Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 37 - на сбъднатите мечти

• 71 778
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Момичета,помагайте....Вчера бях на коментар след неуспешен опит,доктора каза,че проблема е или в матката,за което ще правим биопсия,или в сперматозоида.Август месец ми предстои биопсия,но защо док ми каза да пия естрофем и да слагам утрогестан,нали биопсия се прави на 5 ти ден след овулация и не е ли по добре преди нея да не се пият никакви хапове....Нека момичета,които са провили биопсия да ме ориентират,възможно ли е доки просто да се е объркал?! Не, не се е объркала. Напоследък все по-често чета, че изписват така лекарства, за да се подсигурят, че няма да задържиш фоликул и овулацията да им е в кърпа вързана... Преди опита нямахме никакви изследвания и сама предложих да направя имунологични-каза,че би било чудесно,а защо не го изиска това преди опита само гадая. Не го е изискала, защото е много скъпо. При първи опит не назначават всички изследвания... Сега се надявам,след като е нямало имплантация проблема да е или в тези имунологични изследвания,или в биопсията, Внимавай какво си пожелаваш, че с имунологията е такава мътна и кървава, че свят ще ти се завие... ако излезе да е проблема в сперматозоида,става много страшно.... Защо? Има си методи, с които ги отбират. Вие нали имате спермограма. Явно не е някой неразрешим проблем, дори и да го има.Как може да се разбере ,дали е в него проблема,независимо от това,че оплождане все пак е имало, С SDI -тест или хромозомен генетичен анализ на сперматозоидите.имаме 3 замразени ембриона на 5 ден.Помагайте!

# 616
алексия , от момичетата във форума научих много за добавките. Вече пия добавки и витамини-Прегнакеър,инофолик и масло от вечерна иглика.Мисля,че всичко е важно и ,че не е за подценяване нито храненето ,нито добавките.Все пак това е асистирана репродукция,а не естествено зачеване и каквото може да подпомогне успеха ни няма да е излишно.Все пак и крайностите са вредни,така че всеки както го чувства. Wink

Би ли споделила какво и как точно вземаш? Може и на лични. Както ти прецениш. Ще съм ти благодарна.

# 617
  • Перник
Да се отчета: 12 фоликула - 10 годни яйцеклетки. Естествено не мина без проблеми, пукнали са кръвоносен съд та са го шили, дано вс се оправи и е наред. Да питам естрофема/климарата/ и утрогестана от деня на пункцията или от следващия?

# 618
  • В сърцето на любимия човек
Нежи - браво  Hug Стискам палци да станат прекрасни ембриончета и поне едно от тях да е вашето детенце  Praynig
И аз съм изкървила на последната пункция и имах един шев, но за него ми казаха на трансфера, защото пак имах "екстри" от упойката и приоритетно първо трябваше да се съвзема след нея. Ако не ми бяха казали за шева можеше и да не разбера, така че не се тревожи излишно.
До сега естрогените съм ги започвала от деня след пункция.

# 619
Съни, честито бебе.
Я разкажи, какво е наследството, кога роди.
Само като си помисля миналата година по това време какво беше... на 3-ти или 4-ти юли ми дойде за последно като преди това вече ми бяха сложили блокиращата инжекция и се започна. Варна-София го имах като квартална разходка. Добре че сестра ми живее в София. Едни стимулации, едни чудесии- 20 фоликула, във всеки един яйцеклетка  Shocked хиперстимулация, казах си от сега нататък само ин-витро на ЕЦ, не исках да преживея пак всичко това. За мен си беше рисковано да сложат само един ембрион, но така прецени д-р Стаменов, не исках да му се меся... след това оревах темата, че ембриона е паднал  Party след това, че нямам никакви симптоми на бременност. Винаги ще помня това число-149. Това ми беше ЧХГ на 9-ти ден след ЕТ. Само виках "О, Боже" и цялата треперех, след това се започнаха едни кръвни тестове през 48 часа, като лудите бях. След това притеснения, че е куха яйцеклетка, защото продължавах да нямам симптоми. "Ето ти я кухата яйцеклетка" каза д-р Стаменов пускайки ми сърдечните тонове.  През 10 дни ходих до София, но не изпитвах никаква умора, винаги отивах с хиляди притеснения, че нещо не е наред и се връщах много, много щастлива. След това феталните морфологии при д-р Чачева. Бременността ми беше много лека, но аз си я направих напрегната с постоянните глупости, които си втълпявах. Още на БХС д-р Чачева каза, че вижда пишката и така си и остана. Родих момче на 3-ти април, 6 дни преди термина. Много държах на естественото раждане, започна така, но се наложи в последствие секцио.2950 гр, 50 см. Много бързо обаче след това започна да си наваксва с килограмите и сега всички казават, че изглежда по-голямо отколкото реалната си възраст.
Бебчето ми е само на 3 месеца, но аз вече правя планове за следващото- кога, как и тн. Вярно ли е твърдението, че замразените ембриони на по-млада възраст са по-качествени от пресните на по-голяма? Имам 7 такива, но изпитвам страх да ми ги връщат по два, защото вероятността от близнаци е много голяма и ще ми е много трудно с три...
В момента притесненията ми са свързани с ваксините, че причинявали аутизъм и тн, а аз даже слагам и незадължителните. Но аз пожелавам на всички вас момичета  притесненията свързани с ваксините, а не тези в момента. На този етап моето икси бебе се развива чудесно и напълно оборва твърдението на бившия ми лекар във Варна, че има много голяма вероятност иксито да се роди с малформации.
Сега не знам кога ще имам време да отида до София, за да си поднеса подаръците и огромните благодарности на д-р Стаменов и да сложа снимка на поредното бебче на стената му.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 16:15 от Synni__

# 620
А бе аз исках по кратка версия, ама и тая става  Joy

Честит ти син. Да е жив и здрав и да те радва още много, много години.

# 621
  • София
На мен ми хареса разказа на Synni_ Честито   ylinfant
Само не ми е ясно как може лекар да ти каже това

На този етап моето икси бебе се развива чудесно и напълно оборва твърдението на бившия ми лекар във Варна, че има много голяма вероятност иксито да се роди с малформации.

# 622
Сигме, знам, че ме питаше само за датата и пола, ама аз исках да си разкажа повечко  Laughing
Аглея, и това е лекар, който се води с най-много успешни ин-витро процедури в МД- Варна. Бях много разтревожена, когато ми го каза, защото ние бяхме с неизяснен стерилитет и аз си мислех, че една от причините може да е в оплождането, а той май искаше само класическо ин-витро да прави.

# 623
  • В сърцето на любимия човек
Съни - честита сбъдната мечта  Hug Нека момчето ви расте здраво и силно и догодина да го направите батко  Hug

Ако варненският лекар е Александров, той има и други изцепки - след втория аборт на моя близка й беше казал (само след преглед с ехограф), че нищо и нямало,  да се опитват, пък все някога щяло да износи. Чак след осмия аборт се водело патология  ooooh! Е, оказа се, че моята приятелка е с Хашимото и листериоза и по неговата логика можеше на всеки два-три месеца да ходи за абразио  ooooh!

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 17:27 от пънче-мънче

# 624
  • Варна
Няма да е Александров, щом е в Майчин дом...
Съни, ще споделиш ли името на лекаря?

# 625
  • София
Да се отчета: 12 фоликула - 10 годни яйцеклетки. Естествено не мина без проблеми, пукнали са кръвоносен съд та са го шили, дано вс се оправи и е наред. Да питам естрофема/климарата/ и утрогестана от деня на пункцията или от следващия?

Браво, отличничка. Дано всичко върви по вода и за на пред Simple Smile
За кръвоносния съд не се притеснявай, и на мен ми се случи още на първата пункция. Доки ми каза още като дойде да казва дали има Я или не, за да не се притеснявам ако напипам конеца докато си слагам утрогестана. Така и не напипах нищо Simple Smile и не съм имала проблеми след това. Това са мн. дребни поправими неща.
Стискам палци този ви опит да е успешен.

Аз от вчера съм на лека стимулация и се надявам този път да извадим хубава Я и да продължавеме към оплождане и трансфер ( имам 2 Я замразени)

# 626
Аз съм била и при Александров и знам, че той не признава имунологични и генетични изследвания. Освен това и не работи по фонда за това изцяло се отказах от него. Лекарят в МД-Варна е Сариев.

# 627
  • Перник
Благодаря ви момичета за успокоението и подкрепата  Hug

# 628
  • София
Synni__,браво! Наистина ни даваш много кураж и сили! Да ти е жив и здрав мъника!
neji_s ,много силно стискам палчета за теб! Ще стане бебока само търпение. Simple Smile
Хайде да пишат още успели мамчета,за да ни дадат кураж !  Hug

# 629
Нежи, много ме зарадва поста ти! Hug
Окуражи ме, защото аз леко се приближавам до  заветното стартиране.
До месец и половина чакам заповедта да ми излезе.
Подготовката за моя ПИД върви с пълна сила.
Правих изследване за антикардиолипинови антитела - притесняваше ме резултата, защото  има отношение към абортите, но се оказа отрицателен, и съм много щастлива.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 20:58 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт