалната ситуация. Свекито обаче носи някаква домашна баница,нали пак не е разбрала за пореден път уж,че аз яйца и мляко не ям по лекарска забрана, и аз решавам да дам малко от нея на детето. Малката пък взе ,че я хареса и аз викам поне това да яде,друго не искаше. Хапна си доволно. На другия ден тръгнахме с известно закъснение,ама предвид обстоятелствата,неизбежно беше...До Бургас пътя беше ок,но там като стигнахме и тъкмо се канех да се поразходим и да отидем до мола,до някое кафе или друго и дребното реши да реве. ЯВно я заболя зъба точно тогава ,че и дъжд заваля,абе скапа се плана. Продължихме си надолу,малката заспа...Забравих да кажа,че сутринта имаше 2-3 червени петънца на челото,които отдадох на драскане с ноктите-редовно ни се случва. Пристигнахме там ,настанихме се,гледам-червени петна и зад ушите,на корема също едно по-голямо. Не иска да яде нищо,само АМ пие Sad На сутринта вече бях сериозно притеснена-цялата беше в червени петънца, с различна големина, по лицето и корема,гърба също. По ръцете и краката нямаше. Започнах да се чудя какво е това,явно че не  беше от жегата,пъпчиците са съвсем различни там...Вдигна Т,37.5,реших че е от зъбите,долу венеца беше яркочервен и адски надут.Дадох панадол,падна Т,но петната останаха...Притесних се яката и айде до спешното в Царево.Там пък се оказа,че сме изтървали педиатъра за 15мин,вечерта имали само общ лекар,педи нямало...какво да се прави,все е доктор викам. Т се покачи вече,мина 38. Почнах да се панирам,до сега сме нямали 38 Т....Докторката беше любезна,но не можа да помогне,каза че можело от всичко да са тия петна,в т.ч  и от шарка- Sick Sick Sick Шак и мат,викам нали уж е ваксинирана,ами да ама можело пак уж....Изписа ни някакви капки хомеопатия,които да облекчат положението.Каза да я следя и да и давам панадола и нурофена на 4 часа да не качва Т. Прибрахме се,вечерта не спах от ужас,всички тъпи филми дето съм ги гледала за вируси и зарази ми нахлуха в главата,и от страх вече си мислех какво ли не Cry На сутринта петната се бяха сляли и почти цялото лице беше червено,ММ вика сигурно е шарка,аз си мислех,че за първи път ще  видя шарка без сърбеж ако е така.Отидохме пак в болницата и слава богу педито излезе много добра-отзивчива,компетентна,абе какъвто трябва да е педиатъра...Уртикария,вика,споко. От храна алергия или комбинация от храни. Ето ти на домашна баница,то от свекито какво ли добро е дошло де ама айде....Хоп инжекция урбазон,веднага се изчисти,капки фенистил,калциев глюконат...Слава богу,нищо опасно....И каза жената,че може пак да избият петната като мине действието на инжекцията и да отидем утре пак...Така и стана,пак се петнясахме,но по-леко,слава богу,започна да хапва,Т изчезна. Боцнаха я пак на другия ден и се оправи тотално.... Praynig Praynig Praynig Praynig PraynigКъсмет с доктора и изобщо!! Ходихме си на плаж,почивахме с така...Общо взето мина драмата. Сега още и давам 2пъти капките,ама утре ги спирам,1седмица казаха. И повече никакви домашни ястия от свекито,за всеки случай #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Сега сме решили да отидем пак в края на сезона за 1 уикенд,дано сме здрави и всичко да е ок. За съжаление нали моя приятел собственика почина,жена му ми сподели,че май ще продава хотела,не може да се оправя с него,много и идва ,а тя си има друга работа. Та дано да успеем да отидем за последно,а може и с нашите приятели,които заради боледуване на тяхното дете се отказаха. Иначе имаше много деца там,но всичките големи,нашето си играеше само и с кучетатат на единия гост-скубеше ги яко,нали котарака остана у дома и нямаше кого да тормози hahaha
За майчинските-съгласна съм,че при нас е достатъчно дълго.Аз лично мисля,че времето с детето ми е по-ценно и си оставам в къщи до 2г. Иначе 340лв ако нямах други доходи едва ли щяха да ми стигат,не я глезя,но все пак това са пари и за детето и за майката.
Събуди се малкият дракон,до после мами

# 593
Добро утро!

Нели, поне тук едно кафенце да пийнеш.  Hug Големи перипетии сте имали вие, направо се вкарах във филма с вас. Радвам се, че всичко е с happy end и в крайна сметка сте изкарали хубава почивка.
Като каза за петънцата и че имате редовно ранички по челото, и Рали е така и направо ѝ се чудя на мазохизма, така жестоко се дере.  ooooh! И не знам какво да сторя, че да не го прави - мажа я докато спи, поне да минава, ама как да я накарам да спре, нямам идея...

# 594
  • NE
Добро утро и от нас!
Едвам му смогвам на моя звяр. Отделно нещо ми е смазано и се чувствам много зле, а той и кафето не ме оставя да изпия (все го тегли да бута чашата).
Нели Малкият дявол е бил. Важното е че сте случили на добър педиатър. Peace
П.П. Аз на 38 градуса Т си го водя в спешното.

# 595
Лили,мерси за кафето. Там кафето си го пиех на терасата,малката спеше,а аз винаги там се наспивам бързо и посрещах слънцето с огромно удоволствие-просто няма такъв изгрев,невероятна красота!!!
От време на време ми дава да и изрежа ноктите,но общо взето си ходим надрани постоянно.
Флауър,ние до сега сме нямали такава Т и за това не сме посещавали спешното във Варна още Praynig Praynig Praynigдано не го видим скоро Praynig Praynig Иначе съм съгласна,че от доктора зависи много изхода на всяка една неочаквана ситуация,като се сетя само на каква овца попаднахме в Добрич #Cussing out #Cussing out
А за чернобилската параноя- ами дори и да стане нещо,пак със закъснение ще научим,като преди през далечната 86та...А иначе мм ми каза като се прибра от работа,че  свекито чула за въпросния случай и да не сме излизали от къщи Shocked Shocked Shockedинтересно как да стоя и на затворени прозорци цял ден или още време...А на мен ми се обади вечерта в 21ч и ми каза пак да не се разхождаме навън Shocked Shocked Shocked ShockedКазах и,че вече сме се разходили почти през целия ден и благодарих за навременното!!! обаждане все пак....
По площадките- и тук има доста гадни деца-аз не ги виня,родителите са виновни за това им поведение-вчера едно момченце на около 6-7г се беше заело да руши площадката,където децата играят,а баща му спокойно стоеше и гледаше отстрани. Аз му казах няколко пъти с умоляващ тон да спре ,защото така няма да има къде да играят после той и останалите деца,но беше глас в пустиня. ММ беше с нас и накрая направи генералното заключение по адрес на бащата "Е.ах го в тапира!"
Забравих да напиша,че вече сме с 9 зъба-т.е във Варвара ни изби проблемния зъб и дори доста бързо поникна на ширина.Така че се върнахме с 1зъб повече Laughing
Реших като се върнах да  се заема сериозно с гърнето-отново-но малката се изпика на паркета веднага след като махнах памперса. Надявах се да се изака в гърнето сутринта,но явно е имала друга нужда...Ще продължа с опитите ,ще видим какво ще стане newsm78
Иначе си изгори пръстчето вчера-пипна горещата ютия,която бях оставила да изстива на уж недосегаемо място Sad А в банята на хотела пък се хлъзна и падна по гръб като си удари главата-направо ми спря сърцето тогава.Явно обаче не се удари много ,защото рева точно 3 секунди Praynig
Така че-неизбежни са инцидентите,важното е да не са сериозни и да сме наблизо...
Къти,в нашия хотел няма отделна част за деца в басейна,така че явно няма да те удовлетвори,всичко друго е налице.

# 596
Нели, за чернобилската параноя, както ти каза, аз не се тревожа. Мен това за затварянето на прозорците по принцип ми е малко странно. Може би аз не разбирам нещо, ама какво точно можем да избегнем, та нали дишаме същия тоя въздух така или иначе, те прозорците не му пречат да преминава? А и искам да ви кажа, че Рали като се изака, повярвайте ми, и 1/2 час да се стои в тоя въздух, ще е по-страшно от радиационния.  Joy hahaha
По тоя повод исках да ви питам - на някоя от вас случвало ли се е детенцето ѝ да ака по 3-4 пъти на ден няколко дни подред? Рали е така последните дни, ОК си е иначе, игрива, енергична, няма температура, ама все пак ми е странно. Благодаря предварително.   bouquet

# 597
Лили,ако не е рядко -т.е разстройство-мисля,че няма проблем.Моята буболечка като яде повече също се случва да се изака 3пъти на ден,в по-малки количества-зависи от случая. Иначе разстройството си е опасно,може да се дехидратира. Аз на почивката носех панадол,нурофен,термометъра,кремчета за подсичане-разни дозички мостри,но не се наложи да ги отварям, ентерол-именно ,защото ме беше страх да не хване някоя диария ,морската вода и помпата,бочко-спрей против ухапвания от насекоми и още една гривна за всеки случай.

# 598
Здравейте, момичета. Нямам много време и исках само да гушна, макар и виртуално Нелито, че големи премеждия са имали, но се радвам, че всичко е наред вече.
Нелинце Hug  bouquet
Искам да ви кажа, че днес ми пристигна поръчката от некст-а (слипчета, потничета, някоя друга долничка) и съм много доволна. Всички размери си отговарят с изключение на шортите. Пуснах ги за 1,5г., но сигурно ще ги облечем към 1ви клас Joy
Как беше номера с водата - със студена се отпускаха, а с гореща се свиваха ли? Да се пробвам поне мааалко да ги свия. Сега ги изпрах и зорлен ще пусна сушилнята, та дано да има ефект Joy

# 599
Благодаря, Нели!   bouquet Не е разстройство, поне така си мисля.  Blush Тя пие страшно много вода и сокове, чак ѝ се чудя. То вярно, че е жега, ама пак много ми се вижда. Пийва си по едно 400 мл, не знам вие как мислите, но на мен ми се вижда множко.  newsm78
Чакайте по тоя повод да ви кажа какво пие, в случай че не сте ги виждали - има едни сокове в кутии от 3 л, 100% плод (не казвам фреш, защото тези 3 л не се пият за един час  Mr. Green) и Ралица ги обожава, а и си струват. Ето тези - http://www.ecoproducts.bg/529-%D1%81%D0%BE%D0%BA-%D0%BA%D1%80%D1 … 0%B0-3%D0%BB.html и тези - http://www.applejuicy.bg/bg/catalog/item13.html
Злати, със здраве да си ползвате нещицата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт